Gość: pablo IP: *.ip.shentel.pl 08.03.11, 22:49 Witam, polecam noclegi i wyżywienie (obiady) w hotelu DOMOVINA, niedaleko stoku Miedviedin. Trzeba uważać na ceny w centrum. Byliśmy na przełomie luty/marzec 2011. Było b. fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forzanapoli Re: Spindlerowy Młyn - noclegi 08.03.11, 23:07 hej , bardzo, bardzo Cię proszę napisz coś więcej o warunkach śniegowych na miejscu i trasach, ja odpalam w najbliższą niedzielę i mam na oku Schladmind w Austrii..., ale jadę ( z Katowic) tylko na 3-4 dni , więc rozsądek nakazuje jakąś bliższą destynację , Szpindlerowy chodził mi po głowie, problem w tym, że do tej pory jeździłem zawsze w Dolomitach i po pierwsze nie mam kompletnie rozeznania w innych miejscach ... no i po drugie Dolomity wysoko zawiesiły poprzeczkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Spindlerowy Młyn - noclegi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.11, 12:37 Jedż do Schladming-ja tam wyruszam 18.03., masz blisko.Co najwyżej jedż przez Sz.M i sam zobaczysz jak tam jest.Nie zastanawiałbym się na Twoim miejscu i to nie dlatego, że jadę do Sch. Odpowiedz Link Zgłoś
smir_noff Re: Spindlerowy Młyn - noclegi 12.03.11, 19:08 Szpindlerowy Młyn … bywałem tam kilka razy, trasy fajne, ale zawsze duże kolejki i Czesi, którzy niemile traktują Polaków a włażą w d… Niemcom. To wszystko zniechęciło mnie do Czeskich gór. Testowałem jeszcze sporo razy Harrachow i Rokytnice i to samo. Owszem na jeden dzień bez noclegu, jak ktoś mieszka do 200 km, to można się tam wybrać, ale na tydzień to bez sensu. Alpy to jest jedyna alternatywa. Odpowiedz Link Zgłoś
skynews Re: Spindlerowy Młyn - noclegi 13.03.11, 16:55 "...Czesi, którzy niemile traktują Polaków a włażą w d… Niemcom." Tak ? Jakieś badania prowadziłeś ? Ciebie może traktują tak jak na to zasłużyłeś a Niemcy byli bardzkiej kulturalni ? Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Spindlerowy Młyn - noclegi 14.03.11, 11:48 "...Czesi, którzy niemile traktują Polaków a włażą w d… Niemcom." Tak ? Jakieś badania prowadziłeś ? ----------- niestety ma rację Czesi na nie kochają i mają swoje powody. To smutne, że przekłada się na sposób obsługi, ale tak jest. Potwierdzają to doświadczenia mnóstwa ludzi. Mieszkam we Wrocławiu i bywam w czeskich ośrodkach - najczęściej na dzień, dwa. Lubię też Pragę (poza sezonem) i potrafię się po niej poruszać bocznymi szlakami. Przepadam za Libercem, bywam w czeskich winnicach... Niemniej - z przykrością stwierdzam, że Niemcy są traktowani lepiej. To nie dramat, ale przykrość i niedogodność. jeep Odpowiedz Link Zgłoś
skynews Re: 14.03.11, 22:57 Też jestem z Wrocławia i jak czas pozwolił to Czechy w weekend jak po polskiej stronie nie było optymalnie. Czesi są tacy jacy są - nie miałem z nimi żadnych problemów, miałem to za co zapłaciłem... Jak w ogóle można zauważyć żeby Niemcy byli traktowani lepiej ? Jestem zdecydowanym przeciwnikiem generalizowania w ocenie całych narodów - wszędzie są i porządni ludzie i mniej porządni... Odpowiedz Link Zgłoś
nehti Re: 17.03.11, 07:46 Zgadzam się ze Skynews. Od jakiegoś czasu jeżdżę na narty z rodziną do Czech i nigdy nie odczuliśmy tego, że jesteśmy inaczej traktowani niż inne narodowości. Wręcz odwrotnie właściciele ponsjonatów zawsze są bardzo mili. W tym roku nawet nas zaskoczyli. Na koniec pobytu orzymaliśmy prezent w formie butelki wina. Na stoku też nigdy nie czułam się inaczej traktowana. Ja również uważam, że to nie chodzi o narodowość tylko o to jak sami się zachowujemy wobec tubylców i innych. Odpowiedz Link Zgłoś