Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

narty bez samochodu

IP: *.crowley.pl 10.01.06, 10:36
    Witam, zastanawiam się, gdzie można wybrać się na narty nie posiadając
    własnego środka transportu? Chodzi o taki +/- tygodniowy wyjazd, w kraju ew.
    Słowacja. Jeżdze dopiero od trzech sezonów, nie porywałabym się na niewiadomo
    co, dotąd bywałam w Korbielowie tylko, ale może już czas na zmiany? Tylko nie
    wiem, gdzie w miarę łątwo jest dojechać środkami "transportu publicznego" no
    i znależć tanie kwatery w pobliżu wyciągów, żeby nie było kłopotów z
    dostaniem się na stok.
    Przychodzi Wam coś do głowy?
    Pozdrawiam
    Agnieszka
    Obserwuj wątek
      • reska Re: narty bez samochodu 10.01.06, 10:48
        Właśnie wróciłam ze Szczyrku. Wybrałam to miejsce już po raz drugi właśnie
        dlatego, że jestem niezmotoryzowana. Często jeżdżą PKS z Bielska, nocowałam 300
        metrów od kompleksu wyciągów Czyrna-Solisko, nocleg za 25 zł. Polecam.
        • Gość: jane67 Re: narty bez samochodu IP: *.crowley.pl 10.01.06, 12:11
          Dzięki! Przy okazji może masz namiary na taki właśnie przyjazny
          niezmotoryzowanym nocleg w Szczyrku?
          • reska Re: narty bez samochodu 10.01.06, 12:40
            Polecam noclegi przy ul. Olimpijskiej 40, nie znam telefonu, najlepiej wrzuć
            adres w wyszukiwarke. Czy możesz mi z kolei podać namiar na jakis sensowny
            nocleg w Korbielowie, skad jest blisko do wyciągów?
            • Gość: jane67 Re: narty bez samochodu IP: *.crowley.pl 10.01.06, 12:59
              hmmm...zawsze nocowaliśmy w jednym miejscu, niestety, kompletnie nie pamiętam
              adresu, wiem, że właściciele mają sklep i małą restaurację, niedaleko
              przystanku (restauracja jest w podziemiu)...i trafiam tam "na pamięć". W
              zeszłym roku kosztowało to bodajże 35zł. Nie jest to też przy samych głównych
              wyciągach, tylko najpierw trzeba się "wciągnąc" przez oślą łączkę. Pewnie
              niewiele Ci pomogłam, ale dzięki az adres ze Szczyrku.
      • Gość: murowany Re: narty bez samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 16:06
        Szczerze to nie wyobrazam sobie nart bez samochodu;/ Trzeba miec naprawde duzo samozaparcia, zeby taszczyc sprzet ze soba po dworcach itp.
        Na Slowacja to najblizej byloby bodajze do Oszczadnicy, pociagiem z Katowic przez Zwardon do Czadcy, dalej autobusem ok. 10km. Slyszalem, ze w Niskie Tatry tez tak ludzie jezdza, np. z W'wy to wlasnie pociagiem przez Katowice, Ziline i do Liptowskiego Mikulasza.
        Polaczenie jest z Katowic do Bratyslawy, bodajze kupuje sie polski bilet do ostatniej stacji w Polsce, pozniej u slowackiego konduktora na dalsza trase.
        • Gość: Skyddad Re: narty bez samochodu IP: *.fornfyndet.se 10.01.06, 16:10
          Narty srodkami transportu publicznego mozna przewozic w pokrowcu
          transportowym.Chodzi o unikniecie obrazemn.
          Pzdr.Sky
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka