Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    IP: *.jmdi.pl 07.11.06, 22:27
    Witam
    Mam pytanie do bywalcow Val di Sole. Ile zajmuje dojazd do MDC z Pinzolo i czy trudna to jest droga? Ze stron internetowych wynika ze skibus z Pinzolo do Madonny nie kursuje, a moze sie myle?
    serec
    Obserwuj wątek
      • ortodox Re: Piznolo 07.11.06, 22:51
        MdC - Pinzolo ok. 15km dość krętej drogi.
        W zależności od warunków ok. 20-25 min. jazdy.
        O skibusie nic niestety nie wiem.
        pozdrawiam
      • iffa4 Re: Piznolo 07.11.06, 23:24
        Koledzy mowili, ze przed 2 laty kursowal jeden bezplatny skibus z Pinzolo do
        Madonny - okolo 8.30, wiec nigdy nie udalo sie im zdazyc. Nie znam godziny
        powrotu.
        Droga nie taka zla, nawet po obfitych opadach sniegu pieknie i blyskawicznie
        odsniezana.
        W Madonnie przy dolnej stacji na Groste ogromne platne parkingi.
        • Gość: Skyddad Re: Pinzolo IP: *.fornfyndet.se 08.11.06, 14:00
          Czy juz ukonczono budowe wyciagu laczacego Pinzolo z Madonna di Campiglio?
          Takowa jest w planach i budowe ponoc rozpoczeto.
          Pzdr.Sky.
          • Gość: Skyddad Re: Pinzolo IP: *.fornfyndet.se 08.11.06, 14:02
            Wyglada na to ze niestety jest tylko w planach i to co roku.
            www.pinzolo.it/skimap/Pzdr.Sky.
            • Gość: Skyddad Re: Pinzolo IP: *.fornfyndet.se 08.11.06, 14:03
              Winno byc

www.pinzolo.it/skimap/

lepiej nie pozdrawiac gdyz sie klei
              • Gość: mal Re: Pinzolo IP: *.pgi.waw.pl 08.11.06, 14:10
                wchodzi tez z pozdro
          • ortodox Re: Pinzolo 08.11.06, 17:47
            Budowę rozpoczęto już dawno.
            Widziałem betonowe fundamenty i pierwsze konstrukcje już w 2004,
            ale widać to nie takie proste, bo w tym sezonie jeszcze nie ruszy.
            Toego połączenia naprawdę tam brakuje.
            pozdrawiam
      • Gość: slaw.pl Re: Piznolo IP: 213.25.33.* 08.11.06, 15:00
        Bylem w Pinzolo jakies 4 lata temu. niestety, nie trafilismy na snieg, zreszta
        cala italia miala z tym problem, ale o dziwo italency robili wswzystko co
        mozliwe, aby nas zadowolic. Nie licz raczej na skibus, jezdza niepuntkualnie,
        to chyba norma.pozdr.
        • Gość: serec Re: Piznolo IP: *.jmdi.pl 08.11.06, 19:11
          Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. 25 minut to jeszcze nie tak dużo, mimo wszystko nie lubię się ruszać na nartach samochodem - wolę skibus.
          Co do transportowców to są ich projekty na mapkach od kilku lat - widać koszt budowy jest za wysoki dla tak małej spólki.
          Pociągnę jeszcze ten wątek. A jak trasy w samym Pinzolo? Ortodoox pisał że są całkiem niezłe i niezatłoczone. Może jeszcze jakieś opinie, w archiwum nic więcej nie ma.I jeszcze jedno, czy W MDC sa bezpłatne parkingi?
          pozdrawiam

serec
          • ortodox Re: Piznolo 08.11.06, 20:38
            Ja nie znalazłem bezpłatnych parkingów w MdC, niestety.
            W Pinzolo owszem, jest.
            pozdrawiam
          • Gość: zaba Re: Piznolo IP: *.sdl.vectranet.pl 08.11.06, 22:00
            Trasy w Pinzolo dla zaawansowanych narciarzy sa dobre na 1 dzien. Pare
            czerwonych, niebieska, kawalek czarnej - ale w sumie to krecenie sie na dwoch
            zboczach jednej gorki przez caly czas. Moi 'zaawansowani' koledzy po jednym
            dniu znudzili sie i jezdzili juz tylko do MdC.
            Ja bylam wtedy w swoim 3. sezonie narciarskim, wiec Pinzolo dostarczylo mi
            emocji na 3 dni karnetowe (karnet byl łączony - 3 dni w Pinzolo, 3 dni w
            Madonnie). Dosc trudny dla mnie byl wtedy zjazd czerwona trasa z gory do
            glownej stacji wyciagu - waska droga w lesie, odgrodzona z jednej strony siatka
            od stromizny. Narciarzom 'trzeciosezonowym' polecalabym raczej trasy po
            drugiej stronie szczytu - nawet czerwone sa tam szerokie i przyjemne.
            Teraz, po 6 sezonach, zrobilabym inaczej - wykupila karnet wylacznie na MdC i
            tylko tam jezdzila. Jest co robic i dla poczatkujacych, i dla tych bardzo
            zaawansowanych.
            I w ogole MdC jest moja wielka miloscia :)
            Pinzolo jest dobre jako miejsce noclegowe - tanio i bardzo mile kwatery.
            Parkingi bezposrednio pod wyciagami w MdC sa niestety platne. Mozna postawic
            auto pod sklepem gdzies w miescie, ale zadna frajda zasuwac kilkaset metrow z
            nartami na plecach.
            Pozdrawiam i zycze udanego wyjazdu :)
            • ortodox Re: Piznolo 09.11.06, 10:34
              Znudzić można się każdym miejscem. Tras w MdC jest z pewnością więcej, ale sa
              to głównie trasy lekkie, łatwe i przyjemne - właśnie dla mniej zaawansowanych.
              Oczywiście poza Spinale Direttissimą no i może jeszcze jedną czarną traską.
              Pinzolo ma tę zaletę, że póki co jest tam dość pusto a trasy niektóre całkiem
              przyzwoite podczas gdy na MdC potrafią ustawiać się w niektórych miejscach
              kolejki do kolejki. Czasem niestety pojawiały się kamienie i to mnie
              najbardziej wkurzało. Same trasy moim zdaniem były ok. Teren atrakcyjniejszy
              niż Marilleva, moim zdaniem.
              pozdrawiam
              • Gość: zaba Re: Piznolo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 18:17
                Ortodoxie, a Amazonia? Pyyszna czarna traska :)
                • ortodox Re: Piznolo 09.11.06, 18:45
                  No właśnie Amazzonia, to jest ta druga, nie pamiętałem jej nazwy, choć nie jest
                  to już taki poziom jak Spinale Direttissima, ale jest warta grzechu :)
                  Pozostałe, to jak pisałem, raczej rodzinno - spacerowe. Jak moja żona po nich
                  jeździła, to nie mogą być inne ;)
                  pozdrawiam
      • Gość: slaw.pl Re: Piznolo IP: 213.25.33.* 09.11.06, 09:19
        Dodam tylko, ze sa wspanoale widoki, a trasy rzeczywiscie na 3 dni. Ta czerwona
        pod koniec dnia robi sie ciezkawa,- duzo muld.pozdr.
        • Gość: serec Re: Piznolo IP: *.jmdi.pl 09.11.06, 20:20
          Dziekuje bardzo, wlasnie o takie opinie mi chodzilo.
          pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka