Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

okulary narciarskie ze szkłami korekcyjnymi ???

IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 06.02.05, 20:13
    witam..może ktoś będzie wiedział: gdzie można sobie załatwić okulary narciarskie KOREKCYJNE ? przeszukałam już rozmaite strony i nic takiego nie znalazłam.. chodzi mi o takie OKULARY na narty w które można wstawić dodatkowo korekcyjne szkiełka (są takie np. pływackie).. znacie jakiś sklep internetowy w którym mają takie "cudo"?
    będę bardzo wdzięczna za jakieś wskazówki :)
    Obserwuj wątek
      • aquariusss Re: okulary narciarskie ze szkłami korekcyjnymi ? 06.02.05, 20:34
        O? A jest cos takiego fokle? Ja poki co to stosuje na stoku bausch@lomb + gogle :)
        Pozdrawiam
        • Gość: szukajaca Re: okulary narciarskie ze szkłami korekcyjnymi ? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 06.02.05, 20:39
          a mi niestety soczewki zupelnie nie służą i nie mogę nosić ..dlatego szukam czegoś innego..
          mam nadzieję że tak jak o pływakach..tak ktoś pomyślał o wygodzie narciarzy:)
          • aquariusss Re: okulary narciarskie ze szkłami korekcyjnymi ? 06.02.05, 21:02
            A dlaczego Tobie nie sluza? Moze masz nieodpowiednie? Ja napisze tak. Kiedys nosilem przez rok. Tez ogolnie nie sluzyly, bo oczy mi sie okropasnie meczyly. Nosilem J&J. Wiec przestalem. Teraz na co dzien chodze w okularach, a soczewki zakladam jedynie gdy okulary przeszadzaja. Czyli glownie na narty wlasnie. I powiem, ze te, ktore mam teraz sa rewelacyjne. Nic nie czuje, oczka ok. A jazda w goglach, gdy wszystko widze jest po prostu przepyszna. Sprobuj moze innych soczewek...
            Powodzenia
            • Gość: szukajaca Re: okulary narciarskie ze szkłami korekcyjnymi ? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 06.02.05, 21:08
              probowałam kilku i niestety..jestem w tej grupie która nie może ich nosić..
              wiem doskonale że komfort widzenia jest lepszy..ale dla mnie to zupełnie odpada..nie będę narażała zdrowia..zresztą nie wytrzymałabym w nich dłużej niż godzinę..

to niestety nie dla mnie..dltego zależy mi na takich okularkach z dodatkowymi szkiełkami
              • aquariusss Re: okulary narciarskie ze szkłami korekcyjnymi ? 06.02.05, 21:16
                Hmm, to wspolczuje... Pozostaje szukac.
                www.ski.wyd.pl/archiwum.php?art=268
                Poki co moze takie rozwiazanie
                • Gość: Skyddad Re: okulary narciarskie ze szkłami korekcyjnymi ? IP: *.fornfyndet.se 07.02.05, 04:38
                  W tym roku kupilem zwykle Gogle marki CEBE dla ludzi starszych.Roznia sie
                  gruboscia sa o tej samej grubosci co normalne lecz tylko z jedna szybla.Latwo
                  pod nie mozna wsadzic swoje okulary uzytkowe.Pzdr.Skyddad.
                  P.S Duzy komfort uzywania.
                  • Gość: Didi Re: okulary narciarskie ze szkłami korekcyjnymi ? IP: *.student.UU.SE 07.02.05, 19:07
                    Jezdzilem wczesniej w soczewkach uzywajac zwyklych gogli. Zadna rewelacja bo od
                    wiatru i zimna soczewki sie wysuszaly i oczy bolaly. Od niedawna jestem
                    posiadaczem gogli Scott Amplifier dostosowanych do okularow. Super rewelacja.
                    Podwojna szybka, powloka antyzaparowaniowa, innymi slowy super opcja do
                    soczewek. Komfort jazdy tez bardzo dobry, nic nie upija. Goraco polecam. Cena w
                    Szwecji okolo 500SEK czyli 250 PLN.

Pzdr Dominik

• Gość: Ewunia Soczewki są THE BEST IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.05, 10:01
        Najtańsze soczewki kupisz na <a href=http://www.twojesoczewki.c om>www.twojesoczewki.com</a>
        • Gość: szukajaca Re: Soczewki są THE BEST IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 07.02.05, 10:30
          Ewunia nie szukam soczewek i nie chodzi o ich cenę..

Skyddad: a jak się sprawują na stoku? gogle oczywiście kupiłam ..też z jedną szybką..choć czytałam że takie mogą zaparowywać (mam nadzieję że nie)

ale poza goglami chciałabym mieć jeszcze okulary narciarskie.. w niektórych sytuacjach są bardziej praktyczne i wszechstronne..

więc cały czas czekam na jakieś namiary.. okularków narciarskich z możliwością wstawienia szkieł korekcyjnych:)

• Gość: Skyddad Re: Soczewki są THE BEST IP: *.fornfyndet.se 07.02.05, 10:48
            Witaj Szukaj,
            Musze stwierdzic,ze pierwszy raz w zyciu mialem taki komfort jezdzenia z
            wlasnymi okularami pod goglami.Nie przeszkadzaja ,widocznosc na 5,nie
            zaparawuja.ten typ gogli posiada wentylacje z dolu i gory.Takze powietrze sobie
            swobodnie przeplywa i usuwa wilgoc.Bylo -15C zaden problem zaden przy -10C ,-5C
            i nawet w powietrzu OC.Nie mialem problemu.Lecvz te gogle nie byly
            tanier.Kosztowaly '300SEK czyli szwedzkich koron to odpowiada okolo 45 dolcow.
            Pzdr.Skyddad
            P.S Przy niskich temperaturach nie pojedziesz szybko bez gogli.Wystapi takie
            lzawienie i zla widocznosc.O wypadek nie trudno.
      • kristor Re: okulary narciarskie ze szkłami korekcyjnymi ? 07.02.05, 17:56
        Witam.

• bystryplywak Re: okulary narciarskie ze szkłami korekcyjnymi ? 11.01.15, 00:35
        Dla zainteresowanych znalazłem ostatnio fajny sklep z okularami pływackimi korekcyjnymi okularami pływackimi korekcyjnymi. Jakby ktoś szukał albo Wasi znajomi podajcie dalej. Trudno jest znaleźć coś fajnego a w okulary-plywackie-korekcyjne.com mają dość duży wybór.
      • Gość: Jim Gogle narciarskie + okulary korekcyjne ? IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.15, 17:59
        www.whitesport.pl/oferta/gogle-na-snowboard-i-narty/optic-gogle-na-okulary/
        na powyższej stronie znajdziesz ofertę dla Siebie, ponadto masz tam kontakt na pana WOJCIECHA GNYSZKO
        ul.Ząbkowska 30 pn-piątek 10-19
        sobota 10-15
        tel 22-670 23 46 / 600 411 663
        ten facet ma profesjonalne pojęcie o goglach i jest bardzo kontaktowy. Pozdrawiam J.
      • marc_gg Re: okulary narciarskie ze szkłami korekcyjnymi ? 13.01.15, 11:40
        Kup kas z szybką :)
        Ja mam taki osbe
        Wreszcie mogę spokojnie jeździć, nic nie uwiera. Parę firm produkuje takie kaski coś dobierzesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka