Gość: Jacek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 11:27 Witam Znajomi namowili mnie na wyjazd w stczniu do MB. Czy ktos zna to miejsce. Wedlug mamy to niewielka góra. Czy przez tydzień nie umzemy z nudów. A może coś o hotelu Augustus ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ortodox Re: Coś o Monte Bandone ? 31.12.06, 20:51 Byłem, Mt. Bondone to rzeczywiście niewielka górka: www.ski.montebondone.it/upload/files/piantina_piste_MB_ita(1).pdf ... oczywiście jak na alpejeskie warunki. Nie mniej, mnie się tam podobało. Piękne widoki z tras, a szczególnie z m. Palon na Trento i okolice. Z oszklonego Baru Al Sole, nie łatwo wyjść, bo jest naprawde na co popatrzyć. Bardzo mało narciarzy, trasy świetnie przygotowane, a na długiej i świetnej trasie "E" możesz pokazać, co potrafisz. Niezła jest też "C". Rzeczywiście, przez cały tydzień można się trochę znudzić, ale możesz kupić sobie superskiramę i pojeździć po okolicy. Blisko jest Paganella, a przy odrobinie chęci można dojechać do Pinzolo, a nawet do Madonny di Campiglio. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikkt Re: Coś o Monte Bandone ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 19:34 Nikt wiecęj tam nie był ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Re: Coś o Monte Bandone ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 22:32 Bylismy tam w 2000 roku. Stosunkowo mala gorka ja na Dolomity. Dla niewyczynowcow w zupelnosci wystarczajaca. Koniecznie sprawdz aktualne warunki sniegowe. Jak przyjechalismy bylo malo sniegu, ale w nastepna noc dosypalo 30 cm i potem juz sie dobrze jezdzilo. A ciekawostka: w ostatni dzien pobytu, po zakonczeniu jazdy poszlismy na piwo do knajpki i zostawilem nartu na stoku (tak jak wszyscy to robili). Po ok. 30 min. nie bylo moich nart. Zglosilismy to karabinierom ktorzy obowiazkowo byli w poblizu stoku, podajac adres hotelu w ktorym mieszkamy. Po ok. 2 godzinach karabinierzy przywiezli moje narty do hotelu, przprosili za klopoty i zaprosili do przyjazdu w nastepnym sezonie. Bylem zupelnie "rozbrojony" i pojechalem do Wloch w nastepnym roku:))) Zycze Ci milego pobytu oczywiscie pod warunkiem ze bedzie snieg na stoku:))) Odpowiedz Link Zgłoś