14.09.06, 08:42
jestem mamą córki 2 lata 9 miesięcy. Dotąd żyłam w przeświadczeniu, ze mam
zdrowe dziecko, może niezbyt szybko rozwijające się ale zdrowe. Teraz każdego
dnia dochodzę do wniosku, że córka będzie dzieckiem specjalnej troski, trudno
mi to wszystko w spokoju przetrawić, nie mogę jeść ważę już 40 kg, nie mogę
spać, mogłabym tylko leżeć, nawet nie chce mi się ruszyć ręką. Wiem, że to
kiedyś minie, ale teraz jest ciężko. Tak naprawdę brakuje życzliwych ludzi,
nawet mi się nie chce o tym mówić nikomu, bo wiem, że będą mieli jakiś rodzaj
satysfakcji, że ktoś jest gorszy.
Obserwuj wątek
    • maka2003 Re: mam doła 14.09.06, 10:23
      anka, no co ty ???

masz pewnie sliczną zdrowa córeczkę, a nawet jeżeli Twoje przypuszczenia okażą
      sie słuszne - a nie muszą - i Twoja mała nie pójdzie na studia, nie będzie
      orłem w klasie, to nie ma sie o co zamartwiać. Masz potrzebującą ogromu miłości
      małą kruszynkę która pewnie niejednokrotnie cię zadziwi, będziesz z niej dumna,
      tylko nie możesz jej porównywać z żadnym innym dzieckiem. Ona jest jedna
      jedyna, Twoja, wyjątkowa. Nie ważne co pomyślą wszyscy naokoło, wazne jest to,
      co Ty o niej myslisz, to, jak bardzo ja kochasz.

Dla mnie moja Hania jest właśnie tym kimś wyjątkowym, nieważne, że jeszcze nie
      umie utrzymać swojej główki, że nie siedzi, że prawdopodobnie nigdy do mnie nie
      przybiegnie, nie obejmie mnie swoimi raczkami i nie powie "mamo". Jest
      wyjatkowa bo jest moja kochana córeczką, moja miłość i miłość całej naszej
      rodzinki z dnia na dzień czyni cuda z tą malutka istotką.

Głowa do góry, poszukaj pomocy dla małej i dla siebie, może jakaś "wczesna
      interwencja" dla dzieciaczków, dużo siły i pogody ducha,

marta
      • annanow261 Re: mam doła 14.09.06, 11:01
        dziękuję, pięknie to napisałaś, płaczę jak bóbr
        • madzialena121 Re: mam doła 14.09.06, 11:16
          weź sie w garść bo dziecko dobrze wyczuwa ze cos jest nie tak,pomyśl że jesli
          twoje dziecko jest chore to właśnie ty jestes tą wybrana która bedzie umiała
          zająć sie takim dzieckiem,ja twierdze ze to wyróżnienie dla nas-mam-że Bóg(czy
          jakakolwiek siła wyzsza )stwierdził ze to własnie ja a nikt inny nie wychowa
          takiego dziecka.Mój Kacper ma 12 lat ,rozwijał sie pieknie do 3 roku życia
          (tylko nie mówił),dzis bo rehabilitacji w OWI Szczecin gada jak najęty ,jest w
          4 klasie szkoły integracyjnej,i jest upośledzony umysłowo w stopniu umiarkowanym
          (czyta tylko krótkie wyrazy,liczy do 20)ale sam gania poi podwórku,ma zdrowych
          kolegów i chopla na punkcie kościoła(od 2 lat jest ministrantem)
          pozdrawiam i głowa do góry
          magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka