Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

3 latek i narty

08.11.02, 10:40
    Mój syn we wrześniu skończył 3 lata i chciałabym aby zaczął uczyć się jazdy
    na nartach. Mam w związku z tym kilka pytań:
    1. Zupełnie nie wiem jakie narty i buty są odpowiednie dla takiego malucha.
    2. Myslimy o wyjeździe do Austrii, czy ma sens zapisywanie dziecka do
    szkółki? A może ktoś z Polski organizuje takie integracyjne wyjazdy. Przed
    południem dzieci 2h z instruktorem.
    2. Ponieważ mieszkam w Warszawie to gdy będzie śnieg moglibyśmy chodzić na
    narciarskie spacery do Kampinosu. Tu na pewno muszą być wiązania
    umożliwiające "chodzenie".
    Bardzo proszę o poradę.
    Obserwuj wątek
      • lacoruna Re: 3 latek i narty 08.11.02, 13:18
        czesc!moj syn tez zaczal w wieku 3 lat i naprawde super mu poszlo gdybys
        chciala to mam do odsprzedania narty Atomic i buty dla 3-latka uzywane ale dobre
        hey
      • slawek.banaszak Re: 3 latek i narty 10.11.02, 10:15
        Optymalna długość nart dla trzylatka to takie by sięgały mu do brody. Są też
        specjalne modele butów dla małych dzieci z miękką cholewą, które umożliwiają
        chodzenie, można też używaż butów tradycyjnych z odpiętą górną klamrą. Bardzo
        ważne są właściwe wiązania o skali od 0,5 do 3. Zapisywanie trzyletniego
        dziecka do szkółki ma sens jeśli rodzice też biorą udział w wyjazdach ze
        szkółką, ponieważ trzylatek może stracić ochotę na jazdę np. po jednej godzinie
        jazdy i chcieć lepić bałwana albo zapragnie nagle obecności rodzica itp.
        Najważniejsza w tym wieku jest zabawa na śniegu z elementami jazdy na nartach.

>Pozdrawiam
        Sławek
      • abc26 Re: 3 latek i narty 12.11.02, 15:05
        musisz pamietac ze w przypadku tak malego dziecka trzeba byc bardzo ostroznym i
        nie przesadzic z ta nauka bo sie maluch moze zniechecic i potem bedzie go
        trudno naklonic do podjecia kolenych prob. Zycze powodzenia i milych chwil na
        nartach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka