Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

niedyskretne DolomitiSuperSki...

11.02.06, 18:36
    No jestem pod wrazeniem!!!
    DolomitiSuperSki uruchomilo usluge, gdzie wpisujac nr passa mozesz sprawdzic,
    gdzie jezdziles. Sa wyszczegolnione wszystkie wyciagi kazdego dnia. Jest
    podane kazdego dnia przewyzszenie i oszacowana dlugosc zjazdu.
    Co wazne, bardzo dobrre sie to zgadza z moimi szacowaniami.

Oto zbiorczy wynik za 7 dni:

Nr of Lifts 220
    Height difference (mt) 79.942
    Slopes lenght estimation (Km) 369

Sprobujcie swoich passow.
    Pzdr.
    Obserwuj wątek
      • staruch5 Re: niedyskretne DolomitiSuperSki... 11.02.06, 18:45
        najwiecej kilometrow zrobilem w Kronplatzu! To zaskoczenie, bo bylem tam od
        10tej i godzine przesiedzialem w knajpie i na lezaku. ten dystans musialem
        nabic tymi czarnymi trasami, co maja po 5 km, a robi sie je jedna szybka
        gondola o przewyzszeniu okolo 1200m.
        Przewyzszenie - tu juz ex equo Kronplatz z Cortina 13.6 km.
        fajne to. podoba mi sie.
        • wote Re: niedyskretne DolomitiSuperSki... 11.02.06, 20:53
          a możesz podać miejsce gdzie się to sprawdza???

W przyszłym roku jadę w Dolomity :D
          • staruch5 Re: niedyskretne DolomitiSuperSki... 11.02.06, 21:11
            bylem szybki, bo udostepnili to wlasnie dzisiaj.
            Na glownej stronie jest banerek, klikasz i masz to

www.dolomitisuperski.com/content.asp?L=3&M=6528&SUBC=13632
            a potem po podaniu numerkow dostajesz pelne info.
            W tym roku zdradziles, wote! Ana Sasslongu czekal niebieski porsiak.
            pzdr.
            • wote Re: niedyskretne DolomitiSuperSki... 11.02.06, 21:22
              W zeszłym był czerwony, a ja wolę czerwone :) wiec mam nadzieje że w przyszłym
              też taki będzie :)

Z drugiej jednak strony nawrzucałem tych losów jak szalony i nie wygrałem :(,
              ale się nie zniechęcam ;)
              • staruch5 Re: niedyskretne DolomitiSuperSki... 11.02.06, 21:27
                mysle, ze te losy moga juz zniknac, a beda losowac numerki skipassow...

Mysle, ze czerwone porsiaki sie juz skonczyly.
                Ladny byl (ten niebieski).
                Pzdr.
                • wote Re: niedyskretne DolomitiSuperSki... 11.02.06, 21:30
                  Jaki model w tym roku?
                  • staruch5 Re: niedyskretne DolomitiSuperSki... 11.02.06, 21:42
                    znajde zdejcie i Ci podesle.
                    na razie taki tekst o zeszlorocznym modelu:

Určitě si nenechte ujít závodní sjezdovku Saslong do St. Christiny. Ta je
                    móoooc pěkná. Sjezd po černé od Rif Ciampinoi do Selva di Val Gardena taky není
                    špatný. Ale ten Saslong je fakt hodně dobrý. Taky když ho sjedete 6x můžete
                    vyhrát Porsche. Letos to byl červený Boxter
                    • wote Re: niedyskretne DolomitiSuperSki... 11.02.06, 21:48
                      No właśnie Boxter ... <maślane oczy>
                      :D
                      Kocham Porsche
                      Jak mnie będzie stać na pewno właśnie Porsche kupię i będę nim woził swoją dupę
                      na nartki do Val Gardeny, tak tylko na wekendzik. ;D
                      • staruch5 Re: niedyskretne DolomitiSuperSki... 11.02.06, 21:57
                        nie wiem, o ktora dupe Ci chodzilo :-)
                        zeby bylo wygodnie takim porschem do Val Gardeny na weekendzik, no to byloby
                        dobrze mieszkac gdzies miedzy Mediolanem a Wenecja, np. nad jeziorem Garda.
                        taki Clooney to ma dobrze!!!
                        • wote Re: niedyskretne DolomitiSuperSki... 11.02.06, 22:00
                          O moją dupę, własną, prywatną, tą na której siedzę :)

No Clooney ma nieźle. Ale wystaczy mieszkać we Wrocku i puścić się autostradką
                          do Zgorzelca (może za 5 lat juz będzie, a potem 4h i jesteś w Santa Cristinie ;)
                      • staruch5 wote, poczta 12.02.06, 13:29
                        poslalem Ci tego prosiaka.
            • Gość: e Re: niedyskretne DolomitiSuperSki... IP: *.aster.pl 12.02.06, 00:39
              Suuuuper!
              dzięki za namiary!
              • Gość: Skyddad Re: niedyskretne DolomitiSuperSki... IP: *.fornfyndet.se 12.02.06, 08:56
                Dzieki Staruch ,
                ale fajna zabawa.
                Pzdr.Sky.
                • staruch5 takze sezon 2005/2005 12.02.06, 16:20
                  Poniewaz nie wyrzucam straych skipassow, to moglem sprawdzic dodatkowo
                  poprzedni sezon.
                  .
                  Moge sobie podsumowac 3 moje ostatnie pobyty
                  7 dni w lutym 2005
                  Nr of Lifts 220
                  Height difference (mt) 79.038
                  Slopes lenght estimation (Km) 383

7 dni w marcu 2005
                  Nr of Lifts 207
                  Height difference (mt) 70.586
                  Slopes lenght estimation (Km) 335

I teraz
                  7 dni w styczniu/lutym 2006
                  Nr of Lifts 220
                  Height difference (mt) 79.942
                  Slopes lenght estimation (Km) 369

Bardzo kiepskie wychodzi tu srednie nachylenie. W tym ostatnim przypadku jest
                  to 12.5 stopnia. Roznice miedzy miejscowosciami sa na poziomie +- 2stopni.
                  Podejrzewam, ze w algorytmie obliczajacym dlugosc tras przy roznych wariantach
                  autorzy biora czerwone trasy. Nie moge uwierzyc, ze caly dzien w Arabbie daje
                  14.5stopnia sredniego nachylenia.

Bardzo podobnie wyszly wyjazdy luty 2005 i styczen/luty 2006. Natomiast w marcu
                  widac, ze bylo troche opalania.
                  Nic sie nie da ukryc przed Wielkim Bratem!
                  • skyddad ale jak ktos zaginie? 12.02.06, 19:44
                    To naprawde jest latwo odnalesc jego ostani slad.
                    Ale jak zona ma namiary to sie moze pytac co tak dlugotrwal ten zjazd przez las
                    w Dantercepiec.
                    Pzdr.Sky.
                    • staruch5 Re: ale jak ktos zaginie? 16.02.06, 18:06
                      i jeszcze cos. Poprzednio to nie dzialalo. moze tylko u mnie...

otwiera sie w javie wykres jazdy na kazdy dzien, nazwa wyciagu, przewyzszenia i
                      czas. To jest okno nad calym zestawieniem. niestety, sa bledy...
                      • Gość: Skyddad Re: ale jak ktos zaginie? IP: *.fornfyndet.se 16.02.06, 18:22
                        A co pamietasz dokladnie,moze byles w toalecie tez trzeba doliczyc do czasu
                        zjazdu.
                        Pzdr.Sky
                        P.S Jutro nasi znowu gonia do Alta Badi.Corka z kolezankami i rodzicami.
                        • staruch5 Re: ale jak ktos zaginie? 16.02.06, 18:44
                          nie, blad np. dotyczy wysokosci wyciagu na Forcella Staunies. Ale poza tym OK.

Ale im zazdroszcze! Choc pogoda do wtorku cieniutka...
                          • liloom genialne 17.02.06, 18:32
                            cala rodzinka sobie siedzi i sprawdza;)
      • Gość: pokrybala Re: niedyskretne DolomitiSuperSki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 12:11
        Popsulo sie coś? Jak to sprawdzic?
        • Gość: tony Re: niedyskretne DolomitiSuperSki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 19:33
          Mozecie dokładniej podpowiedziec jak to sprawdzić.
          Na stronie dolomitisuperski nie widze zadnego banera :-(
          moze ta usługga został zlikwidowana
          • staruch5 Re: niedyskretne DolomitiSuperSki... 26.03.06, 20:07
            no troche sie juz dawno temu zmienilo.
            Dali to do SkiPassa.
            na stronie DSS wchodzisz w link "SkiPass"

www.dolomitisuperski.com/content.asp?L=3&MES=5600
            i tam juz masz.
            Dobrej zabawy.
            • Gość: misior Re: niedyskretne DolomitiSuperSki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 20:24
              własnie sprawdziłem swój pobyt. Ale co to jest slope lenght estimation?
              przecież mozna zjeczdzac róznymi trasami a tego juz na skipassie nie ma? Moze
              to średnia długośc wszytkich tras prowadzących z danego wyciągu? A może suma
              długosci wszystkich tras? W instrukcji jest napisane: estimate the number of
              kilometres of slope you have covered in a day...
              • staruch5 Re: niedyskretne DolomitiSuperSki... 26.03.06, 20:34
                juz o tym pisalem. jazda w gore jest jednoznaczna. W dol - nie. Tu mysle, ze
                tworcy przyjeli przewazne trasy.
                Liczylem srednie nachylenie kazdego dnia i dla roznych miejscowosci wychodzily
                mi prawie takie same. to dziwne, bo np. Arabba a Alta Badia, to bardzo rozne
                nachylenie. Podejrzewam, ze tworcy wrzucaja raczej dluzsze i latwiejsze trasy.
                Dlatego wlasnie jest napisane, ze to jest "estimated".
                pozostaje tez problem ostatniego zjazdu danego dnia. Nie wiem, jak oni zgaduja,
                dokad sie pojechalo.
                • Gość: misior Re: niedyskretne DolomitiSuperSki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 20:47
                  Chyba biorą średnia długośc tras prowadzących z jednego wyciągu. podzieliłem
                  długość przez ilośc wyjazdów i to daje ok. 1800 m długości co może byc srednią
                  długością trasy w rejonie Selli. Tak czy inaczej pomysł przedni. Ja równiez
                  najwiecej przejechałem na Kronplatzu moze dlatego ze to był ostatni dzien
                  pobytu. Ale w ogóle odległosci i ilośc wyjazdów jest bardzo podobna w kazdym
                  dniu ok. 24 km i 13 -14 wyjazdów
                  • staruch5 Re: niedyskretne DolomitiSuperSki... 26.03.06, 21:01
                    w przypadku Kronplaztu akurat, nie ma problemu. Jezeli ostatni slad w systemie
                    to wejscie na glowna gondolke (do gory), to musiales wrocic jedna z dwoch
                    jedynych czarnych tras o rownej dlugosci 5 km. I tak mam zapisane.
                    Ale sa tez bledy. W Cortinie np. zle przyporzadkowali wysokosci npm do wyciagow
                    na Cristallo.

Mam nadzieje,ze masz Jave i widzisz oprocz zestawienia wykres Twojej trasy w
                    czasie, z wysokosciami npm.
                  • Gość: franek Re: niedyskretne DolomitiSuperSki... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.03.06, 21:08
                    kurna ciemny jestem jak tabaka w rogu albo nie potrafie znaleść. jak to sie
                    szuka????
                    z tego linku co wyzej nie moge sobie poradzic
                    • staruch5 Re: niedyskretne DolomitiSuperSki... 26.03.06, 21:12
                      pomoge, bos czlek pokorny...
                      po otwarciu owej stronki (link powyzej, w moim przedpoprzednim wejsciu)
                      masz tekst

Check out your performance on the slopes!

The new chipcard enables you to check how many lifts you have used, estimate
                      the number of kilometres of slope you have covered in a day or a given period
                      and even the difference in altitude of the runs skied. Just insert your skipass
                      code which you can find on the back side of your skipass and click
                      on "skipass". Make good use of it!
                      To analyse better your performance click here ...

no klikasz w here

a potem wg opisu wpisujesz numer biletu w pierwsze pole liczbe 2cyfrowa a w
                      drugie pole ilus tam cyfrowa. Chyba dasz rade.
                    • Gość: franek Re: niedyskretne DolomitiSuperSki... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.03.06, 21:20
                      znalazlem, dzieki
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka