Gość: ania67 IP: *.europe.hp.net 14.11.11, 15:09 Wybieramy sie na narty do Karpacza... w grudniu na swieta. Ktos ma jakies doswiadczenia? Jaky bylo? Czy moge liczyc na snieg? Dodam, ze pierwszy raz jedziemy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smir_noff Re: narty w Karpaczu 14.11.11, 15:24 Gość portalu: ania67 napisał(a): > Wybieramy sie na narty do Karpacza... w grudniu na swieta. > Ktos ma jakies doswiadczenia? Jaky bylo? Czy moge liczyc na snieg? > Dodam, ze pierwszy raz jedziemy. Jakieś ośle łączki będą czynne na bank. Karpacz to raczej miejsce dla początkujących narciarzy. Na początek polecam instruktora, trzeba w siebie trochę zainwestować. Najbardziej stroma górka w mieście to Kolorowa, raczej nie na pierwszy raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek1965 Re: narty w Karpaczu IP: *.icpnet.pl 14.11.11, 22:30 Trudno powiedzieć, czy można liczyć na śnieg, z moich doświadczeń wynika, że na święta raczej nie nastawiać się za bardzo na jeżdżenie, bo w ostatnich latach było różnie. Ale proszę mnie nie zrozumieć źle. Jakiś śnieg na pewno będzie, ale na same święta raczej rzadko jest go aż tyle, żeby wszystkie stoki były otwarte i dobrze utrzymane. No ale nic, życzę, żeby śniegu w Karpaczu było jak najwięcej w tym roku, już na święta --- hotel-karpacz-basen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania67 Re: narty w Karpaczu IP: *.europe.hp.net 15.11.11, 11:34 Jesli karpacz dla poczatkujacych to nawet lepiej! Instruktor tez bedzie. No i trzymajcie kciuki, zeby wystarczajaco sniegu bylo! Odpowiedz Link Zgłoś
nehti Re: narty w Karpaczu 16.11.11, 11:30 Kilka lat temu gdy zaczynaliśmy swoją przygodę z nartami zdecydowaliśmy się na wyjazd do Karpacza. Pechowo trafiliśmy, bo okazało się że nie było w ogóle śniegu. Prawdziwa jesień a nie zima. Wszytkie " ośle łączki" były nieczynne. Jedna jedyna tylko ta przy Wangu była naśnieżana. Tam też uczyliśmy się jeździć, instruktorów mają fajnych więc jakos udało nam się zrealizować plany i wróciliśmy zadowoleni. Jeśli w tym roku w Karpaczu nie będzie śniegu na Swięta "ośla łączka" przy Wangu na pewno będzie czynna. Na początek wystarczy. Pozdrawiam E. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania67 Re: narty w Karpaczu IP: *.europe.hp.net 16.11.11, 13:55 sorki a co to jest ten wang? Odpowiedz Link Zgłoś
smir_noff Re: narty w Karpaczu 16.11.11, 18:03 Gość portalu: ania67 napisał(a): > sorki a co to jest ten wang? A ile Ty masz lat, że pytasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: narty w Karpaczu IP: 94.42.141.* 17.11.11, 09:06 Świątynia ewangelicka, zbudowana w Norwegii, następnie rozmontowana, przywieziona do Polski i złożona ponownie. Jak chcesz wiedzieć więcej to zapytaj wujka Google. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania67 Re: narty w Karpaczu IP: *.europe.hp.net 17.11.11, 09:47 dzieki (za normalna odpowiedz) :-) znalazlam www.wang.com.pl/ I jeszcze jedno pytanko, na jakiej stronie internetowej najlepiej sledzic pogode, czyli opady sniegu? Odpowiedz Link Zgłoś
nehti Re: narty w Karpaczu 17.11.11, 10:52 Miałam na myśli ten właśnie wyciąg: www.karpacz.popracy.pl/?dzial=firmy&id=449 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo..ski Re: narty w Karpaczu IP: 64.56.252.* 17.11.11, 15:41 zgadnij - a jeli to ju Swiatyna Wang do jakiejs szkoly wchodizle z znasz taki URP www.google.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo...ski Re: narty w Karpaczu IP: *.tor.primus.ca 17.11.11, 15:42 A moze Bierutowice troche wyzej albo najlepiej jeli jestesce torche gorscy to Strzecha Akademicka albo Samotnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Instruktor Re: narty w Karpaczu IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.11, 11:59 Witam, tez będę w Karpaczu od 24 grudnia. Jeżeli miałby pan ochotę na szkolenie dla dzieci mogę zaoferować pomoc. Jestem instruktorem sportu. Tel kontaktowy 503050141 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania67 Re: narty w Karpaczu IP: *.europe.hp.net 21.11.11, 10:48 Bedziemy cala rodzinka (dwoje doroslych i trojka dzieci). W zeszlym tygodniu w sobote wyprobowalismy nasze mozliwosci na zjezdzie narciarskim w hali z instruktorem. Niezle poszlo. Dzieciom tez. :-) Czy ma Pan takze sprzet? I jakie taryfy? Myslalam o lekcjach po godzince gora dwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: narty w Karpaczu IP: *.180.248.151.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.11.11, 15:59 moze sie przydac: - w tym roku w Karpaczu ruszyla nowa kolej linowa Winterpol na wysokosci tzw. Bialego Jaru (przystanek pks bialy jar), kolej jest nowoczesna, a trasa/y raczej sa raczej latwe, wiec jesli nie bedzie zbyt duzo ludzi, to mozna wyprobowac, - bedzie wiec w Karpaczu konkurencja pomiedzy koleja Winterpolu a komlpeksem na Kopie, co juz widać po spadku cen za skipassy(!), mam nadzieje, że przelozy sie to tez na utrzymanie stoku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania67 Re: narty w Karpaczu IP: *.europe.hp.net 21.11.11, 10:43 Dzieki. O winterpolu znalazlam juz informacje. Trzymajcie kciuki zeby sniegy bylo wystarczajaco. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sliceoflife Re: narty w Karpaczu 03.01.12, 18:30 ja też mam ochotę jechać do karpacza... lifeandanythingelse.blogspot.com/2012/01/karp-karpatka-karpacz.html poza tym w pobliżu jest miasteczko kowbojskie, więc to zawsze jakaś dodatkowa atrakcja na wieczór. Odpowiedz Link Zgłoś