Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Gdzie do Austrii

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 16:26
    Chciałabym sie wybrac w tym roku do Austrii na narty razem z mezem .
    doradzcie w jakie miejsce i w jakim terminie - moze jakies namiary - Dziekuje
    z gory za informacje - Uska
    Obserwuj wątek
      • alessa Re: Gdzie do Austrii 23.07.05, 17:41
        A dlaczego do Austrii , a nie do Włoch.?
        • Gość: Dominik Re: Gdzie do Austrii IP: *.dialin.heagmedianet.de 23.07.05, 20:08
          Wiem ze samoreklama dziwnie brzmi, ale zarytykuje, zapraszam do Zillertalu.
          Ogolne wiadomosci na temat doliny znajdziesz na polskojezycznym portalu, ktory
          wlasnie przagotowawuje przy wspolpracy z TVB www.zillertalinfo.pl (uwaga
          to jeszcze plac budowy). Natomiast kwaterki na naszej stronce
          www.zillertal.pl.
          jeszcze raz serdecznie zapraszam i sluze wszelkimi informacjami

Dominik

GG 3063199 mail dominik@zillertalinfo.pl
          • danielgdynia Re: Gdzie do Austrii 26.07.05, 12:48
            witam.
            bylem w zillertalu. fajnie.
            jesli dobrze jezdzisz polecam ishgl. no i i oczywiscie soelden.
            bardzo fajnie jest w ladis, hintertux (lodowiec)
            ja unikam kaprun i zell am see.
            wszedzie tam bylem i na wlasne oczy widzialem.

generalnie mam takie zasady przy wybieraniu:
            - jesli nie chce ryzykowac pogody, wybieram cos z dobrym lodowcem w okolicy
            - troszke jezdze, wiec musi byc minimum 100km tras
            - minimum polakow
      • Gość: Usia Re: Gdzie do Austrii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 20:48
        wybralam Solden moze byl ktos? jakies fajne kwatery? bede wdzieczna - pozdrawiam
        • danielgdynia Re: Gdzie do Austrii 28.07.05, 09:59
          witam.
          bylem w soelden. polecam.
          mam namiary w domu na apartamenty, w ktorych spalismy. niestety nie sa
          najtansze, porownywalem przed poprzednim sezonem. Jesli chcesz moge poszukac i
          podeslac. Mam rowniez kilka linkow z tanszymi ofertami. Moge podeslac na mejla.
          Aha, pamietaj o fotografiach do skipassa. W tej dolinie powyzej pewnej liczby
          dni trzeba miec, a szkoda robic namiejscu.
          Jak masz pytania, pisz.
          • Gość: Uska Re: Gdzie do Austrii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 16:16
            dawaj wszystko tu na forum , dzieki ppozdrawiam
            • danielgdynia Re: Gdzie do Austrii 29.07.05, 10:25
              witam.

bylem w pieknym apartamentowcu z 34 moimi znajomymi. :) kazdy apartament jest
              dla 6-8 osob, dwa pokoje, kuchnia etc. czysto, ladnie. na poczatku wioski,
              5minut skibussem pod stacje. polecam, chociac z cenami jest srednio:
              www.appartement-muehlau.at/
              inne jakie udalo mi sie znalesc przy okazji poszukiwan miejsca w zeszlym sezonie
              (ostatecznie pojechalismy do Ischgl, ale to temat na inny post. nadmienie tylko,
              ze jest 205km tras bardzo zroznicowanych tras do 2800m.n.p.m. bez lodowca!!!!)

noclegi w soelden, stosunkowe atrakcyjnie cenowo (wszystko wzgledne):
              www.zirmhof-vent.com/
              www.venter.at/bergwelt/zimmerinfo.html
              www.garnicaroline.at/kontakt.html
              members.telering.at/haus.granbichler/interest.htm
              www.soelden.com/main/DE/WI/ZimmerBuchen/Unterkunftsliste/index,method=main.html?showPage=detail&id=76001141
              namiary mam po prostu z sieci i sa wynikiem moich poszukiwan.
              polecam wszystkim wg mnie bardzo dobry portal informacyjny:
              www.bergfex.at/
              mozna porownac osrodki statystycznie: obecnosc lodowca, liczby, trasy,
              wysykosci, dojazd, ceny i co wazne mapki. korzystajac z tego i bazujac na
              wlasnych wyjazdach bardzo latwo tworze kolejne potencjalne osrodki na nastepne
              wyjazdy.

za kazdym razem zaczynam od www.google.at i wpisuje nazwe doliny........:)
              • danielgdynia Re: Gdzie do Austrii 29.07.05, 10:28
                jesli ktos potrzebuje innych informacji, o innych osrdokach, naszych fotek czy
                wspomnien sluze pomoca. mam co nieco na wlasnej stronce www.
                to samo dotyczy dyskusji na temat dlaczego tu a nie tam, wyboru osrdokow, dolin
                itp......
                jesli starczy czasu w pracy na pisanie postow! :)

------------------------------------
                "zima na narty"
      • zellamsee1 Re: Gdzie do Austrii ???!!! 15.08.05, 07:48
        Jesli chodzi o Zillertal nie drogo to polecam Dominika i jego dzialania, jesli
        Europasportregion Zell am See - Kaprun to ja. Jestesmy na miejscu dla Was.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka