Gość: Kasia narciarka IP: *.torservers.net 19.08.11, 19:47 Znalazłam świetną ofertę www.primoris-travel.pl/kaprun-zell-am-see-saalbach.php proszę o opinie o tym biurze Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ec Re: Super ski safari IP: *.opera-mini.net 19.08.11, 23:50 znowu sie zaczyna Primoris znany jest przede wszystkim z tego że spamuje fora internetowe swoimi ofertami lepiej skorzystac z biur, które legalnie wykupują reklamy, takie jak ta wiszaca powyżej a najlepiej zorganizowac wyjazd na własna reke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Super ski safari IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.11, 10:12 Popieram opinię ec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tedy Re: Super ski safari IP: *.230.88.189.rzeszow.mm.pl 20.08.11, 12:38 Bylem z tą firma na wyjeździe w marcu właśnie w tych stacjach. Wyjazd był naprawdę udany. Hotelik super, jedzenie też, wszystko co w ofercie było zawarte zostało zrealizowane. Wieczorne atrakcje są dodatkowo płatne (ale i tak było mało chętnych i tylko raz chyba był wyjazd na basen i dyskoteka). Tylko droga powrotna z niepotrzebnym postojem w Wiedniu, co opóźniło przyjazd do kraju, w Krakowie dopiero o północy. Oczywiście były drobne mankamenty jak zawsze. Ale jak towarzystwo jest zgrane i pogoda dopisuje (7 dni słońca!), to nie ma co narzekać. A że biuro się reklamuje? Wszystkie tak robią. Ta oferta co "wisi" na ich stronie jest z poprzedniego sezonu, nowa ma być na początku września. Odpowiedz Link Zgłoś
agus-ka Re: Super ski safari 20.08.11, 21:08 wrzuć w wyszukiwarkę Primoris i sama zobaczysz. zaraz mnie tu zjedzą, ale co tam, byłam z nimi 2 razy i gdyby nie te ceny jakie mają to pojechałabym jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
skynews Re: 21.08.11, 17:49 Biura podróży w Polsce nie tylko że nie są godne polecenia ale nawet należy unikać jakichkolwiek kontaktów z tymi firmami i nie ma żadnego znaczenia czy spamują gdzie popadnie czy też korzystają z legalnych reklam. Biura te charakteryzują się przede wszystkim brakiem profesjonalizmu - ofertami odbiegającymi w rzeczywistości znacznie od tego za co klient zapłacił a co za tym idzie ciągłymi improwizacjami wymuszającymi wysokim poziomem energii kryminalnej. Zagraniczne firmy turystyczne działające w Polsce są tylko trochę lepsze: wprawdzie mają o wiele bogatszą ofertę i tradycje ale z respektowaniem praw klienta może różnie bywać. Niestety...odpowiedzialne za ten stan rzeczy są sposoby przestrzegania prawa w Polsce oraz urzędy wydające zezwolenia na działalność gospodarcza bez gruntownego sprawdzenia i weryfikacji wnioskodawcy. Doskonałym przykładem na potwierdzenie tego co napisałem jest historia Orbis Travel : klienci rok po upadku firmy nie otrzymali zwrotu pieniędzy (pomijając odszkodowania) od ubezpieczyciela z powodu nieudolności urzędników Urzędu Marszałkowskiego Enjoy it ! Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: 22.08.11, 22:53 skynews napisał: > > Biura podróży w Polsce nie tylko że nie są godne polecenia ale nawet należy un > ikać jakichkolwiek kontaktów z tymi firmami i nie ma żadnego znaczenia czy spam > ują gdzie popadnie czy też korzystają z legalnych reklam. ------------------- A ja uważam, że ma zasadnicze znaczenie czy firma, której powierzam organizacje swoich wakacji spamuje i łamie regulaminy oraz powszechnie przyjęte zasady, czy postępuje uczciwie wobec innych. Zawsze przekłada się to ten czy inny sposób na traktowania swoich klientów. Jeśli jest ktoś profesjonalistą, to z całą pewnością zamiast spamerskiej quasireklamy na forum dyskusyjnym wybierze profesjonalna i legalną reklamę. Dlatego podobnie jak ec uważam, że BP Primoris Travel nie jest godne polecenia i zainteresowania. Serdecznie odradzam więc korzystanie z ich usług. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
skynews Re: 23.08.11, 18:30 Myślę że dla klienta nie ma istotnego znaczenie czy firma turystyczna spamuje czy legalnie się reklamuje. Dla klienta ma znaczenie przede wszystkim stosunek cena/jakość oferty no i oczywiście profesjonalność co w tym konkretnym przypadku jest równoznaczne z uczciwością. Np. to: Turyści z Polski okupują hotel na Rodos - bp. itaka reklamuje się oficjalnie co nie zapobiega przypadkom jak opisany w artykule. Nie ma aktualnie w Polsce godnego zaufania organizatora turystyki. Swoją drogą to interesujące jest skąd oni znajdują tylu frajerów...od co najmniej dziesięciu lat wiadomo że nie lata się do Grecji z polskim biurem podróży - Polak z Grekiem udają Greka rznąc...innego Polaka - fascynujące:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: 23.08.11, 23:07 Jak zwykle w twoim przypadku ... pleciesz farmazony i naciągasz fakty bez zrozumienie istoty. Jeśli dla ciebie nie ma znaczenie czy BP postępuje uczciwie, to twoja rzecz. Profesjonalizm ... to także profesjonalna reklama. Uczciwość ... to szanowanie i stosowanie powszechnie przyjętych zasad także podczas reklamy. Można tego nie zauważać podobnie jak tego, że o stosunku cena/jakość oferty najczęściej można przekonać się dopiero po skorzystaniu z usług. Warto jednak wspomnieć o nieuczciwości firmy gdyż może to oszczędzić sporo rozczarowań mniej doświadczonym narciarzom. Generalizowanie, że nie ma w Polsce godnego zaufania BP jest co najmniej tak głupie .... jak pisanie, że w Val di Fassa nazwy miejscowości i ulic oznaczane są na tablicach także w j. niemieckim. Cóż, widać taki masz już styl i podajesz fantsamagorie jako fakty. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
skynews Re: 24.08.11, 00:12 Przeczytał artykuły, do których linki podałem ? Takich artykułów, jak Polak oszukuje Polaka jest b. dużo w mediach więc nie może być mowy o generalizowaniu w tym temacie. To reguła. . Znasz nazwę jakiegoś biura podróży prowadzącego działalność w Polsce, które jest godne polecenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: 24.08.11, 10:39 Jednym zdaniem ... wszyscy Polacy to oszuści i naciągacze ... prawda? Można pogratulować bystrości i trafności oceny. Teraz wiem dlaczego tak szerokim łukiem omijam wszelkie BP i to niezależnie od narodowości ich właścicieli. Zawsze bowiem znajdę się specjaliści, którzy napiszą, że wszyscy Niemcy i Austriacy to nasiści, Włosi, Grecy i Hiszpanieto lenie, Francuzi to pedały, Czesi nieudacznicy, a Rosjanie to pijaki i bolszewiki ... ;)) pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
jabolkn Re: 24.08.11, 11:04 ortodox napisał: > wszyscy Polacy to oszuści i naciągacze > wszyscy Niemcy i Austriacy to nasiści, Włosi, Grecy i Hiszpanieto lenie, > Francuzi to pedały, Czesi nieudacznicy, a Rosjanie to pijaki i bolszewiki ... i tu faktycznie masz RACJE - we wszystkich punktach Odpowiedz Link Zgłoś
skynews Re: 24.08.11, 12:55 ortodox napisał: > wszyscy Polacy to oszuści i naciągacze > wszyscy Niemcy i Austriacy to nasiści, Włosi, Grecy i Hiszpanieto lenie, > Francuzi to pedały, Czesi nieudacznicy, a Rosjanie to pijaki i bolszewiki ... a co to nasiści ? No proszę, kto by pomyślał...taki cichy spokojny, nikomu nie wadzący forumowicz a tu nagle taki «manifest» - pewnie nawet breivik by się tego nie powstydził... Na proste pytanie nie odpowiedział...czyli niechętnie ale przyznał racje we wszystkich prawie punktach... Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: 29.08.11, 07:13 skynews napisał: > a co to nasiści ? ---------------- Nasiści to nasi, czyli swojskie, fajne chłopaki i dziewczyny .... co to potrafią dokopać innym :) Niestety, chociaż bardzo staram się i wiem, że bardzo tego pragniesz ... rzadko mogę przyznać ci rację. Jednak postaram się jeszcze bardziej ;) pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
jabolkn Re: 29.08.11, 11:37 ortodox napisał: > Nasiści to nasi, czyli swojskie, fajne chłopaki i dziewczyny .... co to potrafi > ą dokopać innym :) no i znowu siedziałeś za długo na słońcu Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: 29.08.11, 14:56 jabolkn napisał: > no i znowu siedziałeś za długo na słońcu ----------------------------- Masz rację ... no proszę, a jednak to możliwe ?! Wolę jednak ( mimo wszystko ) siedzieć latem na słońcu niż głaskać narty w piwnicy ;P Odpowiedz Link Zgłoś
jabolkn Re: 29.08.11, 15:19 ortodox napisał: > Wolę jednak ( mimo wszystko ) siedzieć latem na słońcu niż głaskać narty w piwn > icy ;P jutro koniec głaskania - jadą na śnieg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tuteraz Re: Super ski safari IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.11, 13:17 Jak dla mnie to w tej ofercie jest trochę "naciągizmów". Jest wrzucony Zillertal ale stali bywalcy wiedzą że jeśli chodzi o karnet SSSC to chodzi ledwie o początek doliny, najsłynniejsze ośrodki w Zillertal Arenie to już zupełnie inny karnet. Podobnie jest z Kitzbuehel. To i tak dla tych co po raz pierwszy w Alpy jadą, olbrzymia dawka terenów ale można by sobie darować naginanie oferty. Niby fałszu nie ma ale ... jest to ale. Odpowiedz Link Zgłoś
jabolkn Re: Super ski safari 22.08.11, 14:56 Gość portalu: Tuteraz napisał(a): > Jak dla mnie to w tej ofercie jest trochę "naciągizmów". > Jest wrzucony Zillertal ale stali bywalcy wiedzą że jeśli chodzi o karnet SSSC normalna oferta, przecież piszą wyraźnie że 1 dzień w Zillertal Arena i tak się całej doliny Ziller nie da objeździć w jeden dzień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tuteraz Re: Super ski safari IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.11, 13:34 Czytać to jeszcze potrafię a i z rozumieniem tekstu jest nie najgorzej. Napisałem tez, że i tak areał do zjeżdżenia (i zjeżdżania) w ofercie jest spory itd., jednak podtrzymam swoje poprzednie zdanie że oferta nie wyjaśnia wcale że tak Kitzbuehel jak i Zillertal Arena, są ledwie tylko fragmentami całości tych ośrodków. To się nazywa albo naginanie faktów albo niepełna informacja, nawet jesli oferta obejmuje tylko po jednym dniu na każdy ww ośrodek czyli brak fizycznej możliwości poznania całego areału. To jak podawanie w ofercie że hotel jest połozony 50 m od plaży, tyle że jest to 100 m wysokości klif i dojście na plaże wymaga nadłożenia 1500 metrów do pierwszego zejścia w dół. P.S. Włos z głowy za zamieszczenie takiej informacji nikomu by nie spadł a Ja nie musiałbym o tym pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
jabolkn Re: Super ski safari 23.08.11, 14:12 Gość portalu: Tuteraz napisał(a): > P.S. Włos z głowy za zamieszczenie takiej informacji nikomu by nie spadł a Ja n > ie musiałbym o tym pisać. no i świetnie że napisałeś po to właśnie są fora by weryfikować marketingowy bełkot sprzedawców Odpowiedz Link Zgłoś
ligia68 Re: Super ski safari 23.08.11, 20:43 Akurat Kitzbuehel jest calutkie dostępne na karnecie SSSC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tuteraz Re: Super ski safari IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.11, 10:28 Dwa lata temu miałem SSSC i nie było całego areału. Nie sprawdziłem dokładnie, cofam zatem swą wątpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ligia68 Re: Super ski safari IP: 81.15.235.* 24.08.11, 20:20 Kitzbuehel jest w całości na SSSC już od ładnych paru lat-bodajże od sezonu 2005/2006-nie było jeszcze wtedy kolejki 3S łączącej stoki nad Kitzbuehel z częścią leżącą nad Pass Thurn,ale można było korzystać ze wszystkich wyciągów.Nie ma za to na SSSC Skiweltu,bo to już leży w całości na tyrolskiej ziemi Odpowiedz Link Zgłoś
jabolkn Re: Super ski safari 25.08.11, 08:49 Gość portalu: ligia68 napisał(a): > Nie ma za to na SSSC Skiweltu,bo to już leży w całości na tyrolskiej ziemi o jakim myślisz Skiweltu na tyrolskiej ziemi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ligia68 Re: Super ski safari IP: *.play-internet.pl 25.08.11, 19:40 Ski Welt - Wilder Kaiser inaczej - jest "prawie" połączony z Kitzbuehel-trzeba tylko parę km skibusem pokonać Odpowiedz Link Zgłoś