Gość: ... IP: *.cache.org / 82.177.11.* 23.08.06, 15:11 Ktore beda lepsze dla poczatkujacego narciarza Fischer RX2 czy Metron M8 ?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jozzo Re: Fischer RX2 czy Metron M8 IP: *.sympatico.ca 23.08.06, 16:54 Nie wiem zadnych bym nie wybaral bo nie znam tych nart Mysle ze odpowiednik Head cyber 160 lub 260 bylby OK. Doradzanie na odleglosc to niezdrowa rzec sugestje jak najbardziej a tak nawiasem mowiac toza malo mowisz o sobie zeb cos sesownego wykaslac. Jozzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Fischer RX2 czy Metron M8 IP: *.cache.org / 82.177.11.* 23.08.06, 17:44 królestwo za cenne rady i uwagi... sytuacja wyglada tak ze teraz bede dopiero 2 sezon jezdzil na nartach... cale zycie mam kontakt ze sportem, takze z przygotowaniem fizycznym nie bedzie problemow, ale jakos z nartami nie mialem przed zeszlym sezon kontaktu tak wiec ... techniki brak. Nie wybralem sobie jeszcze tzw swojego stylu jazdy...chcialbym podszlifowac technike, panowanie nad nartami itd... Raczej nie interesuja mnie narty z ktorymi caly dzien bede walczyl, a w zasadzie to nie caly dzien, bo po 2 3 zjazdach nogi tak mnie beda bolaly ze ... no. Takze chcialbym kupic cos rozsadnego do nauki, ale z drugiej strony nie sprzet dla .... hmmm barowiczow, ktorzy uzywaja nart do zmiany knajpy. btw mam 185cm wzrostu i ok 82kg. czekam na Wasze uwagi pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wote Re: Fischer RX2 czy Metron M8 23.08.06, 18:08 A ja powtórze to co ciągle powtarzam. Których nart z tej półki nie weźmiesz będą znakomite. Najlepiej jak bys sobie gdzies najpierw potestował, a do nauki nartki wypożyczył. Cena za 6 dni oscyluje w okolicach 100 Euro w zależności od modelu. Nie niszczysz swoich i możesz swobodnie się przekonywać czy aby na pewo te... Jeżeli za 3 sezony postanowisz zmienić narty (a tak często bywa przy początkujących) to masz gwarancję tego że wydasz tyle samo co na nowe, a co roku jeździsz na topowych modelach i ciągle sprawdzasz co tak na prawdę Ci pasuje. Po tych trzech latach powinineś juz sam wiedzieć co kupić, bez pytania o radę. Sporo sklepów ma taką ofertę że wypożycza narty codziennie inne. Pobiera za to opłatę, a jeżeli dokonasz zakupu pieniądze za wypożyczenie zostają Ci zwrócone. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozzo Re: Fischer RX2 czy Metron M8 IP: *.sympatico.ca 23.08.06, 19:09 Jeli jestes w dobej kondycji i chesz sie za to wzasc powaznie to plecalbym np atomic sx10 / 170 cm cos w tym rodzaju. Poczytaj www.skipressworld.com/us/en/magazine/2004/0914.html opisy z poprzednich sezonow 9niestety nie wydali po polsku ale teaki to juz typy z nich sa) Szybko przskoczysz podstawy i narta dla poczatkujacych bedzie dal ciebi bezuzyteczna pod katem postepu. Poczytaj ABC i moje rozdzierane rejtanskich szat na temat wchodznia w narciarstwo na niezbyt carvingowych nartach. Jesli znajdziesz w tym jakis ses to moim zdaniem szybko znajdzisz sie w grupie mocno zaawansowanych. Jozzo Odpowiedz Link Zgłoś