Gość: arek IP: 217.116.102.* 15.02.07, 19:01 jaka kupic mikrofalówke dobra i za rozsądną cene Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jolab Re: mikrofalowka IP: 195.205.21.* 16.02.07, 13:18 To zależy od tego do czego chcesz jej używać , jeśli tylko do podgrzewania potraw to wystarcza taka która ma tylko mikrofale ( wielkość talerza wg uznania). Ja moją używam do wszystkiego tego co można robić w piekarniku ,dlatego mam taką z tzw. termoobiegiem i grillem . Ponieważ ma dużą pojemność i średnice talerza piekę w niej ciasta , kurczaki , pizze itd. Rozmrażam różne produkty spożywcze i oczywiście najczęściej podgrzewam potrawy . Jest to mikrofalówka LG i od 6 lat sprawuje się bez zarzutu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: mikrofalowka IP: 217.116.102.* 16.02.07, 23:33 dzieki ja chce robic np zapiekanki, tosty Szukam takiej w cenie ok 1000 zł Każda z mikrofalówek ma jakies literki do modelu co one oznaczaja? Pozdrawiam JK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolab Re: mikrofalowka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 12:06 Do zapiekanek , tostów przyda się termoobieg lub ewentualnie grill bo same mikrofale nie pozwolą uzyskać chrupiącego pieczyw . Przy użyciu samych mikrofal pieczywo będzię całkowicie miękkie lub jak trochę zbyt długo potrzymasz całkowicie suche ( jak sucharki ). Mikrofale powoduję w bardzo szybkim czasie ( 1 - 2 minuty ) całkowite odparowanie wilgoci z kromek chleba . Aby temu zapobiec trzeba użyć dodatkowo innego źródła ciepła np. termoobiegu . Tu znajdziesz więcej informacji na ten temat www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=3022 Jeśli chodzi o oznaczenia mikrofalówek to nie jestem na bieżąco , jak pisałam wcześniej swoja kupowałam kilka lat temu :-) Jeno co mogę jeszcze dodać to wygodniejsze są takie z wyświetlaczem cyfrowym i włącznikiem sensorowym ( a nie mechanicznym pokrętłem ) bo można precyzyjnie ustawiać potrzebne parametry jak czas , waga produktów nateżenie mikfofal . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: mikrofalowka IP: 217.116.102.* 15.03.07, 08:05 Dzieki kupiłem mikrofalówke LG i eksploatuje od 3 dni na razie jestem zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś