Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    30.03.08, 19:36
    BOSKOOOOOOO!!!!!!!
    Obserwuj wątek
      • skyddad Re: do SKY!!! 30.03.08, 20:02
        Witaj,
        ¨dzieki za chociaz skromna informacje lecz jak radosna,badz uprzejma i opisz
        swoje spostrzezenia i przezycia.Ja rowniez sie szykuje na przyszly rok w ten
        rejon.Szczegolnie otrzymalo duzy aplaus wsrod moich gosci swiatecznych wino
        ktore produkuja i tylko sprzedaja w dolinie Aosty.Czerwone wysmienite w
        buteleczkach 1.5 l.pasujace tylko do obiadu.
        Czekamy wszyscy pisze to w imieniu narciarzy z tego forum.
        Pzdr.Sky.
        • blond-aspirynka Re: do SKY!!! 30.03.08, 22:50
          Witaj Michalku,
          skromnie bo w sumie to brak mi slow..
          I dzien-pila-na rozgrzewke, piekna pogoda, stoki przygotowane wysmienicie,
          widoki bajka.
          II dzien-cervinia i zemratt-pogoda piekna tez, ani pol chmurki na niebie.
          przebilismy sie na strone szwajcarska-rowniez upal. sam szczyt mathernon-piekny.
          z tym ze w sumie nie wiem dlaczego ale ten orczyk dowozacy na sam szczyt nie
          chodzil-ale widoki zajefajne. jaskinia zwiedzona-i tu pojawily sie brak tchu,
          zawroty glowy-ale po kilku chwilach juz lepiej. po poludniu zjazd na strone
          wloska. pojezdzilismy chwilke bo jak to bywa w wysokich gorach pogoda w sumie w
          przeciagu godziny sie zmienila o 189 stopni-wiatr, snieg i mroz:(na szczescie
          zblizala sie godzina zbiorki wiec nie stracilismy wiele.
          III dzien- planowo byla cervinia, ale ze wzgledu na zla pogode pojechalismy na
          pile ponownie-i tam o dziwo sliczna, sloneczna pogoda,zero wiatru, ciepelko...
          IV dzien- monterosa-boze brak slow zeby to opisac-cos wspanialego-slonce
          ,blekitne niebo, biale gory-nie wiem co pisac, bo jak sobie przypomne to lezka
          sie w oku kreci...
          V dzien- cervinia- pogoda brzydka-to znaczy bez slonca, opady sniegu,
          wiatr-postanowislimy pojechac na strone od cervini breuil-niesety widokow nie
          bylo, ale cos tam pojezdzilsmy.szkoda, bo tras tam jest mnostwo..no ale
          musielismy poznac tez co to znaczy nie miec pogody, wiec nie narzekam.
          Vi dzien-la thuile/la rosiere-i znowu sie lezka zakrecila w oku...cos
          niesamowietgo!!!przepieknie-i znowu tona slonca i blekitnego nieba, zero
          wiatru...nie wspomne oczywiscie o mont blanc, ktorego mialam w pelnej okazalosci
          tuz przed soba...pozniej przejechalismy wyciagami na francuska strone do la
          rosiere, po drodze pyszny obiadek na stoku a nastepnie kierowalismy sie w strone
          wloska.
          trasy po stronie wloskiej przygotowane bardzo dobrze-zero muld, zero lodu,
          sniezek ubity, stoki szerkokie. ale np po stronie francuskiej gorzej-muldy sie
          pojawily, troszke lodu-ale tez sie dalo pojezdzic;)
          reasumujac-tak tez sobie wyobrazalam caly wyjazd...slonce, slonce i jeszcze raz
          slonce,masa sniegu i narty!!!!
          nie chcialo sie wracac!!!!
          ale takie wyjazdy powinny trwac 2 tyg, na kada gore min 2 dni a na cervinie 3.w
          pierwszym dniu rozeznanie terenu a dopiero w drugim wybranie "swojej" trasy i
          ostra jazda.
          w moim zyciu do tej pory dech zaparlo mi w piersiach jak zobaczylam santorini, i
          wtedy myslalam ze nic pieknieszego nie ma na siwecie. ale teraz smialo moge
          napisac, ze jak zobaczylam alpy czulam to samo..az mam gesia skorke ...
          • skyddad Re: do SKY!!! 31.03.08, 07:51
            Witaj,
            tak mialem podobne odczucia,tak pieknych i pogodnych rejonow nie spotka sie
            nigdzie w Alpach.Sa naprzyklad piekne ale zamglone lub nieprzyjazne,natomiast te
            rejony to jest to.Dlatego juz postanowione w przyszlym roku Aosta z
            przyleglosciami,tzn francuska strona poco jechac do Francji jak mozna to przezyc
            bedac taniej we Wloszech.No i te wina wloskie sa bezkonkurencyjne jesli chodzi o
            czas po nich.Czlowiek sie czuje jakby nowo narodzony.Co niemozna powiedziec o
            innych markach jak np francuskie.Osobiscie, zostawilismy rowniez szereg resortow
            na nastepny rok a te na ktorych bylismy to sie zjezdzilo do upadlego. Glownie
            Pila.Dobry jest uklad swietny hotel w miescie a potem wynajetym autokarem po
            innych resortach poszalec.
            Dzieki za spostrzezenia.
            Pzdr.Sky.
            • skyddad Re: do SKY!!! 31.03.08, 21:34
              Czesc Monik,
              Zobacz zima nie ma zamiaru z Pily odchodzic.Teraz sypie na calego i
              jest mrozno.
              Pzdr.Sky.
              • skyddad Re: do SKY!!! 31.03.08, 21:35
                o tutaj<
                www.pila.it/meteo_3b.asp?l=i&id=75&s=i
                • blond-aspirynka Re: do SKY!!! 01.04.08, 15:18
                  ale kurcze odkad wrocilismy to sparwdzam kamerki codzinnie na
                  stokach, i jak tylko odjechalismy to pogoda sie zepsula niestety:
                  (nie wiem jak dzis, bo jeszcze nie sparawdzalam, ale z tego wynika
                  ze mielismy szczescie!!!
                  powiem Ci szczerze ze tesknie za tamtymi widokami...:(
      • blond-aspirynka Re: do SKY!!! 01.04.08, 15:22
        sprawdzialm przed chwilka kamerki-maja pogode!!!:)super-niech sie
        tez naciesza inni!!!!
        pozdrawiam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka