Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    IP: 195.42.249.* 02.01.06, 14:12
    Jezdzi ktos moze w tytulowym rodzaju odziezy.
    Szukam alternatywy dla "twardej" kurtki narciarskiej. Wdzieczny bede za
    jakies softshellowe typy.
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • kubagr Re: softshell 02.01.06, 17:06
        od czterech sezonow jezdze w moutain hardwear model alchemy z gore wind stoper
        obecnie nabylem arcteryx sigma tez z wind stoper
        ostatnio bylem wpolsce i troche przelecialem sklepy w poznaniu: te soft shell
        oferowane w polsce to zwykle niskiej jakosci. jeden ze przedawcow twierdzil ze
        nie ma potrzeby trzymac lepszych "bo nie kupia".
        w kazdym razie soft shell jest bardziej oddychalny od gore tex nawet XCR. jest
        prawei tak samo wodoszczelny i prawie tak samo nioe przepuszcza wiatru (mowie o
        modelach z wind stoper innych nie warto rozpatrywac na narty). pod soft shell
        klade dwie warstwy: base w zaleznosci od temperatury: od light do "expedition":
        mam nadzieje ze znane ci sa te okreslenia. middle layer i soft shell: starcza
        do minus 15 i wiatr. wplecaku zawsze mam hard shell.
        nie lubie natomist spodni z soft shell: one wszystkie maja taki jakis dziwnny
        kroj ktory mnie nie lezy
        • Gość: darekkkk Re: softshell IP: 195.42.249.* 03.01.06, 09:10
          Dzieki Kuba za odpowiedz. Pamietam Twoja rekomendacje arcteryxa z
          wczesniejszych postow. Niestety w Polsce ta firma w ogole nie ma nawet
          dystrybutora.
          W jednym z najwiekszych sklepow narciarskich w Polsce( chwala sie ze
          najwiekszym w Europie), sprzedawca zapytany o soft shell zrobil wielkie oczy i
          nie wiedzial o co chodzi.
          Stad ten post tutaj. Liczylem, ze mimo wszystko komus udalo sie w Polsce kupic
          cos takiego i podzieli sie wrazeniami.
          Pozdrawiam
          • kubagr Re: softshell 03.01.06, 12:12
            jezeli juz jestes calkowicie zdesperowany to skontaktuj ludzi z f-my sat w
            poznaniu. wiem ze oni prowadza dystrybucje soft shells
            • Gość: darekkkk Re: softshell IP: 195.42.249.* 03.01.06, 12:18
              Az tak zdesperowany nie jestem-mam w czym jezdzic. Tym bardziej, ze o tym
              softshellu to myslalem raczej pod katem wiosny i sloneczka na lodowcach.
              Moze gdzies sie natkne na cos fajnego-jak nie w Polsce to w Alpach. Chciallbym
              po prostu wiedziec co jest sprawdzone, a co nie. Na tych nielicznych
              softshellach, ktore widzialem w Polsce nie znalazlem nawet inforamcji o
              oddychalnosci, a to jest sumie parametr, ktory mnie najbardziej interesuje.

• kubagr Re: softshell 03.01.06, 13:30
                oddychalnosc jest 2-3x lepsza niz gore tex

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka