Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Polnocny Chopok, SK 31.03-03.04

IP: *.student.UU.SE 12.03.05, 16:44
    Mam pilne pytanie do forumowiczow. Bede w Warszawie od 29 marca i korci mnie
    zasmakowanie ostatniego w sezonie carwingu w tym oto osrodku na Slowacji. Czy
    ktos moze sie orientuje czy jest sens tam jechac wtedy? Chodzi mi glownie o
    warunki sniegowe.

Pozdr Dominik
    Obserwuj wątek
      • Gość: Michu Re: Polnocny Chopok, SK 31.03-03.04 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 17:07
        Ja tam jeżdziłem nawet po 20.IV choć na dole było bardzo miekko, teraz jest
        b.dużo śniegu więc musiało by się bardzo ocieplić, żeby się nie dało jeżdzić.
        Jazda jest powyżej 1100m npm. więc raczej będzie ok
        • Gość: Didi Re: Polnocny Chopok, SK 31.03-03.04 IP: *.student.UU.SE 12.03.05, 17:29
          Oooo, to superancko w takim razie. Bylismy tam z dziewczyna na poczatku stycznia
          i bardzo mi sie podobalo. Niestety wialo niesamowicie wiec wszystkie duze
          krzesla na szczyt byly nieczynne. W porownaniu z polskimi plejsami to tam uwazam
          ze jest o wiele fajniej. Mam tylko nadzieje ze snieg jeszcze bedzie, ale skoro
          zapewniasz ze tak to walimy pewnie na dlugi weekend.

Pozdr Dominik
          • Gość: Michu Re: Polnocny Chopok, SK 31.03-03.04 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 22:27
            Ze śniegiem nie powinno być tam problemu,co najwyżej na dole może być miękko
            (ale nie musi-zwłaszcza rano),gorzej z wiatrem bo wtedy góra nie chodzi,dwa
            lata temu byłem tam w Wielkanoc(koło połowy kwietnia-jazda w T-shercie-upał)-
            sporo ludzi na stoku ale jakoś bez kolejek.Powodzenia
      • Gość: pajacyk Re: Polnocny Chopok, SK 31.03-03.04 IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 22:39
        właśnie wczoraj stamtąd wróciłam... o śnieg nie obawiaj sie, jest go
        niemiłosiernie dużo... poza trasą zapadaliśmy sie po pas, na trasie co
        najmniej metr, chociaż na samej górze nie było najlepiej, bo niestety
        straszliwie mocno wiało i tu i ówdzie prześwity były... myśle ze pogoda w
        planowanym przez Ciebie terminie będzie nieco lepsza niż przez ostatnie 10 dni,
        bo my prawie zamarzliśmy i co gorsza widoczność była wyjątkowo kiepska, tylko
        przez pół dnia mogliśmy zobaczyć jakąś sąsiednią górkę :-/
        pzdr
      • Gość: Baryla Re: Polnocny Chopok, SK 31.03-03.04 IP: 80.249.4.* 16.03.05, 10:42
        www.holidayinfo.sk albo
        www.jasna.sk
        www.yeti.sk
        tam znajdziesz wszystkie informacje aktualne i obrazki z 3 kamer na dokładkę
        • Gość: Didi Re: Polnocny Chopok, SK 31.03-03.04 IP: *.student.UU.SE 16.03.05, 14:06
          Super zatem. Juz zamowilismy hotel (30.03-02-04)przy samym wydziagu, zdaje mi
          sie ze to stacja Otupne. Hotel nazywa sie Druzba i lezy na 1200 m n.p.m.
          Troszke moze i drogo za nocleg w pokoju 2 osobowym ze sniadaniem (40 EUR) ale
          hotelik wyglada przemilo na fotkach (jest basen wewnatrz z widokiem na stok) no
          i lezy 50 m od wyciagow na Chopok. Nie widzi mi sie ciagly dojazd z Mikulasza
          wiec ta opcja jest cool. Mieszkal moze ktos w tym hotelu? Fajnie byloby
          uslyszec opinie. Szkoda tylko ze nie bylo miejsc do 03.04 (niedziela). Bedziemy
          musieli cos znalezc na miejscu na ostatnia noc.

Pozdr Dominik

BTW Jedziemy z Warszawy. Chyba najlepiej jechac na Chyzne , Ruzomberok i na
          Liptovsky Mikulas? Jechalismy wczesniej w styczniu jak bylismy w Szczyrku
          (cholerne odwilze) na Korbielow, Dolny Kubin, Liptovsky Mikulas ale ta droga
          przez gory byla fatalna. O wiele blizsza ale tak sliska i kreta (jechalismy
          prawie 3 h od granicy w Korbielowie Na Chopok - 75 km)ze wydaje mi sie ze
          wariant okrezny ale szybszy na Ruzomberok bedzie chyba prostszy. Co sadzicie?
          • Gość: pajacyk Re: Polnocny Chopok, SK 31.03-03.04 IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 15:57
            zdecydowanie przez chyżne i rużemberok. drogi są w porządku, jedynie ostatni
            już odcinek między liptowskim a samym hotelem może być problem, dwa dni temu
            bez łańcuchów było ciężko...
          • Gość: pajacyk Re: Polnocny Chopok, SK 31.03-03.04 IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 16:00
            aha a jakby udało Ci sie znaleść zakwaterowanie w jednym z poniższych hoteli to
            będziesz miał zniżkę 20 % na karnety
            ski zahradky
            grand
            tri studnicky
            liptow
            ja znam ski i grand i są ok, chociaż ski nieco fajniejszy bo w lepszym miejscu,
            chociaż komfort nieco mniejszy
            pzdr
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka