Dodaj do ulubionych

mikrofalowka

IP: 217.116.102.* 15.02.07, 19:01
jaka kupic mikrofalówke dobra i za rozsądną cene
Obserwuj wątek
    • Gość: Jolab Re: mikrofalowka IP: 195.205.21.* 16.02.07, 13:18
      To zależy od tego do czego chcesz jej używać , jeśli tylko do podgrzewania
      potraw to wystarcza taka która ma tylko mikrofale ( wielkość talerza wg uznania).
      Ja moją używam do wszystkiego tego co można robić w piekarniku ,dlatego mam taką
      z tzw. termoobiegiem i grillem . Ponieważ ma dużą pojemność i średnice talerza
      piekę w niej ciasta , kurczaki , pizze itd. Rozmrażam różne produkty spożywcze
      i oczywiście najczęściej podgrzewam potrawy .
      Jest to mikrofalówka LG i od 6 lat sprawuje się bez zarzutu.
      • Gość: arek Re: mikrofalowka IP: 217.116.102.* 16.02.07, 23:33
        dzieki ja chce robic np zapiekanki, tosty
        Szukam takiej w cenie ok 1000 zł
        Każda z mikrofalówek ma jakies literki do modelu co one oznaczaja?

Pozdrawiam
        JK
        • Gość: Jolab Re: mikrofalowka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 12:06
          Do zapiekanek , tostów przyda się termoobieg lub ewentualnie grill bo same
          mikrofale nie pozwolą uzyskać chrupiącego pieczyw . Przy użyciu samych mikrofal
          pieczywo będzię całkowicie miękkie lub jak trochę zbyt długo potrzymasz
          całkowicie suche ( jak sucharki ). Mikrofale powoduję w bardzo szybkim czasie (
          1 - 2 minuty ) całkowite odparowanie wilgoci z kromek chleba . Aby temu zapobiec
          trzeba użyć dodatkowo innego źródła ciepła np. termoobiegu .
          Tu znajdziesz więcej informacji na ten temat
          www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=3022
          Jeśli chodzi o oznaczenia mikrofalówek to nie jestem na bieżąco , jak pisałam
          wcześniej swoja kupowałam kilka lat temu :-)
          Jeno co mogę jeszcze dodać to wygodniejsze są takie z wyświetlaczem cyfrowym i
          włącznikiem sensorowym ( a nie mechanicznym pokrętłem ) bo można precyzyjnie
          ustawiać potrzebne parametry jak czas , waga produktów nateżenie mikfofal .
          • Gość: arek Re: mikrofalowka IP: 217.116.102.* 15.03.07, 08:05
            Dzieki
            kupiłem mikrofalówke LG i eksploatuje od 3 dni na razie jestem zadowolony
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka