Dodaj do ulubionych

CICAR- potrzebuję najnowszych opini:)

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.02.11, 20:16
Witam,
Wybieramy się w czerwcu na GC. Planujemy wynająć autko tak na 4 dni aby objechać wyspę.
Upatrzyłem sobie wypożyczalnię CICAR. Czy to dobry wybór?
Czy ceny, które są na stronie www są aktualnie i jest to pełny koszt? Tzn. z ubezpieczeniem itp.
Może możecie polecić inną sprawdzoną i tanią wypożyczalnie autek?
Z góry dziękuję za pomoc:)
Obserwuj wątek
    • trotamundos Re: CICAR- potrzebuję najnowszych opini:) 21.02.11, 21:56
      To dobra wypozyczalnia - jedna z wiekszych na wyspach. Ceny sprawdzic mozesz na ich www. Ja od siebie jednak polecam Ci pozyczenie auta na www.jumbolino.pl
      • dana54.0 Re: CICAR- potrzebuję najnowszych opini:) 09.12.15, 10:12
        Wlasnie wrocilam z Porto Rico mialam autko z Cicar .Wszystko gladko ,ładnie i szybko.Mało komplikacji auto do pełna zatankowane ,oplata na 10 dni 120 euro plus 30 kaucja do zwrotu przy oddaniu auta z pełnym bakiem.Wypozyczalnia na lotnisku w Las Palmas POLECAM
    • Gość: tenemaniak Re: CICAR- potrzebuję najnowszych opini:) IP: 91.208.72.* 22.02.11, 14:49
      Ja też mogę rekomendować tą wypożyczalnię. Ceny na miejscu w wypożyczalniach są totalnie ruchome. Ja zawsze załatwiałem samochód na miejscu i było zawsze taniej niż widziałem w necie (choć nie byłem nigdy w szczycie sezonu). Trzeba pytać bo nawet te ich ulotki z cenami są nieaktualne.
      Jeśli nie zarezerwujesz przez neta to radzę od razu po przyjeździe obskoczyć wypożyczalnie (jeśli jedziesz na tydzień) bo aut z tego segmentu może braknąć i będziesz potem brał byle co i za byle ile. Dopilnuj żeby było pełne ubezpieczenie (bez wkładu własnego).
      • wyspykanaryjskie Re: CICAR- potrzebuję najnowszych opini:) 25.02.11, 00:11
        Swietna wypozyczalnia. Za 90 EUR na Fuerte dostalismy prawie nowke Astre na 3 dni (cena juz z ubezpieczeniem). Warto zadzwonic do nich na miejscu (mowia po ang) - najlepsze oferty mieli z Plas Playitas. Bylismy bardzo zadowoleni.
    • kittykitty Re: CICAR- potrzebuję najnowszych opini:) 26.02.11, 10:15
      Wczoraj wróciliśmy z GC, mieliśmy auto z cicar na tydzień rezerwowane przez net (opel corsa, 149 euro). Mogę śmiało polecić, auto czyściutkie, pełne ubezpieczenie bez wkładu własnego, drugi kierowca w cenie, wszystko załatwione sprawnie i bez problemów, łącznie z oddaniem samochodu poza godzinami pracy biura (oddawaliśmy o 5 rano na lotnisku - po prostu zostawiliśmy na parkingu, a kluczyki wrzuciliśmy w kopercie przez otwór w drzwiach biura). Ceny zmieniają się bardzo, ja rezerwowałam na dwa tygodnie przed wylotem - cena 149 euro, sprawdzałam na trzy dni przed wylotem - cena 175 euro!
      • Gość: as Re: CICAR- potrzebuję najnowszych opini:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.11, 08:43
        Chcę zapytać, czy płatność za wypożyczenie auta może być gotówką, czy kartą kredytową? Nie mogę znaleźć regulaminu wypożyczalni.
        • wyspykanaryjskie Re: CICAR- potrzebuję najnowszych opini:) 27.02.11, 10:15
          Moze byc gotowka - nie zadaja zadnych kaucji, nie trzeba pokazywac karty kredytowej
          • Gość: as Re: CICAR- potrzebuję najnowszych opini:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 17:29
            Dziękuję za odpowiedź.
          • Gość: złota Re: CICAR- potrzebuję najnowszych opini:) IP: *.geofizyka.pl 01.03.11, 12:19
            Na pewno nie chcą karty kredytowej? To by się super składało, bo mam właśnie taki problem, że nie mam karty kredytowej i chciałam zapłacić za auto gotówką a nigdzie nie mogłam znaleźć info na ten temat. A nie chcą też karty kredytowej dla zabezpieczenia? A jest jakaś kaucja?
            • Gość: Jarek K. CICAR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.11, 12:56
              Bez karty kredytowej nie ma auta. Ja nigdy nie daję się naciągać na dopłatę za tzw. pełne ubezpieczenie. Standart jest wystarczający i w cenie (odpukać w niemalowane).
              Uwaga na mały hak ! Tajemnica niskich cen wynajmu 15-20 €/dobę. Na Lanzarote wypożyczają samochód i kasują za pełny bak. Powinno oddać się pusty, ale na Lanzarote nie ma gdzie fizycznie spalić tego paliwa . Wyspa jest za mała. Albo trzeba jeżdzić w kółko 20 h na dobę.
              To to w baku zostało - to zysk wypożyczalni i strata klienta.
              • Gość: złota Re: CICAR IP: *.geofizyka.pl 01.03.11, 13:29
                To jak to w końcu jest z tą kartą kredytową? jest wymagana czy nie? Może ktoś jeszcze wie coś na ten temat?
                • kittykitty Re: CICAR 01.03.11, 13:57
                  Może po prostu napisz do nich maila z pytaniem czy można zapłacić gotówką? Ja w ten sposób upewniałam się czy nie zapłacę dodatkowo za zwrot auta poza godzinami pracy biura (niektóre wypożyczalnie mają taką opłatę). Dowiesz się u źródła.
                  • wyspykanaryjskie Re: CICAR 01.03.11, 19:16
                    Bralam od nich samochod w lutym. Nie musialam dawac karty. Zaplacilam gotowka 90 Eur za 3 dni. Samochod musialam oddac z takim bakiem jakim dostalam - w moim przypadku 3/4. Bylam bardzo zadowolona. Tak wygladala wspolpraca z CICAR w Las Playitas.

Wiecej nie bede pisac tego samego. Jak nie wierzycie sami zadzwoncie.

• Gość: tenemaniak Re: CICAR- potrzebuję najnowszych opini:) IP: 91.208.72.* 02.03.11, 12:16
              Jeżeli bierzesz z pełnym ubezp. to zwykle (powtarzam: zwykle) nie potrzebujesz karty. Jeśli nie ma pełnego ubezp. no to karta jest właśnie zabezpieczeniem, w razie szkody firma ci ma z czego pociągnąć kasę - proste. Wypożyczałem auto w 5 różnych wypożyczalniach na 4 różnych wyspach Kan. i nigdy nie używałem karty.
              Zawsze wypożyczający wymagali aby zatankować do takiej ilości bak w jakiej pobierałem auto (było to odnotowane). 2 razy płaciłem kaucję za 1/4 baku, raz płaciłem 20€ zaliczki (zamawiałem auto 2 dni wcześniej).
              Jarek K. strasznie bredzi, albo ktoś go nieźle nabrał na tej Lanzarote.

Znane mi sposoby kręcenia:
              1. Dopłata za drugiego kierowcę
              2. Dopłata za kilometry - limit kilometrów (jak przejeździsz więcej niż limit to płacisz np. 0.30€ za każdy kilometr).
              3. Oferta na drzwiach typu: 17€/day obok kartka Full Insurance - wchodzisz i pytasz: okazuje się że 17€ za dzień owszem ale jak wypożyczysz na cały tydzień, a Full Insurance jest ale trzeba za niego dodatkowo zapłacić.
              4. Dopłata za podstawienie i odebranie auta do hotelu.
              5. Wymaganie karty i pobieranie jakichś dziwnych kaucji mimo że masz pełne ubezpieczenie.
    • Gość: pikodat Re: CICAR- potrzebuję najnowszych opini:) IP: *.ennet.pl 18.02.15, 21:32
      Luty 2015 - wynajęcie auta to ksero dowodu i prawa jazdy kierowców, informacja gdzie auto stoi, zapłata gotówką.
      Oddanie - wrzucenie klucza w kopercie do drzwi - Gran Canaria lotnisko LPA
      Na wycieczce na Teneryfę na lotnisku wynajęcie jeszcze szybsze (brak robienia xero), zamiast opla corsy dostaliśmy Fiata disel 9 osobowego (no, pod górkę potężne zapasy mocy były). Oddanie w porcie niby błyskawiczne (oddanie kluczyka pracownikowi na parkingu) - ale po zwrot depozytu za paliwo trzeba było iść do biura. Ale dostałęm z powrotem cały depozyt (bo zatankowałem do takiego stanu, jaki był przy wynajęciu). Jakoś to dziwnie maja zrobione, bo depozyt 30 euro, na fakturze 25 a dostałem 30 czyli tyle ile powinienem
      Na Gran Canarii mimo, że na umowie był depozyt 10 euro to fizycznie kasy nie zapłaciłem - może dlatego, ze zgłaszałem że oddam rankiem auto i dlatego wypożyczający mówił, że mam oddać z tym samym stanem baku.
      Cóż, formalnie mogłem ich orżnąć, ale niech wiedzą że są czasem i uczciwi Polacy:)
    • drk0202 Re: CICAR- potrzebuję najnowszych opini:) 19.02.15, 16:56
      W ostatnim tygodniu stycznia wypożyczałem auto z Cicar-a. Rezerwacja przez internet, Fuerteventura Airport odbiór i zwrot. Zarezerwowałem Fiata Punto sobota-sobota w cenie 133 E z tzw. pełnym ubezpieczeniem,
      ponieważ Fiaty Punto się skończyły dostałem Opla Corsę z nawigacją w tej cenie, który normalnie kosztował 20 E na tydzień więcej, więc plus, Jakaś lepsza wersja z kołami 17, tempomatem i wypomnianą nawigacją.
      Na lotnisku wszystko trwało może 3 minuty, ksero paszportu i prawa jazdy, do ceny zostało doliczone 3/4 baku paliwa, czyli 28 E. Płatność z góry kartą (jakąkolwiek) lub gotówką. Zamówiony miałem również fotelik (w cenie), który stał przy aucie. Do paliwa, które "dostałem" z samochodem do tankowałem jeszcze za 10 E, co starczyło na przejechanie 600 km, na tydzień w sam raz.
      • kczarnogorska Re: CICAR- potrzebuję najnowszych opini:) 08.03.15, 09:06
        Witam
        a możesz podesłać linnka do tej wypożyczalni
        dzięki
        Kasia
        • Gość: buli222 Re: CICAR- potrzebuję najnowszych opini:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.15, 22:34
          www.cabreramedina.com/
          • kolonko15 Re: CICAR- potrzebuję najnowszych opini:) 13.03.17, 17:32
            Trochę odkopię temat. Ale drk0202 czy mógłbyś podać lokalizacje tej wypożyczalni na lotnisku na furcie ciężko jest do nich trafić??
    • anuusia_80 Re: CICAR- potrzebuję najnowszych opini:) 20.02.15, 09:29
      wypożyczałam ostatnio na Fuercie, przez net, bo tak było taniej i auto było dostępne, na miejscu mówili że mają zabukowane na tydzień na przód ;) Odbierałam w wypożyczalni i płaciłam gotówką, polecam
      • Gość: buli222 Re: CICAR- potrzebuję najnowszych opini:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.15, 23:38
        A ja kozystam zawsze z www.cabreramedina.com/ES
        Rezerwuję przez internet,mają super ceny,bez karty kredytowej.
        Podstawiaja i zabieraja z hotelu . Teraz płaciłem za opla corse w lutym na GC za 3 dni 68 euro. Oddajesz z iloscią paliwa z jaką dostałeś.
        • jot.be Re: CICAR- potrzebuję najnowszych opini:) 27.02.15, 12:06
          To jest to samo co Cicar. Ta sama firma.

Pozdr
          • Gość: buli222 Re: CICAR- potrzebuję najnowszych opini:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.15, 22:33
            To samo tylko spółka córka i ceny niższe
    • Gość: chico Re: CICAR- potrzebuję najnowszych opini:) IP: *.telpol.net.pl 11.03.15, 00:27
      Tez rezerwowałem w cicar na tene. Bez problemów wszystko. Ważne zeby rezerwować przez neta. Oplata w porcie w los cristianos o dobrych kilka euro wyzsza. Polecam.
      • Gość: Nigdy więcej CC Re: CICAR- potrzebuję najnowszych opini:) IP: *.lpa.idec.net 31.03.15, 01:24
        Zarezerwowałem auto w Cicar (Fuerteventura) 6 tygodni przed wylotem.. nowy model z 2015, wcale nie najtańszy! Na lotnisku, po obciążeniu karty, oferują z tego samego segmentu auto z przebiegiem prawie 50 tyś km i jeszcze do tego wywalają ogromne gały, że takiego nie odbiorę. Po godzinnej awanturze wreszcie znaleźli... ale nie najnowszy model, a do tego brudny! Na szybko w 10 minut umyli (jak, lepiej nie pisać) i w drogę (80 km) mokrym autem... bez mapy w aucie. Też zapomnieli. Zgodnie z zamówieniem miał być pełny bak.. była połowa. Całe szczęście, że auto ma nawigację i wyspa mała, z jedną główną drogą. Kultura obsługi przez "agenta" na lotnisku SKANDALICZNA, BEZCZELNA ... szkoda słów. Gorąco NIE POLECAM !!!
      • bagage Re: CICAR- potrzebuję najnowszych opini:) 15.04.15, 11:38
        Może ktoś wie czy Cicar za podstawienie samochodu i odbiór do hotelu pobiera dodatkową opłatę? Ile kosztuje dodatkowe ubezpieczenie?
        • jot.be Re: CICAR- potrzebuję najnowszych opini:) 15.04.15, 11:54
          Brałem od nich 3 razy i zawsze podstawienie / lotnisko i pełne ubezpieczenie było w cenie. Paliwa zazwyczaj jest pół baku i tak trzeba oddać.
          Jak ktoś już pisał sprawdź przez stronę Cabrera Medina choć to ta sama firma - rezerwowałem
          właśnie na Fuertę za kilka miesięcy i wyszło mi jakieś 15% taniej niż Cicar
        • Gość: gość Re: CICAR- potrzebuję najnowszych opini:) IP: *.215.etech.lomza.pl 28.03.17, 10:05
          Nie biorą , jeżeli jest wypożyczalnia w tej miejscowości. Brałam na 3 wyspach. Dwa razy do hotelu raz z lotniska. Było ok. Ich pełne ubezpieczenie, w cenie wynajmu, nie obejmuje dróg szutrowych. Rezerwowałam przez ich stronę.
    • Gość: benedykt Re: CICAR- potrzebuję najnowszych opini:) IP: *.Red-2-139-92.dynamicIP.rima-tde.net 19.12.15, 23:26
      pozyczylem auto na tydzien. 1 dnia jezdzilem tylko po autostradzie i w trakcie pierwszego mocniejszego hamowania okazalo sie ze klocki hamulcowe do wymiany. Zamienili mi auto bez problemu, tyle ze za 2 dni w kolejnym aucie w trakcie opadow nie dzialaly wycieraczki. Wiec dostalem nastepne w ktorym wysiadlo sprzeglo i pol dnia stracone... W ciagu tygodnia mialem 4 rozne auta...
      • bemeta Re: CICAR- potrzebuję najnowszych opini:) 20.12.15, 01:22
        Nie zapomnij sie przelogowac, zanim polecisz jakas "sprawdzona" wypozyczalnie pana Zbyszka, Jozka czy innego Mietka... A sprzeglem to sie walnij w durny leb spamerze od siedmiu bolesci.
        No i tak ci sie spodobaly te automobilistyczne przygody ze gamoniu zostales na Tene, jak wynika z serwera z ktorego piszesz. Dziecino, spamerzy na tym forum dostaja po dupie.
    • Gość: Dzidek80 Re: CICAR- potrzebuję najnowszych opini:) IP: 37.228.212.* 20.12.15, 21:29
      witam,
      korzystałem z oferty tej wypożyczalni na fuerteventura i szczerze nie polecam, mają kilka ukrytych kosztów, o których dowiedziałem się dopiero po oddaniu auta. w biurze obsługi klienta nic nie wyjaśniłem, wszyscy zasłaniali się warunkami umowy, w ktorej nie znalazłem nic na temat dodatkowej opłaty za pełny zbiornik paliwa w moim przypadku, pomimo, że oddałem pełny zbiornik paliwa. dodatkowych 30euro nigdy nie odzyskałem.
    • Gość: bett Re: CICAR- potrzebuję najnowszych opini:) IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.17, 13:53
      Zważywszy na nasze przygody, chciałam dodać że samochód Fiat 500L wypożyczony w Cicar -Teneryfa zepsuł się już pierwszego(winna była klima i radio ;))), nowy samochód, mało km na liczniku chyba ze został cofnięty. Z miejsca gdzie stanął (parking przed apteką) odebrali nas znajomi, telefony na infolinii nie odpowiadały, na miejscu następnego dnia nie zwrócono nam kosztów transportu, według Cicar powinniśmy wsiąść taksówkę i fakturę za przejazd czyli wyniosło by ich to około 100euro tymczasem chcieliśmy zwrotu 10 euro, Cicar nie chciał nam oddać za 20 L benzyny lub samochód z taką ilością zatankowanego paliwa, gdyby nie pomoc rezydenta który świetnie mówił po hiszpańsku nie dostalibyśmy kolejnego samochodu w którym mogliśmy używać i klimę i radio:)))
    • Gość: Magda Re: CICAR- potrzebuję najnowszych opini:) IP: *.core.ynet.pl 26.11.17, 18:58
      Witam, chciałabym się dopytać jak to jest z oddaniem auta jeśli ma się wylot o 6 rano??? Wypożyczalnie o tej godzinie są zamknięte a przecież na lotnisku trzeba być koło 5 nad ranem, co wtedy??? Czy ktoś ma jakieś doświadczenie ????
      • jusytka Re: CICAR- potrzebuję najnowszych opini:) 17.07.18, 23:10
        Nie ma z tym problemu, bo oni dobrze wiedza, że latamy całą dobę, a nie tylko w dzień. Autko zostawiasz na parkingu w wyznaczonym miejscu, kluczyki również wrzucasz w wyznaczonym miejscu.
    • jusytka Re: CICAR- potrzebuję najnowszych opini:) 17.07.18, 23:07
      Polecam. Pożyczyliśmy od nich auta całą grupą, wszyscy zadowoleni, autka niemal nowe, świetnie wyposażone, ceny atrakcyjne, brak blokady na karcie. Wszystko super!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka