Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Re: do skyddad

IP: *.tktelekom.pl 04.01.08, 10:29
    ciepło latem ok.Ale jeśli możesz to napisz czy alpy za tydzień dostaną jakiś
    ładny wyzyk cz może mokry niż
    Obserwuj wątek
      • Gość: krystian Re: do skyddad IP: *.dzi.vectranet.pl 04.01.08, 13:20
        Wg mnie i wszelekich portali pogodowych to bedzie MOKRY NIŻ :(.
        Oby sie myliły.
        • zolviu Re: do krystiana 04.01.08, 13:31
          akurat Ty nie masz sie czym martwic
          tam gdzie jedziesz jestes skazany na dobra pogode :)
          jak tam przygotowania do wyjazdu?

pozdrawiam
          piotr
          • Gość: krystian Re: do krystiana IP: *.dzi.vectranet.pl 04.01.08, 17:33
            Są jednak powody do obawy o pogode.Widac ze nasz tydzie niz ma zejsc
            z polnocy,ale zobaczymy.Myslisz ze mozliwe jest aby caly tydzien
            byla fatalna pogoda?Oby nie.
            Przygotowania trwaja.W piatek za tydzien wyjazd a mnie od srody nie
            bedzie w domu , wyjazd sluzbowy i juz teraz wszystko
            zalatwiam.Wracam z delegacji i odrazu w droge w piatek do
            wloch.Narty wlasnie oddalem do serwisu.Dzis jeszcze pojezdzilem w
            zielencu.Ubezpieczenie wykupione, tylko czekac wyjazdu.
            Pozdrawiam
            • skyddad Re: do krystiana 04.01.08, 18:11
              Od paru godzin cieplo atakuje polnoc.Cieplo wdziera sie na Islandie
              ,Spitzbergen,Nowa Ziemie i dalej na Syberie.Co sie dzieje,Grenlandia juz ma
              tylko -20C i temperatura sie podnosi z godziny na godzine. same brzegi Grenlandi
              tylko kapac sie OC. Cieplo sie wdziera daleko na polnoc.Cala zimnica -30C
              uciekla do Polnocnej Canady.
              Troche puszcze pary,otworzyl sie kanal ciepla z Pacyfiku i wali poteznymi
              peletonami na europe.To juz nie dziewice tylko potwory rozjuszone zgrzane
              zogonami na cztery dni ciepla.
              Pzzdr.Sky.
              P.S Krystian napewno pojezdzisz.
              • Gość: krystian Re: do krystiana IP: *.dzi.vectranet.pl 04.01.08, 18:15
                ah pewnie tak , pewnie pojezdze.
                ale w jakiej pogodzie.Sam wiesz ze jazda w nieustajaco padajacym
                sniegu nie nalezy do przyjemnosci.Zaczynam panikowac :).
                Przegladnalem serwisy pogody, jest wersja ze europa podzieli sie na
                polnoc nizowa i poludnie wyzowe.To by pasilo.
                • Gość: Sky, Re: do krystiana IP: *.fornfyndet.se 04.01.08, 20:52
                  W tej chwili jest znowu walka ale to doslownie zmaganie.zaczelo sie tworzyc
                  zporotem -30C na Grenlandi i balkany opanowuje -20C a toznaczy ze Dolomity moga
                  dostac petarde mmrozu i piekna pogode.Glowa do gory.
                  pzdr.Sky
                  • Gość: krystian Re: do krystiana IP: *.dzi.vectranet.pl 04.01.08, 23:05
                    Dolomity moga
                    dostac petarde mmrozu i piekna pogode.

Modle sie o to :)
                  • Gość: Jaca Re: do krystiana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.08, 00:39
                    A jaki jest możliwy scenariusz w Austrii , w Saalbach , od 12.01 ?
                    • Gość: fefi Re: do krystiana IP: *.189.72.18.e-plan.pl 05.01.08, 08:55
                      i chopok od 13stego :) poprosze :)/?
                      • Gość: Skyddad Re: do krystiana IP: *.fornfyndet.se 05.01.08, 09:02
                        Cale poludnie Tatr bedzie mialo ujemna temerature,chyba zebu halny sie
                        wprosil.Alpy w niedziele dostana potezny opad sniezny ktory przeniesie sie na
                        poniedzialek ale juz oslabiony.Oczywisice to bedzie sie dzialo przy temperaturze
                        ujemnej. Ta cieplica nie dosiegnie Alp.
                        dzisja jest wszedzie od -3C do 0C.Lodowce maja wiecej minusow.
                        takze nie jest tak tragicznie.
                        Pzdr.Sky.
                        • Gość: Skyddad Re: do krystiana IP: *.fornfyndet.se 05.01.08, 10:05
                          We Wloszech Dolomity leje deszcz z sniegiem ale po tym idzie ochlodzenie max -3C.
                          Pzdr.Sky.
                          • Gość: Skyddad Re: do krystiana IP: *.fornfyndet.se 05.01.08, 10:08
                            Na Tuxie 6 i 7 styczen przewidywany jest opad deszczu z sniegiem w ciagu dnia
                            temneratury dodatnie ale wnocy -3C.
                            pzdr.Sky.
                            • staruch5 Re: do krystiana 05.01.08, 13:23
                              no to mamy (niepierwsza) kompromitacje snow-forecast... (prognoza z
                              6AM 5 stycznia

www.snow-forecast.com/resorts/Zell-am-Ziller/3day/top
                              • Gość: krystian Re: do krystiana IP: *.dzi.vectranet.pl 05.01.08, 14:24
                                Staruch co myslisz o pogodzie w tygodniu 12-19stycznia w
                                dolomitach.Ty znawca tego regionu wiesz najwiecej.
                                • maczores Re: do krystiana 06.01.08, 12:47
                                  W Salzburgerland tragedia.Deszcz az do 1500 mnpm i przez 4 dni poprawy nie
                                  widac.Splucze mi snieg i zjazdu do doliny nie bedzie, a wyjazd juz za dwa
                                  tygodnie.pozdro
      • Gość: lokiju Re: do skyddad IP: *.tktelekom.pl 06.01.08, 16:47
        jeśli możesz to powiedz czy 0d 10 stycznie jest możliwy jakiś wyz nad Tyrolem
        • Gość: krystian Re: do skyddad IP: *.dzi.vectranet.pl 06.01.08, 19:12
          Lokiju jeszcze za wczesnie zeby to okreslic.Narazie jest widoczny
          niz, ale wszystko moze sie zmienic.Mysle ze dopiero bedzie mozna cos
          wiecej powiedziec okolo srody, moze czwartku.
          Bedzmy dobrej mysli.W tygodniu jeszcze powinno dopadac sniegu w
          alpach.
          Pozdrawiam
          • Gość: Muchor Re: do skyddad IP: *.gts.pl 07.01.08, 15:01
            No niedobrze i ciepło się robi - wraca koszmar poprzedniej zimy. Prognozy
            pokazują, że za dwa tygodnie może być nawet +5, wprawdzie te prognozy nie są
            bardzo wiarygodne ale niepokojące. Alpy pewnie przetrwają, ale polskie górki już
            chyba nie bardzo - a mnie akurat w tym roku te właśnie interesują bardziej...

Skyddadzie, wezwij na pomoc jakąś syberyjską dziewicę, od dziewic często wieje
            chłodem, może odpędzi te atlantyckie niże...
      • Gość: krystian Re: do skyddad IP: *.dzi.vectranet.pl 07.01.08, 21:36
        Coraz słabiej to wygląda.Napewno nie bedzie pieknej wyżowej pogody.
        Mam jednak nadzieje ze slonko wyjdzie.Lubie jazde w puchu ,ale bez
        przesady.
        Staruch, Sky , co myslicie , uspokujcie chlopakow troche.
        • Gość: lokiju Re: do skyddad IP: *.tktelekom.pl 07.01.08, 22:02
          tak skyddad czekamy!ja jadę już w srode
          • Gość: krystian Re: do skyddad IP: *.dzi.vectranet.pl 07.01.08, 23:37
            Lokiju wg mnie: czwartek piatek ladnie , sobota snieg. niedziela
            poniedzialel ladnie,wtorek tak sobie, sroda i dalej nie wiem :).
            Prawdopodobnie alpy poludniowe beda mialy gorsza pogode od
            polnocnych, mniej sloneczna , bardziej pochmurna.
            Snieg jest i nie ubedzie go.
      • Gość: krystia Re: do skyddad IP: *.dzi.vectranet.pl 08.01.08, 20:18
        Jak tam Lokiju pakowanie.Jutro wyjazd?
        Pogode bedziesz mial niezla z poczatku.Sobota mozliwy jakis snieg ,
        a pozniej to loteria.
        Udanego nartowania i duzo slonca zycze.
      • Gość: lokiju Re: do skyddad IP: *.tktelekom.pl 08.01.08, 21:25
        Tak wyjazd jutro o 3 w nocy kierunek Pitztal-jerzens.Jeszcze się zastanawiam czy
        przez Niemcy czy Czechy.Powiedz jak wiesz jak to jest z skybusami czy jak nie
        masz skypasu to jezdzisz za darmo bo ja jade w grupi i nie wszyscy będą
        jezdzic na deskach,wiec skypas im nie będzie potrzebny a chcą być z nami .A Ty
        jak bys pojechał z łodzi , w tamtym roku jechałem przez Niemcy 18 godzin ale
        cały czas padał śnieg,drogi były straszne nawet w Niemczech . pozdrowienia
        • Gość: krystian Re: do skyddad IP: *.dzi.vectranet.pl 08.01.08, 21:31
          Co do skipasow to nie wiem.
          Ja jezdze zawsze przez Czechy.Kudowa, Praga,
          Pilzno,Monachium,Insbruck.I taka droge wszystkim polecam.
          Pozdrawiam
          • Gość: Muchor wraca nadzieja... IP: *.gts.pl 11.01.08, 08:57
            Witam,

Coś się zaczyna kroić, może od 22 stycznia coś jednak będzie. Chociaż
            nadchodzące ciepłe dni będą trudne - dzisiaj rano w Wwie ptaszki śpiewały tak
            irytująco że aż chciało się im odkrzyknąć aby spojrzały wpierw w kalendarz.
            Wcale mi ich nie będzie żal jak za kilka tygodni zmarzną.
            • Gość: Muchor Re: wraca nadzieja... IP: *.gts.pl 15.01.08, 10:38
              Wygląda na jakiś powrót zimy po 21-22 stycznia, ale trudno jeszcze przewidzieć
              na jak długo i ile śniegu...
              • Gość: beniosenior Re: do skyddad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 11:22
                Witam. Skydad może coś powieszna temat pogody w alpach a szczególnie w Dolomitach?
                • Gość: agata Re: do skyddad IP: *.171.105.18.crowley.pl 15.01.08, 14:44
                  wprawdzie nie jestem skyddad, ale co tam...
                  pogode mozesz sprawdzic na stronie www.dolomitisuperski.com. tam tez sa kamerki
                  i widac ile sniegu dosypalo, i przeiwdywania na najblizsze 3 dni. I jeszcze na:
                  www.snow-forecast.com/maps/static/alps/3days/snow
                  www.ilmeteo.it/portale/previsioni-lungo-termine?citta=Vigo%20di%20Fassa&c=7851
                  www.skiinfo.it/Snowreport/Vigo-di-Fassa-Pera-Ciampedie-EITVIGODIFA-100-en.jhtml
                  no i oczywiście wetterzentrale.de
                  milej lektury :)
                  • Gość: Muchor Re: do skyddad IP: *.multimo.gtsenergis.pl 20.01.08, 10:35
                    wiecie co, szkoda gadać...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka