Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wyjazd-doradźcie

28.12.14, 21:19
    Witam wszystkich,jak w tytule prośba o doradzenie.
    Od kilku lat jeździmy większą grupą osób,ze względu na możliwości większego wyboru apartamentów rezerwację robiłem z reguły późnym latem lub jesienią.
    Niestety w tym roku dopiero w połowie stycznia będę mógł ostatecznie zdecydować czy jadę na narty.Planowany termin 14.02.2015-21.02.2015.Grupka dużo mniejsza,max.6 osób,część ceni sobie jazdę na nartach,część lubi pospacerować po okolicy,pooglądać widoki ( np.wyjazd kolejką na górkę z Passo Pordoi-wrażenia niezapomniane),poszwędać się po miasteczku itd.Wszyscy dorośli,większość w wieku zdecydowanie dojrzałym.
    Takie wymogi dotychczas spełniały Moena,Canazei,Soelden.Szanse na rezerwację lutową w Soelden za jakieś przyzwoite pieniądze zerowe,Dolomity kilka razy już zaliczone,chociaż w ostateczności Moenę można powtórzyć (a może San Martino do Castrozza?)
    Ale może komuś kojarzy się coś z warunkami wymienionymi wyżej?.
    Najważniejsza w mojej sytuacji jest możliwość rezerwacji w styczniu,preferowane Austria lub Włochy.Dojazd na narty na miejscu własnym samochodem.Preferowane raczej miasteczko,baseny a la Langenfeld mile widziane.Tym razem nie chodzi o 150 km tras dostępnych z jednego wjazdu kolejka,mogą być mniejsze regiony sąsiadujące ze sobą.
    Jak komuś co przychodzi go głowy to napiszcie.
    Obserwuj wątek
      • zolviu Re: wyjazd-doradźcie 29.12.14, 09:30
        gastein, saalbach, moze bormio?
      • ewangelizator_carvingu Re: wyjazd-doradźcie 29.12.14, 10:39
        ja bym słał zapytania szeroko, 6 osób to już mniej elastyczna grupa

czyli np Gastein, Schladming-D, Saalbach, Hochkonig, a nie tylko Gastein
        do tego ośrodki mniej uczeszczane albo z wielka bazą noclegową:
        np Zillertal, Oberintal, Landeck,

w Dolomitach Falcade, Civetta, Gardena, St Martin nie znam, ale przypuszczam że tam baza nie jest zbyt duza
      • m_ac Re: wyjazd-doradźcie 29.12.14, 12:42
        Bormio jak najbardziej(termy i baseny), ponadto w Austrii Ost Tirol, ze wskazaniem na Lienz(stok praktycznie w środku miasta dla jeżdżacych a miasto dla nie-),Poza tym dojechać można do Silian,Matrei/Kals,St.Jakob, Brunico(Kronlatz),San Cassiano(Alta Badia).
        • Gość: tanova Re: wyjazd-doradźcie IP: *.ipartner.com.pl 29.12.14, 21:40
          Też pomyślałam w pierwszej chwili o Bormio i dolinie Gastein.
          Jeśli nie te dwie miejscówki, to fajne i niezbyt zatłoczone o tej porze są ośrodki regionu Reschenpass na granicy włosko-austriacko-szwacarskiej: Nauders - ładne miasteczko z zamkiem, Schöneben i jezioro Reschensee z zatopionym kościołem - super widoki na spacer dla niejeżdżących na nartach.
          Z basenami nieco gorzej - jest jakiś w Graun, ale nie korzystałam, nieco dalej - aqua park i strefa wolnocłowa w Samnaun.
          • mirdo1 Re: wyjazd-doradźcie 02.01.15, 23:57
            Dziękuję za wszystkie podpowiedzi.Za tydzień siadam do mailowania.
      • Gość: Gustav doradźcie IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.15, 23:30
        polecam Ried lub Prutz i pobliski ośrodek Serfaus - Fiss -Ladis. Miasteczka z klimatem, a stacja narciarska SFL jest rewelacyjna, moim zdaniem lepsza od Ischgl. Dodatkowo mało popularna wśród polskiej gawiedzi, co też ma swoje zalety ==> zwłaszcza uszy mogą odpocząć od Q, H, D i kamieni . . .
        • ewangelizator_carvingu Re: doradźcie 05.01.15, 09:57
          no nie wiem czy mniej popularny wśród naszych, moze kilka lat temu, zanim nie przetarlismy pierwszych szlaków
          ja tam wole Ischgl zdecydowanie, SFL oczywiscie jeden z topowych ośrodków ale mnie nie przekonał

mieszkanie w Prutz idealne, w zasiegu Kaunertal, Nauders, SFL i wszystko bez koniecznosci dojazdu samochodem
          • rondo7 Re: doradźcie 10.01.15, 20:55
            Livigno, do łażenia miasteczko, ilość tras ok, blisko do Bormio (40 min), rozrywka ok, zmieniło się ostatnio na lepsze
      • msladewski Re: wyjazd-doradźcie 10.01.15, 22:23
        Sprzedam kupony z Grupera uprawniające do zakupu całodziennych karnetów w Ośrodkach
        Tatrzańska Łomnica
        Jasna Chopok
        Strebskie Pleso
        Cena 62 zł / kupon lub 220 zł / 4 szt
        Do sprzedania 4 kupony
        Termin ważności do 17.01.2015
        gruper.pl/x.p...ka-Lomnica.html

• mirdo1 Re: wyjazd-doradźcie 11.01.15, 21:12
          Próbuję znaleźć wyszukiwarkę noclegów w Prutz.Możęcie podpowiedzieć jakąś strrnę a może konkretne apartamenty?.
          • Gość: obol Re: wyjazd-doradźcie IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.15, 21:49
            tiscover.com
          • m_ac Re: wyjazd-doradźcie 12.01.15, 23:48
            Możesz też na booking.Ja zazwyczaj tam "namierzam" noclegownię, póżniej odnajduję ich stronę-sprawdzam ceny oraz obecność lub brak "sonderpauschelen"lub innych "angebot-ów" i wybieram jak taniej.Jak w kilka osób jedziecie, to spróbuj napisać prośbę o ofertę,może coś zrabatują.Poszukaj też w Ried(jeśli myślisz o SFL lub Ischgl).
          • ewangelizator_carvingu Re: wyjazd-doradźcie 15.01.15, 09:33
            ja mieszkałem tutaj, było dobrze i tanio

www.tiscover.com/at/noclegi/appartements-sailer

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka