Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Val di Sole czy Tignes ?

11.01.12, 21:12
    Gdzie lepiej wybrać się na narty? Val di Sole czy Tignes? Co polecacie ?
    Obserwuj wątek
      • skynews Re: Val di Sole czy Tignes ? 11.01.12, 21:16

Tignes...
      • jabolkn Re: Val di Sole czy Tignes ? 11.01.12, 21:33
        natalijek85 napisała:

> Gdzie lepiej wybrać się na narty? Val di Sole czy Tignes? Co polecacie ?
        a gdzie już byłaś i wjakim terminie chcesz jechać ?
        bo jak 1 raz w Alpy to Tignes i Espace Killy może być zbyt wielkim szokiem
        i po takim wyjeźdze już nigdzie nie będzie Tobie się podobało
        • Gość: Kszesimirka Re: Val di Sole czy Tignes ? IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.12, 22:37
          Ja proponuję Val di Sole. Ogólnie wolę Włochy;) Byłam kilka razy i naprawdę miło spędziłam tam czas.
          • natalijek85 Re: Val di Sole czy Tignes ? 11.01.12, 22:52
            Gość portalu: Kszesimirka napisał(a):

> Ja proponuję Val di Sole. Ogólnie wolę Włochy;) Byłam kilka razy i naprawdę mił
            > o spędziłam tam czas.

A możesz coś więcej napisać? Jak trasy? Duży tłok na stokach? Czy byłaś z biurem czy sama organizowałaś wyjazd?
          • jabolkn Re: Val di Sole czy Tignes ? 11.01.12, 23:03
            Gość portalu: Kszesimirka napisał(a):

> Ja proponuję Val di Sole. Ogólnie wolę Włochy;) Byłam kilka razy i naprawdę mił
            > o spędziłam tam czas.

myślę że na 1 raz będzie OK
            najlepiej z tym biurem co zatrudnia panią Kasie jako pilotke
        • natalijek85 Re: Val di Sole czy Tignes ? 11.01.12, 22:44
          Za granicę wybieram się na narty pierwszy raz. Chcę jechać w połowie lutego. Też jakoś te Włochy bardziej do mnie przemawiają ;)
          • Gość: mac Re: Val di Sole czy Tignes ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.12, 23:58
            Jak pierwszy raz to wszędzie Ci się będzie podobało.Z tym, że w Italii obecnie krucho ze śniegiem.A o Austrii nie myślałaś?
            • Gość: tabularasa Re: Val di Sole czy Tignes ? IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 10:41
              Co do Austrii, to chyba Zillertal jest godny uwagi :) a spośród dwóch powyższych, to raczej Tignes jak dla mnie :)
              • ortodox Re: Val di Sole czy Tignes ? 12.01.12, 12:07
                Tez uważam, że w takiej sytuacji nie ma sensu pchać się do Włoch, a tym bardziej do Francji.
                Stosunkowo blisko ... w Austrii jest wiele ciekawych ośrodków jak choćby wspomniany wyżej Zillertal czy Saalbach.
                Ciekawe, dlaczego akurat taka alternatywa Val di Sole czy Tignes?
                pozdro.
                • natalijek85 Re: Val di Sole czy Tignes ? 17.01.12, 20:07
                  Znajomi polecali mi te dwa miejsca, ale chciałam jeszcze na forum popytać. Faktycznie może też tą Austrię wezmę pod uwagę, poszukam jeszcze informacji. Dziękuję za odpowiedź.
                  • jabolkn Re: Val di Sole czy Tignes ? 17.01.12, 20:22
                    natalijek85 napisała:

> Znajomi polecali mi te dwa miejsca, ale chciałam jeszcze na forum popytać. Fakt
                    > ycznie może też tą Austrię wezmę pod uwagę, poszukam jeszcze informacji. Dzięku
                    > ję za odpowiedź.
                    jedz gziekolwiek byle tylko nie do Wloch
                    bo tam teraz bardzo cieniutko z naturalnym sniegiem
                    • Gość: kokoko Re: Val di Sole czy Tignes ? IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.12, 10:06
                      Ja tam co roku jezdze do Tignes. Bardzo Mi sie tam podoba i Rainbow Tours organizuje naprawde fajne wyjazdy.
                      • jabolkn Re: Val di Sole czy Tignes ? 18.01.12, 10:29
                        Gość portalu: kokoko napisał(a):

> Ja tam co roku jezdze do Tignes. Bardzo Mi sie tam podoba i Rainbow Tours orga
                        > nizuje naprawde fajne wyjazdy.

zgadzam się z Tobą, sam jeżdżę tam z Jabol Tours
                      • Gość: Miśka Re: Val di Sole czy Tignes ? IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.12, 12:21
                        Tignes to magiczne miejsce! Tez byłam tam juz parę razy, w tym roku nie dam rady niestety...ale niezdecydowanym gorąco polecam :)
                        • ortodox Re: Val di Sole czy Tignes ? 18.01.12, 18:21
                          Wszyscy chellodynamiczni tam jeżdżą ... więc chyba coś musi w tym być, ale nie wiem czy to dobra rekomendacja ;)
                          • Gość: Miśka Re: Val di Sole czy Tignes ? IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.12, 12:58
                            A Ty masz jakiś ciekawy pogląd na temat Tignes, ortodox? :)
                            • ortodox Re: Val di Sole czy Tignes ? 19.01.12, 22:13
                              Właśnie zaczynam mieć ;)) ... pogląd chellodynamiczny.
                              Jak dla mnie ... "lepszej rekomendacji" nie potrzebuję :P
                          • Gość: b-a-n-i-t-a Re: Val di Sole czy Tignes ? IP: *.50-79-r.retail.telecomitalia.it 19.01.12, 19:33
                            Nie strasz kumie bo my z Panem Prezesem są w tej chwili jakieś 50 km w linii prostej od Tignes, jeno dobrze, że po drugiej stronie granicy. Myślisz kumie, że my bezpieczni bo właśnie widziałem, że wściekłe pieski kuma zagryźć chciały tu ostatnio? :)
                    • Gość: b-a-n-i-t-a Re: Val di Sole czy Tignes ? IP: *.50-79-r.retail.telecomitalia.it 19.01.12, 19:17
                      jabolkn napisał:
                      > jedz gziekolwiek byle tylko nie do Wloch
                      > bo tam teraz bardzo cieniutko z naturalnym sniegiem

A to bardzo ciekawe rzeczy kumie opowiadasz bo dziś w Courmayeur śniegu jest mnóstwo. Podobnie było w Cervinii i w Monterosie - nie tej wyimaginowanej francuskiej wg kuma skynews ;) No ale jak się jeździ na narty...palcem po mapie jak kum Jabolak to się czasami opowiada takie bajki.
                      • jabolkn Re: Val di Sole czy Tignes ? 19.01.12, 19:49
                        Gość portalu: b-a-n-i-t-a napisał(a):

> dziś w Courmayeur śniegu jest mn
                        > óstwo. Podobnie było w Cervinii i w Monterosie
                        czyżbyś żył w przekonaniu że wymienione miejscowości
                        leżą w Val di Sole ?
                        popatrz na tytuł tematu
                        • ortodox Re: Val di Sole czy Tignes ? 19.01.12, 22:21
                          jabolkn napisał:
                          > czyżbyś żył w przekonaniu że wymienione miejscowości
                          > leżą w Val di Sole ?
                          > popatrz na tytuł tematu
                          -------------------
                          Geograf się znalazł :P
                          Popatrz tu znawco Dolomitów:
                          forum.gazeta.pl/forum/w,380,131844311,132124576,Re_.html
          • Gość: Jacek Re: Val di Sole czy Tignes ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 14:30
            Jedź do Zillertalu, niedawno wróciłem, było bosko. Śniegu ponad 2 metry. Mieszkaliśmy w uroczej wiosce Konigsleiten na wysokości 1600 m n.p.m. Polecam.
            Pozdrawiam.
            • Gość: Jacek Re: Val di Sole czy Tignes ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 14:35
              I jeszcze jedno. Jak na pierwszy raz , to moim zdaniem, wystarczy sama Arena ze 166 km tras.
              Ale jakby dopadła was chęć pozwiedzania innych części doliny to zawsze istnieje taka możliwość. :)
              • Gość: nena Re: Val di Sole czy Tignes ? IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.12, 16:51
                A z jakim biurem podrózy polecacie wyjazd na narty? Chciałabym pojechac na jakiś zorganizowany wyjazd, bo nie mam głowy na organizowanie wszystkiego...
                • Gość: Jacek Re: Val di Sole czy Tignes ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 17:54
                  Niestety w tej kwestii nie pomogę , gdyż zawsze sam organizuje wyjazdy narciarskie. Wole taką formę , ponieważ sam decyduje o wszystkim.
                  Pozdrawiam.
                  • ortodox Re: Val di Sole czy Tignes ? 20.01.12, 00:14
                    Całkiem się z Tobą Jacku zgadzam, ale dla mniej zaradnych polecam chellodynamicTeavel ;)
                    pozdro.
      • Gość: Ciuska Re: Val di Sole czy Tignes ? IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.14, 22:43
        Można to połączyć :) Ja właśnie tak robię - jadę już jutro!! :) Z biurem BeeFree. Też nie mogliśmy się zdecydować i znaleźliśmy taką oto właśnie ofertę łączoną: Val di Sole i Tonale z Lodowcem Presena. jak wrócimy zdamy relację :)
        • Gość: jaś podróżnik Re: Val di Sole czy Tignes ? IP: *.nplay.net.pl 31.01.14, 23:02
          Oooo super, Val di Sole i Tignes za jednym razem z tym wspaniałym biurem .... a w międzyczasie o Whistler by się nie dało zahaczyć?
          • Gość: GrzegorzKrak Re: Val di Sole czy Tignes ? IP: *.ip.netia.com.pl 10.02.14, 15:54
            Daj spokój, starzysta z Rainbowtours (beefree) nie wie nawet gdzie te stacje leżą :). Po prostu kazali im odgrzebywać stare kotlety i pisać jak najwięcej o rainbole bo inaczej praktyk nie zalicza :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka