Dodaj do ulubionych

problem z firmą agatszaf z Krakowa

IP: 217.96.97.* 11.04.06, 13:03
Czy ktoś ma problemy z fimą agatszaf z Krakowa z ulicy Białoprądnickiej, typu
wpłacona zaliczka, niedotrzymana umowa, brak kontaktu ?
Ja należę do tych oszukanych i myslę, że nie jestem jedyna. Jeśli ktoś też ma
z nimi kłopot służę infomacjami, które udało mi się uzyskać jak z nimi
postępować.

buba
Obserwuj wątek
    • Gość: felos Re: problem z firmą agatszaf z Krakowa IP: *.pl.tesco / *.pl.tesco-europe.com 18.07.06, 17:24
      Witam.
      Czy Twój problem już się rozwiązał?
      Wygląda na to, że ja też będę miał problem z tą firmą. Od kilku dni czekam na
      telefon z firmy Agat Szaf, ale bezskutecznie.
      Pozdrawiam MF
    • Gość: felos Re: problem z firmą agatszaf z Krakowa IP: *.pl.tesco / *.pl.tesco-europe.com 18.07.06, 17:29
      Czy możesz mi podpowiedzieć jak postępować z firmą Agat szaf?
      Pozdrawiam MF
      • Gość: buba Re: problem z firmą agatszaf z Krakowa IP: 217.96.97.* 20.07.06, 13:49
        Ja probowalam z nimi rozmawiac, ciagle obiecywali zwrot, ale oczywiscie nic z
        tego nie wyszlo. Wyslalam nawet do nich pismo z zadaniem zwrotu zaliczki listem
        poleconym (z potwierdzeniem odbioru) ale nie pomoglo, bo go nie odebrali.
        Zadzwonilam wiec do rzecznika praw konsumenta i za jego rada udalam sie na
        policje. Bo rzecznik nic nie moze pomoc, jesli oni nie odbieraja pism z poczty.
        Policji chwile zeszlo zanim goscia dopadli, bo z nimi tez probowal zabawy "w
        kotka i myszke", ale w efekcie pieniadze mi zwrocil :)
        Musisz jedynie miec kwit ze wplaciles zaliczke, ja mialam
        standardowe "zamowienie".

Niestety z takim nieuczciwym czlowiekiem mozna tylko przez policje rozmawiac.

Zycze powodzenia, nie poddawaj sie mimo staconego czasu, bo nie moze sie
        oszustowi upiec.
        • Gość: felos Re: problem z firmą agatszaf z Krakowa IP: *.pl.tesco / *.pl.tesco-europe.com 20.07.06, 16:27
          Dziękuję za pomoc. Czy dysponujesz może adresem zamieszkania tego gościa czy
          rozmawiałaś z nim w siedzibie firmy? On w tym momencie zwinął interes i myślę,
          że w tej sytuacji od razu pójdę na policję.
          Pozdrawiam MF
          • Gość: buba Re: problem z firmą agatszaf z Krakowa IP: 217.96.97.* 21.07.06, 09:47
            Koniecznie idz na policje. Proponuje takze poinformowanie policji o mojej
            sprawie, moze policja pogada z policja i pojdzie szybciej.
            W koncu juz raz policja dorwala goscia, wiec szkoda zeby inni policjanci znowu
            tracili czas na namierzenie goscia.

Namiary na "moja" policje moge przeslac mailem.
            Moj mail to: jkos33@wp.pl

Buba
            • Gość: felos Re: problem z firmą agatszaf z Krakowa IP: *.pl.tesco / *.pl.tesco-europe.com 21.07.06, 13:02
              Cześć Bubo i dziekuję za pomoc.
              Pojawiło się wczoraj światełko w tunelu. Właściciel zadzwonił do mnie i umówił
              się na motaż mebli, nota bene, po dość ostrym telefonie z naszej strony. W tej
              sytuacji nie będę teraz podejmował oficjalnych kroków, ale gdyby coś (odpukać!)
              pozwolę sobie skontaktować się z Tobą mailowo.
              Pozdrawiam MF
              • Gość: buba Re: problem z firmą agatszaf z Krakowa IP: 217.96.97.* 22.07.06, 07:28
                Mam nadzieje ze z Twojego montazu cos wyjdzie, chociaz po moich doswiadczeniach
                mysle ze nic z tego. U mnie trzy razy umawial sie gosc na montaz i nie dotarl
                ani razu. Oczywiscie za kazdym razem byla jakas inna wymowka,przy czym to ja
                dzwonilam zeby sie dowiedziec czemu nie dotarl na montaz, bo on nie raczyl
                nawet zadzwonic ze go nie bedzie. Na oddanie zaliczki tez ze trzy razy sie
                umawial i tez nic z teg nie wyszlo.
                Mysle ze to wszystko bylo po to zeby zyskac na czasie i dlatego jesli facet nie
                zjawi sie na montaz u Ciebie nie trac niepotrzebnie czasu, jak to ja robilam.

Natomiast rozmawialam wczoraj z naszym policjantem tzn prowadzacym nasza sprawe
                przeciw firmie agatszaf i powiedzial ze on nie moze sie zajac sprawa nie ze
                swojego rejonu,ale zeby dac na niego namiary w "Twoim" komisariacie to pomoze.
                Jesli wiec nie uda sie i nie bedziesz miec swoich mebli odezwij sie mailowo to
                podam namiary.

Buba
                • Gość: felos Re: problem z firmą agatszaf z Krakowa IP: *.pl.tesco / *.pl.tesco-europe.com 03.08.06, 12:18
                  Cześć Bubo i jeszcze raz dziękuję za pomoc.
                  Muszę jednak zwrócić honor firmie AgatSzaf. Po pierwszym zawalonym terminie,
                  montaż zakończył się sukcesem kilka dni później. Dodatkowo muszę też dodać, że
                  jakościowo meble są bardzo dobre (jak na kilka dni używania) i ładne!
                  Zwłoka jaka wystąpiła, jak wynika z tłumaczeń właściciela firmy, spowodowana
                  była krótką hospitalizacją i przeprowadzką firmy.

Pozdrawiam Felos
                  • Gość: buba Re: problem z firmą agatszaf z Krakowa IP: 217.96.97.* 03.08.06, 13:15
                    Fajnie,że Twoja sprawa zakończyla sie pomyślnie.
                    Moja w sumie też sie dobrze skonczyla, bo pieniadze odzyskałam, tyle że kupe
                    czasu i nerwów straciłam , no i meble musze robić z inna firmą.

A nie wiesz gdzie się przeprowadzili?
                    • Gość: felos Re: problem z firmą agatszaf z Krakowa IP: *.pl.tesco / *.pl.tesco-europe.com 04.08.06, 12:52
                      Hej, Buba.
                      Nie wiem gdzie teraz maja siedzibę, ale zapytam, bo jeszcze maja przyjść
                      zamontować małe drzwiczki.

Pozdrawiam
                      • Gość: gość Re: problem z firmą agatszaf z Krakowa IP: *.ghnet.pl 09.08.06, 19:38
                        Firma "Agatszaf" mieściła się do tej pory na ul. Białoprądnickiej, natomiast
                        nmie widomo do tej pory, gdzie sie przeniosła. Natomiast tak się skłąda, ze
                        moja znajoma mieszka w tym samym bloku co własciciel firmy - jaki ten swiat
                        jest mały,prawda?
                        Sporo o tej firmie słyszałam. Te opowieści były,,, domyslcie się- dobre, czy
                        złe?:)))
                        • Gość: Marta Re: problem z firmą agatszaf z Krakowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 20:46
                          Ja tez zostalam oszukana przez firme "AGATSZAF" FHU D. Wojciechowski. Wlasciciel
                          pobral ode mnie zaliczke na meble kuchenne i niestety ich nie zrobil w teminie,
                          ani nawet po terminie. W miedzyczasie wyniosl sie z ulicy Bialopradnickiej i
                          mogalm go namierzac tylko przez telefon komorkowy, ktorego nie odbieral. W koncu
                          gdy laskawie odebral po kilkunastu dniach telefon to tumaczyl sie choroba
                          dziecka i wyjazdem za granice. Ja poinformowalam go ze nie chce juz jego mebli i
                          chce zwrotu zaliczki. Po kilku dnaich zadzwonil do mnie i chcial mi wyslac
                          pieniadze poczta, na co ja sie nie zgodzilam i poprosilam o wyzmnaczenie miejsca
                          i daty, gdzie moge sie z nim spotkac i odebrac zaliczke. Na tym sie urwal moj
                          kontakt z nim. Znowu nie odbiera telefonow. Mam nadzieje, ze moje zawiadomienie
                          o oszustwie na policji przyniesie skutek. Czy ktos zna adres wlasciciela firmy
                          Pana Dariusza Wojciechowskiego? Bede wdzieczna. Marta
                    • Gość: gość Re: problem z firmą agatszaf z Krakowa IP: *.ghnet.pl 09.08.06, 19:35
                      h
                      • Gość: szukam Cię ! Re: problem z firmą agatszaf z Krakowa IP: *.chello.pl 06.02.07, 19:57
                        witam,
                        Czy ktoś ma namiar na tego chłopa ??? zamierzam z nim poważnie porozmawiac.
                        proszę o kontakt na maila jasieka6@poczta.onet.pl
                        • Gość: Oszukany dawno Re: problem z firmą agatszaf z Krakowa IP: 217.96.22.* 06.07.07, 13:33
                          Witam;
                          Przez przypadek znalazłem dyskusję o firmie Agatszaf. I widzę, że gościu daje
                          czadu dalej. Ja zostałem nabity w butelkę juz ponad dwa lata temu. Tak samo jak
                          i moja znajoma. Ale odzyskaliśmy zaliczkę tylko dzięki temu, że kolesia
                          zaskoczyliśmy. Zawsze się umawiał i nigdy go nie było. Zawsze "całowałem"
                          klamkę w sklepie firmowym. Ale raz się z gnojem umówiłem na 16-tą i przez
                          przypadek przyjechałem o 15.20. Szmaciarz właśnie wychodził żeby zwiać ale mu
                          się nie udało. I musiał oddać zaliczkę. To samo było z moja znajomą. I też
                          zastosowała podobny sposób. Umówiła się na onkretną godzinę a przyszła
                          wcześniej i też gnoja złapała jak wychodził. A ściemniał pięknie. W moim
                          przypadku nie zamontował mebli bo miał wypadek samochodowy i trafił do
                          szpitala. Chyba nie ma bardziej pechowego gościa w krakowie! Ciągle ma jakieś
                          nieszczęścia ! Ktoś się nim naprawdę powinien zająć.
                          Pozdrawiam wszystkich naciągniętych przez Agatszaf
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka