Gość: Bartek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 19:47 Mam pytanie gdzie mozna nabyc zawodnicza wersje nart: fisher rc4 worldcup sc 160cm, dynastar speed omeglass 157cm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Colagen Re: Zawodnicze komórki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 19:48 Trzeba jezdzic jak zawodnik - qrde ale tu dziwnych ludzi ostatnio- Pozdrowko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Zawodnicze komórki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 21:05 nie pytalem sie jak trzeba jezdzic tylko gdzie mozna nabyc te nartki Odpowiedz Link Zgłoś
mamax4 Re: Zawodnicze komórki 21.03.06, 21:38 po co zaraz jeździc, może on pokój urządza i takie mu aranzator wumyslil boazeria z zawodniczych nart komurkowych, ci aranżatorzy to powariowali ostatnio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozzo Re: Zawodnicze komórki IP: *.sympatico.ca 21.03.06, 19:51 Skoro nie masz do nich dostepu to penie ich nie potrzebujsz. Wiec spoko,kup sobie crossy i bedzie cacy. Jozzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darekkkkk Re: Zawodnicze komórki IP: 195.42.249.* 22.03.06, 08:29 te pierwsze widzialem na allegro w dobrej cenie o drugie pytaj w ski teamie Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Zawodnicze komórki IP: *.fornfyndet.se 22.03.06, 14:34 Panowie narty zawodnicze sa zamawiane przez kluby i robione pod kazdego zawodnika buty rowniez.Tych nart nie ma w handlu.Srednio para kosztuje okolo 1700 dollarow. Narty takie posiadaja wszystkie wlasciwosci ktore w sprzedaznych sa rozdzielone na 10 modeli mam na mysli te wlasciwosci z tad te koszty. Te co sa w handlu zawodnicze to maja identyczmna szate graficzna i nic wiecej. Pzdr.S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darekkkk Re: Zawodnicze komórki IP: 195.42.249.* 22.03.06, 15:03 male sprostowanie od niedawna coraz czesciej sa w handlu narty zawodnicze i na szczescie za mniej niz 1700 usd. Oczywiscie sa rozne narty zawodnicze- na innych jezdzi bode Miller, a na innych poczatkujacy junior w polskim klubie. Te dopasowanie pod konkretnego zawodnika na ogol oznacza rozna twardosc w zaleznosci od wagi, umiejejetnosc, stylu jazdy itp. Akurat budowa nart zawodniczych jest prosta -stary jak swiat sandwich. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O.Andrzej Re: Zawodnicze komórki IP: *.cyf-kr.edu.pl 22.03.06, 16:15 > Akurat budowa nart zawodniczych jest prosta -stary jak swiat sandwich. U Atomica z jego Beta carvem tez? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darekkkk Re: Zawodnicze komórki IP: 195.42.249.* 22.03.06, 16:35 atomic to wyjatek, choc tez nie do konca z tego co wiem to slalomka atomica jest w beta, gigantke robia i taka i taka. Szybkosciowe to juz chyba tylko sanwich Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Zawodnicze komórki IP: *.fornfyndet.se 22.03.06, 17:28 Tutaj troche ogolnego opisu ; winter.atomicski.com/product_detail.php?c=sk&l=Race&m=SL:11 Wystarczy kliknac deske i bedzie troche o niej. Pzdr.S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Zawodnicze komórki IP: *.fornfyndet.se 22.03.06, 18:03 I jeszcze troche o profilach ktore rowniez sa w serii GS11; www.skionline.pl/sprzet/index.php?ids=&co=sprzetowe_abcPzdr.S Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Zawodnicze komórki IP: *.fornfyndet.se 22.03.06, 18:04 Winno byc bez pozdrowien; www.skionline.pl/sprzet/index.php?ids=&co=sprzetowe_abc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Zawodnicze komórki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 20:07 Nie chodziło mi o takie narty które sa produkowane specjalnie dla okreslonego zawodnika tylko o takie na ktorych zazwyczaj jezdza zawodnicy u nas w klubach a wiem ze ich wlasciwosci sa nieco lepsze od tych ktore normalnie mozemy kupic w sklepie mialem okazje porownac fischera rc4 wcsl chyba z przed 2 albo 3 sezonów i rożni sie ta narta w jeżdzie od tej mniej profesjonalnej nie tylko tym ze troszke gorzej wyglada ale zasadniczo jest sztywniejsza ijeszcze lepiej trzyma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darekkkk Re: Zawodnicze komórki IP: 195.42.249.* 23.03.06, 10:30 na allegro widzielem komorki volkla, fischera, dynastara, rossignola i heada. Ceny calkiem rozsadne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prowalker Re: Zawodnicze komórki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 19:53 Witam, Sytuacja wygląda tak, że firmy produkuja narty z grupy (nazwijmy) "RACE": sklepowe i "serwisowe", czy jak kto woli "komórkowe". Owe narty różnią sie od sklepowych budową twardością i takimi pierdołami, a co za tym idzie, inaczej się na nich jezdzi. Jest kilka kategorii nert serwisowych, w zalezności od poziomu zawodnikow. Kazda jest lepsza od sklepowych, jednak roznice miedzy poszczegolnymi rodzajami nart komorkowych sa duże i maja duze znaczenie dla zawodnikow. (mam tutaj na mysli zawodnikow jezdzących na zawodach FIS'owych.) Jak wygląda sprawa dostępu do takich nart?? Narty z nazwijmy „najniższej”(podstawowej) komórki można prędzej dostać gdyż dostęp do nich ma wiecej zawodników, jednak te lepsze trudno dostepne przychodza zazwyczaj prosto z fabryki lub trzeba po nie jechać, a jeżeli już się dostanie taką nartę to używa się jej „do zdarcia” (do zostrzenia krawędzi, czy zniszczenia) stąd ciężko dostac takie używane. Jeśli bylby ktoś zainteresowany to mialbym do sprzedazy jakies uzywane komórkowe narty, a może nowe(ale to tylko gigantki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek123456 Re: Zawodnicze komórki IP: *.sgh.waw.pl 18.10.06, 20:44 Hej ! Postanowiłem sie podpiąć do tematu . Jestem młodym instruktorem , ścigam sie na zawodach. Potrzebuje nart do giganta . Problemem jest to , że jestem bardzo lekki . Gdybym ważył wiecej bez wahania wybralbym komórki . Waże tylko 60 kg . Mam 175 cm . Biore pod uwage 3 możliwości : 1) Długie gigantki nie serwisowe -> atomic gs 11 186cm 2) Krótsze gigantki serwisowe -> jakies 175 , 180 Wiem , że napiszecie mi , zebym skontaktowal sie z dystrybutorem . Niestety nie stac mnie na kupno takich nart. Moje fundusze zamykaja sie niestety w kwocie 1200 zl . Prosze was o pomoc . Z gory dziekuje P.S. Prowalker , jakie masz gigantki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Zawodnicze komórki IP: *.chello.pl 18.10.06, 23:45 takie bendom najlepsze dla ciebie: www.skionline.pl/sprzet/index.php?ids=&co=kolekcje_narty&id_grupy=1584 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Zawodnicze komórki IP: *.chello.pl 18.10.06, 23:57 kurna, siem nie wklejiło, rozchodzi siem o model junior little b- ostatni z ostatniej kategori Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darekkkk Re: Zawodnicze komórki IP: *.bph.pl 19.10.06, 11:55 narty komorkowe nie musza byc twarde. Sa robione takze dla juniorow, czy kobiet. gs11 186 akurat moga byc za twarde dla Ciebie. Pytanie tez w jakich zawodach sie scigasz. Czy to jest dlugi"prawdziwy" gigant z bramkami rozstawionymi w duzej odleglosci od siebie, czy, jak to czesto w Polsce bywa, gigant na 30 sekund z mocno podkreconymi niezbyt wypuszczonymi bramkami. W drugim przypadku narta z promieniem mniejszym niz 21m moze byc lepsza pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prowalker Re: Zawodnicze komórki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 10:56 mam nowki komorki do sprzedania Atomic GS 11 M sługość 190cm do tego mogę dołączyć wiązania RACE 1018 i płyta, Mam też salomony używane Gigantki 175 2V z wiazaniami S910 i płytą POWERAXE Race (myślę że te by były niezłe dla Ciebie)stan ślizgów b.dobry, regularnie smarowane wysokiej jakości smarami, krawędzie OK. Takie same 2V na 180cm bez wiązań używane. jak chcesz coś się więcej dowiedzieć, to pisz śmiało prowalker@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: primoz Re: Zawodnicze komórki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 22:15 A po co komuś w Polsce taka długa gigantka? Musiałby być kawał chłopa i świetnie jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prowalker Re: Zawodnicze komórki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 13:32 a GS1M 186 komora +wiązania Race 614? Odpowiedz Link Zgłoś
gdvpl Re: Zawodnicze komórki 25.10.06, 12:03 poszukaj na www.skiforum.pl, tam ostatnio sprzedawali komórki Odpowiedz Link Zgłoś