Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Vars-narty we Francji

IP: *.rw.lublin.pl / 81.219.66.* 22.03.04, 19:42
    proszę o info, czy ktoś był we Francji na nartach w miejscowości Vars? Czy
    polecacie?
    Obserwuj wątek
      • stonka69 Re: Vars-narty we Francji 25.03.04, 11:27
        Gość portalu: marzena napisał(a):

> proszę o info, czy ktoś był we Francji na nartach w miejscowości Vars? Czy
        > polecacie?

Ja bylem, dokladnie w Risoul ale jest to ten sam kompleks dwóch dolin
        Risoul/Vars ze wspólnym skipassem połączony wyciągami. Nie wiem jak jest w
        samym miasteczku Vars, sądzę że podobnie jak w Risoul po drugiej stronie góry.
        A w Risoul jest tak: jest to malutka miejscowość hen wysoko w górach zbudowana
        kilkadziesiąt lat temu od podstaw, trzy ulice w trójkącie i kilkadziesiąt
        monstrualnych hoteli / apartamentowców. W miejscowości kilka barów,
        restauracji, ze dwa-trzy kluby, wypożyczalnie i nic. Wszystko raczej siermiężne
        ale jak na Francję bardzo tanie. No i wszędzie blisko - nigdzie nie jest dalej
        niż 500 m :) Jeśli chodzi o góry to mnóstwo tras do wyboru, nie znudzisz się na
        pewno i jakkolwiek jeździsz na pewno znajdziesz coś dla siebie. Niestety jest
        tylko jedna gondolka i niebezpiecznie dużo orczyków ale są też krzesła, tylko
        mniej niż gdzie indziej.
        Swego czasu bardzo niskobudżetowe wyjazdy organizowało tam Espace Pologne,
        zapytaj ich, pewnie mają materiały.
        Mi się podobało, góry były naprawdę rewelacyjne tylko apartamentowiec dość
        parszywy ale generalnie dało się wytrzymać i wróciłem bardzo zadowolony,
        szczególnie z ceny.
        • Gość: marzena Re: Vars-narty we Francji IP: *.rw.lublin.pl / 81.219.66.* 25.03.04, 19:05
          serdeczne dzięki! Chyba mi odpowiada, skoro jest tak dużo tras, a region w
          sumie mało znany i pewnie mało oblegany. Oby był jeszcze śnieg. Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka