Dodaj do ulubionych

Teneryfa autem- jak dużo czasu potrzeba?

IP: *.centertel.pl 02.12.11, 15:32
Przyszedł mi do głowy pomysł, głównie jestem zainspirowany działaniami koleżanki, która opowiadała, jak to fajnie jest zrobić objazdówkę wyspy samochodem. Chciałbym spytać tych co już byli. Ile czasu mniej więcej zarezerwować by móc zrobić taką wycieczkę i spokojnie pozwiedzać Teneryfę teraz w okresie zimowym? :)
--------------------------
tanie loty - łap promocje póki nie odlatują:)
Obserwuj wątek
    • Gość: jasiu... Re: Teneryfa autem- jak dużo czasu potrzeba? IP: *.dip.t-dialin.net 02.12.11, 20:26
      jak spokojnie, to każdą możliwą chwilę, jaką na wyspie spędzisz, a i tak wszystkiego jednym urlopem nie ogarniesz, nie spróbujesz i nie dotkniesz.
      • Gość: tullamore Re: Teneryfa autem- jak dużo czasu potrzeba? IP: 79.162.131.* 03.12.11, 17:26
        My byliśmy dwa razy właśnie zimą i tylko przez tydzień. Auto warto pożyczyć na 4 dni: 1 dzień na Teide (proponuję jechać od północy-o wiele piękniejsza droga niż jadąc od południa), 1 dzień na Playa de las Teresitas oraz góry Anaga, 1 dzień na wioskę Masca oraz Punta de Teno, ewentualnie Icod de Vinos, i ostatni dzień alno Loro Park (coś w stylu ogrodu zoologicznego) lub park wodny Siam Park.
        • trotamundos Re: Teneryfa autem- jak dużo czasu potrzeba? 04.12.11, 22:50
          Chyba, ze chcesz "na szybko" to w 3 godziny objedziesz ;)
        • jusytka Re: Teneryfa autem- jak dużo czasu potrzeba? 04.12.11, 23:27
          Z wyjątkiem Playa de las Teresitas (wydaje mi się zbyt sztuczna) chciałabym zobaczyć wszystkie wymienione przez ciebie miejsca i cieszę się, że będę miała na to trochę więcej czasu. Tak myślałam, że wynajęcie auta na 5 dni to minimum, by nie wybierać pomiędzy Loro i Siam parkiem.
          • bah77 Re: Teneryfa autem- jak dużo czasu potrzeba? 05.12.11, 10:06
            > Z wyjątkiem Playa de las Teresitas (wydaje mi się zbyt sztuczna)...

Ta plaża jest jednak malownicza. ;)
            A obok masz bardzo naturalną Plażę Gaviotas:
            fotoforum.gazeta.pl/72,2,874,59854596,62255332.html

Będąc w tym rejonie wyspy, warto zwiedzić wybrzeże w okolicy Taganana!

Pozdrawiam

bah77
            • Gość: tullamore Re: Teneryfa autem- jak dużo czasu potrzeba? IP: *.xdsl.centertel.pl 06.12.11, 14:26
              W 100% zgadzam się z powyższą wypowiedzią bah77.
              • Gość: gigi_buff Re: Teneryfa autem- jak dużo czasu potrzeba? IP: 31.61.22.* 06.12.11, 15:01
                Dzięki za dotychczasowe wszystkie opinie, ja się coraz bardziej nakręcam, już nawet czaję na jakieś fajne okazje, by kupić bilety i wynająć samochód :) Myślę, że będzie to super przygoda
                PS. piękny widok tej plaży
                ------------------------
                tanie loty - łap promocje póki nie odlatują
        • agulera Re: Teneryfa autem- jak dużo czasu potrzeba? 09.12.11, 23:47
          Zgadzam sie z z tullamore. 3-4 dni to min. Teide, los Gigantes, góry Anaga, Punta de Teno, Masca. Jesli odpoczynek to na Pl. Teresitas, albo Pl. Sorocco - jesli ktos ludzi podziwiac moc oceanu i surferow i posiedziec sobie w bryzie - ale tu gorzej z pływaniem. Jesli chodzi o miasta to Orotava, Santa Cruz i Los Silos - małe spokojne miasteczko ale za to z lokalym klimatem.
          Wlasnie teraz zwiedza sie najspokojniej i mozna docenic tamtejszy klimat. Do kolejki na Teide nie ma kolejek - idzie na bieżąco.
    • jaari_65 Re: Teneryfa autem- jak dużo czasu potrzeba? 06.12.11, 18:48
      Przeznaczyłem na objazd 9 dni... i było mało :) Niedosyt pozostał.
      tutaj galeria obrazków z Teneryfy
      • Gość: Ewa Re: Teneryfa autem- a koszt parkowania??? IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 08.12.11, 22:25
        Chcę wynająć samochód na 7 dni - bo jest wtedy najtaniej, ale nie wiem, czy da radę gdzieś parkować pod hotelem za darmo, będziemy w H10 Costa Adeje Palace, a tam parking hotelowy kosztuje 3 Eur/dzień. Czy orientujecie się może, czy można gdzieś parkować obok hoteli np. na ulicy, za darmo i bezpiecznie taki wypożyczony samochód?
      • jusytka jaari_65 08.12.11, 22:48
        Dawno nie widzialnym tak rewelacyjnych zdjęć z Teneryfy. Obawiam się, że Teneryfa na twoich fotkach może wyglądać lepiej niż w rzeczywistości;) Widać idealną współpracę pomiędzy świetnym fotografem i super sprzętem :)
    • Gość: Podróżnik Re: Teneryfa autem- jak dużo czasu potrzeba? IP: *.static.ip.netia.com.pl 09.05.16, 13:57
      Polecam przejrzeć sobie stronę teneryfazwiedzanie.blogspot.com jest tam dużo zdjęć, map i opisy ciekawych tras i miejsc.
      Na tygodniowym pobycie podczas którego wypożyczyliśmy samochód na 4 dni dość sporo udało nam się zobaczyć. Wszystko jest na powyższej stronie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka