Dodaj do ulubionych

Gdzie poimprezować?

05.08.10, 11:44
WITAM!
W polowie wrzesnia wybieram się z przyjaciółką na wakacje. Wybrałyśmy wyspy
kanaryjskie.. Ale mamy problem którą wyspę ?:) Nie wiecie gdzie w tym okresie
można jeszcze ostro poimprezować z młodymi ludzmi? Liczymy przede wszytskim na
dobrą zabawę, wielu młodych ludzi (20-30lat), piękne plaże, dyskoteki do rana.
Co polecacie? I oczywiście, żeby hotel był przyzwoity, koniecznie z czystymi
łazienkami ;) (hb lub all).
Obserwuj wątek
    • agusia_b Re: Gdzie poimprezować? 11.08.10, 08:03
      Czy nikt na prawdę nie wie, czy po prostu nie da rady we wrzesniu poimprezowac
      na kanarach ?:)
      • Gość: jasiu... Re: Gdzie poimprezować? IP: *.dip.t-dialin.net 11.08.10, 15:07
        Nie da rady!

W hotelach jakieś tam dyskoteki niby funkcjonują, ale to nie jest Ibiza. Na
        kanarach spotkasz głównie ludzi z dziećmi i w wieku emerytalnym, a ci co tam
        przyjeżdżają np. na fale (latawiec czy żagiel), imprezowanie mają gdzieś.
        Zupełnie nie ta atmosfera, co w innych regionach. Poza tym tubylcy są dość
        konserwatywni pod tym względem i oni wolą właśnie takie spokojniejsze wyspy, bez
        wyskoków.

Co prawda w niektórych miejscach (choćby Playa de las Américas na Teneryfie, czy
        niektóre ośrodki na GC) próbują coś niby działać, ale musisz być bardzo
        tolerancyjna, żeby ci to zaimponowało. Ot taka atmosfera, jak w hotelu z Dirty
        Dancing (tego oficjalnego, nie tego, co personel organizował "dla siebie").
        • Gość: spec Re: Gdzie poimprezować? IP: *.tvk.torun.pl 11.08.10, 19:07
          Playa de las Américas na Teneryfie to chyba najwieksza imprezownia na
          Kanarach-to miasto gdzie sa sami turysci,wielkie brzydkie hotele,jest spore
          centrum rozrywkowe-wieczorami"balują"mlodzi z UK,niemcy,hiszpanie--sporo
          ćpania,muza to typowa rąbanka-typu techno,house...Na Lanzarote to Puerto Carmen
          jest centrum rozywkowym,ale tu mniej imprez i towarzystwo
          starsze....Fuerteventura to najspokojniejsza wyspa-do odpoczywania i
          plazowania-zero imprez...Jedzcie do Playa de las Américas jak juz-jak z biura to
          wiekszosc wycieczek tam lokuja,jeszcze daja do puerto cruz na polnocy ale tam to
          sami emeryci albo rodziny z dzieciarami-imprez jak na lekarstwo...Jak
          powiedziano-typowa imprezownia to ibiza...
          • Gość: spec Re: Gdzie poimprezować? IP: *.tvk.torun.pl 11.08.10, 19:12
            a-plaze w Playa de las Américas są"takie sobie"-sporo ludu i piasek jakis taki
            ciemny....Ja mialem woz-jezdzilem po calej wyspie,a na plaze to na Playa de Las
            Teresitas -to sztuczna plaża na odludziu(dojazd tylko samochodem,podobno jakis
            bus jezdzi)-tu fotka:
            www.siam-park-tenerife.co.uk/images/straende/las_teresitas.jpg
            hotele sa różne-ale raczej czyste(im drozsze tym lepsze)
            • agusia_b Re: Gdzie poimprezować? 12.08.10, 08:01
              A tak a propos Ibizy. Tam da sie jeszcze we wrzesniu pobawić i jest pogoda? Czy
              wrzesien to taki miesiac, gdzie juz nigdzie sie nic nei dzieje? Pozdrawiam
              • Gość: Lukasz Re: Gdzie poimprezować? IP: *.emea.ibm.com 09.09.10, 17:07
                We wrzesniu mozesz byc prawie pewna dobrej pogody na Balearach. Srednia temperatura w okolicach 25´C i wciaz duzo slonca. Jesli imprezy to tylko Ibiza badz Majorka Ballermann(jezyk urzedowy: niemiecki ;)). Imprezy 24 godziny na dobe.
              • Gość: Kasia Re: Gdzie poimprezować? IP: *.pai.net.pl 09.09.10, 21:55
                tam się dzieje caly rok na okragło
            • anna262 Re: Gdzie poimprezować? 13.08.10, 15:43
              dobry tekst--piasek jakis taki ciemny----------a jaki ma byc na
              wyspach wulkanicznych??
              najwiecej dyskotek to w los americas na teneryfie
              • Gość: Tombanger Re: Gdzie poimprezować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 19:04
                Jesli w Polsce ktos gustuje w Platinium, Eve, Nine, Opera (Wawa), Moralist (Bydgoszcz), Blueberry, SQ (Poznań), czy podobny poziom w innych miastach, to imprezami w PdLA bedzie rozczarowany. Puby, muzyka na zywo, nawet w tym malym zaglebiu z glosna muzyka na przeciwko burger kinga jest tragicznie. Jedzienie w srednich hotelach po tygodniu wychodzi uszami a naokolo tylko pizza i pasta. Ale w Kanarach chyba nie o to chodzi. Tam sie jedzie w styczniu/lutym zeby odreagowac zime, odpoczac i zrobic zakupy na przecenach (polecam jechac z pusta walizka i odwiedzac outlets - nawet codziennie).
                Jesl imprezowac to tylko baleary a najlepiej Ibiza (a dokladnie szukac miejscowki w Playa d'en Bossa - blisko lotniska, stolicy i najlepszych klubow) - ale te tylko do konca wrzesnia. Sprawdzic kiedy sa closing parties i to jest ostatni call na imprezowa wycieczke :) Tylko trzeba przygotowac sie na spore wydatki. Wjazd do Pacha to ok €65 a RedBull z wódą to €18 (tak bylo w 2007 na F**K ME I'M FAMOUS)
    • jszafranski Re: Gdzie poimprezować? 12.08.10, 14:47
      to moze playa del ingles na Gran Canarii ?
      Troche dyskotek tam jest w CC czy to Jumbo czy innych.
      A plaza miedzy PdI a Maspalomas niesamowita :)
      • agusia_b Re: Gdzie poimprezować? 13.08.10, 08:05
        No wlasnie tez mi polecano, i do tego- hotel Riu Waikiki. A daleko jest do tej
        niesamowitej plazy z playa del ingles? :)
        • motylanoga71 Re: Gdzie poimprezować? 13.08.10, 11:22

nawet jesli bylby dalej od plazy to i tak jezdza darmowe hotelowe busy podwozace
          i odwozace z plazy, co mniej wiecej pol godziny/ godzine.
          A gdzie lezy hotel Riu Waikiki to sobie mozesz sprawdzic w necie :)

agusia_b napisała:

> No wlasnie tez mi polecano, i do tego- hotel Riu Waikiki. A daleko jest do tej
          > niesamowitej plazy z playa del ingles? :)
        • stasiu.gaska Re: Gdzie poimprezować? 09.09.10, 17:04
          Podpisuje się pod Playa de las Americas w kwestii imprezowej - nad Ibizą TFS ma jedną zasadniczą przewagę - Pogodę !
          Tu jest sporo ofert
          Teneryfa

Pozdrawiam
    • Gość: Lukasz Re: Gdzie poimprezować? IP: *.emea.ibm.com 09.09.10, 16:59
      Jesli rzeczywiscie chodzi Wam o imprezowanie, to w gre wchodza raczej tylko dwie wyspy- Teneryfa i Gran Canaria. Na teneryfie trzeba takze zwrocic uwage na polozenie miejscowosci. Wszystko co lezy na poludnie od El Teide to strefa "zabaw", polnoc(z Puerto de la Cruz i Santa Cruz) to racze strefa dla rencistow. Uwarunkowane jest to glownie roznym kilmatem(nie na darmo Tenyryfa nosi nazwe kontynentu w miniaturze). Polnocna czesc jest wilgotna i czesto zamglona z rana, poludnie przypomina Meksyk. Podobnie jest na Gran Canarii, ale nie w takiej skali. Od biedy mozna sie wybrac na Fuerteventure(jest kilka "imprezowych" miscin). Raczej odradzam Lanzarote, a zdecydowanie La Palme i La Gomere. To ostoja dla chcacych ciszy i spokoju.
      • Gość: Aska Re: Gdzie poimprezować? IP: 188.33.75.* 09.09.10, 17:14
        chciałabym skorygować Twoj post - to GC jest nazywana miniaturowym kontynentem :)

a do autorki postu - ja byłam na GC w marcu :) było sporo imprez, głównie w Jumbo Center, ale nie wiem czy odpowiadałyby Ci tamte dyskoteki. GC słynie z gejowskiej turystyki - a w Jumbo Center na Playa del Ingles są chyba same gejowskie puby/kluby .. i to takie ostre.. ja tam byłam ze znajomym raczej z ciekawości, ale nie wiem czy poleciłabym to miejsce.
        GC jest generalnie mało imprezowa moim zdaniem, większosc turystow to emereyci ze Skandynawi , UK i Niemiec, albo pary z dziecmi.

fajne miejsce na odpoczynek, sporo do zwiedzania .. ale na imprezy takie sobie

pozdrawiam i zycze udanych wakacji
        • Gość: Lukasz Re: Gdzie poimprezować? IP: *.emea.ibm.com 09.09.10, 17:39
          Chyba jednak ja tez skoryguje Twoj post:

pl.wikipedia.org/wiki/Teneryfa
          Obie wyspy nosza taka nazwe, ale ja bardziej przypisalbym ja wlasnie Teneryfie(wyzsze gory(wulkan), wiecej sniegu,wieksza roznica temperatur...)
    • Gość: bolo Re: Jak chcecie dobrego ...uhm IP: *.microsoft.com 09.09.10, 17:20
      to jedźcie na Teneryfę tam kobiety opalają się topless a faceci chodzą bez... no wiecie ;)
    • Gość: daw7stachu Re: Gdzie poimprezować? IP: *.karoo.KCOM.COM 09.09.10, 17:35
      Agusia jesli chcesz sie dobrze zabawic to polecam jak wiekszosc Ibize. Bylem tam w zeszlym roku rowniez we wrzesniu. Było cudnie. W tym roku (11.09.2010) lece z kumplami do Grecji na Rodos. Miejsce bardzo imprezowe:) Tobie rowniez polecam:) pozdrawiam:)
    • Gość: administrator Teneryfa Veronicas IP: 81.32.82.* 09.09.10, 18:30
      Oczywiscie jak juz to Teneryfa i Veronicas poczytaj tu - www.teneryfa24.pl/forum/viewforum.php?f=12
    • Gość: lilly_ Re: Gdzie poimprezować? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.09.10, 19:10
      piekne piaszczyste plaze na wyspach kanaryjskich:) najpiękniejsze sa na fuerteventura- szerokie, biały piasek, dobrze poczytaj kobietko o plazach na wyspach :) kamyczki, kamienie, zwir, czarny piasek :) powiem gdzie nie poimprezujecie- w Morro Jable nie- za to plaża jest niespotykana :)
    • szoferek1 Re: Gdzie poimprezować? 09.09.10, 19:42
      Polecam Maspalomas na Gran Canarii,bungalowy Vistaflor. Względnie tanio,dwuosobowe z aneksem kuchennym,wyżywienie jest też w restauracju na miejscu(taniej niż na mieście). Warunki do imprezowania SUPER! W pobliżu dyskoteki( m.in.prywatna dyskoteka Boney,M.)
      Życie zaczyna się po 21.00 do rana. Byliśmy 14 dni,było super!!!
    • sibeliuss Re: Gdzie poimprezować? 09.09.10, 19:54
      Największym imprezowiskiem na Kanarach jest Playa del Ingles.
      Wśród kilku CC najważniejsze są trzy - Kasbah, dla młodzieży, Cita dla trochę dojrzalszych i Yumbo dla imprezujących na maxa. Do tego trzeba dodać setki innych lokali, 9 kilometrów pięknej plaży i 438 hektarów prawdziwych wydm, które są jak mała pustynia. Do tego za dnia Aqualand i Palmitos Park, albo Sioux City.
      • Gość: cran canaria polecam Gran Canaria IP: *.chello.pl 09.09.10, 20:45
        i tak jak wczesniej gosciu stwierdzil Playa del Ingles, jest tam sporo klubow, dyskotek i fajna plaza niedaleko w Maspalomas, pogoda gwarantowana! muzyka rozmaita, od latynowskiej do techno... dla imprezowiczow raczej ok, ale imprezy zaczynają sie okolo 1 w nocy, nie wczesniej;-)
        • sibeliuss Re: polecam Gran Canaria 10.09.10, 09:37
          W tym klimacie to raczej oczywiste :)
    • Gość: joanna Proponuję Majorkę lub Ibizę IP: *.kielce.vectranet.pl 09.09.10, 21:06
      Byłam tam w sierpniu, i właśnie mocno mi doskwierało życie nocne, gdyż do imprezowiczów nie należę, a niestety, nie dało się spać, większość turystów to imprezowicze, wszędzie nocne kluby, dyskoteki, itd.
    • Gość: baba Re: Gdzie poimprezować? IP: *.acn.waw.pl 09.09.10, 21:08
      A czy musisz się puszczać na Kanarach? Czy nie wystarczy dyskoteka w sąsiedniej wsi? Jak chcesz jechać na Kanary,to może zapytaj o to co warto tam zobaczyć,gdzie są jakieś zabytki. A danie d...y jest możliwe wszędzie.Discoeuro i puszczalskie nie koniecznie wymagają yjazdu na wyspy Kanaryjskie.
      • Gość: naka Re: Gdzie poimprezować? IP: *.pai.net.pl 09.09.10, 21:53
        no nie przesadzaj z tymi zabytkami na Kanarach.
        • Gość: baba Re: Gdzie poimprezować? IP: *.acn.waw.pl 10.09.10, 00:21
          A było tam dziewczę,a może i było i nie wypełzło poza łoże w hotelu?A słyszało o pierwotnych mieszkańcach,a widziało Teide ,a klify? Jak ostra zabawa .to raczej Ibiza,czy arabskie kurorty, a reklama pań puszczalskich,to nie to forum
    • Gość: ja Re: Gdzie poimprezować? IP: *.ghnet.pl 09.09.10, 21:35
      Teneryfa, Playa de Las Americas...hoteli do wyboru do koloru, ale hotel tylko jak sie jedzie z biurem, samym - trzeba szukac casa rurale...powodzenia i dobrej zabawy
    • Gość: naka Re: Gdzie poimprezować? IP: *.pai.net.pl 09.09.10, 21:51
      piekne plaże sa na Fuertevenurze,a zabawa na Ibizie :)
    • Gość: pawel Re: Gdzie poimprezować? IP: *.155.168.70.dyn.user.ono.com 09.09.10, 22:28
      Mieszkam na Lanzarote i jesli interesuja cie imprezy latynoskie to spkojnie mozesz przyjechac do arrecife poniewaz tutaj przychodza mieszkancywyspy i imprezy sa caly rok.
    • Gość: szymon Re: Gdzie poimprezować? IP: 83.231.22.* 10.09.10, 00:05
      oczywiscie ze na Gran Canari. Centrum handlowe Plaza,Kashbah albo Yumbo (geje)
    • Gość: dodo_999 Re: Gdzie poimprezować? IP: *.251.255.11.threembb.ie 10.09.10, 02:56
      BYlem na Fuerte,Laznzarote i Tenerife wiec jezeli chodzi o imprezy do bialego rana ludzie w wieku 20-30.probowalbym na tenerife tam w santa cruz jest uniwerek wiec mlodzi tez sa.ale wy jako turyski pewnie zatzymacie sie gdzies w zglebiu turystycznym,polecam Costa Adeje dobre hotele na Las Americas jest nizszy standard ale to jest doslownie obok wiec zawsze mozecie pojsc ;).ogolnie Fuerte tez jest niezle ale o tej porze roku to tylko bym polecal Morro Jable na koncu wypy - ogolnie wyspa idealna zeby balowac(bylem tam z dziewczyna :) ) polcam hotel Barcelo jest allinc. wypas tam jest dyskoteka w hotelu.idealne miejsce do windsurfingu.ogolnie duzo moglbym pisac a mi sie niechce wiec.... Lanzarote odpada z reka na sercu- dziuraaaaa
      Czesc
      • Gość: ewa Re: Gdzie poimprezować? IP: *.111.241.215.static.crowley.pl 10.09.10, 07:58
        Parę dni temu wróciłam z Gran Canarii. Było super. Kolorowo, rozrywkowo. Polecam :)
    • Gość: Luźny Re: Gdzie poimprezować? IP: *.111.55.121.ntlworld.ie 01.09.14, 16:17
      Elo tez jade ale pod koniec pazdziernika z kolega.. tez mam taki dylepam .. i wszyscy pisza ze .. Playa de los americas !! to chyba bedzie dobry wybor
      • aankaa Re: Gdzie poimprezować? 01.09.14, 23:03
        luźny, założycielka wątku- sprzed 4 lat - pewnie już nie pamięta tych wakacji
    • Gość: Bell Imprezy w rytmach latino Baleary lub Kanary IP: 87.119.31.* 19.06.15, 13:16
      Wybieramy się z przyjaciółką we wrześniu na wakacje. Zależy mi na miejscu, w którym poza zwiedzaniem, klimatem hiszpańskim, pięknymi widokami, będzie można pobawić się na imprezach w latynoskich rytmach:) Myślałyśmy o Majorce bądź Teneryfie? ale nie wiem czy to dobry wybór (z tego co wiem Majorka jest bardzo zgermanizowana a imprezy latynowskie są tylko w stolicy). Bardzo proszę o opinie na ten temat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka