Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

W drodze na narty - winietki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 12:22
    Witam
    Mimo, iż jest to forum o nartach, mam pytanie coś na pograniczu. Jak w
    Czechach trzeba kupić winietkę na autostradę czy można ją kupić za złotówki
    czy przed wyjazdem zaopatrzyć się w stosowną ilość koron? A może euro
    przejdzie? Co możecie mi doradzić? Dzięki
    Obserwuj wątek
      • kollin Re: W drodze na narty - winietki 27.02.05, 13:07
        Latem jechalam przez Czechy i Austrie do Chorwacji. Winietki można kupić
        jeszcze w Polsce, na granicy (np. w Cieszynie). Ale wychodzi to oczywiście
        drozej. My zawsze kupujemy na stacji Shella we Frydku-Mistku i płacimy kartą.
        Mozesz wymienić trochę koron i kupić też na każdej innej stacji. Czy przyjmuja
        euro, nie wiem.

Gość portalu: Doris napisał(a):

> Witam
        > Mimo, iż jest to forum o nartach, mam pytanie coś na pograniczu. Jak w
        > Czechach trzeba kupić winietkę na autostradę czy można ją kupić za złotówki
        > czy przed wyjazdem zaopatrzyć się w stosowną ilość koron? A może euro
        > przejdzie? Co możecie mi doradzić? Dzięki
        • staruch5 Re: W drodze na narty - winietki 27.02.05, 14:08
          Ja tez tak kupowalem, ale ostatnio - od listopada - ta stacja juz nie jest po
          drodze. potem jest kiepsko. Na szczescie pierwszy odcienke samochodowki
          jest "bez poplatka". Mozna jechac bez winietki do Hranic. Na ktorejs w koncu
          stacji udaje sie kupic na karte. Ale sa tez stacje, gdzie w ogole nie ma
          winietek. Czechy...
          • Gość: Chojrak Re: W drodze na narty - winietki IP: *.aster.pl 01.03.05, 08:39
            Na granicy w Cieszynie(przed przejściem i za) możesz kupić za złotówki winietki
            i na Czechy i na Austrie.
            • staruch5 Re: W drodze na narty - winietki 01.03.05, 09:16
              mozna tez kupic w PZMOtcie przez internet tak z grubsza z 100% narzutem...
              • Gość: mal Re: W drodze na narty - winietki IP: *.pgi.waw.pl 01.03.05, 09:41
                z tym nazutem to przesadziles, moze przez internet, ja kupowalam w PZMOcie w W-
                wie na Madalinskiego praktycznie bez narzutu(jakies grosze wynikajace z ich
                przeliczenia euro i koron)pozdro mal
                • staruch5 Re: W drodze na narty - winietki 01.03.05, 09:52
                  www.pzmtravel.com.pl/index.php?id_strony=1346
                  7.6 euro to okolo 30 zl. Oni sobie tu licza 40.65zl.
                  Tak, przesadzilem.
                  Czechy 200 CsK to u nich 41.15zl, a to jest chyba jakies 26 zl. No wiec tu sie
                  niewiele pomylilem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka