Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kronplatz - jaka miejscowość?

11.11.11, 20:39
    Witam,
    wybieram się w styczniu z dzieciakami do Kronplatz. Jednakże ze strony regionu nijak nie mogę wywnioskować gdzie mogłabym zarezerwować noclegi, żeby nie było 20 km do wyciągów. Czy ktoś mógłby mi polecić miejscowość z jakimiś przyjemnymi restauracjami na miejscu. Z góry dziękuję za pomoc.
    Obserwuj wątek
      • ortodox Re: Kronplatz - jaka miejscowość? 12.11.11, 08:53
        klematis007 napisała
        > Jednakże ze strony regionu nijak nie mogę wywnioskować gdzie mogłabym zarezerwować > noclegi, żeby nie było 20 km do wyciągów.
        -------------------
        Niesamowite, jesteś mistrzynią świata w w bezradności.
        Proponuję skontaktować się z BP ;)
        pozdro.
        • smir_noff Re: Kronplatz - jaka miejscowość? 12.11.11, 09:11
          Bądź miły kumie i pomóż koleżance :) Na pewno byłeś tam kilka razy i znasz teren.
          • ortodox Re: Kronplatz - jaka miejscowość? 12.11.11, 11:23
            Zapewne nie powinienem, bo bezradność koleżanki kwalifikuje ją do wyjazdu z BP a nie na wyjazd samodzielny i narażanie dzieci na niebezpieczeństwo ;)
            Może jednak to tylko tak wygląda :)
            Niech będzie: Valdaora, Perca, Brunico, S.Lorenzo, S.Vigilio.
            Wszystkie te miejscowości mają niemal bezpośredni dostęp do wyciągów Plan de Corones.
            Oprócz tego jest wokół nich kilkanaście (może więcej) satelickich miejscowości, które również znajdują się w magicznej strefie 20km i mają restauracje na miejscu :)
            Warto popatrzyć na mapę!
            pozdro.
            • smir_noff Re: Kronplatz - jaka miejscowość? 12.11.11, 11:45
              Fakt, każdy wyjazd należy rozpocząć od popatrzenia na mapę. Ja zawsze tak robię.

• skynews Re: Kronplatz - jaka miejscowość? 12.11.11, 12:53

na stronie regionu www.kronplatz.com/pl/ kliknij na Book your holiday
        kliknij na all lodgings i zobaczysz ponad setkę apartamentów.
        przy każdej z propozycji można kliknąć na "show on map" i zobaczysz lokalizacje albo
        skopiuj kompletny adres i wprowadź go do Google a następnie kliknij na "mapy" i przeciągnij
        wciśniętym lewym klawiszem myszki pomarańczowego "człowieczka" na pojawiającą się równocześnie niebieską linię.
        puść przycisk i w tym momencie korzystasz z opcji Google Street View - można dokładnie zobaczyć lokalizację a używając opcji "Pokaż trasę" zobaczysz odległość od dowolnego miejsc, również wyciągów np. jeden z listy:
        Oberhabererhof

to co wyżej napisałem to tylko jedna z opcji - żeby znaleźć "fajny, niedrogi, blisko wyciągu hotel lub apartament" trzeba niekiedy porównać setki ofert wykazując się przy tym pewną kreatywnością...
        np.
        Bruneck - Reischach

• Gość: Marcin rent & go Re: Kronplatz - jaka miejscowość? IP: 109.118.78.* 26.11.13, 20:02
        Najwygodniej było by Riscone np 200 m do stoku bądź bruneck ok 2 km lub st Georgen 7 km sprawdzilbym także percha bo jest tam nowo otwarty stok restauracje sa wszędzie wiec nie ma problemu na samym kronplatzu w Riscone sprzed ski k1 wyśmienita pizza kucharz jest moim kolega i jest naprawdę utalentowany
      • Gość: elen Re: Kronplatz - jaka miejscowość? IP: *.energo.krakow.pl 27.11.13, 10:35
        Ja byłam w San Vigilio. Noclegi znalazłam poprzez stronie miasteczka, gdzie można złożyć zapytanie i dostaje się oferty od właścicieli.
        www.sanvigilio.com/en/accommodations/multiple-inquiry/47-0.html
        Po miasteczku jeżdżą skibusy (dodatkowo płatne, ale opłata jednorazowa na tydzień kilka euro, nie pamiętam już dokładnie ile). Z miejscowości tej łatwo można dostać się do Alta Badia skibusem (w cenie karnetu Dolomitisuperski, czas przejazdu 20 minut) . Skibus ten kursuje z miejscowości Piculin.
      • afterman Re: Kronplatz - jaka miejscowość? 30.01.14, 02:02
        Przepraszam za podłączenie się:-)
        Witam, wybieram się na kronplatz na koniec marca, dużo się naczytalem na temat tras, śniegu, miejscowości i noclegów. Wszystko super, ale mam pytanie o apre ski. Zastanawiam się między S.Vigilio a Riscone niedaleko Bruneck, gdzie lepiej można sie zabawić po nartach, gdzie są lepsze kluby z dyskotekami, puby i czy w sezonie są też imprezy w tygodniu? Gdzie jest mniej rodzin z dziećmi, a więcej imprezowiczow?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka