Gość: Arnoldo czytelnik Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.11, 10:10 Czytniki e-booków marki Prestigio w Agito. Czytniki e-booków to doskonałe nowoczesne rozwiązanie dla czytelnika. Podróżując można zabrać ze sobą całą bibliotekę i wiele e-booków można otrzymać za darmo lub znacznie taniej od drukowanych książek. www.ofertypromocje.pl/okazje_czytniki-e-bookow-prestigio_12001.php . Czytniki e-booków to przyszłość , całkiem bliska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marionetka Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.dynamic.mm.pl 27.08.13, 22:48 uwazajcie na sklep electro. w razie reklamacji towaru-to chyba tylko do Bozi. Tak ci opiszą ładnie i składnie, ze wyjdzie ze to twoja wina, a jak będą mieli dobre serce to ci dadzą 20 zł-jak to piszą- wychodząc na przeciw klienta :-) Śmiech po pachy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atlantyk-pacyfik Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.13, 15:50 @marionetka- wiele osób oszukanych przez electro.pl nie dostało żadnych pieniędzy nawet 20 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: sklep internetowy electro.pl IP: 199.107.26.* 20.08.14, 07:37 Odradzam z całą stanowczością!!! Najgorszy sklep internetowy, z jakiego korzystałam w życiu! Zamówiłam lodówkę, dodatkowo wykupiłam opcję wniesienia oraz transportu w godzinach wieczornych. Kurier przyjechał o 11:00 i nie wniósł lodówki!!! Dodatkowo, lodówka była wgnieciona i miała przebarwioną uszczelkę na całej długości (niezmywalnie). Lodówkę zwróciłam (kurier oczywiscie jej sam nie wyniósł), ale jak do tej pory nie otrzymałam zwrotu pieniędzy. Minęły już ponad 2 tygodnie. Komunikacja ze sklepem jest ZEROWA. Poczekam jeszcze chwilę i będę chyba musiała eskalować sprawę wyżej. Acha, sklep Electro.pl dobrze wiedział, co wysyła - sami się przyznali, że była to jedna jedyna sztuka na ich magazynie. Dlatego w momencie wysyłki musieli być świadomi, że wysyłają bubel. Dobra rada: omijać sklep Electr.pl szerokim łukiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
biurotesto Re: sklep internetowy electro.pl 20.10.20, 23:38 U Mnie podobnie. sklep wysyła zły towar, a później każe go sobie odesłać i mówi, że produktu rzekomo nie dotarł. Sprawa ciągnie się od kilku miesięcy, a ja wciąż nie odzyskałem pieniędzy. Obsługa klienta odpisuje po 2 tygodnia. Składanie kolejnych reklamacji nic nie daje, bo i tak nie odpiszą. Próba dodzwonienia kończy się rozłączaniem. Najbardziej patologiczny sklep z jakim miałem w życiu do czynienia. Zatrudniają studenciaków, którzy mają klientów w głębokim poważaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyzek1 Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.11, 10:17 Ludzie jak ktos bierze towar na raty to bez ubezpieczenia bo i tak nikt nic nie dostanie jak bedzie mial jakis nieszczesliwy wypadek trzeba lezec w szpitalu min 40 dni i miec jeszcze do tego operacje,przekonałem sie sam na własnej skurze mysle ze to jest naciaganie klienta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosia Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.11, 08:58 Ja korzystam z tego sklepu internetowego elektronika.cseie.com.pl/ i jestem zadowolona, mają bardzo bogatą ofertę w zależności co kogo interesuje (elektronika czy elektrotechnika). Długo szukałam takiego sklepu internetowego bo do allegro niestety się zraziłam jeżeli chodzi o sprzęt elektroniczny i więcej nie chciałam ryzykować. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_niebieskawa Re: sklep internetowy electro.pl 26.10.11, 21:16 kupowałam pralkę dwa lata temu i byłam bardzo zadowolona - szybko, sprawnie, niedrogo. Zależało mi na czasie, a mieszkam na prowincji i kiedy już wiedziałam, ze przesyłka jest w sortowni kurierskiej całkiem niedaleko, postanowiłam sama podjechac - wtedy serwis elektro.pl pomógł mi odebrać przesyłke - bo firma kurierska robiła problem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.12, 22:19 nie polecam zakupów w tym sklepie.kupiłam odkurzacz.okazalo sie ze uszkodzony,zareklamowałam go wg ich instrukcji na stronie internetowej.zero odzewu przez tydzień.w koncu po moich interwencjach ktos sie po niego zgłosil.po miesiacu mi go zwrocili (naprawili mechanizm zwijania kabla-przez miesiąc) niekompletny.brakuje częsci.walczę oodzyskanie tych częsci i czuję sie jak don kichot.kierownik kaze mi skladac reklamację do reklamacji,sugeruje,że części nie było,każe mi udawadniać,że wysłalam komplet częsci,jakby mi zalezało na tym zeby miec kilka sczotek więcej.masakra,nie polecam.dzial reklamacji kpi z klienta i smieje mu się w twarz!!!!odradzam zdecydowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.12, 21:41 U mnie identyczny problem. Uszkodzony mechanizm zwijania kabla w odkurzaczu zelmer odysey. Serwis mam na miejscu to zobaczy jak wyjdzie. Przy okazji natknąłem się na jeden szczegół w karcie gwarancyjne. Mianowicie data zakupu 8/12. Odkurzacz nabyłem dwa dni temu a dzisiaj (16/2/2012) odebrałem od kuriera. Niby ich regulamin pisze ze gwarancja jest nie od daty zakupu a od daty w karcie gwarancyjnej jednak WIELKI niesmak pozostaje bo to nie tydzień czy miesiąc ale 1/2 roku. Serwis mam na miejscu to zobaczymy co wyjdzie dalej. Nigdy więcej zakupów w tym sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.12, 23:05 pawel nie oczerniaj - 8/11 to seria odkurzacza (miesiac i rok produkcji), wszystkie produkty zelmera tak maja, date zakupu wpisuje sie nizej. Pomysl czasem zanim cos napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.ip.netia.com.pl 04.04.12, 13:51 Jestem frajerką , że kupiłam cokolwiek w tym sklepie. Nigdy nie spotkałam się z taką obsługą ( nie mili pracownicy, nie odpisują na maile, specjalista ds. reklamacji - brak kompetncji, zero ingerencji kierownika ) firma bazuje tylko na oszukanych klientach, zakupiłam czajnik zelmer - otrzymałam pękniety, odesłałam z odstąpieniem od umowy, oczywiście reklamacji żadnej nie uzwględnili, dostałam odpowiedź że od 14 dni na sprzet który im odesłałam będzie naliczana opłata, i mogą mi moją własność odesłać za 27 zł. wieć podsumowując zamiast 92 zł zapłacę ok 140zł. sprawę skierowałam do allegro i rzecznika generalnie nie czekam na jego odpowiedź tylko poinformowałam o tym fakcie . Jak Elektro.pl postępuje z Klinetami i jaki mają świetny regulamin, jeśli chcecie nie mieć strów związanych z zakupami radzę omijać ten sklep , większość osób dostanie sprzęt z wadą od razu widoczną albo z taką która wyjdzie niebawem, sami sobie piszą pozytywne komentarze, to jest przestroga dla Państwa , 3majcie sie i nie kupujcie w tym ,,sklepie'' Odpowiedz Link Zgłoś
nuria111 Re: sklep internetowy electro.pl 17.02.12, 14:39 Korzystałam z usług tego sklepu. W zeszłym roku kupiłam w nim blender. Byłam bardzo zadowolona zarówno z ceny jak i obsługi. Polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 22:32 Kupowałam w tym sklepie nie raz. Towar był rozny od roweru po sprzęt agd i gre kumputerową dla dziecka. Zawsze wszystko sprawnie. Towar zgodny z zamowieniem. Szybka dostawa. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaoli Re: sklep internetowy electro.pl 01.03.12, 15:41 Przeczytałam ten wątek już po złożeniu zamówienia i normalnie prawie na zawał zeszłam. Ale na szczęście mnie żadna przykrość nie spotkała. Mój odkurzacz przyjechał taki jaki powinien być, bez jednej rysy i to w 35 godz. od złożenia zamówienia, do tego 150 zł tańszy niż w innych sklepach. I działa też świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nanana_2 Re: sklep internetowy electro.pl 03.03.12, 15:00 ja takze jestem zadowolona z ich usług, duzy sklep, dobra obsluga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.13, 17:36 Rany! Czytam dopiero teraz.... a własnie tam kupiałm sokowirówkę. Gdybym wcześniej to przeczytała na bank bym nic nie kupiła u tych oszustów. Zamóiłam sokowirówkę w poniedziałek i od razu pzrelałam pieniądze na konto. We wtorek otrzymałam info, że paczka wysłana. Paczke otrzymałam dopiero w czwartek, na maile nikt nie odpisuje. Sokowirówka w ogole nie była opakowana! Karton tak jak w sklepie i taśmą przyklejony list przewozowy, pierwszy raz spotkałam sie z tym aby towaru w ogole nie spakować! Widzę wiec że miałam szczęście ze towaru nie uszkodzili, bo pewnie nic bym nie wskórała z reklamacją.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.ip.netia.com.pl 18.03.13, 10:27 Ja też żałuję że wcześniej nie poczytałam opinii na forach internetowych na temat tego sklepu. Na pewno bym tam zakupów nie zrobiła. Niestety negatywne opinie z tego co widać są skutecznie usuwane z takich portali jak Opineo, więc kupujacy mogą się tylko opierać na starannie wyselekcjonowanych pozytywnych opiniach. Np. na portalu sklepy24.pl jest wzmianka że "Sklep ELECTRO.pl nie wyraził zgody na publikację w serwisie Sklepy24.pl opinii internautów o swoich usługach"-ciekawe dlaczego?. Ja otrzymałam robot kuchenny wartości 1000 zł zapakowany tylko w oryginalny karton!!!- podobnie jak ty. Pozostałe 3 kupione przeze mnie produkty były tylko owinięte czarnym stretchem. A w srodku niespodzianka-okazało się że dostałam używany towar. Na dodatek na kartonie oprócz mojego nadrukowanego nr zamówienia był też nr wcześniejszego zamówienie najwyraźniej sprzed paru miesięcy. Oczywiście Electro.pl do tego się nie przyznaje-mało tego w któreś odpowiedzi na Opineo Electro.pl stwierdziło, że widoczny na zdjęciach produkt nie został wysłany z ELECTRO.pl do mojego zamówienia. Proces reklamacyjny trwa. Trwa też cały czas reklamacja przez Electro.pl mojej negatywnej opinii na Opineo..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.zepter.com 16.03.12, 11:35 nie polecam - jak są jakiekolwiek problemy to sklep nie staje niestey na wysokości zadania - zrobiłam u nich kilka zakupów a ostatni był już OSTATNIM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: s UWAGA!!!!!!!!!!!!klep internetowy electro.pl IP: *.ip.netia.com.pl 04.04.12, 13:54 Jestem frajerką , że kupiłam cokolwiek w tym sklepie. Nigdy nie spotkałam się z taką obsługą ( nie mili pracownicy, nie odpisują na maile, specjalista ds. reklamacji - brak kompetncji, zero ingerencji kierownika ) firma bazuje tylko na oszukanych klientach, zakupiłam czajnik zelmer - otrzymałam pękniety, odesłałam z odstąpieniem od umowy, oczywiście reklamacji żadnej nie uzwględnili, dostałam odpowiedź że od 14 dni na sprzet który im odesłałam będzie naliczana opłata, i mogą mi moją własność odesłać za 27 zł. wieć podsumowując zamiast 92 zł zapłacę ok 140zł. sprawę skierowałam do allegro i rzecznika generalnie nie czekam na jego odpowiedź tylko poinformowałam o tym fakcie . Jak Elektro.pl postępuje z Klinetami i jaki mają świetny regulamin, jeśli chcecie nie mieć strów związanych z zakupami radzę omijać ten sklep , większość osób dostanie sprzęt z wadą od razu widoczną albo z taką która wyjdzie niebawem, sami sobie piszą pozytywne komentarze, to jest przestroga dla Państwa , 3majcie sie i nie kupujcie w tym ,,sklepie'' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIUSZ Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.12, 16:02 NIE KUPUJCIE TAM NICZEGO !!! ŻAL I PORAŻKA !!! NIE POLECAM !!! !!! KUPIŁEM MASZYNKE DO WŁOSÓW pod koniec lutego- dostalem szybko bo juz za 2 dni okolo 1 marca. Postanowilem sciac sie 4 marca i przetestowac..... i tu niestety URZADZENIE NOWE BYLO NIE SPRAWNE. Odeslalem zadajac zwrotu pieniedzy- niestety nie oddali (bo niby była uzywana- jak uzywana skoro nie scinala wlosow??), powiedzieli ze moga wyslac na gwarancje.... no i tak zorbili na poczatku marca. Dzis jest 12.04 dzwonilem do kierownika i mowi mi ze niewiadomo kiedy maszyna wroci z gwarancji "w mozliwie krótkim czasie" niczego nie chcial komentowac buc jeden. Wymiguje sie od odpowiedzi tylko. Nie potrafi rzeczowo zalatwic sprawy. Problem z urzadzeniem za 140zl- a co bedzie przy kupie TV, LODOWKI CZY APARATU?? ZASTANÓW SIE 2X ZANIM KUPISZ !!! ZAL ELECTRO.PL sklep do du*y NIE KUPUJCIE OSTRZEGAM PRZED WIELKIM BŁĘDEM. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_godka69 Re: sklep internetowy electro.pl 14.04.12, 11:25 ten jest lepszy dl4.pl/wyprzedazeWwarszawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolony UWAGA!!! nic nie kupować w electro.pl IP: *.spaceguard.pl 17.07.12, 09:56 odradzam całkowicie ten sklep. Staraszna obsługa, traktuje KLienta jak śmieci, który nic tylko chce wyłudzić coś od "biegnego" sklepu. Ten elran telewizora to sobie sam zniszczyłem, a półkę od lodówki zam wyrzuciłem i chce wyłudzić nową. Tak można streścić odpowiedz od elektro.pl. Jak chcecie komuś polecić ten sklep to tylko wrogowi. Opinie w opineo.pl i na innych portalach starsznie naciągane. Jak tylko pojawi siętak jakakolwiek negatywna opinia, to zamiast się do niej ustosunkować żetelnie, robią wszystko by taką negatywną opinie "uwalić". będa ja reklamować w opineo.pl, wzywać do jej usuniecia itd. aż wkońcu opineo ją usunie. Negatywnych opinii na necie jest tyle, ze sami założyli sobie stronę niby niezależną .opinie-electro.pl i pisza na niej, jaki to eletro.pl nie jest wspaniałe. Unikać i jeszcze raz unikać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też niezadowolony Re: UWAGA!!! nic nie kupować w electro.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.12, 18:36 Zgadzam się w całej rozciągłości. Wysyłają uszkodzony sprzęt licząc na to, że klient nic nie zauważy przy kurierze. Potem zasłaniają się regulaminem i nie uwzględniają reklamacji. Wysyłka w opakowaniu producenta, zawiniętym tylko w czarną folię, a każą dodatkowo płacić za bezpieczne opakowanie. Wszyscy moi znajomi (a mam ich sporo) zostali już powiadomieni, jakiego sklepu mają unikać. Opineo - potwierdzam, usuwa negatywne opinie o Electro.pl zanim stwierdzi, kto ma rację w sporze, a taka dyskusja między sklepem a klientem ciągnie się tygodniami. I to mają być "zaufane opinie"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagna Re: UWAGA!!! nic nie kupować w electro.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.12, 19:32 Kupowałam u nich rower, 2 tostery i odkurzacz. Wszystko bez problemu. Na rower musiałam poczekać ale dostałam maila ze bedzie opóżnienie. Dziwi mnie troche zla opinia ale coz wpadki praktycznie maja wszystkie sklepy internetowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: UWAGA!!! nic nie kupować w electro.pl IP: *.play-internet.pl 11.02.13, 13:27 Na opineo próbuję dodać negatywną opinię już od listopada. Cały czas elektro blokuje a moderator opineo nie rozstrzyga sporów tak jak podają. Ja piszę, oni odpowiadają i tak już kilkanaście razy - w kółko to samo. Po mojej negatywnej opinii w listopadzie na www.sklepy24.pl administrator został zmuszony przez elektro do całkowitego usunięcia wszystkiego co dotyczy ich firmy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwo Re: UWAGA!!! nic nie kupować w electro.pl IP: *.polkomtel.com.pl 20.12.12, 11:26 Może i z realizacją zamowienia nie ma większych problemów ale z rozpatrzeniem reklamacji to juz jest fatalnie. Otrzymałam wadliwy sprzęt który od samego poczatku nie działał jak trzeba - prostownica rozłaczała się i miałam wrażenie że za chwile się spali. Sklep nie realizuje rozpatrzenia reklamacji zgodnie z żądaniem klienta - zażądałam wymiany na nowy zgodnie z ustawą a i tak bez mojej zgody wysłali to do serwisu twierdząć że nosi ślady uzytkowania (co to ma do rzeczy skoro to rekalmacja a nie zwrot w ciagu 10 dni?) i to dla nich za duże koszty... Przeciągają terminy (czekam od 1,5 m-ca i nadal nie wiem kiedy otrzymam sprawny sprzęt), udzielaja sprzecznych informacji. NIE POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: UWAGA!!! nic nie kupować w electro.pl IP: *.speed-transfer.mm.pl 11.01.13, 00:06 popieram sklep tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek.w74 Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.12, 17:18 NIE POLECAM TEGO SKLEPU. w czerwcu kuiłem tam DVD Manta. działało ok 2 tygodnie. zgłosiłem reklamację - kupiera po sprzęt przysyłali ok tygodnia. od potwierdzenia odbioru minął ponad miesiąc - nie mam żadnej informacji co się ze sprzętem dzieje. nie odpowiadają na emaile, jak zadzwoniłem - pyskaty bezczelny gość mi powiedział że może dostanę urządzenie przed końcem gwarancji i nic z tym nie zrobię. opinie o sobie sami pewnie sobie piszą bo znalazłem (niestety po czasie) kilkanaście linków gdzie o ich beznadziejnym serwisie piszą ci oszukani. NIE POLECAM, NIGDY WIĘCEJ U NICH NIC NIE KUPIĘ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall Re: sklep internetowy electro.pl IP: 160.83.30.* 02.11.12, 16:34 Proponuje poczytać to :) Mam zamiar podać ich do sądu :) www.wykop.pl/ramka/1299855/electro-pl-dobry-sklep-niestety-tylko-do-czasu-pierwszej-reklamacji/ Odpowiedz Link Zgłoś
atlantyk-pacyfik Re: sklep internetowy electro.pl 03.12.12, 16:55 Jakiś czas temu założyłam podobny wątek. To są złodzieje. Jestem pewna że skupują towar uszkodzony a sprzedają go jako nowy. To mój wątek. Wszystkich ostrzegam przed tymi złodziejami. Acha jeszcze jedno ktoś powie ze mają tyle pozytywnych opinii - gdybym tam pracowała codziennie sama pisałabym po kilkadziesiąt super opinii żeby przyciagnąć naiwniaków. Pzdr forum.gazeta.pl/forum/w,567,139637397,139659054,Re_Jak_wygrac_z_oszustem_Czy_mozecie_pomoc_.html Tu jest wiele opinii o tym że wysyłają towar uszkodzony: www.ceneo.pl/932-0a;028f2.htm oraz tutaj: www.ceneo.pl/932-0a;028f0.htm Odpowiedz Link Zgłoś
atlantyk-pacyfik Re: sklep internetowy electro.pl 03.12.12, 17:09 Napisałam o tym co nas spotkało i o tym ze jest to oszustwo na ceneo- opublikowali bez problemu ALE na opinie.pl już nie opublikowali. Teraz dopiero przeczytałam że sami prowadzą tę stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reni Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.12, 20:57 Kupiłam ekspres do kawy, wadliwy jak się okazało. Sklep electro nie uwzględnił reklamacji, jeszcze obciążył mnie kosztami przesyłki kurierskiej. Ekspres trafił do serwisu fabrycznego i tam uznali jego wadliwość. Nie polecam zakupów w tym sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joł Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.winb.bialystok.pl 12.02.13, 13:07 mam podstawy by przypuszczać, że ktoś pod pseudo "atlantyk-pacyfik" sie podstawia... dostaję dziwne powiadomienia i podejrzewam, że ktoś z electro.pl podkłada się pod tym pseudo próbując dociec i poznać personalia osób niezadowolonych. Jeśli jesteś właściwym atlantyk-pacyfik to przejrzyj wszystkie wpisy z tym pseudo... Odpowiedz Link Zgłoś
atlantyk-pacyfik Re: sklep internetowy electro.pl 12.02.13, 16:01 O czym ty piszesz??? Jedyne miejsce w którym pisałam na temat electro.pl i ich oszukańczych praktyk jest to forum oraz forum emama i ostatnio na innym forum zakupy (na edziecko). To są te dyskusje: forum.gazeta.pl/forum/w,583,133560481,133601677,Electro_pl_NIE_polecam_.html forum.gazeta.pl/forum/w,567,139637397,,Jak_wygrac_z_oszustem_Czy_mozecie_pomoc_.html?v=2 Do nikogo nie wysyłałam żadnych maili itd. Nie odpowiadaj na żadne pytania. Wg. mnie electro.pl jest nie do ruszenia chyba że ktoś powiadomi TVN lub Polsat. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.12, 13:04 Negatywnych opinii widać w ogóle nie zamieszczają. Dałam już dwie i nic. A sklepu zupełnie nie polecam. Wszystko jest pięknie jeśli chodzi o zakup u nich - szybko i sprawnie chciałoby się powiedzieć super. Jednak sielanka się kończy, gdy trzeba towar reklamować. Wtedy wmówią, że to klient sam uszkodził towar i chce coś od nich wyłudzić. Lepiej ominąć ten sklep szerokim łukiem. Pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
hogatka_b Re: sklep internetowy electro.pl 18.12.12, 01:58 Żenada. 3 grudnia zamówiłam 2 szczoteczki Oral-B w tym sklepie -jedna dziecięca,a druga w komplecie z kosmetyczką (w znacznie większym opakowaniu).Miały być prezentem dla mojej rodziny mieszkającej w innym mieście, dlatego wysłałam je na ich adres.6 grudnia okazało się, że przesyłka jest niekompletna -dostałam tylko szczoteczkę dla dzieci.Niestety,ponieważ moi rodzice nie wiedzieli co ma być w przesyłce (toż to prezent), nie sporządzili żadnej noty reklamacyjnej w obecności kuriera. Reklamacji nie uznali. Podobno ich stan magazynowy się zgadza. I tak zrobiłam fajny prezent zapewne któremuś z tych 'uprzejmych' pracowników sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atlantyk-pacyfik Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.12, 10:37 Oczywiście ktoś powie, że to moja wina bo mogłam przeczytać opinie o electro.pl zanim kupiłam coś u nich. Tak wiem mam nauczkę, ale zasugerowałam się ilością pozytywnych komentarzy. Teraz wszędzie gdzie mogę ostrzegam przed tymi złodziejami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.12, 22:50 Zamawialiśmy suszarkę elektryczną z tego sklepu, po 4 tygodniach oczekiwania, maili, telefonów nerwów itd. zrezygnowalismy z zamowienia, na szczęście dało się bez szkody dla nas, bo zamawialiśmy za pobraniem. Ogolnie nie polecam, fatalna obsługa, olewczy kontakt itd. Aż sie boję, co byłoby, gdyby rzeczywiscie w końcu doszło do realizacji zamówienia i pojawiła sie problem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam t Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.speed-transfer.mm.pl 11.01.13, 00:01 Popieram Odpowiedz Link Zgłoś
berenika444 Re: sklep internetowy electro.pl 09.01.13, 09:57 Bardzo fajny sklep. Ja kupilam caly sprzet do kuchni za pk 10,000 zl i wszystko jest ok. Polecam tez ta strone kupujesz BIDY za 30 zl masz ich 200 i licytujesz. Troche szczescia i wyobrazni troche czasu na podgladanie jak to dziala i kupilam drukarko-skaner za 4,08zl. Polecam twoja treść w linku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.speed-transfer.mm.pl 11.01.13, 00:00 Płacą ci za takie komentarze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.play-internet.pl 12.01.13, 18:25 Fajnie, że udało Ci się dostać sprzęt nieuszkodzony. Spróbuj coś zareklamować i wówczas zobaczymy czy nie zmienisz zdania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.13, 19:08 Ten sklep może jest super, ale do pierwszej reklamacji. Kupiłam tam kilka rzeczy do pierwszej nieuznanej reklamacji. Niestety nigdy tam nie wrócę. A jaki chwyt reklamowy co do darmowej przesyłki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.speed-transfer.mm.pl 10.01.13, 23:58 To się dzieje w XX wieku przysyłają uszkodzony badziew u którego na pierwszy rzut oka nie ocenisz, a poźniej twierdzą,że to uszkodzenia mechaniczne. sklep tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cloe Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.231.19.94.koba.pl 07.02.13, 22:52 nie polecam, a nawet odradzam, towar wadliwy mam od 1,5 tygodnia, kasa zapłacona, o reklamacji nie ma z kim rozmawiać, dodzwonić się to istny cud, sprzętu nie mogę używać, bo wciąż czekam na jakiś ruch ze str. electro.pl....aż dziwne że ten sklep w taki sposób funkcjonuje. Nigdy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.ajc.com.pl 10.02.13, 22:34 Oszuści jeszcze raz oszuści, twierdzą, że wysłali zapłacony towar, firma kurierska zaprzecza twierdzą że firma electro.pl w ogóle nie wysłała żadnej paczki pod mój adres. Dzwoniliśmy do działu reklamacji i mówimy, że chcemy zrezygnować z zamówienia gdyż nawet nie wysłali paczki. Pani twierdzi że najpierw muszą sprawdzić stany magazynowe. Po co pytam?? Inny Pan w dziale reklamacji twierdzi, że odda kasę jak oddamy towar. Jaki towar pytam?? A on na to że to już nasz problem. sprawa chyba znajdzie finał na policji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cloe Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.winb.bialystok.pl 12.02.13, 13:16 od dwóch tygodni ani słowa o mojej złożonej reklamacji, dzwoniłam, wysyłałam meile...nic. To jakaś firma beton kompletny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.play-internet.pl 13.02.13, 12:25 A w jaki sposób wysłałaś ?? Ja wysłałem najpierw emailem. To przysłali jakieś bzdury, że mam się rejestrować na ich stronie. Więc wysłałem poleconym i poleconym wysłali mi odmowną odpowiedź 13 dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cloe Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.winb.bialystok.pl 13.02.13, 14:52 Wysłałam reklamację meilem na ich formularzu reklamacyjnym z ich str internetowej. Jeszcze nie mam odpowiedzi pomimo upomnień... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.play-internet.pl 14.02.13, 12:09 Musisz wysłać poleconym bo wtedy masz potwierdzenie poczty. Wysłanie ich formularzem przed sądem nie istnieje :(. Zawsze mogą powiedzieć że do nich nie dotarło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cloe Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.231.22.67.koba.pl 14.02.13, 22:52 mam potwierdzenie na swojej skrzynce pocztowej, że mój meil do nich dotarł, w tym potwierdzeniu electro nadało mi nr reklamacji, zatem jest dowód. Pozatym jak udało mi sie dodzwonić do nich (a dzwoniłam na nr telefonu konkretnie przypisany do osoby siedzącej w dziale reklamacji) to właśnie podawałam ten swój nr reklamacji, więc meil był skuteczny...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.play-internet.pl 16.02.13, 21:04 To jeśli w ciągu 14 dni od następnego dnia od doręczenia nie odpowiedzieli - sprawę należy traktować jako załatwioną pozytywnie na korzyść klienta. Tylko, że mogli wysłać poleconym ostatniego dnia i z jakiegoś powodu list nie dotarł - ale co to nas jako klientów obchodzi. To oni muszą w tym momencie udowodnić, że wysłali. A z drugiej strony ludzie piszą, że czekali na przesyłki bo dostali już numer listu przewozowego a okazywało się później że paczka nie została jeszcze nadana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alka Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.13, 14:35 To ja jestem szcześciarą widać bo kupiłam tu rower, Tefala garnki i jeszcze kilka rzeczy i wszystko miałam załatwione sprawnie bez usterek. Jestem bardzo zdziwiona tym co przeczytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cloe Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.231.10.70.koba.pl 18.03.13, 19:26 ...bo to właśnie w tym rzecz, nie byłoby tak różowo gdyby którykolwiek z zamówionych sprzętów był wadliwy, nie uzyskałaby Pani ani nowego, ani zwrotu kasy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.play-internet.pl 19.03.13, 19:00 Jeśli masz wątpliwości co do autentyczności tych negatywów to sposób sprawdzenia jest bardzo prosty - napisz do elektro że coś się nie zgadza i samemu na własnej skórze odczujesz jak z przyjaznego sklepu zamieniają się w Twojego wroga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.13, 17:04 Polecam sklep biuromaszyny.pl/ zamawiam tam artykuły biurowe i wszystko jest w jak najlepszym porządku,szybka przesyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaja Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.radom.vectranet.pl 11.02.13, 17:05 Witam Szczerze robiłam zakupy i nie polecam !!!!!!!!!! robiłam reklamacje i przysłali mi tak samo popsuty sprzed i jeszcze musiałam płacić za niego kolosalne koszty.Jedna wielka lipa nie polecam.No chyba że ktoś ma kasy jak lodu i może płacić za ich zachciewajki . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joł Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.winb.bialystok.pl 12.02.13, 13:21 no właśnie, odsyłać towar z ustrką, czy samemu zająć się naprawą? poprostu obawiam się że przyślą jeszcze bardziej trefny sprzęt niż ten co dostałam, to jakieś chore... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.play-internet.pl 13.02.13, 12:22 Gdzieś już czytałem, że klient odesłał sprzęt (po stwierdzeniu usterki) zgodnie z 10 dniowym terminem odstąpienia od umowy i elektro.pl nie przyjęło towaru twierdząc, że jest uszkodzony. Ta osoba pisała też, że elektro.pl stwierdziło uszkodzenie nie naruszając opakowania - a to znaczy, że doskonale wiedzą do kogo wysyłają trefny towar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cloe Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.231.22.67.koba.pl 13.02.13, 18:19 u mnie z góry powiedziano że zwrotu nie przyjmą, ponieważ towar uszkodzony i że jedyną drogą jest reklamacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.13, 19:06 Można reklamować a reklamacji i tak nie uznają. Dziwnym trafem sami sobie uszkadzamy towar i próbujemy coś wyłudzić od "szanownego sklepu elektro.pl" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joł Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.winb.bialystok.pl 12.02.13, 13:25 Chyba kto miał NIEszczescie kupowac od nich produkty... Odpowiedz Link Zgłoś
atlantyk-pacyfik Re: sklep internetowy electro.pl 13.02.13, 21:48 Napisaliśmy do nich pismo że dostaliśmy uszkodzoną gofrownicę. Oni odpisali to co wszystkim "że towar mają fabrycznie nowy i odrzucają reklamację". Najdziwniejsze że oszukali w ten sposób dziesiątki ludzi i nadal oszukują i nie ma na nich sposobu. Mam nadzieję że niedługo oszukają jakiegoś policjanta lub prawnika, który będzie wiedział jak sobie z takimi oszustami poradzić. Ich proceder trwa już kilka lat bo pierwsze wpisy o ich przekrętach są sprzed kilku lat na różnych forach nie tylko na tych z gazety. Ten wątek zaczął się w 2007!!! Zobaczcie ilu ludzi zdążyli już oszukać i niestety nadal znajdują kolejnych! Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
atlantyk-pacyfik sklep internetowy electro.pl 19.02.13, 11:50 mam nadzieję że niedługo za elektro.pl zabierze się prokuratura tak jak zrobiła w przypadku innego sklepu oszukującego kupujących.Tak więc jeśli watek ten czytają pracownicy elektro.pl- wy również uczestniczycie w tym oszustwie i okradaniu ludzi więc i do was prędzej czy później zapuka policja. Nie będziecie mogli tłumaczyć się że o niczym nie wiedzieliście. Tu jest o jakimś sklepie -widmo 66.procent.pl poznan.gazeta.pl/poznan/1,36037,13412335,Ofiary_sklepu_widmo__Jest_ich_okolo_20_tysiecy___.html#LokPozTxt#ixzz2L4M8MWbq Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.play-internet.pl 19.02.13, 11:58 Masz rację. Chociaż myślę, że pracownicy elektro robią co mogą by zadowolić zarząd i przynosić zyski - nawet kosztem okradania i oszukiwania klientów. Przemawia za tym fakt, że umieszczono ich zdjęcia na oficjalnej stronie sklepu. Z jednej strony sklep zyskał na wiarygodności, a z drugiej na ich miejscu bałbym się chodzić po ulicach, czy przedstawiać gdziekolwiek mając świadomość ilu oszukanych klientów mogłoby się na mnie wyżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
atlantyk-pacyfik Re: sklep internetowy electro.pl 19.02.13, 12:13 A nie sądzisz że to mogą być zdjęcia osób które istnieją tylko wirtualnie +obrobione przez photoshopa. To tak jak zdjęcia wykorzystywane w gazetach typu"Blaski i cienie" czy "Z życia wzięte" czytałam że jest baza zdjęć ludzi i można sobie je kupić. Nikt tym pracownikom nie każe tam pracować. W sądzie będą tak samo odpowiedzialni i nie pomoże tłumaczenie że nie miałem innej pracy to godziłem się na wszystko byleby nie być bezrobotnym. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.play-internet.pl 19.02.13, 16:58 Chyba za bardzo ufam ludziom. Nie wpadłbym na taki trik ze zdjęciami z baz danych. Ale oszustwo to oszustwo. Co do drogi sądowej, to odstąpiłem od pozwu, po konsultacji z prawnikiem. Wyjaśnił mi, że będą się odwoływać w nieskończoność, generować koszty ekspertów i niewiadomo co jeszcze - a to jest tylko pralka. I ludzie dają sobie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
atlantyk-pacyfik Re: sklep internetowy electro.pl 19.02.13, 18:01 U nas niestety było tak samo. Nasza koleżanka mimo że jest prawnikiem odradziła nam drogę sądową. Podawała nam za przykład ludzi którzy latami walczą o zwrot dużo większych pieniędzy od nieuczciwych firm, kontrahentów albo ludzi którzy stracili tysiące bo wpłacili za wycieczkę do biura, które upadło albo kupili nowe mieszkanie, które zjada grzyb. (moja kuzynka a deweloper ma gdzieś mieszkańców bloku). Niestety jedyne co mi zostaje to ostrzegać ludi na forach lub znajomych (a ci przekazują informację dalej) i czekać że za jakiś czas do elektro przyjdzie policja tak jak do tego 66 procent. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.13, 21:26 Akurat na stronie ELECTRO.pl widnieją prawdziwe wizerunki pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.04.13, 03:15 Sklepy electro.pl, wysyła bible. Pracowałem w magazynie. Towary uszkodzone, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz - prawnik Re: sklep internetowy electro.pl IP: 217.153.4.* 04.07.13, 13:47 Wpisy niepochlebne, choć rzeczowe, merytoryczne i odpowiadające prawdzie nie są zamieszczane. W opiniach chciałem zamieścić informację o niezgodności towaru (pralki) z opisem technicznych w zakresie głębokości. Podałem dwa produkty, w tym pralkę, którą u nich kupiłem. Opinie te nie zostały jednak zamieszczone. Ponadto, sklep ma nieprofesjonalną obsługę - czego doświadczyłem podczas składania reklamacji. Nie korzystają z usług prawnika, a reklamacje załatwia cwany gość. Electro.pl w razie problemu, stwarza kłopoty, bylbby pozbyć się tego problemu, np. załatwiając reklamację od razu odmownie, w jasnej sprzeczności z faktami zgodnie z reguła " nie, bo nie". potem, próbowali mnie spławić, choć nie mieli świadomości, ze akurat trafili na upierdliwego prawnika, ktory nie daje się spławić. Na końcu negocjowali jeszcze odszkodowanie, poprzestając na śmiesznej kwocie 100 zł. Generalnie, żenada, z powodu braku profesjonalizmu w obsłudze reklamacji, braku znajomości przepisów, działania na wymęczenie klienta, żeby sobie odpuścił, w końcu symboliczne, a nie rzeczywiste , pokrycie szkody wynikłej z esprzedaży peoduktu niezgodnego z umową. W razie pytań polecam się : lkaczor@message.home.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbigniew33 Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.centertel.pl 15.07.13, 18:52 W dniu 23.04.2013 została zakupiona drukarka Samsung ML2165W. Towar okazał się wadliwy-z powodu usterki modułu utrwalającego (cokolwiek to znaczy) drukarka nie drukowała, zaś w komplecie znajdował się kabel zasilający na dwa płaskie i jeden okrągły bolec, który nie nadawał się do podłączenia do polskiej sieci energetycznej.26.04.2013 odesłano cały komplet- drukarkę wraz z całym wyposażeniem do sprzedawcy reklamując ją z tytułu rękojmi. Electro.pl otrzymało ją w dniu 29.04.2013. Po 8 dniach-07.05.2013 otrzymaliśmy informację, że sprzedawca odeśle drukarkę do serwisu, by ten stwierdził czy, wada nie została spowodowana przez nas. 21.05.2013 otrzymaliśmy informację, że drukarka została naprawiona, 22.05.2013 nadano przesyłkę, otrzymaliśmy 23.05.2013. W związku z tym, że komputerami zajmuje się brat, z rozpakowaniem przesyłki czekaliśmy do jego przyjazdu. Dzisiaj 06.06.2013 rozpakowaliśmy przesyłkę i okazało się, że : 1. Przesłano dokładnie taki sam kabel jaki był poprzednio- którym nie można podłączyć drukarki do sieci. 2. Z kompletu zniknęła płyta instalacyjna z oprogramowaniem. 3. Z kompletu zniknęła skrócona instrukcja obsługi. 4. Zniknęła nalepka sprzedawcy, którą należy nalepić na wydrukowaną samodzielnie kartę gwarancyjną. By sprawdzić czy drukarka się uruchamia brat ponownie użyczył kabla ze swojego sprzętu komputerowego. Lecz bez płyty z oprogramowaniem nie stwierdziliśmy, czy usterkę usunięto. Złożyliśmy kolejną reklamację. Podsumowując : 1 Drukarkę od sprzedawcy otrzymaliśmy wadliwą. 2. Załatwienie pierwszej reklamacji trwało prawie miesiąc 3. Odesłano niekompletną drukarkę, uniemożliwiając jej eksploatację. 4. Jedna zgłoszona wada na pewno nie została usunięta- sprzedano urządzenie z kablem zasilającym nie nadającym się do podłączenia do polskiej sieci i mimo zgłoszenia tego faktu panu Szczotce- sprzedawca nie usunął tej usterki. 5. OD 23.04.2013 drukarka z powodu istotnych wad NIE WYDRUKOWAŁA ANI JEDNEJ STRONY !!! Obsługa reklamacji w tym sklepie jest poniżej krytyki. Jeżeli jesteście hazardzistami i liczycie , że sprzęt zakupiony przez was w Electro.pl będzie niezawodny i nie będziecie musieli go reklamować u sprzedawcy- to kupujcie w tym sklepie. Jeżeli znacie realia- OMIJAJCIE ten sklep szerokim łukiem ! MY BĘDZIEMY GO POLECAĆ NAJGORSZYM WROGOM !!! PS.Minęło już ponad 80 dni od złożenia pierwszej reklamacji,ponad 36 dni od złożenia drugiej i 23 dni od uznania drugiej reklamacji. Nadal brak kabla, płyty instalacyjnej, instrukcji obsługi i nalepki na kartę gwarancyjną. Do dzisiaj drukarka nie wydrukowała ani jednej strony, bo Electro.pl nie dosłało brakujących elementów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.btk.net.pl 02.08.13, 15:24 potwierdzam ,że obsługa reklamacyjna sklepu ELEKTRO.PL jest tragiczna. Mam też z nimi bardzo złe doświadczenie przy zakupie kosiarki do trawy. 16 maja 2013 r. zakupiłem u nich kosiarkę do trawy a już 17 maja zgłosiłem ją do naprawy bo chodziła aż 1 minutę. po 2 miesiącach otrzymałem ją po naprawie jednak również kosiłem ją 1 minutę. Po prostu kosiarka nie została naprawiona chociaż w karcie gwarancyjnej napisano ze był naprawiany silnik. Minęło już ponad 2,5 miesiąca i czekam już tydzień na zabranie jej przez kuriera do kolejnej naprawy. Czuję ze w tym sezonie nie skoszę nią ani metra kwadratowego. ELEKTRO.PL również ma za nic RZECZNIKA PRAW KONSUMENTA bo tam zgłosiłem się po pomoc i do dzisiaj nie odpowiada na pismo w mojej sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Butek Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.13, 09:55 Ostatnio dokonałem kolejnego zakupu w Electro i niestety drugi raz się niemile zaskoczyłem. Wszystko przez niedbałe pakowanie a właściwie jego brak poza kartonem, w którym przyszedł zakupiony asortyment w skutek czego był porysowany i poobijany. Odpowiedz Link Zgłoś
zajetyromek Re: sklep internetowy electro.pl 28.08.13, 12:02 kiedyś coś u nie zamówiłem... niby wszystko, ale doliczaja jakieś dziwne opłaty za bezpieczną paczkę, kwota końcowa rożni się od tej podanej na stronie, a do tego dodam, że dość dlugo czekało się na przesylkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cloe2 Re: sklep internetowy electro.pl IP: 109.231.8.* 30.08.13, 17:47 chyba raczej kto miał nieszczęście kupować od nich produktu Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka9 odradzam zakupy w electro 31.10.13, 14:44 Ja miałam PECHA kupić od nich pralkę. Pralka przyszła uszkodzona (wgnieciony bok), nie widziałam tego przy kurierze bo to była opcja bez wniesienia, zostawił mi ją na klatce i tam musiałam czekać na osoby które mi ją miały wnieść do domu. Opakowanie nie było uszkodzone więc go nie ściągałam. W domu się okazało, że jest uszkodzenie. Tego samego dnia próbowałam zgłosić reklamację przez stronę electro, jest tam specjalna aplikacja do tego celu ale nie działała. Zgłosiłam reklamację telefonicznie i miałam dostać maila z potwierdzeniem, ale nic nie dostałam, dzwoniłam tam codziennie i niby przyjmowali reklamację ale nie miałam żadnego potwierdzenia. Wysłałam im oczywiście zdjęcia pralki, która cały czas stała połowicznie rozpakowana i nie podłączona oraz wszelkie dokumenty, o jakie prosili. Po 10 dniach w kolejnej rozmowie telefonicznej usłyszałam wielkie zdziwienie, że nie dosłałam protokołu szkody od kuriera, a bez tego nie rozpatrzą zamówienia (co jak się później okazało jest niezgodne z prawem!). Zadzwoniłam do kuriera, który przywiózł pralkę i dowiedziałam się że protokół szkody wystawiają do 9 dni od dostarczenia przedmiotu. Strategia działania Electro jest chyba jasna. W skrócie napiszę, że bujałam się z tą nieszczęsną pralką przez 3 miesiące, sprawę przejął powiatowy rzecznik praw konsumenta i udało się załatwić tyle, że na swój koszt przysłali serwis do naprawy pralki (ja chciałam wymiany na nieuszkodzoną). Osoby z działu obsługi klienta podczas załatwiania sprawy były nieuprzejme, a nawet aroganckie. Na opineo warto poczytać sobie opinie negatywne, wyraźnie pokazują, że to stała metoda działania tego sklepu - przychodzi uszkodzony towar, nie wspominają na początku o protokole szkody a później powołując się na jego brak odrzucają reklamację (co jak już napisałam jest niezgodne z prawem. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: odradzam zakupy w electro IP: *.play-internet.pl 31.10.13, 17:13 szkoda, że nie przeczytałaś wcześniej mojej historii. Po moich korespondencjach zmienili stronę internetową. Usunęli swoje zdjęcia oraz imiona i nazwiska. Przestali czuć się bezkarni. Ale ciężko coś wskórać po dobroci. Niestety pozostają tylko rozwiązania siłowe adresowane do konkretnych osób. Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka9 Re: odradzam zakupy w electro 31.10.13, 21:23 Niestety nie przeczytałam całego wątku, zaraz poszukam Twojej historii, ciekawa jestem jak Ci się udało to osiągnąć. Zauważyłam zmianę strony bo szukałam nazwiska gościa, który był szczególnie nieuprzejmy żeby tu napisać (chyba Dariusz jakiś?), pamiętam że były nazwiska i zdjęcia, teraz tego nie ma. To idę czytać jak to było u Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: odradzam zakupy w electro IP: *.play-internet.pl 01.11.13, 09:17 jakby co to mam zapisaną ich stronę przed zmianą (ze zdjęciami i imionami, emailami ...). Mogę przesłać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbigniew33 Re: odradzam zakupy w electro IP: *.lublin.mm.pl 26.11.13, 10:54 web.archive.org/web/20120502103029/http://www.electro.pl/document-kontakt-84.html tutaj jest kopia strony z danymi "menadżerów" Electro.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: odradzam zakupy w electro IP: *.play-internet.pl 26.11.13, 13:09 Dokładnie - to naciągacze i oszuści wraz z fotkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobromir Electro.pl przegrywa w sądzie IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.12.13, 20:34 @jacek "Rozwiązania siłowe" to w moim konkretnym przypadku pozew do sądu. Trochę czasu zeszło, ale na końcu Electro.pl przegrało z kretesem. Ich strategia to także przeciąganie sprawy w sądzie. Ale na rozprawach są totalnie nieprzygotowani, brak im jakichkolwiek sensownych argumentów, a pełnomocnik to albo sam nie wiedział, co pisze w odpowiedzi na pisma procesowe, albo ordynarnie rżnął głupa, licząc, że sobie odpuszczę albo sąd się nabierze na manipulację słowami. Jak będę mieć chwilkę to rozważam opisanie mojej sprawy na osobnym blogu wraz z wrzuceniem skanów wyroku z uzasadnieniem. Będzie wesoło... ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atlantyk-pacyfik Re: Electro.pl przegrywa w sądzie IP: *.245.185.smslowianin.pl 25.12.13, 16:27 @ w sprawie gofrownicy, którą przysłali nam uszkodzoną byłam u rzecznika praw konsumenta i niestety powiedział że nie mamy żadnych szans na wygraną w sądzie gdyż paczkę odebraliśmy od kuriera i nie otworzyliśmy jej przy nim. Teraz pozostaje mi jedynie informowanie na forach i wśród znajomych o tych oszustach z electro.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dobromir.wesoly Re: Electro.pl przegrywa w sądzie 25.12.13, 18:53 Gość portalu: atlantyk-pacyfik napisał(a): > @ w sprawie gofrownicy, którą przysłali nam uszkodzoną byłam u rzecznika praw k > onsumenta i niestety powiedział że nie mamy żadnych szans na wygraną w sądzie g > dyż paczkę odebraliśmy od kuriera i nie otworzyliśmy jej przy nim. Teraz pozost > aje mi jedynie informowanie na forach i wśród znajomych o tych oszustach z elec > tro.pl To rzecznik dupa. Byłem w podobnej sytuacji. Sprawa w sądzie wygrana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klientka Re: sklep internetowy electro.pl IP: 85.28.178.* 21.01.14, 17:17 Tak mi się zdaje ze tak to wygląda ze pracownicy wpisuja pozytywne opinie ja zasugerowałam sie tym samy maja dobre opinie to musza byc w porzadku zakupiłam w tym sklepie produkt w którym znajdowały sie dokumenty iż produkt byl na serwisie przedsprzedażnym a miał być towar oryginalnie zapakowany pudełko lekko zniszczone i jak wręczyć komuś taki prezent? nie ma nic gorszego niz dac komus w prezencie produkt ktory ma w srodku dokumenty z serwisu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.play-internet.pl 21.01.14, 20:05 Witaj w klubie oszukanych przez elektro.pl. Wiele osób poniżej opisuje w jaki sposób ich negatywne opinie są blokowane i usuwane. Kupili sobie opineo. Jedynie na ceneo możesz dodać negatywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.14, 09:59 to chyba zaliczam sie do szczęściarzy;) bo kupiłam u nich mikrofale do zabudowy, czajnik elektryczny, robot kuchenny, sokowirówke, nawilzacz powietrza i dopiero z tabletem jest cos nie tak, czekam na reklamacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio Re: sklep internetowy electro.pl IP: *.chelmnet.pl 09.05.14, 15:47 Witam -lodowke kupilem u nich i nie mam zastrzezen.Zamowilem w trakcie majowki tj.2-go,nic nie pokrecono i w srode rano byla do odbioru w gdansku.Gorzej bylo trafic do punktu ale to juz co innego Odpowiedz Link Zgłoś