malbru 24.11.06, 17:03 ... opinie o Cervinie - jechać - nie jechać! Wiem, że drogo;( ale może warto! My - niestety - musimy liczyć każdy grosik;( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: web Re: Do narciarzy obeznanych... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 18:37 jak poczekasz do połowy grudnia to napiszę:) Odpowiedz Link Zgłoś
malbru Re: Do narciarzy obeznanych... 26.11.06, 21:19 To ja poproszę o opis wrażeń i ewentualne uwagi i rady. Wybraliśmy Cervinię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek M Re: Do narciarzy obeznanych... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 18:41 Sam sobie odpowiedzialas - drogo,ale warto.Widoki z Matterhornem w tle zostana Ci w pamieci do konca zycia.Tam jest wszysto naj... - najwyzej w Europie polozone miejsce,gdzie jezdzi sie na nartach,najwyzej polozona stacja zwyklej kolei,jedne z najdluzszych zjazdow na nartach i pokonujacych najwyzsza roznice poziomow,no i niestety - najdrozszy karnet w Alpach oraz nie za tanie hotele i knajpki.Ale czego nie robi sie dla zobaczenia Matterhornu.Choc jesli liczysz kazdy grosik wybierz cos innego,tam wrocisz jeszcze kiedys,kiedy kiesa bedzie pelniejsza.Ja bylem juz kilkadziesiat razy w Alpach,ale Matterhorn jeszcze przede mna.Fajnie,ze sa jeszcze miejsca,gdzie nie bylem,bo po zwiedzeniu wszystkich miejscowek byloby nudno wracac ciagle w te same miejsca,a tak mozna snuc plany na przyszlosc... Odpowiedz Link Zgłoś
malbru Re: Do narciarzy obeznanych... 24.11.06, 19:05 To może coś zaproponujesz? Bo nie wiem co robić.... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=380&w=52755038 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zolv Re: Do narciarzy obeznanych... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 19:12 3V pzdr zolv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek M Re: Do narciarzy obeznanych... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 20:44 Fajnych miejsc jest mnostwo.Najlepsze w Austrii jest Saalbach-Hinterglemm,ale do najtanszych nie nalezy.Fajny jest Dachstein i ten mniej znany - Dachstein West.Tanie karnety sa w Axamer Lizum kolo Insbrucka,niedrogi jest Hochkar - tylko 150 km od Wiednia i pewny snieg.Jesli chodzi o Wlochy niedrogi i malo zatloczony jest Speikboden - tani karnet (ok.110 E) i tanie super apartamenty ( ok.32 E za 3 osoby dziennie w 4* hotelu z basenem,sauna... w Sand in taufers w ofercie TUI.Dobra oferta jest tez z TUI w Grunau - Kasberg pensjonat ze sniadaniem 32 Euro dziennie ze skipassem ( 40 km tras) lub prosto na stoku na gornej stacji kolejki Wurzeralm - od 42 Euro z wyzywieniem HB i skipassem w cenie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wrb1 Proponuję 24.11.06, 20:36 fotonarty.blox.pl/html Tam znajdziesz adresy 70-ciu osrodkow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al-fredo Re: Do narciarzy obeznanych... IP: *.pools.arcor-ip.net 24.11.06, 20:42 Jechac warto! Powiedz prosze dlaczego do Wloch? inaczej mowiac dlaczego tak daleko? al Odpowiedz Link Zgłoś
malbru Re: Do narciarzy obeznanych... 24.11.06, 21:41 ...bo tylko we Włoszech jest taki klimat na nartach. Śródziemnomorski! Szczególnie chodzi o te "...morski";) Dzięki za podsuwanie pomysłów! Odpowiedz Link Zgłoś