Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Spindlerowy Młyn - noclegi

IP: *.ip.shentel.pl 08.03.11, 22:49
    Witam,
    polecam noclegi i wyżywienie (obiady) w hotelu DOMOVINA, niedaleko stoku Miedviedin.
    Trzeba uważać na ceny w centrum.
    Byliśmy na przełomie luty/marzec 2011. Było b. fajnie.
    Obserwuj wątek
      • forzanapoli Re: Spindlerowy Młyn - noclegi 08.03.11, 23:07
        hej , bardzo, bardzo Cię proszę napisz coś więcej o warunkach śniegowych na miejscu i trasach, ja odpalam w najbliższą niedzielę i mam na oku Schladmind w Austrii..., ale jadę ( z Katowic) tylko na 3-4 dni , więc rozsądek nakazuje jakąś bliższą destynację , Szpindlerowy chodził mi po głowie, problem w tym, że do tej pory jeździłem zawsze w Dolomitach i po pierwsze nie mam kompletnie rozeznania w innych miejscach ... no i po drugie Dolomity wysoko zawiesiły poprzeczkę...
        • Gość: mac Re: Spindlerowy Młyn - noclegi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.11, 12:37
          Jedż do Schladming-ja tam wyruszam 18.03., masz blisko.Co najwyżej jedż przez Sz.M i sam zobaczysz jak tam jest.Nie zastanawiałbym się na Twoim miejscu i to nie dlatego, że jadę do Sch.
      • smir_noff Re: Spindlerowy Młyn - noclegi 12.03.11, 19:08
        Szpindlerowy Młyn … bywałem tam kilka razy, trasy fajne, ale zawsze duże kolejki i Czesi, którzy niemile traktują Polaków a włażą w d… Niemcom. To wszystko zniechęciło mnie do Czeskich gór. Testowałem jeszcze sporo razy Harrachow i Rokytnice i to samo. Owszem na jeden dzień bez noclegu, jak ktoś mieszka do 200 km, to można się tam wybrać, ale na tydzień to bez sensu.
        Alpy to jest jedyna alternatywa.

• skynews Re: Spindlerowy Młyn - noclegi 13.03.11, 16:55

"...Czesi, którzy niemile traktują Polaków a włażą w d… Niemcom."

Tak ?
          Jakieś badania prowadziłeś ?
          Ciebie może traktują tak jak na to zasłużyłeś a Niemcy byli bardzkiej kulturalni ?
          • jeepwdyzlu Re: Spindlerowy Młyn - noclegi 14.03.11, 11:48
            "...Czesi, którzy niemile traktują Polaków a włażą w d… Niemcom."

Tak ?
            Jakieś badania prowadziłeś ?
            -----------
            niestety ma rację
            Czesi na nie kochają i mają swoje powody.
            To smutne, że przekłada się na sposób obsługi, ale tak jest.
            Potwierdzają to doświadczenia mnóstwa ludzi. Mieszkam we Wrocławiu i bywam w czeskich ośrodkach - najczęściej na dzień, dwa. Lubię też Pragę (poza sezonem) i potrafię się po niej poruszać bocznymi szlakami. Przepadam za Libercem, bywam w czeskich winnicach...
            Niemniej - z przykrością stwierdzam, że Niemcy są traktowani lepiej.
            To nie dramat, ale przykrość i niedogodność.
            jeep
            • skynews Re: 14.03.11, 22:57

Też jestem z Wrocławia i jak czas pozwolił to Czechy w weekend jak po polskiej stronie nie było optymalnie.
              Czesi są tacy jacy są - nie miałem z nimi żadnych problemów, miałem to za co zapłaciłem...

Jak w ogóle można zauważyć żeby Niemcy byli traktowani lepiej ?
              Jestem zdecydowanym przeciwnikiem generalizowania w ocenie całych narodów - wszędzie są i porządni ludzie i mniej porządni...
              • nehti Re: 17.03.11, 07:46
                Zgadzam się ze Skynews. Od jakiegoś czasu jeżdżę na narty z rodziną do Czech i nigdy nie odczuliśmy tego, że jesteśmy inaczej traktowani niż inne narodowości. Wręcz odwrotnie właściciele ponsjonatów zawsze są bardzo mili. W tym roku nawet nas zaskoczyli. Na koniec pobytu orzymaliśmy prezent w formie butelki wina. Na stoku też nigdy nie czułam się inaczej traktowana. Ja również uważam, że to nie chodzi o narodowość tylko o to jak sami się zachowujemy wobec tubylców i innych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka