Gość: maly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 18:06 Czy zna ktos moze te miejscowosci? Czy daleko jest do jakichs konretnych trasek i osrodkow bo w samej okolicy to chyba kiepsko? Dzieki za wszelkie inforamcje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewangelizator_carvingu Re: Vigo di Fassa i Pera di Fassa 07.01.11, 08:40 zdefiniuj pojecie okolicy wg mojej definicji jest tam ośrodek na ośrodku pomiedzy miejscowosciami znajduje sie mniejszy ośrodek Campedie, w dodatku z Pozzy gondolką dostaniesz sie na Buffaure-Ciampaca jadac kazda drogą wychodzaca z tych miejscowosci w ciagu kilku kilometrów trafis zna ośrodek narciarski - z jednej strony Rodella i Belvedere połączone z Sella Rondą, z drugiej Predazzo /Val di Fiemme/, skrecasz w bok i masz Tre Valli a jak pojedzisz z Vigo w gory dostaniesz sie na przełecz Costalunga gdzie znajduje sie ośrodek Carezza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly Re: Vigo di Fassa i Pera di Fassa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 18:15 Dzieki wielkie. Nigdy nie byłem w Dolomitach stad moze takie głupie pytania. Ale patrzac na mapki tak myslalem ze gdzie sie nie rusze to osrodek. A czy w ogole w tych rejonach jest miejscowka zeby nie trzeba bylo podjezdzac busem czy samochodem tylko byl na tyle duzy osrodek (np. 100 km tras) ze wystarczy na caly tydzien jezdzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mirdo1 Re: Vigo di Fassa i Pera di Fassa 08.01.11, 18:27 Mieszkając w Vigo lub Fassa trzeba niestety jeździć.Osobiście też nie lubię bujać się od ośrodka do ośrodka samochodem a wydolność skibusów w tych miejscowościach budzi u mnie złe wspomnienia.Dlatego nie polecam ich do mieszkania. Znacznie wygodniej będzie w Canazei lub Campitello. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mirdo1 Re: Vigo di Fassa i Pera di Fassa 08.01.11, 18:28 Oczywiście miało być " w Vigo lud Pera" Odpowiedz Link Zgłoś
ewangelizator_carvingu Re: Vigo di Fassa i Pera di Fassa 08.01.11, 19:34 oczywiscie Campitello lub Canazei daje Ci dostep do czterech połaczonych wyciagami dolin+ lodowca jednak jedną z najwiekszych zalet tego rejonu jest możliwość łatwego dostepu także do innych osrodków jak Tre Valli, Val di Fiemme i paru mniejszych jeżeli wystarcza Ci 100 km na tydzień i maja to byc Dolomity rozważ tez Kronplatz Odpowiedz Link Zgłoś