Dodaj do ulubionych

Barcelo Corralejo Bay Fuerteventura

23.09.11, 14:40
Kochani, bardzo prosze o informacje od osób które były w tym hotelu na Fuertewenturze.
Prosze o krótki opis pokoi, infrastruktury hotelowej, standardu posiłków oraz najbliższej okolicy wokół hotelu oraz ewentualnych atrakcji jesli takowe są . (kite surfing i tym podobne mnie nie interesuja:) CJakie fajne drobiazgi mozna przywiźć z Fuertewentury, czy sa ogólnie dostepne bankomaty i co polecacie zobaczyc w Corralejo oprócz portu???

Pozdrawiam i dziekuję
Obserwuj wątek
    • Gość: Haneczka40tka Re: Barcelo Corralejo Bay Fuerteventura IP: *.play-internet.pl 28.09.11, 20:12
      Naprawdę nikt nie był????
      • Gość: Dubliner Re: Barcelo Corralejo Bay Fuerteventura IP: *.ntlworld.ie 29.09.11, 13:16
        Nikt nie był? Prawdopodobnie tak, bo to wygląda z opisów na ciut droższy 4gwiazdkowy hotel i nie należy do żadnej 'popularnej' sieci. Bardzo blisko, w zasadzie w samym centrum Corralejo, 5minut deptakiem nadmorskim do portu. Jak chcesz się nauczyć windsurfować to polecam szkółkę Flag Beach. Na wydmy z tego miejsca, trochę dłuższy, bo powiedzmy 45min spacerek, również plażą w przeciwnym kierunku niż do miasta.
        • Gość: Haneczka40tka Re: Barcelo Corralejo Bay Fuerteventura IP: *.wro-com.net 29.09.11, 13:31
          Dziekuję Ci Dubliner za krótki wpis, rozumiem,że byłes w tym hotelu?? Siec Barcelo myslę,że jest na Wyspach bardzo popularna a obecnie ten hotel ma Itaka w swojej ofercie zimowej po bardzo fantastycznej cenie w wybranych terminach.
          jeśli będziesz mógł to napisz prosze w jakich godzinach są posiłki, czy możesz polecic jakies fajne knajpki z owocami morza w porcie, i czy w poblizu hotelu jest jakis market oraz apteka?? Acha i czy w pokojach sa ręczniki kapielowe , które mozna zabrac na plażę czy na basen?? Z góry dziekuję za wszelakie infor,macje.

Hanna
          • Gość: Dubliner Re: Barcelo Corralejo Bay Fuerteventura IP: *.ntlworld.ie 30.09.11, 16:52
            Nie nie bylem w tym hotelu, ale sadzac po cenach pokoi musi by dosc wysoki standard. Wracajac do Corralejo, to najwieksze miasto na wyspie wiec i atrakcji oraz mozliwosci spedzenia czasu nie brakuje. Duzo knajpek i restauracji, apteki chyba sa, osobiscie nie korzystalem, ale zapewniam, ze jest to bardzo cywilizowane miejsce. Kazdy w Corralejo znajdzie cos dla siebie. Bardzo polubilem to miejsce

Wiekszosc lokalnych mieszkancow jak i turystow robi zakupy w HiperDino. Regularnie maja promocje produktów i doskonałą jakosc wedlin i ryb, ktore oprocz tego mozna kupic bezposrednio od rybakow. Nie odwiedzalem malych sklepikow z wyjatkiem piekarni, albo gdzie mozna kupic lokalne wino. Nie lubie przybytkow, takich gdzie zdziera sie z turystów.
            • Gość: but Re: Barcelo Corralejo Bay Fuerteventura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.11, 14:13
              A czy tam wieje? Podobno na Fuerte czasami urywa głowę. Nie wiem jak w październiku....
              • b.montana Re: Barcelo Corralejo Bay Fuerteventura 01.10.11, 19:22
                urywa głowę, chociaż bywają spokojne dni. w Corralejo wieje mniej niż na południu wyspy.
                • Gość: sygi@wyt.gazeta.pl Re: Barcelo Corralejo Bay Fuerteventura IP: 91.212.223.* 19.10.11, 09:35
                  czyli w Corralejo jest mniej wietrznie niz np. w Costa calma? Pytam bo slyszalem odmienne opinie a wybieram sie na fuerte i nie wiem na co sie zdecydować
                  pozdrawiam
                  • Gość: Haneczka40tka Re: Barcelo Corralejo Bay Fuerteventura IP: *.wro-com.net 25.10.11, 13:29

Kochani, wrócił ktoś z was może z wycieczki na FUERTĘ Z Itaką do tego hotelu??? Będę wdzięczna za wszelkie opinie, aktualne informacje i porady.

Pozdrawiam
                    • Gość: Haneczka40tka Re: Barcelo Corralejo Bay Fuerteventura IP: *.play-internet.pl 07.11.11, 17:45
                      Nikt?????
                      • Gość: Dubliner Re: Barcelo Corralejo Bay Fuerteventura IP: *.ntlworld.ie 07.11.11, 21:49
                        Take it easy! Don´t panic Haneczka! Everything will be fine. Corralejo to naprawdę ciekawe miejsce i mnóstwo tam fajnych ludzi można spotkać. I rozrywki jest również najwięcej na całej Fuertewentura -Dużo małych pubów, restauracyjek, zarówno od strony najstarszej części 'portowej' jak i przy Main Street. Słynny jest zwłaszcza Flicks Bar ze swoich dyskotek oraz konkursów karaoke.
                        • Gość: Haneczka40tka Re: Barcelo Corralejo Bay Fuerteventura IP: *.play-internet.pl 09.11.11, 18:13
                          Heloł Dublinerek.

Nie panikuję, wszak wiem, że tam jest good:)
                          Ale zawsze chce wiedzieć więcej. A jakąs knajpkę z owocami morza polecisz???
                      • Gość: Lipi110@amorki.pl Re: Barcelo Corralejo Bay Fuerteventura IP: 194.183.35.* 17.11.12, 00:29
                        w roku 2013 sierpień pragnę spełnić me kolejne marzenie faventura:) powiedzcie mi czy warto???są imprezy w hotelu???czy na mieście??? czy to prawda że zawsze za leżaki na plaży trzeba płacić i ża alkochol>>mimo że będę tam all inclusive???? pomóżcie bo czytam same negatywne opinie o coorajello itp.... moj meil lipi110@amorki .pl, proszę piszczcie mi coś na ten temat, i co tam warto zwiedzć>>???a czy po plaży chodzi pan i pyta czy chcemy kupić wycieczkę taniej czy trzeba u rezydenta????
                        • Gość: zibi Re: Barcelo Corralejo Bay Fuerteventura IP: *.152.145.56.dsl.dynamic.t-mobile.pl 20.03.13, 19:45
                          Byłem w Corralejo dosłownie jeszcze wczoraj ( 14-19.03.2013 ) . Super pogoda i to prawie przez cały rok - wyjątkowo stabilny klimat - nie takie piekło jak w innych rejonach szczególnie w wysokim sezonie. Temperaturowo mocno to przypomina nasz Bałtyk latem. Hotel w ktorym mieszkalem to ścisłe centrum miasta ( 300 m od dworca autobusowego ) : 5 noclegów na 4 osoby ( apartament z aneksem kuchennym plus łazienka ), internet przy recepcji free - tylko 200 EURO. Czysty, w dodatku z basenem !
                          Widzialem hotel Barcelo - niezły wypas. Ale ja tam bym "all inclusive:" olał - taniej na mieście ( mnóstwo restauracji i kafejek na każdą kieszeń ) i bez kagańca czasowego jeśli chodzi o jedzenie. Handel lokalny dobrze rozwinięty - sieć marketów Hiper Dino lub Mercadona to gwarancja niskich cen i naprawdę taniego wyżywienia ( np. 3 duże bagietki za 0,99 EURO, szynka lub salami w plastrach po 1 EURO w foliowej paczuszce. Do tego paliwo bardzo tanie np. benzyna 95 to cos rzędu 1,10-15 EURO ( dużo wypożyczalni aut na miejscu ). Kolejny plus to dobre połączenia autobusowe co poł godziny do Puerta del Rosario ( linia 6 ) i stamtąd na lotnisko ( linia 3 ) - całkowity koszt ~10 EURO/ osoba .
                          Trafiłem akurat na lokalny karnawal - miniatura tego co w Rio - super sprawa :-) Jest też parę niezlych miejsc na imprezowanie ( np. Waikiki Beach Club - polecam - choć drinki nie należą do najtańszych ).
                          Blisko jest do Lanzarotte - widać tę wyspę z plaży , promy widać zapewne z okien hotelu.
                          Fajne miejsce dla każdego.
                          Aha - po angielsku i niemiecku dogadasz się praktycznie wszędzie ( oczywiście małymi literkami pry ofercie restauracyjnej jest napisane , że mówią także po hiszpańsku :-) )
                • Gość: lipi110@amorki.pl Re: Barcelo Corralejo Bay Fuerteventura IP: 194.183.35.* 17.11.12, 00:35
                  w roku 2013 sierpień pragnę spełnić me kolejne marzenie faventura:) powiedzcie mi czy warto???są imprezy w hotelu???czy na mieście??? czy to prawda że zawsze za leżaki na plaży trzeba płacić i ża alkochol>>mimo że będę tam all inclusive???? pomóżcie bo czytam same negatywne opinie o coorajello itp.... moj meil lipi110@amorki .pl, proszę piszczcie mi coś na ten temat, i co tam warto zwiedzć>>???a czy po plaży chodzi pan i pyta czy chcemy kupić wycieczkę taniej czy trzeba u rezydenta???? a jak jest w hotelach ???? jak z napiwkami??? jakie baseny>???? jaka obsługa??? i czy jest na poziomie europejskim jedzenie>????byłam w egipcie smaczne było ale troszkę się rozczarowłam... dziękuję wszystkim z góry za meile i poswięcony mi czas dla mojego tematu:) kochani jesteście:*
            • Gość: MINKA Re: Barcelo Corralejo Bay Fuerteventura IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.12, 00:05
              Hotel piękny, obsługa wspaniała ;O) niedawno wróciliśmy :O) Jedynym minusem był fakt, że był to dość chłodny luty, a hotel nie ma ogrzewania - można było skorzystać z dodatkowego kocyka ;O) Cóż jeszcze - dostęp do sieci oraz fitness - płatne. Podobnie jak napoje do kolacji. Atmosfera przyjazna! Polecam!
              • Gość: Haneczka40tka Re: Barcelo Corralejo Bay Fuerteventura IP: *.play-internet.pl 08.03.12, 18:25
                Napoje do kolacji sa płatne w większości hoteli. W Barcelo nie były to powalajace stawki, lampka wina kosztowała 2,2 euro (duża i do pełna), na Maderze za połowę porcji płaciłam 4 E.
                Poza tym w pokojach jest klimatyzacja, która można nastawić także na ogrzewanie. Mam nadzieję,że jest we wszystkich pokojach.
        • Gość: lipi110@amorki.pl Re: Barcelo Corralejo Bay Fuerteventura IP: 194.183.35.* 17.11.12, 00:33
          w roku 2013 sierpień pragnę spełnić me kolejne marzenie faventura:) powiedzcie mi czy warto???są imprezy w hotelu???czy na mieście??? czy to prawda że zawsze za leżaki na plaży trzeba płacić i ża alkochol>>mimo że będę tam all inclusive???? pomóżcie bo czytam same negatywne opinie o coorajello itp.... moj meil lipi110@amorki .pl, proszę piszczcie mi coś na ten temat, i co tam warto zwiedzć>>???a czy po plaży chodzi pan i pyta czy chcemy kupić wycieczkę taniej czy trzeba u rezydenta???? a jak jest w hotelach ???? jak z napiwkami??? jakie baseny>???? jaka obsługa??? i czy jest na poziomie europejskim jedzenie>????byłam w egipcie smaczne było ale troszkę się rozczarowłam... dziękuję wszystkim z góry za meile i poswięcony mi czas dla mojego tematu:) kochani jesteście:* proszę o meila:)
    • Gość: majka Re: Barcelo Corralejo Bay Fuerteventura IP: *.home.aster.pl 09.03.12, 21:27
      Byłam w coralejo w lutym w riu oliwa beach. Super, ale łeb urywało przez cały dzień!! BYłam też we wrześniu w caleta de fuste, o niebo lepiej pod względem wiatru, ale miejscowość taka "se". wieczorem coś cieplejszego się przydawało. Na południu nie byłam, ale rzesze znajomych owszem. Wieje, ale bez dramatu. miłego
      • Gość: Haneczka40tka Re: Barcelo Corralejo Bay Fuerteventura IP: *.play-internet.pl 18.03.12, 14:03
        Majka, przy RIU musi wiać i wieje zawsze, w końcu hotel jest tak połozony , że większego "wypi...wa" nie znajdziesz chyba na żadnej z wysp. W Centrum Corralejo wiało o wiele mniej no ale jednak wiało, jeśli ktoś nie wie lecąc na Fuerte,że to wietrzna wyspa, to rzeczywiście może być rozczarowany. Wiele też pewnie zależy od pory roku, jak sama wiesz, zima upały nie powalały, ale dla mnie to dobrze. Brak miliona dzieci, bumboksów przy basenie i dzikich tłumów w cudowny sposób wpływa na moje odpoczywanie.

Pozdrowienia!!
    • Gość: zibi Re: Barcelo Corralejo Bay Fuerteventura IP: *.152.145.56.dsl.dynamic.t-mobile.pl 20.03.13, 20:17
      Bankomatów jest mnóstwo - prawie na każdym kroku. Surfing owszem jest popularny , amatorów kite`a nie widzialem, ale może w innej części wyspy ? Wypożyczalni desek i pianek też jest sporo.
      Lokalne biura podróży oferują typowe wakacyjne atrakcje - na pewno wyjdzie taniej niż z biura podróży. Port w Corralejo jest nieszczególny , lepsze są ogromne szerokie plaże na wylocie z Corralejo w kierunku na Puerto del Rosario ( autobusy mają mam planowe przystanki ) i pustynia po prawej strony tej samej drogi . Nad Corralejo góruje stary duzy wulkan - fajny widoczek :-)
      PS. Co jest na północy wyspy nie wiem . Jak dla mnie : super miejsce, tyle że mało zieleni.
      • Gość: zibi Re: Barcelo Corralejo Bay Fuerteventura IP: *.152.145.56.dsl.dynamic.t-mobile.pl 20.03.13, 20:26
        Oops - miało być na " południu wyspy " :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka