Gość: ania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 13:35 Orientujecie się czy diagnostyka wiązań potrzebna jest do ubezpieczenia? W serwisie mówią ze może się przydać natomiast na stronach ubezpieczycieli nie ma o tym mowy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mino1104 Re: diagnostyka wiązań 12.01.07, 14:13 Napewno warto ją zrobić dla własnego bezpieczeństwa. Przynajmiej raz na jakiś czas. Miałem przypadek ,że fabrycznie nowe wiązanie wykazywało w jednym przodzie odchyłkę o 2 din (in minus) skala/sprężyna. mirek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: diagnostyka wiązań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 15:34 Sklep w którym kupiłam narty regulował wiązania(pytali o wiek , wzrost, wagę, umiejętności) ale powiedzieli jednocześnie ze diagnostyką się nie zajmują. Teraz nie wiem czy diagnostyka to test dokonanych ustawień wiązań , czy właściwie sama regulacja. trochę zielona jestem w tej kwestii :) Odpowiedz Link Zgłoś
mino1104 Re: diagnostyka wiązań 12.01.07, 15:45 Ustawienie a diagnostyka to dwie różne rzeczy. W duży skrócie :) Umiejętności,wiek,obwód kości,długość skorupy,preferencje narciarskie ...itp są potrzebne do wybrania odpowiedniego nastawu i ustawienia go na skali wiązania. Diagnostyka sprawdza czy wartość nastawu ze skali wiązania odpowiada faktycznej sile napięcia samego wiązania. Niewiele kosztuje a daje pewność ,że np. 3 ze skali to 3 dla sprężyny a nie np. 1. mirek Odpowiedz Link Zgłoś