05.08.09, 20:13
Witam wszystkich.
Zapytałem Księgę jaką mam szansę na odniesienie sukcesu mego planu. Wypadł heksagram 3.1 na 8. Otóż chcę zmienić kierunek studiów. Poczułem silne powołanie do zawodu lekarza i chcę podjąć studia medyczne. Rodzice nie chcą nawet o tym słyszeć. Postanowiłem dokończyc obecne studia, ale przygotowywać się do egzaminów na medycynę nie informując nikogo, tak po cichu i w samotności, żeby nie słuchać tekstów w stylu "odpuść sobie", "po co ci to".
Interpretuję te 3.1 właśnie jako dążenie do celu w ukryciu i samotności, bez wsparcia ze strony innych. Natomiast jeśli chodzi o 8 to hmmm , może mówi, że jeśli będę wytrwale dążył i trzymał się obranego toru to się uda?

Proszę o opinie i sugestie, serdecznie pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jasnygrom Re: 3/8 05.08.09, 22:38
      :)
      Odpowiedź: 03.1/08.0
      03.1
      Wahanie i pohamowanie. Sprzyjającym jest nieustannie być wytrwałym. Sprzyjającym
      jest wyznaczyć pomocników.
      08.0
      Trzymanie Się Razem przynosi pomyślny los. Zbadaj wyrocznię jeszcze raz, czy
      twoim jest dostojeństwo, pewność i wytrwałość; wtedy nie ma ujmy. Niezdecydowani
      stopniowo dołączają. Spóźnionych czeka los niepomyślny.
      --------
      Ogólny przekaz odbieram podobnie, jak Ty. Księga mówi o trudnych początkach i o
      pomocnikach. Skoro jednak zamierzasz ukończyć obecny kierunek, to dziwi mnie
      zmienna linia 1. Zwykle oznacza coś, co nastąpi wkrótce. Być może jeszcze się
      wahasz?

życzące wytrwałego rozwoju pozdro :) ryx
      • transwizje Re: 3/8 06.08.09, 20:44
        3 to wejście w nowe środowisko i wahania obu stron, poznającej i poznawanej.
        8 to legalny (zalegalizowany urzędowo, lub dążący do czegoś takiego) układ z kimś ważnym, hierarchą lub instytucją, którą on reprezentuje.
        raczej nie wychodzi w sprawach egzaminów, choć może być zatwierdzeniem podania, przyjęciem w grono,zawarciem umowy prawnej, biznesowej.
        albo odpowiedź dotyczy jakiegoś innego aspektu sprawy, o którym nie mówisz, ani nie myślisz, albo innego tematu, choć pozornie 3 pasuje. Może chodzi o układ z rodzicami? nie wiem.
        Pozdro
        ES
        • canigga Re: 3/8 07.08.09, 18:47
          Dziękuję za odpowiedzi.
          Zapytałem jeszcze raz i wylosowałem heksagram 41 bez linii zmiennych.
          Odczytuję to "dostaniesz się na medycynę, o ile będziesz w wytrwały w dążeniu lub zrezygnujesz z obecych studów na rzecz nowych".
          • transwizje Re: 3/8 12.08.09, 14:23
            tak sobie myślę, że 8 w pierwszej odpowiedzi może oznaczać, że zyskasz w końcu poparcie swoich rodziców, o ile pomyślnie przejdziesz egzaminy.
            Pozdrawiam
            E.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka