Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

przygotowanie nowych nart

IP: *.daminet.pl 06.03.05, 13:17
    Witam
    Kupiłem nowe narty,proszę o informację czy trzeba je przygotować do jazdy,czy
    są już może gotowe i można na nich jeździć.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Adek Re: przygotowanie nowych nart IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 14:34
        ja specjalista nie jestem ale posluchalem takiego
        przygotowano mi je w srwisie , aczkolwiek powiedziano , ze tragedii by nie było
        jak bym wyjechal na stok
        pzdr
        • Gość: gosc! Re: przygotowanie nowych nart IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 21:01
          Z NOWYMI NARTAMI DO SERWISU!
          LUDZIE CO WY WOGÓLE ROZMAWIACIE!
          PEWNIE ZE JAK MACIE ZA DUZO PIENIEDZY TO SOBIE JE MOZNA NASMAROWAC;)
          TYLKO NIE MÓWCIE ZE OSTRZYLISCIE KIEDYC NOWE NARTY??? POMIJAM TU LUDZI CHCACYCH
          JEZDZIC ZUPELNIE AGRESYWNIE(ZMIENIC KAT OSTRZENIA) LECZ DO TEGO SA NARTY
          KTORYCH NIE KUPISZ W ZWYKLYM SKLEPIE I TAM MAJA JUZ ODPOWIEDNI KAT.
          • Gość: darekkkk Re: przygotowanie nowych nart IP: 217.8.186.* 08.03.05, 08:35
            Jesli mowisz o nartach zawodniczych to na ogol w ogole nie maja wyprowadzonego
            kata. Maja surowe krawedzie i kazdy sobie je przygotowuje tak jak chce.
            Wracajac do tematu, czyli nart sklepowych. Nawet jak ktos chce zmienic kat to
            nie doradzalbym od razu-po co? Zawsze to mozna zrobic po pierwszym ostrzeniu.
            dodatkowo krawedz naostrzona fabrycznie jest na ogol lepsza niz po wizycie w
            serwisie (chyba ze ktos ma naprawde super serwismena, ktory dopiesci recznie
            krawedz).
            Narty ze sklepu sa nasmarowane, chociazby po to zeby slizg sie nie utlenial.
            wiec smarowanie nie jest tez niezbedne. Na pewno jednak nie zaszkodzi.
            Smarowanie nowej narty to dla wielu pewnie przesada, wiec do tego namawiac nie
            bede. Na pewno warto jednak po dniu/kilku dniach jazdy nasmarowac.
            Pozdrawiam
            • skyddad Re: przygotowanie nowych nart 08.03.05, 11:07
              Panowie podawalem link norweski nawet nie znajac angielskiego wszystko mjest
              pokazane na filmikach co wlasnie robic z nartami kupionyumi w sklepie.Ogladalem
              takie na'rty jest tylko zabespieczenie fabryczne i nic wiecej i na ogol tak
              sprzedaja.
              Najpierw trzeba polozyc podkladowe Vaxy pozniej na goraco nastepnie uzywamy
              Vaxu uniwersalnego czyli optymalnego do naszych warunkow taki jest od -10C do
              +10C.W tym roku mialöem problem z tym Vaxem gdzy bylo wDolomitach caly czas -
              16>C narty szly ale jak muly.W takim wypadku uzywamy Vaxu od -30c DO -5C.
              Za pare dni jade na polnoc szewcji i tam jest zapowiadane juz powyzej zera mam
              kupiony zolty Vax od -1 do +10C.To na breji jedziesz jak na lodzie.
              'Sklepy patrza jak wyciagnac pieniadze z ludzi w zamian mazna jakas czernina i
              jest okey.Ty masz frajde 4 dni i po wszystkim.Sam tego doswiadczylem dlatego
              opanowalem technike kladzenia do pefekcji. Kiedys na gorce snieg sie czepial
              narty poszedlem do servisu facet powiedzsial maszynowo polozymy.Jaks uruchiomil
              szczotke wirujaca posmarowal ajkim Vaxewm ten wirujacy beben i przylozyl moje
              nartki ,mowi ze to na goraco.Podkladam reke leci letnie powitrze.OIddal narty
              sie blyszczly na czarna.Zjechalem raz cudownie drugi tez trezci gorzej czwart6y
              to samo co poprzednia.Zabawa kosztowala 60koroin.Prtyzchodze z reklamacj a a on
              odpowioedzial narty kosztuja mam polozyc jeszcze raz.
              Tak sie wkurzylem ze dalem sie zrobic w 'bamnbuko.No dogadalem sie z kuzynem
              pokazal poakzal w szkole na goirce jak sie torobni i to rzeczywiscie
              funkcjonuje.
              Pzdrt.Skyddad.
      • Gość: Colagen Re: przygotowanie nowych nart IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 15:42
        ustaw wiazania , nasmaruj i ochrzcij czyli olej - i mozesz stary jezdzic

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka