Dodaj do ulubionych

Elba Sara (Fuerte) - proszę o info

IP: *.kalisz.mm.pl 12.11.10, 12:37
Czy ktoś był w hotelu Elba Sara na Fuercie ? A może ktoś się wybiera ? Przymierzamy się do tego hotelu, jednak nie znalazłem zbyt wielu informacji na jego temat. W jakiej okolicy jest położony, jak wygląda hotelowa plaża, otoczenie, pokoje, wyżywienie ? Dzięki za wszelkie info...
JD
Obserwuj wątek
    • jeff1965 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 19.12.10, 14:59
      Wybieram się do tego hotelu w pierwszej połowie sierpnia 2011. Rodzina 2+2. Też szukam informacji o tym hotelu.
      • Gość: jasiu... Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.dip.t-dialin.net 19.12.10, 15:08
        Przejeżdżałem obok tego hotelu, z zewnątrz podobny, jak inne.

www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_Hotel+Elba+Sara-hid_34656.html
        Może to trochę pomoże. Poczytaj opinie na dole strony.
      • amelka1974 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 13.01.11, 10:08
        Hej, też się tam wybieramy 2+1 (12lat dziewczyna) a u Was w jakim wieku dziec?
        Pozdrawiam, mam nadzieje ze bedzie tam super :)
        • jeff1965 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 13.01.11, 19:42
          U mnie dziewczyna 16, chłopak 13 lat.
          • amelka1974 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 14.01.11, 13:48
            Dzięki za odp. Super! Do miłego zobaczenia zatem!
    • Gość: tenemaniak Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: 91.208.72.* 20.12.10, 11:30
      Byłem w okolicy na początku grudnia. Hotel Elba Sara leży na końcu ciągu kilku "mocnych" hoteli (Sheraton, jakaś inna Elba itd.). Jest tam wśród nich taka galeria handlowa C.C. Atlantico ze sklepikami różnej maści i supermarketem. Okolica wygląda porządnie, na początku grudnia intensywnie pracowali nad budową kilku plaż przy tym kompleksie hoteli (jest też takie molo z restauracją na morzu).
      Minus jak dla mnie to pusta przestrzeń między tym kompleksem hoteli a nazwijmy to właściwym Caleta de Fuste, nie ma nawet połączenia jakąś promenadą - idziesz przez pustkowie (może z 400m).
      • jeff1965 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 06.01.11, 21:12
        Odnawiam temat szukam opinii o tym hotelu.
        • Gość: szafran Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.devs.futuro.pl 29.01.11, 13:09
          Właśnie zrobiłam rezerwację w tym hotelu na marzec. Sama jestem ciekawa jak będzie. Czytałam jednak opinie na Cholidey i były dobre. Jak przyjadę to mogę napisac jak było.
          • jeff1965 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 29.01.11, 19:54
            No to super wreszcie będą wiadomości z pierwszej ręki. Miłego wypoczynku i czekamy na informacje z pobytu.
    • Gość: Ad@m Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.c193.msk.pl 31.01.11, 13:09
      wybieram sie tam z zona i corka (4 lata) od 15 sierpnia :)
      moze ktos leci tam w tym terminie?

Ad@m
      • dg77 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 01.02.11, 15:57
        Witam,

Lecę 13.02 - zamiast do Egiptu do tego hotelu - po powrocie chętnie podziele sie wrażeniami:))
        • Gość: szafran Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.devs.futuro.pl 01.02.11, 17:58
          Bardzo się cieszę , że i ja coś się dowiem przed wyjazdem. Ja jadę 21.03.2011 z ITAKI . Napisz z jakiego biura jedziesz. Po powrocie wszystko dokładnie opisz. Będę czekała z niecierpliwością. Pozdrawiam
          • dg77 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 01.02.11, 18:05
            Lecę z TUI:))

Pozdrawiam
            • Gość: ambuk Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.11, 10:43
              My również lecimy z TUI 12 czerwiec
              • kama.rym Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 04.02.11, 18:26
                W czerwcu bylam w Elba Carlota to siostrzany hotel Elba Sara, bylo super, bylismy bardzo zadowoleni z hotelu i obslugi. Podaje link do opinii o hotelu Elba Sara (jesli ktos nie zna tej stronki):

www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g658278-d288615-Reviews-Hotel_Elba_Sara-Antigua_Fuerteventura_Canary_Islands.html
        • jeff1965 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 14.02.11, 16:23
          No to czekamy na relację po powrocie, pozdrawiam i miłego wypoczynku.
          • szafran48 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 24.02.11, 11:25
            dg77 !!!! Odezwij się i pisz !!!!!!! Czekamy .
            • Gość: dg77 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: 194.156.48.* 24.02.11, 15:14
              Niestety 2 dni przed wyjazdem zmienili mi hotel na Sunrise Crystal Beach w Costa Calma, wię Elbę widziałam tylko z okna autokaru. Niestety, bo nie mogę Wam pomóc, natomiast hotel w którym byłam był SUPER:))

Pozdrawiam serdecznie
              • Gość: Asia Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.02.11, 16:12
                Z jakiego biura taki "myk" Wam zrobili? Podali jakiś powód?
                • Gość: dg77 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: 194.156.48.* 25.02.11, 08:10
                  Z TUI - ale zostało to ze mną uzgodnione przed wyjazdem, powód przełożone wyjazdy z Egiptu i nałożyły się rezerwacje - nie mam do nich pretensji - wylądowałam w hotelu o bardzo dobrym standarcie, przy pięknej piaszczystej plaży i byłam bardzo zadowolona:))
                  • Gość: @ga Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 19:53
                    zastanawiam się nad tym hotelem (sunrice crystal beach) czy mogłabyś coś więcej o nim powiedzieć. Jak pokoje, jedzenie, blisko do piaszczystej plaży, obsługa????. A dzieci? są jakieś atrakcje, animacje. Basenik mały. Woda w ciepła? napisz coś więcej proszę.
                    • Gość: @ga Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 22:20
                      do dd77:
                      jeśli nie chcesz na forum to na astelm@poczta.fm
                      • Gość: dg77 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.lewandow.net.pl 27.02.11, 13:58
                        Witaj,

Hotel Crystal Beach jest pięknie położony przy samym oceanie, przy przepięknej piaszczystej plaży. Jeżeli hodzi o pokoje, to są duże, fajnie wyposażone. Jedzenie dla mnie rewelacyjne, każdy znajdzie coś dla siebie, dużo ryb, chudego mięsa i owocow morza. Obsługa na bardzo wysokim poziomie i przesympatyczna. Basen podgrzewany i malutki. Jeżeli chodzi o dzieci, to niestety nie jest dla nich hotel. Mi się udało i młody(9lat) miał fajne towarzystwo z Polski, ale generalnie to hotel dla dorosłych, nie ma placu zabaw, ale jest w sąsiednim Taro, z którego można korzystać, animacje tylko dla dorosłych.

Pozdrawiam serdecznie,
                      • Gość: kasia Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.ip.netia.com.pl 23.03.11, 14:51
                        elba sara 26.06 -2 tyg z tui 2 plus2 -13 lat dziewczynka i 18 chlopak
                        • Gość: szafran48 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.11, 18:25
                          Wróciłam wczoraj z Elba Sara , jeśli chcesz to pytaj.
                          • jeff1965 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 29.03.11, 18:58
                            Jak masz świeże dane to napisz kilka zdań. Jak tam wyżywienie ,obsługa ,bar przy basenie, plaża. Jakieś atrakcje w okolicy ,czy byłaś na wycieczkach? Pozdrawiam i czekam na info.
                            • Gość: szafran48 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.11, 21:48
                              Witam. My 28.03 wróciliśmy z FUERTAVENTURY. Pogoda była ładna , ale trochę wietrzna. Hotel jest duży , ładny i najważniejsze czysty. My mieliśmy pokój 609 z widokiem centralnie na Ocean.Pokoje są duże i bardzo funkcjonalne. Dobrze wyposażone . Duża szafa, bardzo duże łóżko , toaletka, fotel ,rozkładana sofa , telefon ,TV . sejf (płatny 28 euro za tydzień) bardzo duża i czysta łazienka. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy jak weszłam do łazienki to widok umywalki. Wyglądała jak bardzo popękana i kontrastowała z ładnie urządzoną łazienką . Dopiero na drugi dzień przypatrzyłam się uważnie i te pęknięcia to okazał się być nadruk na umywalce.(ale to jako ciekawostka) ogólnie hotel ładny i duże czyste pokoje z balkonami. Sprzątane były codziennie , ręczniki wymieniane na życzenie a pościel zmieniana była 3 razy w ciągu tygodnia.Posiłki główne podawane były w restauracji Albatros w formie bufetu . Jedzenie bardzo dobre i duży wybór. Mięsa, sałatki, sosy, owoce morza , desery naprawdę jest z czego wybierać. Wszystko świeże i smaczne. Przy basenie jest bar TUKAN w którym można jeść przekąski , lody, napoje do godz 18.00. Wieczorem czynny jest lobby bar w którym pracuje Polka - Kinga. Bardzo fajna dzewczyna. Hotel jest czysty i bardzo zadbany. Animacje jednak słabe , a w ciągu dnia prawie żadne. Hotel wraz z dwoma innymi oddalony jest od centrum miasta o jakieś 30 minut spacerkiem. Tuż obok hotelu jest duże centrum handlowe ATLANTIKA. tam można sobie zrobić zakupy , bo ceny są takie jak w miasteczku. Po perfumy radze jednak udać się do centrum do perfumerii RIU. Na zebraniu z rezydentką dostałam mapkę FUERTAVENTURY na której była reklama perfumerii sieci RIU. Przy kupnie perfum po okazaniu tego kuponu dostaliśmy 30% rabatu. Na 4 sztukach była to znacząca kwota 50 euro. Nie sugerować się cenami na opakowaniach , tylko rozmawiać ze sprzedawcą. Koniecznie kup sobie RUM z miodem. (PYCHA) Można ten trunek kupić na wycieczce po LANZAROTE , ale również na miejscu. Wycieczka na Lanzarote warta swej ceny. Bardzo ciekawa - polecam. Na innych wycieczkach nie byliśmy ponieważ szkoda nam było słoneczka , a byliśmy tylko na tydzień. W hotelu w czasie naszego pobytu było tylko 7 polaków. Jedynym minusem w hotelu był brak polskiego kanału TV. Przy hotelu właściwie nie ma plaży , ale wystarczy przejść 200m i jest ładna plaża. Plaża jest bezpłatna , ale płaci się za leżaki. Przy basenach leżaków jest dużo i nie było problemu ze znalezieniem wolnych. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w tym hotelu. Jeszcze przypomniałam sobie - w sobotę jest targ , ale nic ciekawego takie duperele . Po miasteczku jeżdzi ciuchcia którą można dojechać do portu i na bazar. Przejazd w jedną stronę kosztuje 1 euro bez względu na to ile jedziesz przystanków do portu . Chcąc jechać spowrotem płacisz znowu 1 euro. Jeśli coś jeszcze chcesz wiedzieć to pytaj Pozdrawiam.
                              • takajakwy Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 29.03.11, 22:39
                                a ile kosztowala ta wycieczka na Lanzarot i jakie jeszcze inne byly oferowane?
                                • Gość: szafran48 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.11, 18:23
                                  LANZAROTE - 77 euro / dzieci 38,5 euro
                                  FUERTAVENTURA objazd po wyspie - 45 euro /dzieci 23 euro
                                  LOBOS KATAMARAN - 70,5 euro
                                  KURS SURFINGU - 55 euro
                                  ŁÓDŻ PODWODNA I PLAŻA JANDIA 63,5 euro
                                  OASIS PARK - 17 euro
                                  WĘDKOWANIE 70 euro

Dokładne opisy wycieczek powinny być na stronie ITAKI lub w katalogu.
                                  Jeśli coś jeszcze to pytaj. Pozdrawiam
                                  • jeff1965 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 31.03.11, 09:17
                                    Napisz jeszcze czy przy basenie są jakieś zadaszenia lub parasole. I jako niestety osoba paląca interesują mnie ceny papierosów ,może orientujesz w cenach na miejscu. I jeszcze pytanie jaka jest głębokość basenu. Dzięki za wszystkie informacje. Pozdrawiam.
                                    • Gość: szafran48 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.11, 21:02
                                      Niestety ,nie wiem w jakiej cenie są papierosy , ponieważ nie palę . Nie powinny być jednak bardzo drogie bo cała wyspa jest obszarem bezcłowym.Przy basenach są parasole , i nie mieliśmy problemu z zajęciem ich. Przypuszczam jednak że w pełnym sezonie może być gorzej. Stosunkowo do ilości łóżek jest ich mniej.Zawsze można wstać wcześniej i sobie zarezerwować . My nie mieliśmy takiego problemu ponieważ w hotelu było obłożenie ok. 80% gości . Basen z podgrzewaną wodą jest głębokości 1,40 m basen nie podgrzewany jest głębszy ale nie wiem ile ma głębokości . Jeśli jeszcze coś chcesz wiedzieć pytaj - odpowiem w miarę możliwości . Pozdrawiam.
    • Gość: zenon Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.11, 18:31
      A może jednak ktoś był w tym hotelu.
      • jo-75 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 16.05.11, 06:31
        ja nie bylam w tym hotelu, natomiast byłam nieopodal. lokalizacja strasznie mi się nie podobała
        przy ulicy, na odludziu koło centrum handlowego, zero uroku :( starsi ludzie, których spotkalismy w smaolocie byli zadowoleni. byc może sam hotel był ok, ale jak dla mnie lokalizacja nie do przyjęcia
        • Gość: Asia Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.05.11, 11:57
          Ja bym się z tym nie zgodziła. Ja byłam w tym hotelu. Przede wszystkim to, że jest obok centrum handlowe stanowi dla mnie właśnie o tym, że to nie "odludzie". W sąsiedztwie dwa inne hotele, deptak, którym można dojść do uroczego miasteczka (to oczywiście moja subiektywna opinia ;-)). Sam hotel według mnie bardzo dobry, czysty, ładnie zagospodarowany z dużą ilością zieleni. Świetne jedzenie - duża zaleta hotelu. Pokoje duże, czyste, praktycznie wszystkie z widokiem na ocean. Byliśmy z dzieckiem, które też było bardzo zadowolone. Co do urokliwych miejsc - dla mnie otoczenie hotelu było bardzo ładne a takie naprawdę super urokliwe miejsca (szczególnie na południu okolice Morro Jable i na północy wydmy Corralejo) zaliczyliśmy wypożyczając samochód i objeżdżając wyspę.
          • jeff1965 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 25.06.11, 16:09
            Odświeżam temat, jakieś nowe wiadomości.
            • jeff1965 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 01.07.11, 21:15
              Witam mam pytanie, czy w tym hotelu jest dostępne wi-fi ?
              • Gość: magda Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.krak.tke.pl 04.07.11, 20:43
                jest dostepne
                • Gość: magda Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.krak.tke.pl 04.07.11, 20:45
                  wróciłam w czerwcu z tego hotelu. było super.
                  • Gość: lena Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.mofnet.gov.pl 08.07.11, 12:54
                    Wybieram sie w sierpniu do Elba Sara i zastanawiam się czy konieczne jest wynajęcie sejfu w pokoju, czy zdarzają się tam kradzieże? Czy korzystaliście z komunikacji miejskiej, bo chciałabym dostać się do Corralejo i w drugą stronę do Costa Calma? Nie mogę prowadzić samochodu, stąd moje pytanie o autobusy.
                • Gość: crazyadam Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.c193.msk.pl 10.07.11, 09:33
                  ja w sprawie wifi - czytalem, ze jest dostepne, ale dotepne tylko w holu glownym czy w pokojach tez?? płatne czy bezpłatne??
                  wybieram sie tam 15 sierpnia z zona i corka (4 lata)
                  pozdrawiam
    • jeff1965 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 19.07.11, 19:40
      Czy może ktoś wrócił aktualnie z tego hotelu. Mam pytanie jak z leżakami przy basenie w szczycie sezonu.
      • Gość: asikko Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.sileman.net.pl 20.07.11, 22:27
        Mój lot już tuż tuż.

jeff1965:

Z leżakami podobno niełatwo. Pozajmowane od 6.30...

Pytałeś o wifi. Wiesz już jak z dostępnością?
        • Gość: crazyadam Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.181.183.226.static.crowley.pl 21.07.11, 08:03
          nic sie o wifi nie dowiedzialem :(
          • Gość: asikko Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.sileman.net.pl 22.07.11, 14:10
            Przeanalizowałam wszystkie możliwe informacje - moim zdaniem wifi dostepne w lobby, restauracjach, przy basenach. W pokojach nie.

Bardziej zmartwiła mnie informacja pogodowa bmontany, która aktualnie jest w Caleta de Fuste - pisze na forum, że musiała dziś założyć sweter, bo wieje tak zimny wiatr!

Lecę w niedzielę, postaram się dać znać z Elba Sara.
            • Gość: zenon Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.11, 21:22
              byliśmy na początku czerwca 6-13, było super choć pogoda wtedy trochę dziwna - rano do południa chmury i wiatr, potem grzałka.
              Jedzenie bardzo dobre, kilka wieczorów tematycznych; 3x były dostępne soki wyciskane w restauracji.
              Rewelacyjne wina w ciągu dnia, szczególnie różowe i białe. Drink Elba, dla dzieci i bezalkoholowych San Francisco.
              Fajne codzienne programy wieczorne.

Warto wziąć samochód na 2 dni - można objechać całą wyspę wszerz i wzdłuż. Dłużej nie warto bo nie ma gdzie jeździć, wyczerpie się wszystkie atrakcje, których opisy można znaleźć w internecie lub najlepszym ze wszystkich przewodniku Marco Polo (drugi godny polecenia wydany przez Itakę).
              Nie należy się obawiać tzw dróg szutrowych bo są bardzo dobre i wszędzie można dojechać.
              czyli można pojechać do Cofete; willi architekta budującego stanowiska u-botów, Pajara, Ajuy (czytaj a-ch...), plaże Jandia, wydmy Corrallejo, plaża koło Costa Caleta gdzie latają kity, i wiele wiele innych.

Za nowego VW Polo z wypożyczalni hotelowej (międzynarodowa sieć) za 2 dni zapłaciliśmy 84€ ze wszystkimi dodatkowymi ubezpieczeniami (choć można na mieście taniej parę euro), mieliśmy oddać w niedzielę rano, ale został odebrany dopiero w poniedziałek.
              Litr paliwa E95 poniżej 1€

W hotelu jest darmowe wifi najlepszy sygnał w lobby, a w zależności od czułości odbiornika też w pokojach (my byliśmy na poziomie 4 i był słaby zasięg w pokoju, a na balkonie dobry). Chyba też był zasięg na basenie bo wiele osób używało tablety (nie sprawdzałem).

Pozdrawiam
              Zenon

• Gość: asikko Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.sileman.net.pl 22.07.11, 22:03
                Dzięki za szeroką informację!
                • jeff1965 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 23.07.11, 11:03
                  Dzięki za info ja lecę 01.08-15.08 resztę sam sprawdzę. Jedynie czekam na info o leżakach w pełni sezonu. Pozdrowienia dla wszystkich i miłego wypoczynku.
                  • Gość: asikko Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.Red-79-148-111.staticIP.rima-tde.net 26.07.11, 20:13
                    Pisze z Elba Sara.

Wifi - lobby, restauracja
                    Pogoda - slonce, cieplo, wiatr nie dokucza, owiewa.
                    Lezaki przy basenie - basen w teorii czynny od 10, od 9.30 mozna zajmowac miejsce. oczywiscie sa osoby, ktore rzucaja reczniki nie wiadomo jak wczesnie. My zajmujemy wlasnie okolo 9.30

W mojej ocenie hotel prezentuje bardzo dobry poziom. Czysto, sprzatanie codziennie, wymiana recznikow codziennie, poscieli co 2,3 dni. Jedzenia duzo, urozmaicone, ale powtarzalne. Napoi do woli.

Pokoj przestronny, z widokiem na ocean, duza lazienka, w naszym wypadku z wanna i prysznicem.

Do plazy 3 minuty.

Pozdrawiam
    • Gość: Mucha Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.mofnet.gov.pl 28.07.11, 09:41
      hej, czy wybiera sie ktoś do tego hotelu 29.08.2011r., wylot z Warszawy?
      • Gość: rafał Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.stroma.bial.pl 31.07.11, 20:01
        Hej !!! ja z żoną się wybieram w tym terminie DOZOBACZYSKA NA LOTNISKU pozdro z białegosotku ..........
        • Gość: Mucha Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.11, 20:05
          też pozdrawiam i mój mąż też ...to do zobaczenia:))))))))))))
    • Gość: katja Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.mofnet.gov.pl 28.07.11, 11:06
      Wyczytałam gdzieś informacje, że podczas posiłków w tym hotelu obowiązuje "dress code",tj. długie spodnie dla panów i zakaz noszenia klapek czy japonek.
      Mam więc pytanie, czy dotyczy on wszystkich posiłków czy tylko kolacji i czy jest ostro przestrzegany?
      • Gość: asikko Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.Red-79-148-111.staticIP.rima-tde.net 28.07.11, 12:02
        Prośba o noszenie długich spodni, ograniczenie obuwia plażowo - basenowego dotyczy tylko kolacji i odnosi się do panów. Nie widziałam, żeby kogoś nie wpuszczono, może dlatego że wszyscy starają się prośbę spełniać.Panowie ubierają spodnie długie lub przynajmniej sięgające mocno za kolano.

Panie - różnie. Elegancko i sportowo, ale też bywa wieczorowo:-)
        • b.montana Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 28.07.11, 14:37
          oooo to aż dziwne, w bliźniaczej Carlocie takiej prośby oficjalnie nie ma - panowie na obiady i kolacje przychodzą w krótkich szortach, raz widziałam na obiedzie Francuza w obcisłych kąpielówkach....
          • Gość: katja Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.mofnet.gov.pl 29.07.11, 11:12
            Mam pytania: czy podczas kolacji jest samoobsługa, tak jak podczas innych posiłków, czy też obsługują kelnarzy np. podając napoje? Czy w restauracji jest tłok podczas posiłków?
            • Gość: asikko Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.Red-79-148-111.staticIP.rima-tde.net 31.07.11, 15:54
              Podczas kolacji często kelnerzy uprzedzają pytaniem o napoje. Ale można również obslużyć się samemu. Co do dań pełna samoobsługa.

Bywa tłoczno, ale bez kolejek do bufetów i nigdy nie zdarzyło się, żeby brakowało stolika.
              • Gość: katja Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.mofnet.gov.pl 01.08.11, 12:55
                dzieki za info, a czy warto jest brać sejf, podobno zdarzają sie kardzieże?
                • jeff1965 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 02.08.11, 18:49
                  Witam, jak masz zamykaną walizkę to nie trzeba. Właśnie zaliczam pierwszy dzień w hotelu jest
                  super. Wi-fi działa w pokoju trochę słabo, ale można przeglądać strony czy pisać. Jak macie jakieś pytania to piszcie. Pogoda ,do południa chmury od 12 słońce i upał, można wytrzymać dzięki wiatrowi. Pozdrawiam.
                  • Gość: mucha Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.mofnet.gov.pl 03.08.11, 09:26
                    jak ja Ci zazdroszczę:)) a jak tam sprawa sie ma z wolnymi leżakami przy basenie, rzeczywiście trzeba je rezerwowac z samego rana?
                    • Gość: katja Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.mofnet.gov.pl 03.08.11, 14:42
                      czy w pokoju jest lodówka, pusta czy z mini barkiem, tzn. z napojami, płatnymi czy za free?
                      • jeff1965 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 03.08.11, 21:29
                        Witam, leżaki można rezerwować około 8. Wcześniej jeszcze sprzątają. Jeżeli komuś nie zależy na konkretnym miejscu to i po śniadaniu też znajdzie. Z boku widziałem stos leżaków, także w razie czego można sobie wziąć i gdzieś dostawić. Lodówka jest w pokoju ,ale pusta. Woda butelkowana dostępna we wszystkich barach, można sobie wziąć do pokoju. Po za tym jest super.
                        • Gość: crazyadam Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.c193.msk.pl 03.08.11, 21:42
                          a czy są parasole przy basenie? i ew. dużo ich jest?? czy woda w basenach jest slona czy slodka?
                          • jeff1965 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 03.08.11, 23:58
                            Jest trochę parasoli i dwa miejsca zadaszone, gdzie sam się rozkładam dają więcej cienia, a zawsze leżak można przesunąć na słońce. Woda w basenach jest słodka.
                            • Gość: magda Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.11, 11:50
                              jeśli masz opcje All to nie mając ze sobą laptopa można bezpłatnie skorzystać z internetu w pokoju za recepcja po prawej stronie.
                              u nas był wieczór hiszpański raz w tygodniu i nie wpuszczali w krótkich spodenkach panów. przy wejściu rozdawali strelicje i rum z miodem. dzień wcześniej kelner uprzedził ze następnego dnia nie będą wpuszczać na kolacje w nieodpowiednim stroju.

• Gość: Marek Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.aster.pl 08.08.11, 16:53
                                Ogólnie jest tak, że na kolację (dinner :-)) panowie muszą w długich spodniach. Może być tak, że poproszą kulturalnie o przebranie.

sa 3 komputery ogólnie dostępne do internetu, oraz bezpłatne wi-fi w okolicach recepcji - można odpalić swojego lapa i usiąść na wygodnej kanapie.
                              • Gość: marek Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.aster.pl 08.08.11, 16:55
                                Baseny są 2.
                                Ze słona wodą - płytki od 30 cm do 120 cm - bawią się tam dzieciaki
                                z chlorowaną woda - 140 cm całość
                      • Gość: Marek Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.aster.pl 08.08.11, 16:56
                        Jest mała lodówka - pusta, samemu można uzupełnic.
    • Gość: mucha Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.mofnet.gov.pl 05.08.11, 13:19
      czy gości z ALL maja obowiązek noszenia opasek?
      • jeff1965 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 05.08.11, 17:27
        Tak przy zameldowaniu wszyscy dostają białe opaski, dobrze wyglądają przy opalonej skórze.
      • Gość: Marek Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.aster.pl 08.08.11, 16:49
        Ogólnie jest tak, że nie musisz nosić, ale....

raz na jakiś czas pani czy Pan przy wejściu do restauracji sprawdza, lub prosi o nr pokoju.
        Jesli nie masz opaski musisz mieć kartę meldunkową do weryfikacji.
        Nasz córka nie chciała i przez 2 tygodnie nie nosiła, ani nikt jej nie weryfikował. Dorosłych raczej sprawdzają.
    • Gość: katja Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.mofnet.gov.pl 08.08.11, 07:33
      Czy w łazience są dostepne mydełka, żele pod prysznic i szmpony?
      Czy krzystaliście z siłowni w hotelu i jakie są tam warunki?
      Z góry dzieki za info.
      • Gość: Marek Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.aster.pl 08.08.11, 16:47
        Dostajesz mydełka w kostce, żel w saszetkach, szampon w saszetkach, czepek, grzebyk, papier toaletowy.
        Siłownia jest, ale....
        bieżnia przerywa - biegać się nie da.
        kilka maszyn, ale widziałem jeden lub dwa zaczepy na ciężarki.
        Sporo rowerków typu tomahawk.
        coś dla ciężarowców do podnoszenia, ale naprawde nie wiele.
        • Gość: asikko Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.sileman.net.pl 10.08.11, 18:11
          I już by się chciało tam wracać...

Ktoś o tym pisał, że po powrocie z Fuerty, po kilku dniach, zaczyna się tęsknić...Coś w tym jest.

Pozdrawiam szczególnie jeffa1965, czyli jak mniemam, tatę Pauliny :-)
          • jeff1965 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 10.08.11, 18:20
            Asikko dobrze mniemasz ,również gorąco pozdrawiam jeszcze z Elba Sary.
            • Gość: crazyadam Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.c193.msk.pl 13.08.11, 19:50
              jak z temperaturą wody w basenach ?? słyszałem, że jest zimna i do tego wiatr potęguje to zimno :(
              • jeff1965 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 14.08.11, 09:20
                Woda ma 20 parę stopni ,idzie wytrzymać. Jak wyjdziesz z wody na słońce to jest OK. A wiatr daje uczucie jak by człowiek leżał na plaży pod wentylatorem, jest super.
            • Gość: nula Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.11, 07:36
              Witam , interesuje mnie czy przy tym hotelu jest plaża i czy jest ładna, jak z leżakami ,proszę o info, pozdrawiam
              • Gość: crazyadam Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.Red-79-148-111.staticIP.rima-tde.net 27.08.11, 09:16
                sam hotel nie ma plaży, jest za to obok, jakieś 200 m, parasole i ręczniki płatne (10E za dzień). a czy jest ładna? taka sobie, w innych częściach wyspy widziałem ładniejsze. pozdrawiam z Elba Sara.
                Ad@m
    • Gość: vinc Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.05.12, 11:25
      Mam zamiar lecieć 03 czerwca
      Ma ktoś jakieś aktualne informacje?
      Pozdrawiam
      • norbas33 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 27.05.12, 13:54
        jak wrocisz to podziel sie spostrzezeniami z hotelu i okolic.czekam na info i zycze milego i udanego urlopu
        • Gość: bettir Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.12, 06:30
          Witam
          Ja również czekam na info po powrocie!!
          Wylatuje 22 lipca.
          • Gość: mucha Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.12, 13:19

Odświeżam watek, może juz ktoś wrócił i ma nowe rady. Ja mam pytanie czy się dostaje reczniki basenowe w hotelu , czy mam brac z domu?? Który nr pokoju i piętro polecacie??
            • Gość: siua Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.183.217.218.dsl.dynamic.t-mobile.pl 26.07.12, 13:30
              Czy ktoś może zna kwotę kaucji jaką trzeba zostawić za ręczniki?
              • b.montana Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 26.07.12, 23:10
                10 euro
    • studentka.000 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 01.08.12, 09:10
      Wybiera ktoś się może to tego hotelu 2 września ?
      • artur3115 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 01.08.12, 10:25
        Witam
        My się wybieramy na 2 tyg. lot z Poznania.
    • studentka.000 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 05.08.12, 21:37
      Mam pytanie czy na terenie hotelu jest jakaś dyskoteka albo czy w okolicy są jakieś puby , dyskoteki ?
      • Gość: siua Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.183.236.177.dsl.dynamic.t-mobile.pl 06.08.12, 21:35
        niestety to hotel bardziej dla rodzin z dziećmi, troszkę na uboczu. Jest naprawdę super, jedna ważna rzecz mężczyźni na kolację powinni ubrani być jak najdłużej (najlepiej długie spodnie, nie klapki i sandały), wpuszczą was też w krótkich ale lepiej mieć takie za kolano. Na śniadanie i obiad można wejść nieskończoną ilość razy a na kolację można wejść tylko raz, przy wejściu stoi menadżer i zakreśla numer pokoju z którego jesteśmy. Miłego wypoczynku, nasz był bardzo udany!!!
        • megan.1203 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 08.09.12, 08:51
          jadę 30 września może ktoś też się wybiera?
          • Gość: wiki Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.09.12, 00:32
            jesli bedziesz 2 tygodnie to sie spotkamy , lece tam 7 pazdziernika :)
            • megan.1203 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 10.09.12, 05:27
              bardzo żałuję, bo jadę na tydzień, więc 7 października będę już w Polsce, strasznie szkoda... myślałam, że już w Polsce kogoś by się poznało to byłoby raźniej:) bo jadę z dzieckiem. Wiki chyba,że zmienisz z 7.10 na 30.09:) z czego byłabym bardzo zadowolona:)
              • Gość: wiki Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.09.12, 22:04
                Megan nie da rady zmienic terminu, mlody ma jakis egzamin do zaliczenia na koniec wrzesnia , napisz jaka pogoda jak juz bedziesz na Fuercie :)
                • megan.1203 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 28.09.12, 17:26
                  ok nie ma sprawki:)
                  • ags81 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 22.10.12, 11:54
                    witam,
                    mam pytanie, czy w Caleta De Fuste jezdzi ciuchcia?
                    • Gość: SIUA Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.12, 08:14
                      ciuchcia nie ale autobus jeździ, do tego można dojść promenadą nadmorską (tylko kawałek piachu) Wg mnie hotel bardzo przyjemny, super wybór
                      • Gość: ags81 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.12, 21:32
                        pare dni temu wrocilam.. Mimo iz hotel nie jest nowy , wszytko utrzymane jest w dobrym stanie ; jedzenie dobre,najmniejszy wybor dan w porze obiadu, swietne kolacje ; obsluga mila. W Caleta de Fuste nie ma typowej ciuchci (turystycznej) dla dzieci.. jest ciuchcia , ktora jezdzi po miejscowosci (1euro) - najblizszy przystanek w porcie badz przy czy aparthotelu Cay Beach. Pogoda srednia - na 2tyg tylko dwa dni bylo bezwietrznie, przez pare dni padalo ( przez 5-10min) . Nr 1 dla mnie pozostaje TENEryfa , pozdr ;)
            • Gość: sunny Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.250.221-181.romerikebb.no 28.09.12, 02:08
              jakimi liniami lecicie? i skąd? i może jaka cena za lot?
              • megan.1203 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 28.09.12, 17:25
                ja lecę z wawy, wyjazd jest organizowany przez Tui
                • Gość: gość Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.12, 16:04
                  ja lecę w lipcu :) 21 z Wawy :)
                  • grzefal1 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 12.12.12, 09:16
                    byłem z rodzinka w czerwcu - polecam gorąco super warunki dobry wybór :)
                  • Gość: Kasia Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.12, 21:15
                    A w ile osób?
                    • Gość: gość Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.12, 14:31
                      6 osób a ktoś się jeszcze wybiera?
                      • Gość: 1 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.internetia.net.pl 18.12.12, 05:24
                        kiedy się wybieracie, bo mi ciągle chodzi po głowie 6.01 tylko nie wiem czy urlop dostanę:)
    • megan.1203 Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 23.11.12, 05:28
      ja byłam w październiku jak dla mnie hotel super, plaża obok hotelu z falochronami więc dzieci mogą spokojnie się kąpać. Animacje dla dzieci tylko w języku niemieckim bo w polskim były niby tylko do 15.09. Obok supermarket. Ogólnie hotel jest trochę na zadupiu, więc na pewno nie jest to hotel dla młodych ludzi którzy szukają dyskotek i atrakcji. Jedzenie wyśmienite, pokoje sprzątane codziennie. Nie wiem jakich jeszcze inf potrzebujesz, pisz śmiało. Aha-bliski transfer z lotniska,byłam z dzieckiem więc dla mnie było to bardzo istotne. Ja na pewno tam wrócę:) Pozdrawiam
      • anainuan Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info 03.02.13, 11:45
        Czy ktoś leci do tego hotelu 17 marca z Warszawy?
        • Gość: andzia Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.13, 18:24
          Ja lecę ale 24 marca na 2 tygodnie.
          • Gość: joanna Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.14, 14:26
            Czy ktoś ma aktualne wiadomości, opinii na temat hotelu?
    • Gość: Andrzej Re: Elba Sara (Fuerte) - proszę o info IP: 185.229.44.* 29.05.25, 14:07
      Hotel przyjazny dzieciom, duże baseny miła obsługa dobre jedzenie recepcja wzorowa, świetne miejsce na spacery promenada.Minus : stare ,zniszczone leżaki przy basenie.Nikt nie sprząta kubków w danym dniu.Wszystko sprzątane rano.Brak gospodarza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka