Dodaj do ulubionych

kubek termiczny - prośba o radę

20.01.11, 15:44
Witam serdecznie. Planuję zakup kubka termicznego, wpadły mi w oko dwa.
Podobają mi się:
Esbit-Kubek-Thermo-Mug (ponad 70zł więc drogi)oraz Primus-Kubek-Termo-z-Pokrywka-04l (ok 45zł). Warto inwestować w ten droższy? I czy w ogóle ten kubek godny uwagi? Szczerze przyznaję, że nie znam się na tym, dlatego jeśli ktoś może doradzić - będę wdzięczna.
Pozdrawiam
Aga
Obserwuj wątek
    • kamilla12333 Re: kubek termiczny - prośba o radę 02.02.11, 13:24
      www.kupujemy.pl/ceny-oferty/kubek-termiczny?acws=1 Koleżanka ze studiów ma kubeczek taki jak ten, który jest ukazany w drugiej pozycji, za niecałe siedemdziesiąt złotych. Wydaje mi się, że lepiej zainwestować w droższy, ponieważ na pewno dłużej będzie trzymał ciepło :)
    • kit-tah Re: kubek termiczny - prośba o radę 04.02.11, 00:18
      mysle ze musisz tez wziac pod uwage czy chcesz aby tylko trzymal cieplo, cz jeszce zeby byl troche szczelny. duzo ludzi myli kubek termiczny z termosem i sa zdziwieni ze "przecieka" wiadomo ze w podrozy przyda sie taki szczelny. sa takie zakrecane. ostatnio przygladalam sie takiemu w coffe heaven. drogi dosc bo 99 zl. ale wygladal wlasnie na bardzo szczelny i byl dobrze wykonany wg mnie. no i jesli ma sie samochod to mial mala srednice - niektore wieksze nie zmieszcza sie w miejsce na napoj. :)
      • kalinta Re: kubek termiczny - prośba o radę 27.02.14, 19:03
        Ja mam Kubek termiczny Esbit Thermal Mug za 79 zł i jest genialny a mam go chyba już z rok!
        • kasi-a00 Re: kubek termiczny - prośba o radę 25.03.14, 01:48
          w militaria jest do kupienia, z gwarancja chyba 12 miesięcy, zastanawiałam się nad nim ostatnio
          • kalinta Re: kubek termiczny - prośba o radę 27.03.14, 22:23
            W militaria własnie kupiłam swój :)
    • mikex Re: kubek termiczny - prośba o radę 04.02.11, 16:35
      Myślę że z ceną takiego kubasa można zejść do 35zl z wysyłką- u mnie jest banerek firmy co robi śmieszne koszulki ale też takie kubasy robią
      ujek-dobra-rada.blogspot.com/2011/02/szmaragd-w-srebrze.html
    • Gość: portalu Re: kubek termiczny - prośba o radę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 20:49
      No cena też niezła.
    • klikon55 Re: kubek termiczny - prośba o radę 09.03.12, 09:50
      Nie wiem do czego Ci potrzebny, ja kupiłam kubek termiczny na działkę do parzenia kawy, nie dorobiłam się drugiego ekspresu. Fe, szkoda kawy.
    • kubaan30 Re: kubek termiczny - prośba o radę 16.03.12, 01:31
      To zależy od tego, czy zależy Ci na dobrej jakości kubka i od tego, czy zamierzasz go często używać. Jeżeli chcesz zabierać go codziennie do pracy etc. To polecam Kubek Termiczny ESBIT , bo jest o wiele bardziej wytrzymały i lepiej trzyma ciepło.
      Osobiście bardzo cenię sobie tego typu kubki, gdyż bez problemu mogę je zabierać ze sobą do pracy i nie martwię się, że akurat nie mam przerwy i nie mogę napić się kawy podczas wykonywania jakiś zajęć.
    • Gość: Pikuś :) Re: kubek termiczny - prośba o radę IP: *.icpnet.pl 19.03.12, 09:11
      Fajna sprawa :) Podobają mi się oba :)) Serio :) Też muszę sobie taki sprawić.... A narazie to mam taki mrjoy.pl/do/item/KUBLENI/Samomieszajacy-Kubek Fajna sprawa :) W pracy przydatny kiedy jest za dużo ludzi w kuchni robiących sobie kawę/herbatę :)
    • krakowskim_targiem Re: kubek termiczny - prośba o radę 28.04.12, 17:24
      ja mam jakiś niefirmowy kubeczek za kilka złotych... na żaglach, biwakach i tego typu wyjazdach sprawdza się idealnie. a jak przypadkiem gdzieś przepadnie, to nie będę bardzo płakać ;)
    • Gość: Robbie Re: kubek termiczny - pro?ba o rad? IP: 180.252.142.* 31.05.12, 15:41
      Film Oszukać przeznaczenie 5 (2011) jest super! Polecam!
    • lucyy3 Re: kubek termiczny - prośba o radę 28.03.14, 08:41
      Ja wybrałabym tańszy... to tylko kubek. ;)
      • Gość: ana Re: kubek termiczny - prośba o radę IP: 78.10.208.* 18.03.16, 15:42
        Ale z kubkami jest jak z każdym innym sprzętem: generalnie rządzi zasada, że im droższy tym lepszy. Trzeba być czujnym, bo to wcale nie oznacza, że kubek za 150 zł będzie dużo lepszy od tego za 100. Aczkolwiek jeśli rozmawiamy o wahaniach 30 w stosunku do 80 zł, to różnica w jakości może już być znacząca.

Ja zastanawiam się nad termosem Esbit - to dla dziecka, które karmię mlekiem modyfikowanym i potrzebuję mieć ciepłą wodę w pogotowiu 24h, oraz kubek Esbit - to dla siebie, na kawę na spacery ;) kupiłam raz znajomemu na urodziny kubek Fjord Nansen - cena podobna. Tyle, że podobno temperature trzyma lepiej. Znajomy jest tym kubkiem zachwycony, mówi, że po 4h kawa w nim jest tylko nieco chłodniejsza niż świeżo zalana. No i się waham - Esbit ma dobre opinie, ale o Fjord Nansenie mam info z pierwszej ręki. Zastanawiam się też nad tym dziubkiem do picia w Esbicie - rzeczywiscie taki wygodny?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka