Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dolomity (SR) Bolzenskie - silne dostawy sniegu

16.01.13, 14:41
    Jezeli to kogos tu interesuje, to wlasnie wlasnymi oczami ogladam duze dostawy sniegu. To tutaj rzadkosc. Bedzie tym razem sporo puchu, a nie sztucznego sniegu.
    Wczoraj i dzisiaj przybylo do 30 cm powyzej 2000 m npm. Niedziela,poniedzialek i wtorek ma dopadac do pol metra na gorze. Fajnie dla puchozercow. A ja mam nadzieje, ze sie nie sprawdzi, bo chcialbym troche "posztruksowac".
    Pozdrawiam czytajacych.
    Obserwuj wątek
      • jabolkn Re: Dolomity (SR) Bolzenskie - silne dostawy snie 16.01.13, 15:38
        kiedy startujesz ?
        • staruch5 Re: Dolomity (SR) Bolzenskie - silne dostawy snie 16.01.13, 16:20
          wszak napisalem "obserwuje wlasnymi czami".
          Wystartowalem z Krk w nocy z pon. na wtor. Opoznilem wyjazd o dzien przez pogode, ale wiecej juz nie moglem.
          Dzis nie poszedlem na narty, bo uznalem, ze nie warto. No i obserwuje sobie chmury i padajacy snieg.:-)
          • Gość: web Re: Dolomity (SR) Bolzenskie - silne dostawy snie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.13, 16:46
            a dobre winko popijasz przy tej obserwacji? :)
            • staruch5 web 16.01.13, 17:00
              no jasne!
              Chianti Poggio Felice 2010. Plus serek i speck.
              Pozdrawiam Cie serdecznie.
              • zolviu Re: web 16.01.13, 19:56
                a cos tak cichaczem wybył? dlugo tam bedziesz?
                • staruch5 zolv 16.01.13, 20:15
                  raczej zawsze wpadam na 7 dni, zwlaszcza, ze 7. dzien jest zawsze za pol ceny. No ale dzis (to mial byc 1. dzien) odpuscilem, wiec bedzie tylko 6 dni.
                  Z niechcecia patrze na prognozy niedz.pon wtor. Ale karnet jest juz kupiony, wiec trzeba bedzie sie zmagac z zywiolem!
                  Pozdrawiam.
          • ortodox Re: Dolomity (SR) Bolzenskie - silne dostawy snie 16.01.13, 22:23
            Witaj staruchu,
            nie poszedłeś na narty bo pada śnieg?! Nie szkoda dnia?
            Ja uwielbiam w taka pogodę jeździć. Nie ma dla mnie lepszej jazdy jak po świeżym śniegu i gdy ciągle pada świeży i zasypuje ślady. Byle by nie był zbyt mokry.
            Szczerze zazdroszczę i życzę przyjemności.
            Gdzie konkretnie jesteś?
            pozdro.
            • staruch5 Re: Dolomity (SR) Bolzenskie - silne dostawy snie 16.01.13, 22:57
              jestem "na starych smieciach" w Vigo. Ale dzis bylem w Moenie i w Predazzo.
              Pozdrawiam.
              • jabolkn Re: Dolomity (SR) Bolzenskie - silne dostawy snie 17.01.13, 08:41
                staruch5 napisał:

> jestem "na starych smieciach" w Vigo.
                to pomachaj nam do kamerki
                www.dolomitiwebcam.com/vigo4.htm
                • staruch5 Re: Dolomity (SR) Bolzenskie - silne dostawy snie 17.01.13, 18:23
                  zaraz pojde pomachac.
                  Tak czulem, ze tez tu jestes.
                  nie chcialem wczesniej komentowac twojego watku o busach zrobie to teraz. uwazam,z e tracisz odpuszczajac Civette.
                  Pozdrawiam.
                  • jabolkn Re: Dolomity (SR) Bolzenskie - silne dostawy snie 18.01.13, 08:08
                    staruch5 napisał:

> Tak czulem, ze tez tu jestes.
                    > nie chcialem wczesniej komentowac twojego watku o busach zrobie to teraz. uwaza
                    > m,z e tracisz odpuszczajac Civette.

narazie jestem tylko wirtualnie
                    czekam na lepsza pogode
                    a na Civette to chyba troche za daleko z Pozza
                • staruch5 Re: Dolomity (SR) Bolzenskie - silne dostawy snie 17.01.13, 18:30
                  co do uwagi orta:
                  snieg mi nie przeszkadza. Dzis wlasnie bylo tak, jak pisze ort. Do poludnia posypywal snieg i bylo pelne zachmurzenie. Troche przeskadzal brak cienia (mnostwo swiatla rozproszonego), ale taki opad sniegu - nie.
                  To, co spowodowalo, ze nie poszedlem na narty we srode, to byla mgla.
                  Jak sie trafi (MGLA) w ciagu pbytu, to ide na narty i mam nadzieje, ze sie poprawi...
                  Ale w 1. dzien odpuscilem. Nie lubie jezdzic we mgle. Aty, ortodoxie, lubisz?

Dzis wybralem sie na san Pellegrino-Falcade. Byly klopoty z dojazdem. Choc bylem wczesnie, to trafilem 5 aut stojacych przed 14% wzniesieniem, dosc zalodzonym. Laweta stala w poprzek, wiec nie dlo sie pojsc lewym, no i kicha. Na szczescie po zjezdzie az do mostku za Lusia zrobilem powtorke i wyjechalem. Ale sporo aut zawrocilo.
                  Dzis od poludnia zrobila sie calkiem dobra pogoda. Nawet bylo slonce. Wiatr slaby, temperatura -10 do -12C.
                  Malo ludzi, pustki. Dawno tu nie bylem w styczniu. Jest dobrze ponad metr sniegu na gorze.
                  Pozdrawiam.

• ortodox Re: Dolomity (SR) Bolzenskie - silne dostawy snie 17.01.13, 19:04
                    Mgła to co innego. Oczywiście, że nie lubię ... choć też jeżdżę i przeważnie udaje się znaleźć kawałki gdzie jest w miarę czysto. Miałem podobne problemy podczas świeżego opadu z podjazdem w tym samym miejscu. Odpuściłe, zawróciłem do Ronchi i jeździłem na Alpe di Lusia. Nie chciało mi się zakładać łańcuchów, a i to w sumie nic nie gwarantowało, bo przede mną stało kilkadziesiąt samochodów i nie widziałem co dzieje się dalej.
                    pozdro.
                    • staruch5 ort 17.01.13, 19:16
                      gdyby sie nie udalo, to tez mialem to w planie (Luska). Nie chcialo mi sie zakladac lancuchow, a - tak ja i Ty - mam przedni naped. Ale sie udalo. Moze dobrze, ze tam bylem o 8:20.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka