zuldi 14.01.03, 13:17 Jak dostosować buty Haed z wkładką termiczną "heat fit" ? W instrukcji napisali by udać się do serwisu (nagrzewanie grzałką), ale jestem oszczędny. Mogę zrobić to w domu? Czym rozgrzewać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grosz3 Re: thermofit? 14.01.03, 14:26 zuldi napisał: > Jak dostosować buty Haed z wkładką termiczną "heat fit" ? > W instrukcji napisali by udać się do serwisu (nagrzewanie grzałką), ale > jestem oszczędny. Mogę zrobić to w domu? Czym rozgrzewać? Wkladki wyjac i postawic na kaloryfer ok.2 godz. Cala wkladka musi miec jednakowa temperature ok 40°C But zewnetrzny zostawic na korytarzu albo w spizarni. In zimniej tym lepiej. Wkladki wlozyc do butow . zalorzyc na nogi relatywnie mocna zapiac!! Zapiac narty i ugiac kolana jak do jazdy. W tej pozycji wytrzymac okolo 1/2 godz. Odpowiedz Link Zgłoś
zuldi Re: thermofit? 14.01.03, 15:06 Dziękuję za satysfakcjonującą odpowiedź! Jeszcze pytanko. na czym polega dostosowanie do stopy? czy kapeć się ugniata czy raczej puchnie i uzupełnia wolne miejsca? mam niskie podbicie i buty o odpowiednim rozmiarze (długości) muszę na maxa ściągać. Odpowiedz Link Zgłoś
grosz3 Re: thermofit? 15.01.03, 08:38 zuldi napisał: > Dziękuję za satysfakcjonującą odpowiedź! > Jeszcze pytanko. > na czym polega dostosowanie do stopy? > czy kapeć się ugniata czy raczej puchnie i uzupełnia wolne miejsca? mam niskie > podbicie i buty o odpowiednim rozmiarze (długości) muszę na maxa ściągać. druga i trzecia klamre o jeden zab mocniej niz normalnie powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś