slimvanilia 23.11.09, 13:28 Jadę za tydzień do Livigno do Włoch na narty i mam stresa, że nie będzie śniegu!!!! Niech ktoś mnie pocieszy:(:(:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wojti Re: śnieg w Livigno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.09, 13:42 ja jadę 12 grudnia i tez biegam po serwisach i juz sie niecierpliwie na razie nie wyglada to fajnie teoretycznie 28 start sezonu Dzisiaj rano na kamerkach widziałem ze armatki snieżne pracowały ale czy to się utrzyma przy takiej pogodzie Odpowiedz Link Zgłoś
slimvanilia Re: śnieg w Livigno 23.11.09, 14:22 Ja będę tam właśnie od 28 listopada. Czy w razie słabych opadów śniegu naśnieżają wszystkie stoki czy może zamykają wyciągi (:O:O:O:O)??? Widziałam prognozę, niby ma padać śnieg, ale w większości na górze, czy to wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojti Re: śnieg w Livigno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.09, 14:29 z tego co wyczytałem na stronie to "śnieg gwarantowany" od grudnia do maja 70% tras sztucznie naśnieżanych jeste jedne warunek - musi być mróz a z nim na razie jest kiepsko i to mnie martwi a opady to zapowiadaja serwisy narciarskie - inne pozostają przy chmurach bez opadów słabo to w tym roku wyglada Odpowiedz Link Zgłoś
slimvanilia Re: śnieg w Livigno 23.11.09, 15:16 Słabiutko... Co prawda jak byłam w zeszłym roku 5 grudnia, to padało tyle śniegu, że musieliśmy odkopywać samochód. Także Ty na pewno nie masz się o co martwić;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: śnieg w Livigno IP: 193.91.30.* 23.11.09, 15:28 Własnie spojrzałem na kamerki w Livigno?Jak oni chcą naśnieżyć trasy do 29.11 ?Słabo to wygląda?Może czekają i liczą na opad śniegu jednak?Może naśnieżają już trasy w wyższych partiach a te kamerki ustawione są na stoki leżące nisko?W sumie bez sensu byloby naśnieżać teraz trasy nisko leżące jak w dolinach jest temeperatura około 10 stopni celcjusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojti Re: śnieg w Livigno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.09, 15:41 obserwuje juz te kamerki kilka dni i wydaje mi sie ze w miejscach tras narciarskich pojawiają sie białe plamy nawet w niższych rejonach zobaczymy teroertyucznie do niedzieli przewiduja serwisy od 3 cm do 21 cm sniegu Odpowiedz Link Zgłoś
slimvanilia Re: śnieg w Livigno 23.11.09, 15:48 nareszcie! dzięki za pocieszenie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojti Re: śnieg w Livigno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.09, 15:52 na stronce Mottolino twierdzą twardo ze otwierają i ze w tydzień dosypia sniegu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skifun Re: śnieg w Livigno IP: *.171.105.18.static.crowley.pl 23.11.09, 16:26 na tej stronie wygląda to nieźle: www.ilmeteo.it/meteo-lungo-termine/Livigno trzeba trzymać kciuki za te opady. Odpowiedz Link Zgłoś
slimvanilia Re: śnieg w Livigno 23.11.09, 17:39 Dzięki za wybitnie szczegółową mapę meteorologiczną Livigno. Będę sprawdzań co dziennie:) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojti Re: śnieg w Livigno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.09, 14:31 Chyba nie masz się co martwić o śnieg : www.skiinfo.com/Snowfinder-details/Livigno-EITLIVIGNO-8952-en.jhtml wyglada fajowo zazdrosze jazdy - my jeszcze czekamy 2 tygodnie i 12.12 wyjazd ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
slimvanilia Re: śnieg w Livigno 24.11.09, 15:22 Wojti:) dwa tygodnie szybko zlecą, jak ja będę wyjażdżała Ty będziesz zaczynał urlop. Wtedy ja będę Ci zazdrościć. Pozdrawiam, dzięki za słowa otuchy i mapkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: śnieg w Livigno IP: 193.91.30.* 25.11.09, 14:26 W Alpach od niedzieli wieczór 29.11 do środy rano zapowiadają spore opady śniegu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
slimvanilia Re: śnieg w Livigno 25.11.09, 14:42 Wspaniała wiadomość!!!! Dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: śnieg w Livigno IP: 193.91.30.* 02.12.09, 16:29 Witam. Jak wyglada dzisiaj sytuacja z otwartymi stokami do jazdy w Livigno? Czy faktycznie otwarte jest tylko 5 km jak podają na stronie livigno.eu? Cos wolno im idzie ubijanie tego sniegu co spadł w poniedziałek. Kiedy te wszystkie pozostałę trasy będą gotowe? 5 km na 115 mozliwych to straszna lipa... Odpowiedz Link Zgłoś
slimvanilia Re: śnieg w Livigno 02.12.09, 16:41 Niestety nie wszystkie trasy są otwarte. Dopiero zaczynają je przygotowywać. Lenie śmierdzące. W piątek mają być wszystkie otwarte. Wczoraj podobno było zagrożenie lawinowe. Otwarte są najdłuższe trasy na mottolino i carosello i jeszcze jakieś pierdy małe. Na początku trochę się denerwowałam, ale i tak jest wspaniale. pzdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojti Re: śnieg w Livigno IP: *.sky24.pl 04.12.09, 20:42 Widze ze coś prognozy otwarcia wszytkich tras w dniu dzisiejszym sie nie sprawdziły. Przynajmniej na stronie Livigno informuja ze codziennie przybywa 1 otwarta trasa. W takim tempie całość ośrodka będzie gotowa dopiero w styczniu. No a za tydzień tam zawitamy. Slimvanili napisz prosze podsumowanie pobytu - spostrzerzenia, aktualne ceny (np benzyny i na stokach) no i oczywiście komunikat narciarski z dnia dzisiejszego. Z góry WIELKIE dzięki. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppfj Re: śnieg w Livigno IP: *.home.aster.pl 04.12.09, 20:57 dołączam sie do powyzszej prosby cos słabe te tempo wykazuja Włosi snieg pada temperatura jest i co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppfj Re: śnieg w Livigno IP: *.home.aster.pl 04.12.09, 21:21 wojti my ruszamy 12 lub 13stego z wawy - moze konwoj :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojti Re: śnieg w Livigno IP: *.sky24.pl 06.12.09, 20:01 ppfj ja jade juz w piatek 11 z poznania do wrocławia po kuzyna pewnie wyruszmy 12 ok 3-4 w nocy tak zeby dojechac na 15 do szwajcarii na tunel 13 to juz bedziemy pomykac na stoku do zobaczenia i szerokiej drogi ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
slimvanilia Re: śnieg w Livigno 04.12.09, 21:44 No więc tak, pogoda jest w kratkę, dziś warunki do jazdy były słabe. Tras otwartych faktycznie dość wolno przybywa. Szczególnie na Carosello, gdzie otwarte są w rzeczywistości 4 trasy, w tym jedna krótka (baby lac salin). Dużo lepsza sytuacja jest na Mottolino, gdzie ratraki chodzą non stop i jutro powinny być otwarte wszystkie trasy. Dziś widziałam, że z samego szczytu spuścili krzesełka (monte neve), chyba tak na próbę, ale na stronie Mottolino informują, że jutro otwarte będą wszystkie wyciągi: www.mottolino.com/include/mod/comp/svg/mottolinoMap.jsp Jeśli chodzi o cenę benzyny, to na wszystkich stacjach kosztuje 0,884 euro. Livigno to jak pewnie wiecie, strefa bezcłowa, więc paliwo i alko są tanie. Ceny na stoku są ok, obiad z browarem dla dwóch osób to jakieś 15 euro. Bombardini 3 euro:) Ludzi jest bardzo mało, pewnie więcej zjedzie się jutro. Ja zostaję tu jeszcze tydzień, więc mam nadzieję, że się wyjeżdżę. PZDR:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojti Re: śnieg w Livigno IP: *.sky24.pl 06.12.09, 19:59 Slimvanilia No to masz piękne wakajce - 2 tygodnie w Livigno ;-) No i na ten tydzien zapowiadaja super pogode widziałem na stronce ze w koncu oddali troche tras 90 /115 km to juz jest po czym jeździć To sie miniemy pewnie w tunelu bo my wyjazd w sobote aby zdazyc na tunel do godz 15 dziekuje za inforamcje na temat cen 2 lata temu w Madonnie Bombardini kosztowało chyba 4 Euro Pozdrawiam i zycze jutro słonecznych stoków ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: śnieg w Livigno IP: *.skierniewice.vectranet.pl 06.12.09, 21:37 Zazdroszczę Wam, trzeba przyznać że wszystko ładnie wygląda. Trzeba się będzie tam kiedyś wybrać. Mam nadzieję, że są też miejsca dla osób z mniejszymi umiejętnościami;) a dla zainteresowanych mój "risercz" - trochę informacji (hotele, polskie strony o miejscu) - Livigno narty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppfj Re: śnieg w Livigno IP: *.home.aster.pl 10.12.09, 22:18 Witam czy ktos z tambyclow moze opisac warunki sniegowe aktualnie w tym duty free panujace :)?A i czy tloczno w miescie i co wazniejsze na wyciagach? dzieks ppfj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desnuda Re: śnieg w Livigno IP: *.chelmnet.pl 13.12.09, 22:10 Witam, spedzilam w Livigno ubiegly tydzien i spokojnie moge powiedziec, ze mozna poszalec na stokach. W zasadzie wiekszosc tras zostala juz oddana. Poczatek tygodnia byl dosc tloczny z uwagi na jakis dlugi wloski weeknd, pozniej warunki bardzo dobre. Troszke popadal snieg, reszte załatwiaja ludzie /sniezenie w cyklu ciaglym przy ujemnych temperaturach/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RE Re: śnieg w Livigno IP: *.chello.pl 16.12.09, 21:04 Witam Jak wygląda obecnie sytuacja w Livigno. Czy przy tych mrozach da sie przyjemnie pojeździć? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: śnieg w Livigno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.09, 11:03 nie ma za dużo śniegu ale ziemia nie wychodzi, cały czas dośnieżają, jest ok, byle nie takie mrozy jak były Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: outlanderek Re: śnieg w Livigno IP: *.chello.pl 05.12.09, 14:08 Obejrzyjcie sobie załączony filmik. Wygląda fajnie:www.youtube.com/watch?v=IqazfHo4zRE Pozdr. /D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppfj Re: śnieg w Livigno IP: *.home.aster.pl 20.12.09, 14:57 wlasnie wrocilem z Livigno.Jedyne co mi przeszkadzalo to mrozy faktycznie jak jest -26 to spada zapal ale :a jest bombardinio b szukamy miejsca w Livigno gdzie cieplej a roznice potrafily wynosic 10 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś