rpodolak 26.07.09, 13:13 witam czy ktoś zna to miejsce? wygląda interesująco na zimowy wyjazd z dziećmi, ja preferuje włwśnie takie mniejsze ośrodki, w zeszłym roku byłem w Kaserwinkl i z pewnością mogę polecić pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
domifil Re: Ritten/Renon? 31.07.09, 12:20 Czy mozesz napisac cos wiecej o Kaiserwinkl. Wlasnie troche przejrzałam i szczególnie interesujaco wyglada Kossen, bo maja darmowe skipassy dla dzieci do 10 lat. Czy jezdziłes tam? A gdzie mieszkałes? Z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
rpodolak Re: Ritten/Renon? 01.08.09, 19:08 byłem w tym roku w styczniu w okresie kiedy do pobytu była zniżka 50% na tygodniowe skipasy(ale uwaga skipas na Koessen i Zahmerkaiser trzeba było kupować oddzielnie- Koessen ze zniżką było ok.70euro). My mieszkaliśmy w Walchsee i głównie tam jeździliśmy z uwagi na dzieci, ale w Koessen też(z Walchsee jakieś 10min. autem), basen jest w Reit im Winkl po niemieckiej stronie(2o min jazdy)- bilet ze znizką(gastekarte)dla 4 osobowej rodziny kosztował chyba z 10-15 euro (bez limitu czasu). mieszkaliśmy w bardzo fajnym gospodarstwie(byliśmy w sumie w 3 rodziny czyli 12 osób), na dole była obora dla krów(najwieksza atrakcja dla dzieciaków :-)a za mieszkanie płaciliśmy jakieś 350 euro za rodzinę(każda w oddzielnym mieszkaniu) generalnie ja byłem z dziecmi(4lata i 7lat)pierwszy raz na takim wyjeździe i jestem bardzo zadowolony - polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
domifil Re: Ritten/Renon? 03.08.09, 10:29 Dzięki za odpowiedź. Ja raczej szykowałabym się na marzec tylko czy będą dobre warunki do jeżdżenia. Chociaż znając podejście Austriaków do narciarstwa to raczej powinnam być spokojna. Sprawdzałam kilka domów i wielu właścicieli oferuje wejściówki na baseny nawet w 3 miejscowościach. Odpowiedz Link Zgłoś
rpodolak Re: Ritten/Renon? 03.08.09, 11:20 jeżeli w marcu, to sprawdź dokładnie terminy bo jest jeden tydzień "gratis ski woche" - darmowe karnety przy tygodniowym pobycie, co do pogody to nigdy nie wiadomo, w tym roku w marcu były lepsze warunki niż w styczniu :-) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
rpodolak Re: Ritten/Renon? 18.09.09, 10:55 ponawiam pytanie? chociaż już tylko proforma bo dokonałem rezerwacji na luty ;-) swoją drogą naprawdę nikt z forumowiczów tam nie był? odnoszę wrażenie, że wszyscy obracją się tylko wokół kilku wciąż tych samych ośrodków - owszem fajnych, ale i kosmicznie drogich pzdr Odpowiedz Link Zgłoś