natalijek85 11.01.12, 21:12 Gdzie lepiej wybrać się na narty? Val di Sole czy Tignes? Co polecacie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jabolkn Re: Val di Sole czy Tignes ? 11.01.12, 21:33 natalijek85 napisała: > Gdzie lepiej wybrać się na narty? Val di Sole czy Tignes? Co polecacie ? a gdzie już byłaś i wjakim terminie chcesz jechać ? bo jak 1 raz w Alpy to Tignes i Espace Killy może być zbyt wielkim szokiem i po takim wyjeźdze już nigdzie nie będzie Tobie się podobało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kszesimirka Re: Val di Sole czy Tignes ? IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.12, 22:37 Ja proponuję Val di Sole. Ogólnie wolę Włochy;) Byłam kilka razy i naprawdę miło spędziłam tam czas. Odpowiedz Link Zgłoś
natalijek85 Re: Val di Sole czy Tignes ? 11.01.12, 22:52 Gość portalu: Kszesimirka napisał(a): > Ja proponuję Val di Sole. Ogólnie wolę Włochy;) Byłam kilka razy i naprawdę mił > o spędziłam tam czas. A możesz coś więcej napisać? Jak trasy? Duży tłok na stokach? Czy byłaś z biurem czy sama organizowałaś wyjazd? Odpowiedz Link Zgłoś
jabolkn Re: Val di Sole czy Tignes ? 11.01.12, 23:03 Gość portalu: Kszesimirka napisał(a): > Ja proponuję Val di Sole. Ogólnie wolę Włochy;) Byłam kilka razy i naprawdę mił > o spędziłam tam czas. myślę że na 1 raz będzie OK najlepiej z tym biurem co zatrudnia panią Kasie jako pilotke Odpowiedz Link Zgłoś
natalijek85 Re: Val di Sole czy Tignes ? 11.01.12, 22:44 Za granicę wybieram się na narty pierwszy raz. Chcę jechać w połowie lutego. Też jakoś te Włochy bardziej do mnie przemawiają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Val di Sole czy Tignes ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.12, 23:58 Jak pierwszy raz to wszędzie Ci się będzie podobało.Z tym, że w Italii obecnie krucho ze śniegiem.A o Austrii nie myślałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tabularasa Re: Val di Sole czy Tignes ? IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 10:41 Co do Austrii, to chyba Zillertal jest godny uwagi :) a spośród dwóch powyższych, to raczej Tignes jak dla mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Val di Sole czy Tignes ? 12.01.12, 12:07 Tez uważam, że w takiej sytuacji nie ma sensu pchać się do Włoch, a tym bardziej do Francji. Stosunkowo blisko ... w Austrii jest wiele ciekawych ośrodków jak choćby wspomniany wyżej Zillertal czy Saalbach. Ciekawe, dlaczego akurat taka alternatywa Val di Sole czy Tignes? pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
natalijek85 Re: Val di Sole czy Tignes ? 17.01.12, 20:07 Znajomi polecali mi te dwa miejsca, ale chciałam jeszcze na forum popytać. Faktycznie może też tą Austrię wezmę pod uwagę, poszukam jeszcze informacji. Dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
jabolkn Re: Val di Sole czy Tignes ? 17.01.12, 20:22 natalijek85 napisała: > Znajomi polecali mi te dwa miejsca, ale chciałam jeszcze na forum popytać. Fakt > ycznie może też tą Austrię wezmę pod uwagę, poszukam jeszcze informacji. Dzięku > ję za odpowiedź. jedz gziekolwiek byle tylko nie do Wloch bo tam teraz bardzo cieniutko z naturalnym sniegiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokoko Re: Val di Sole czy Tignes ? IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.12, 10:06 Ja tam co roku jezdze do Tignes. Bardzo Mi sie tam podoba i Rainbow Tours organizuje naprawde fajne wyjazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
jabolkn Re: Val di Sole czy Tignes ? 18.01.12, 10:29 Gość portalu: kokoko napisał(a): > Ja tam co roku jezdze do Tignes. Bardzo Mi sie tam podoba i Rainbow Tours orga > nizuje naprawde fajne wyjazdy. zgadzam się z Tobą, sam jeżdżę tam z Jabol Tours Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: Val di Sole czy Tignes ? IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.12, 12:21 Tignes to magiczne miejsce! Tez byłam tam juz parę razy, w tym roku nie dam rady niestety...ale niezdecydowanym gorąco polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Val di Sole czy Tignes ? 18.01.12, 18:21 Wszyscy chellodynamiczni tam jeżdżą ... więc chyba coś musi w tym być, ale nie wiem czy to dobra rekomendacja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: Val di Sole czy Tignes ? IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.12, 12:58 A Ty masz jakiś ciekawy pogląd na temat Tignes, ortodox? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Val di Sole czy Tignes ? 19.01.12, 22:13 Właśnie zaczynam mieć ;)) ... pogląd chellodynamiczny. Jak dla mnie ... "lepszej rekomendacji" nie potrzebuję :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b-a-n-i-t-a Re: Val di Sole czy Tignes ? IP: *.50-79-r.retail.telecomitalia.it 19.01.12, 19:33 Nie strasz kumie bo my z Panem Prezesem są w tej chwili jakieś 50 km w linii prostej od Tignes, jeno dobrze, że po drugiej stronie granicy. Myślisz kumie, że my bezpieczni bo właśnie widziałem, że wściekłe pieski kuma zagryźć chciały tu ostatnio? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b-a-n-i-t-a Re: Val di Sole czy Tignes ? IP: *.50-79-r.retail.telecomitalia.it 19.01.12, 19:17 jabolkn napisał: > jedz gziekolwiek byle tylko nie do Wloch > bo tam teraz bardzo cieniutko z naturalnym sniegiem A to bardzo ciekawe rzeczy kumie opowiadasz bo dziś w Courmayeur śniegu jest mnóstwo. Podobnie było w Cervinii i w Monterosie - nie tej wyimaginowanej francuskiej wg kuma skynews ;) No ale jak się jeździ na narty...palcem po mapie jak kum Jabolak to się czasami opowiada takie bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
jabolkn Re: Val di Sole czy Tignes ? 19.01.12, 19:49 Gość portalu: b-a-n-i-t-a napisał(a): > dziś w Courmayeur śniegu jest mn > óstwo. Podobnie było w Cervinii i w Monterosie czyżbyś żył w przekonaniu że wymienione miejscowości leżą w Val di Sole ? popatrz na tytuł tematu Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Val di Sole czy Tignes ? 19.01.12, 22:21 jabolkn napisał: > czyżbyś żył w przekonaniu że wymienione miejscowości > leżą w Val di Sole ? > popatrz na tytuł tematu ------------------- Geograf się znalazł :P Popatrz tu znawco Dolomitów: forum.gazeta.pl/forum/w,380,131844311,132124576,Re_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Val di Sole czy Tignes ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 14:30 Jedź do Zillertalu, niedawno wróciłem, było bosko. Śniegu ponad 2 metry. Mieszkaliśmy w uroczej wiosce Konigsleiten na wysokości 1600 m n.p.m. Polecam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Val di Sole czy Tignes ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 14:35 I jeszcze jedno. Jak na pierwszy raz , to moim zdaniem, wystarczy sama Arena ze 166 km tras. Ale jakby dopadła was chęć pozwiedzania innych części doliny to zawsze istnieje taka możliwość. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nena Re: Val di Sole czy Tignes ? IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.12, 16:51 A z jakim biurem podrózy polecacie wyjazd na narty? Chciałabym pojechac na jakiś zorganizowany wyjazd, bo nie mam głowy na organizowanie wszystkiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Val di Sole czy Tignes ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 17:54 Niestety w tej kwestii nie pomogę , gdyż zawsze sam organizuje wyjazdy narciarskie. Wole taką formę , ponieważ sam decyduje o wszystkim. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Val di Sole czy Tignes ? 20.01.12, 00:14 Całkiem się z Tobą Jacku zgadzam, ale dla mniej zaradnych polecam chellodynamicTeavel ;) pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciuska Re: Val di Sole czy Tignes ? IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.14, 22:43 Można to połączyć :) Ja właśnie tak robię - jadę już jutro!! :) Z biurem BeeFree. Też nie mogliśmy się zdecydować i znaleźliśmy taką oto właśnie ofertę łączoną: Val di Sole i Tonale z Lodowcem Presena. jak wrócimy zdamy relację :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś podróżnik Re: Val di Sole czy Tignes ? IP: *.nplay.net.pl 31.01.14, 23:02 Oooo super, Val di Sole i Tignes za jednym razem z tym wspaniałym biurem .... a w międzyczasie o Whistler by się nie dało zahaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GrzegorzKrak Re: Val di Sole czy Tignes ? IP: *.ip.netia.com.pl 10.02.14, 15:54 Daj spokój, starzysta z Rainbowtours (beefree) nie wie nawet gdzie te stacje leżą :). Po prostu kazali im odgrzebywać stare kotlety i pisać jak najwięcej o rainbole bo inaczej praktyk nie zalicza :) Odpowiedz Link Zgłoś