Gość: obol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.08, 09:49 żeby w pierwszej połowie marca pojechać do Davos. Tylko, że tam nie jest chyba zbyt wysoko. Czy nie będzie w związku z tym kłopotów ze śniegiem o tej porze roku? Bardzo proszę o opinie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: al-fredo Re: Tak sobie wymyśliłem IP: *.pools.arcor-ip.net 26.07.08, 10:24 Davos lezy wystarczajaco wysoko, a dodatkowo w Srodku Alp i ze sniegiem nie ma problemu. Wszystkie 5 terenow lezy w wiekszosci powyzej granicy lasu a sniegu szczegolnie w I polowie marca jest duzo. W Davos bylem w styczniu i zaskoczylo mnie pozytywnie pod kazdym wzgledem. Troche przerazaly druty kolczaste i inne zabezpieczenia podczas odbywajacego sie tam swiatowego szczytu ekonomicznego, ale to jest w styczniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obol Re: Tak sobie wymyśliłem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.08, 21:48 Też w pierwszej połowie marca tego roku byłem w Saas Fe. To jest 1900 m. Niestety na tej wysokości śnieg płynął. Oczywiście wyżej było już dobrze, ale do ok 2300-2500 warunki były kiepskie, stąd moje wątpliwości co do Davos, bo tam jednak jest niżej niż w Saas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al-fredo Re: Tak sobie wymyśliłem IP: *.pools.arcor-ip.net 26.07.08, 22:03 to trafiles na jakies krotkie ocieplenie bo w Saas Fee zaczyna plynac dopiero w koncu marca Odpowiedz Link Zgłoś