Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

UWAGA NA BIURO PODRÓŻY RAINBOW TOUR!!!!!!

IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 02.03.04, 16:44
    Ostrzegam wszystkich narciaży poszukujących ofert wyjazdowych w ALPY!!!
    Unikajcie biura Rainbow Tour!!! Mielismy wyjechać do Austrii w piatek 6.03,
    dzisiaj dowiedzielismy sie, ze nasza grupa (12 osób) została "nabita w
    butelke". Wplaciliśmy pieniądze miesiąc temu- dzisiaj okazało sie ze nia mamy
    hotelu!!! Z usmiechem na ustach Pani w Krakowie informuje nas, ze i tak
    mielismy szczeście, ze chca z nami rozmawiac. Proponuja stacje oddalona o 35
    km od miejsca gdzie chcielismy jechac!! stacje zupełnie nieporównywalne- to
    tak jak zamiast Hiszpanii mielibyscie jechac np do Buska!!
    Obserwuj wątek
      • skyddad Re: UWAGA NA BIURO PODRÓŻY RAINBOW TOUR!!!!!! 02.03.04, 18:25
        Az przykro czytac,
        Prosze Panstwa,kazdy Wasz grosz ciezko zarobiony,musi byc dobrze w wypoczynek
        wlozony.Pytajcie tu na forum,zawsze w miare mozliwosci odpowiem.Mam adresy
        wszystkich miejscowosci w Dolomitach I ,Alpy,A,CH,F no i w D.
        Najlepiej zalatwiac w biurze turydstycznym w danej miejscowosci gdzie chcecie
        jechac.Tego jest na kopy.
        Ten przypadek krajowy to czyste gagsterstwo,obecnie jest koncowka sezonu juz
        niema tak wielu chetnych i sa miejsca wolne.Lecz nieuczcziwe biuro chca z Was
        wyciagnac max w zamian za nic.Wypnijcie sie na nich i sami dzialajcie.Ktos kto
        niechce zagladac na internet to prosze kupic sobie przewodnik tzw " Ski Guide"
        po Alpach tam jest wszystko.Ta ksziazka jest droga kosztuje tutaj na zachodzie
        okolo 50dolarow.Ale naprawde jest wszystko,zreszta widzicie jakie Wam
        dostarczanm informacje odnosnie miejsc biur itp.
        Nas mierzi nieuczcziwosc,dlatego trzeba ja tepic i pomoge Wam.
        Niech te nieuczcziwe biura padna,a zostana te co graja w otwarte karty.
        Pzdr.Skyddad.
        P.S Ci co zalatwia to musza sie dostac do Alp na wlasna reke,czyli
        najpraktyczniej autem.
      • Gość: maier Re: UWAGA NA BIURO PODRÓŻY RAINBOW TOUR!!!!!! IP: *.krakow.pl 02.03.04, 19:33
        Takie wiadomości i działanie biura niewątpliwie jest syndromem jego końca.
        kiedy pracownicy z uśmiechem na ustach mówią że zarezerwowanych miejsc nie ma
        świadczy to tylko o tym że wszyscy wszysko mają gdzieś i szykują się do zmiany
        miejsca pracy. Tak więc pozostaje ostrzec tych którzy nie skorzystali jeszcze z
        usług biura Rainbow Tour i współczuć tym którzy już wpłacili swoje pieniądze.
        Miałem wątpliwość skorzystania z ich usług 3 lata temu jadąc do Livigno.
        Pokonalismy droge Kraków - Katowice w czasie.......6h, poczym okazło się że w
        autobusie jadącym do Włoch prawie nie ma miejsc. My przynajmniej mieliśmy
        spokojny pobyt ale Ci którzy pojechali do Madonny to lepiej nie mówić
      • Gość: L-żbieta Re: IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.13, 23:18
        Szukam właśnie inspiracji na wyjazd zimowy i rozważam narty albo egzotykę właśnie z Rainbow Tours i jestem zdziwiona komentarzem. 2 i 3 lata temu byłam we Włoszech na nartach z RT, w Bormio i Livigno (mój ulubiony region) i nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Organizacja super, hotele też, logistycznie wszystko dopięte na ostatni guzik, żadnych napięć i rozsuw czasowych. A różne rzeczy się zdarzają, hotel mógł na przykład spłonąć, to musieli przerzucić wycieczkę do innego. Ja mam dobre doświadczenia i jestem zadowolona z ich usług.
        • jabolkn Re: 08.11.13, 08:50
          Gość portalu: L-żbieta napisał(a):

> Szukam właśnie inspiracji na wyjazd zimowy i rozważam narty albo egzotykę

hej Ela
          zdecydowanie powinnas zdecydowac się na egzotyke
          na nartach jest zimno i niebezpiecznie
        • Gość: iasko1 Re: IP: *.elk.mm.pl 08.11.13, 09:23
          Skąd wy wyciągacie takie archaiczne wątki? Zauważam że ten komentarz (który cię tak zadziwił) pochodzi sprzed prawie 10 lat. Faktem jest że biura podróży często plajtują ale wątpię czy analizowanie ich działalności za ostatnie 10 lat jest w stanie nas przed tym ustrzec. Jak widać Rainbowtours przetrwało i prognozy wieszczące jego rychły upadek były lekko przesadzone.
          (Sporadyczne) odwołanie imprezy nie jest też zapowiedzią upadku biura. Widocznie była obiektywna przyczyna odwołania wyjazdu bo żadne biuro nie zrezygnuje z własnej woli z 12 klientów.
          • Gość: Moniszka Re: IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.13, 19:05
            Zgadzam się. Wybieram się teraz na wycieczkę objazdową, droższą, bo do RPA, właśnie z Rainbow Tours, wcześniej byłam tylko w Egipcie na wypoczynku i było naprawdę ok. Szukam informacji i takie wpisy mrożą krew w żyłach. Jeśli stanie się coś niezależnego od organizatora (np konflikty w Egipcie) to przecież nie ma wyjścia i musi odwołać wyjazd i zaproponować nowe warunki. Nie wierzę, że RT nie zrobiło wszystkiego, żeby jakoś zrekompensować tego, że wycieczka nie mogła się odbyć, choćby inną wycieczką. Szukałam trochę w internecie o zachowaniach RT w takich sytuacjach i nie mam wątpliwości, że Rainbow nie zostawi klientów na lodzie.
            Pozdrawiam.
            • Gość: Piotr Re: IP: *.is.net.pl 30.12.13, 16:41
              Nieźle - ktoś ładnie musiał kopać, że odkopał wątek z 2004 roku :D A co do nart, tak się składa, że szukam jakichś wskazówek, bo akurat wykupiłem wycieczkę do Livigno z Rainbow Tours. Wcześniej słyszałem wiele dobrego zarówno o tym regionie jak i o samym biurze. No zobaczymy jak to będzie, jak wrócę zdam relację :)
              • Gość: Honey Bunny Re: IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.14, 12:00
                Też jadę do Livigno! Już za tydzień :) Słyszałam wiele dobrego o organizacji wyjazdów narciarskich przez Rainbow Tours, zarówno pod względem organizacyjnym jak i cenowym i to nir tylko z forów, ale także od znajomych, którzy jeżdżą z tym biurem naprzemiennie do Bormio i Livigno :) Podobno to najfajniejsze miejsce na narty pod słońcem! :) Zobaczymy, myślę, że będzie super! Piotrze, gdzie Twoja relacja? Czekam! ;)
                • Gość: Mirka Re: IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.14, 13:29
                  Ja właśnie wróciłam z Val di Sole. Pojechałam tam właśnie z Rainbowem z polecenia moich znajomych, którzy z kolei byli w Val di Fassa i polecali mocno. My się zdecydowaliśy na VdS bo termin był tańszy, jakaś promocja czy coś :) Nie żałuję, naprawdę dobrze wydane pieniądze, pierwszy raz byłam poza Polską na nartach i nie obrażając naszego pięknego kraju - muszą się jeszcze właściciele kurortów narciarskich wiele nauczyć od swoich zachodnich kolegów. Trasy świetnie przygotowane, cały czas zadbane, mimo, że narciarzy naprawdę sporo, infrastruktura świetna, bary, sklepy itd, to miejsce po prostu żyło! A co do biura podróży z którym pojechałam - największy plus za spore zniżki na skipassy - naprawdę dużo zaoszczędziliśmy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka