08.06.09, 14:27
Moje maluchy prawdopodobnie złapały odrę. Trzech lekarzy oglądało młodszego i stwierdzili, że odra, ale jeszcze czekamy na badanie krwi, żeby potwierdzić. Starszy miał podobne objawy, ale bardzo łagodnie, pewnie dlatego, że jest już po jednyn MMR. A maluszek się męczy... Najstarsza córka 3 razy była szczepiona przeciw odrze, więc jej chyba nie ruszy.

Starszy to chyba w ogóle sobie postanowił, że będzie przechodził po jednej chorobie wieku dziecięcego na kwartał. I kwartał - ospa, II kwartał - odra, zobaczymy, co będzie dalej.
Obserwuj wątek
    • kingaolsz Re: odra :( 08.06.09, 14:34
      Oj biedne maluchy :(
      Szybkiego wyzdrowienia zycze.
      I duzo zdrowia na reszte roku
      • chestnutflower Re: odra :( 08.06.09, 22:36
        Moge sie zapytac gdzie mieszkacie i czy wiecej dzieci w rejonie zachorowalo?
        Ile ma Twoj maluszek?
        Ciekawi mnie rowniez ilu z nich bylo szczepionych.

Mysle ze wlasciwa opieka i duzo odpoczynku a bedzie dobrze.
        Duzo zdrowia zycze!
        • eutyfrona Re: odra :( 09.06.09, 09:45
          Artuś ma 6 miesięcy.
          Dopiero jutro bedzie miał badanie krwi, które potwierdzi, czy to odra. A jeżeli to jednak nie odra, tylko coś innego, co trzeba było leczyć... Martwię się trochę, chociaż widziało go 3 lekarzy, i mam nadzieje, że się nie mylili.

Mieszkamy w Derby. Na razie nie wiem o żadnych innych zachorowaniach, w szkole, gdzie to najprawdopodobniej złapali, dałam znać, że prawdopodobnie odra.
    • eutyfrona Re: odra :( 10.06.09, 21:51
      Gypsi, proszę wytłumacz mi coś. Maluszek ma podejrzenie odry, w niedzielę widziało go 3 lekarzy - stwierdzili, że odra, ale jeszcze trzeba badanie krwi. W poniedziałek zadzwoniłam do przychodni, dostałam skierowanie na badanie krwi, ale badanie dopiero w środę, bo wszystkie terminy zajęte. W środę pobrano krew, wyniki mają być w poniedziałek. Po co komu po tygodniu będą te wyniki? A jeżeli to nie odra, tylko coś innego, co trzeba było leczyć?
      • gypsi Re: odra :( 11.06.09, 11:45
        Wyniki beda potrzebne Tobie do potwierdzenia, a Public Health do statystyk.
        Nie przychodzi mi do glowy nic co wyglada jak odra, a co trzeba by leczyc. Bo
        jesli cokolwiek innego, to tylko inny wirus, a na to (jak wiesz) leku nie ma.
        • eutyfrona Re: odra :( 11.06.09, 12:05
          Dzięki. Myślałam, że te wyniki mają większe znaczenie i niepokoiło mnie, że to tak długo trwa.
          • chestnutflower Re: odra :( 11.06.09, 13:46
            eutyfrona, a jak sie dzisiaj Twoje maluchy czuja?
            Maja wysoka goraczke, duzo wysypki?
            Jakie sa zalecenia lekarzy?
            Mam jeden dosc fajny rozdzial z ksiazki po angielsku jak opiekowac sie chorym
            dzieciem na odre, jesli chcesz moge Ci przeslac.
            Poki co duzo zdrowia i oby szybko minelo!
            • szczur.w.sosie Re: odra :( 11.06.09, 14:02
              o, ja też mam takie rady w jednej książce. ciekawe czy to ta sama?:)
            • eutyfrona Re: odra :( 11.06.09, 14:16
              Już dobrze się czują, starszy to szybciutko wyzdrowiał, młodszy jeszcze ostatniej nocy miał gorączkę, teraz już nie ma, wysypka też już zeszła. Zalecenia lekarzy były, żeby podawać Calpol i dużo płynów. Poczytałam sobie trochę w necie, co sie z tym robi.
    • eutyfrona Re: odra :( 07.07.09, 20:44
      Po prawie miesiącu szpital przesłał wyniki badania krwi do przychodni. Hurra! Dowiedziałam się dziś od recepcjonistki telefonicznie, że wynik jest "satisfactory". Ale co to znaczy? Jutro po południu ma do mnie zadzwonić pielęgniarka i mi to wyjaśnić, ale może tu mi ktoś wyjaśni szybciej, co to oznacza w przypadku badania krwi przy podejrzeniu odry? Dzięki z góry :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka