Gość: Lisa
IP: *.chomiczowka.waw.pl
22.08.06, 14:20
Czy komukolwiek udało się coś kupić w e-sklepie na stronie tpsy? To znaczy: zamówić i odebrać towar?
Ja zamówiłam w czwartek (17.08) telefon bezprzewodowy stacjonarny Philipsa 2301s. Od razu dostałam maila (automatycznego - prosimy nie odpowiadać!) że w ciągu 2 dni ktoś się do mnie zgłosi i ustali termin dostawy. Niestety 2 dni minęły i nikt się do mnie nie zgłosił. Chciałam sama do nich zadzwonić, ale nigdzie na stronie nie ma telefonu. Zadzwoniłam więc na 9393. Musiałam przeczekać 3-krotne "proszę podać numer telefonu w sprawie którego dzwonisz" i doczekałam się połączenia z "konsultantem". Pani koniecznie chciała wymóc na mnie mój numer telefonu - twierdziła że inaczej nie jest w stanie sprawdzić mojego zamówienia. Na nic zdały się tłumaczenia, że nie podawałam żadnego numeru telefony przy składaniu zamówienia. W końcu odesłała mnie pod 118 913 - biuro numerów - gdzie powinnam dowiedzieć się jaki jest numer telefonu do e-sklepu tpsy. Zadzwoniłam do biura numerów. Pani prosiła o podanie nazwy firmy, której telefon chcę zdobyć. Ponieważ e-sklep ma nazwę e-sklep, pani nie była w stanie podać mi żadnego numeru telefonu. Zadzwoniłam z powrotem na błękitną linię. Podano mi tym razem telefon do Telepunktu, gdzie w dzień powszedni o godzinie 14:00 odezwała się poczta głosowa (22-666-62-40). Dzwoniłam też do wszystkich Punktów Sprzedaży w Warszawie ale nigdzie nie odbierano telefonu, albo odzywała się poczta głosowa albo fax. Trafiłam w końcu na jakiś fizyczny adres, gdzie w e-sklepie można wysyłać reklamację i zwroty (Telekomunikacja Polska S.A., Magazyn Centralny Cargoforte, ul. Modularna 3a, 04-186 Warszawa). Zadzwoniłam więc do biura numerów po raz drugi, żeby zdobyć telefon do tego magazynu. Uzyskałam informację, że nie ma żadnej firmy pod tym adresem, żadnych telefonów, nic. Naprawdę chciałam kupić ten telefon w innym sklepie, ale w całym googlu nie ma tego telefonu w całej Polsce. W Philipsie też nie wiadomo gdzie kupić, w Euro AGD nie ma i nie było, w Media Markcie tak samo.
Czy ktoś ma podobne doświadczenia? Co robić? Śniło mi się, że musiałam 4 miesiące czekać na ten telefon, ale to i tak optymistyczna wizja bo myślę, że nigdy tego tleofnu nie ujrzę.