Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Val di Sole, Pejo

16.09.11, 13:57
    Val Di Sole, Pejo hotel Vioz wykupiłam dość spontanicznie na okres ferii zimowych, nigdy nie byliśmy we Włoszech do tej pory Czechy), w katalogu jest mało informacji na temat wyciagów, tras, jedynie napisali 200 m od hotelu wyciąg, w necie znalazłam szczątkowe informacje, jest dużo ogólnie o rejonie Val Di Sole, mnie interesuje czy mieszkajac w Pejo będziemy mieli dobry dojazd do dobrych trad, wyciągów, a moze jest tak blisko, że wystarczy przejść spacerkiem, bede wdzieczna za każde info lub dobra stronę internetową, forum gdzie znajdę wiele odpowiedzi na nurtujace mnie pytania. Zapytam jeszcze o gastronomie, słyszałam że to małe miasteczko, ale mam nadzieję ze oprócz hotelowej restauracji jest gdzie zjeść dobry posiłek)
    Obserwuj wątek
      • jabolkn Re: Val di Sole, Pejo 16.09.11, 14:10
        olgap1976 napisała:
        > bede wdzieczna za każde info lub dobra stronę internetową, forum gdzie znajdę wiele odpow
        > iedzi na nurtujace mnie pytania
        hej Ola nasi już tam byli
        tutaj masz linka do relacji
        • Gość: lelek Re: Val di Sole, Pejo IP: *.ip.netia.com.pl 16.09.11, 16:17
          Nasi jak nasi ... i tam jak tam ...
          Najbardziej mnie rozwala ta "Florida", hehehe
      • ortodox Re: Val di Sole, Pejo 16.09.11, 18:57
        Pejo to mała miejscowość i mały ośrodek narciarski. Jest tam bardzo spokojnie, ale knajpek jak wszędzie we Włoszech jest sporo. Nie wiem gdzie będziecie mieszkać i dlatego trudno powiedzieć jak daleko będziecie mieli do wyciągów. Nawet w małym Pejo może to być spory kawałek i o taką informacje trzeba zapytać organizatora wyjazdu lub właściciela hotelu.
        O samej stacji narciarskiej dowiesz się wszystkiego z:
        www.skionline.pl/stacje/?co=stacje&miejscowosc_id=279
        a o pozostałych ośrodkach narciarskich w okolicy z:
        www.skirama.it/PL/narty-peio/#&l=PL
        W praktyce pozostaje jazda autem ( najwygodniej) lub skibusem do Marillevy lub na Passo Tonale. Na passo Tonale - Ponte di Legno masz ok. pół godziny jazdy, a do Marillevy nieco bliżej skąd na nartach możesz dojechac do Madonny di Campiglio lub do Pinzolo.
        Droga na passo Tonale jest dość kręta i w ciężkich warunkach pogodowych ( opady sniegu) może sprawiać kłopoty, ale zazwyczaj jest dobrze utrzymana. Droga do Marillevy jest bezproblemowa.
        Jeśli interesują Cie jakieś dodatkowe informacje to pytaj. Region jest piękny i warto tam pojechać, więc pewnie będziesz zadowolona.
        pozdro.
        • olgap1976 Re: Val di Sole, Pejo 16.09.11, 20:46
          a w przyblizeniu ceny karnetow? z doswiadczenia pewnie wiesz jakie sie oplaca najbardziej)
          • ortodox Re: Val di Sole, Pejo 16.09.11, 23:39
            Ja zawsze kupuję superskiramę www.skirama.it/PL/pl-karnet-narciarski-dolomity/ bo dla mnie najważniejsze jest mieć jak największe możliwości wyboru tras. Samo Pejo ( nie polecam) to 119, 138 lub 145€ w zależności od terminu dla dorosłej osoby www.ski.it/upload/files/PF%20Listino%202011_2012.definitivo.pdf
            Jak widać w cenniku są także skipasy kombinowane Pejo-Folgarida-Marilleva, Pejo-Folgarida-Marileva+1dzień MdC, Pejo-Folgarida-Marilleva=2dniMdC ...i Pejo+1dzień superskirama.
            Dawniej były też skipasy np. Pejo + 5 dni ...każdy w innym ośrodku Superskiramy tzw. skirama, ale teraz nie widzę tego w cenniku. Trzeba zapytać na miejscu.
            pozdro.
      • smir_noff Re: Val di Sole, Pejo 17.09.11, 19:56
        Pejo i Monte Bondone to dwie najmniejsze stacje narcirskie w Trentino, w "Dolinie Słońca" ( w przpadku MB to takie uproszczenie). Plusem Pejo jest niedawno otwarta dwulinowa gondola wywożąca narciarzy na wys. ok 3000 m npm. i czerwona trasa Val della Mite poprowadzona z tej imponującej jak na Dolomity wyskokości.
        W Pejo proponuję spędzić max 2 dni narciarskie. Pozostałe dni należy bezwarunkowo przeznaczyć na Madonne di Campiglio - to najlepsza miejscówka w zachodnich Dolimitach, oraz na Passo Del Tonale. Jeden dzień przeznaczył bym na Folgaridę i Marilewę - połączone wyciągami z Madonną.
        Do tego należy kupić karnet Superskirama, który daje mozliwość jazdy w dowolnych ośrodkach VdS.

polecam stronę www.ski.it
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka