Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Breuil-Cervinia

07.01.06, 12:44
    Podobno fajny ośrodek?? Co wiecie na jego temat ??? Jak najlepiej dojechać z
    Wrocka ???
    Obserwuj wątek
      • katahdin Re: Breuil-Cervinia 07.01.06, 15:09
        czy w Polsce nie ma ATLASOW !!!!!
      • katahdin Re: Breuil-Cervinia ...acha... 07.01.06, 15:22
        ten po drugiej stronie jeszcze fajniejszy...
      • Gość: basia Re: Breuil-Cervinia IP: 81.219.150.* 08.01.06, 15:49
        super ośrodek narciarski, fajne traski i widoczki, można się wyjeździć, w
        weekendy więcej ludzi, bo przyjeżdżają miejscowi, w tygodniu spoko. Można
        przejechać na drugą stronę i wylądować w Szwajcarii, w Zermat. Ja byłam tam w
        lutym, druga połowa i było bardzo słonecznie, można było się opalać na
        leżaczkach i stosunkowo ciepło - około 0 st. Sama Cervinia to ciekawe
        miasteczko, są sklepy, knajpki, hotele, info turystyczne, czyli co dusza
        zapragnie. Niestety drogi dojazdu Ci nie podam ja jechałam z wycieczką
        autokarem i wiem że robiliśmy starszne kółko po Italii jadąc do Cervinii.
      • kawalczewskip Re: Breuil-Cervinia 09.01.06, 17:29
        BC jest fajne a ZERMATT (po drugiej stronie) jeszcze lepsze (ale droższe).
        Ja mieszkałem w VALTOURMANCHE w HOTEL TERSIVA (bardzo fajny rodzinny hotel)-
        240 EURO za tydzień razem z "papu". Jechałem dookoła "przez ITALIĘ", przez
        przełęcz św. Bernarda. Jak na "jeden skok" to długa podróż, ale dałem radę.
        Byłem tam w połowie marca i oprócz jednego dnia, kiedy załamała sie pogoda, a
        my byliśmy po szwajcarskiej stronie (wtedy jest problem z powrotem bo kolejki
        nie działają i jedyny powrót na włoska strone to taki baaaaaaaaaaaaaardzo
        dłuuuuuuuuuuuuugi orczyk, no i zostaje "zjazd na nartach" z 3500 m do BC na
        2000 m) pogoda była jak drut.
        Polecam.
        • ortodox Re: Breuil-Cervinia 09.01.06, 17:46
          To napisz skąd i jak długo jechałeś.
          pozdrawiam
          • staruch5 Re: Breuil-Cervinia 09.01.06, 19:54
            oto moje uwagi sprzed poltora roku (i w innym wcieleniu...)
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=380&w=12380260&v=2&s=0
          • staruch5 do ortodoxa 09.01.06, 19:58
            jechalem z Krakowa przez Cieszyn, Wieden, Klagenfurt, Tarvisio, Pordenone,
            Montobella, Vicenza, Cervinia. Nie spieszylem, jechalem od 9tej do 7mej rano,
            1592 km. W koncowce wzialem autostrade kolo Vicenzy. Zabladzilem kolo Padwy
            (2*15 km).
            Pzdr.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka