Dodaj do ulubionych

Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura

IP: *.e-plan.pl 25.04.12, 19:42
Witam lecimy do tego hotelu w sierpniu z dwójką dzieci (12 i 5,5). Ktoś był i może podzielić się wrażeniami odnośnie hotelu i okolicy ? Jak hotel się sprawdza pod kątem dzieci ? Jakie wycieczki Wam się sprawdziły na Fuercie dla rodziny z dziećmi.
Dziękuję
Obserwuj wątek
    • b.montana Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura 28.04.12, 19:49
      hotel - widać że nie jest nowy, ale ma przepiękną plażę (zejście po schodach, bo hotel jest wysoko nad plażą)

okolica - raczej nie ma nic, na szczęście autobusy i taksówki jeżdżą :) ale jeśli macie gdzieś jechać w 4 osoby to bardziej niż autobusem opłaca wam się wynajętym autem. hotel fajny pod względem oasis parku - krótki transfer.
      • Gość: makono Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.e-plan.pl 30.04.12, 13:11
        Dzięki za odpowiedź. A orientujesz się może ile kosztuje w hotelu wynajęcie samochodu ?
        • zjawa1 Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura 30.04.12, 21:12
          Ja polecam kilku godzinny rejs statkiem pirackim. Na statku non stop jakies gry, zabawy dla dzieci, obiad. dodatkowy atut to zobaczenie wyspy z oceanu-klifuf wulkanicznych, stada delfinow.
          Napewno odradzam lodz podwodna-szkoda pieniedzy. Mozecie wybrac sie do Oasis Parku.Gdzie mozna np. dotknac weze, krokodyla:) Dodatkowo pokazy papuk, fok.
        • Gość: Magda Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.12, 11:28
          Byłam do 15go Kwietnia tego roku. Polecam hotel. Polecam wynajecie auta w hotelowej wypozyczalni Orlando. Za CLio 35 euro za dzien. U rezydenta z Tui baardzo drogo. Paliwo tanuie jak barszcz 1,15 euro za benzyne.
          • Gość: makono Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.e-plan.pl 23.05.12, 19:59
            Dzięki za informację. Możesz napisać coś więcej o pobycie w hotelu - jak okolica, program animacyjny w hotelu, jedzenie, pokoje . Dziękuję
            • Gość: Ada Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.cable.net-inotel.pl 24.05.12, 11:44
              Podbijam. lece z Rodzinka 17 czerwca. prosze o opinie o hotelu. mamy pokoj rodzinny . jakie jest jedzenie? czy woda w basenach jest ciepła dla dzieci? czy pokoje czyste? Interesuje mnie każda uwaga. Rozumiem,ze pogoda w drugiej połowie czerwca raczej jest OK?Z góry dziekuję
              • patrishia821 Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura 24.05.12, 19:28
                Tez czekam na opinie! Zwłaszcza animatorzy-czy sa Polakami?jak jedzenie?...a właściwie to wszystko mnie interesuje:). My mamy zarezerwowany termin od 8-15lipca. Lecimy z córeczka 5 lat.
                • Gość: BEZERKA Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.12, 20:37
                  Witam my równiez 17 czerwca z Poznania :-). Animatorzy są z pewnoscia polskojęzyczni ponieważ - jest tam miniklub dla dzieci organizowany przez TUI.
              • Gość: ania Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.12, 11:55
                Przepraszam,ale chciałam się również dopytać o warunki panujące w hotelu?Również jedziemy 17 czerwca z 2 maluchów:))
    • Gość: kanarek23 Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.centertel.pl 24.05.12, 20:54
      Fuerta jest super! Fajnie animatorzy w hotelu i dzieciaki będą mieli atrakcje :)
      www.itaka.pl/wczasy/wyspy_kanaryjskie/fuerteventura/hotel_oasis_papagayo_1688.php?SEARCH_HOTEL[duration]=7&SEARCH_HOTEL[wyloty]=WAW&SEARCH_HOTEL[pokoje]=AP2&SEARCH_HOTEL[wyzywienie]=H&SEARCH_HOTEL[month]=05&SEARCH_HOTEL[date]=2012-05-28&utm_source=SARE&utm_medium=email&utm_campaign=Last+Minute+juz+od+1259+PLN!
      • Gość: Jenissa Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.unknown.vectranet.pl 26.05.12, 22:31
        Z ciekawości zajrzałam do tego linku i ku mojemu zdziwieniu ukazał się mój ukochany hotel z Wysp Kanaryjskich... powracają wspomnienia wakacji z itaką :D
    • Gość: jolac Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.12, 19:00
      W Paraiso Playa byłam w lutym 2011 roku. W styczniu 2012 byłam w Ambar Beach - kilkaset metrów dalej, ale przy tej samej plaży Butihondo. Paraiso to wielki hotel, ale tak zbudowany, że tej wielkości się nie odczuwa - jest cicho, przytulnie, w restauracji nie ma kolejek, na basenach dość leżaków i miejsca. Najpierw warto na planie rozeznać się w układzie hotelowych pomieszczeń, nauczyć się, którą windą dokąd się jedzie, ale potem chodzenie po hotelu to już frajda - szczególnie piękny jest ogród oraz tarasy widokowe na wysokich piętrach, na dachu budynku. A plaża - to jest cud!
      Pokoje czyste, duże ( ja miałam sypialnię i pokój dzienny - z obu wyjście na balkon). Duże, czyste łazienki. Obsługa dyskretna, spełnia wszystkie życzenia i wymagania klientów. Jedzenie - nawet najbardziej wybredni będą zadowoleni. Szampan do śniadania, lody, mnóstwo owoców, mięsa, ryby, owoce, morza... Animacje hotelowe codziennie - ale nie wiem na jakim poziomie, prowadzone głównie w jezyku niemieckim, przyciągały tłumy do wielkiej sali widowiskowej.
      Niedaleko od hotelu - 10-15 minut (najlepiej plażą) centrum Esquinzo (tak nazywa się miejscowość w której jest hotel). Jeden sklep spożywczy- ale jest w nim wszystko, łącznie z miejscowymi serami, które warto zawieźć znajomym i rodzinie jako prezent. 1 litr Jack Daniels kosztuje ok. 18 euro ( mniej niż na lotnisku). Polecam bar "Safari" obok sklepu. Właścicielka Sara - przemiła kobieta.
      Po Fuerte najlepiej jeździć wynajętym samochodem. Nie wiem jakie są teraz ceny - za jeden dzień małym terenowym suzuki za wynajem i paliwo jakieś 60 euro. Warto pojechać do dawnej stolicy Betancurii, do Corralejo. W stolicy obecnej Puerto del Rosario nie ma nic ciekawego. Jeżdżąc samochodem fotografujcie ronda - każde jest inne, niektóre niezwykłe. Polecam również wycieczkę na Lanzarote - warto zobaczyć Park Narodowy Timanfaya, winnice na pyle wulkanicznym, punkt widokowy na Małe Wyspy Kanaryjskie i inne ciekawostki wyspy.
      Do Morro Jable chodziłam piechotą po plaży. Nie ma tam wielu ciekawych rzeczy. Ale sam spacer plażą jest super.
      Mam już zamówiony wyjazd na na Fuerteventurę w lutym 2013 :)) to jest jedyne miejsce na świecie do którego wracam tak często i tak chętnie.
      Jeśli ktoś chce więcej szczegółów to proszę o mejla na adres jolac@post.pl
      • Gość: makono Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.e-plan.pl 03.06.12, 22:00
        Dziękuję serdecznie za opis. Po nim tym bardziej nie mogę się doczekać wyjazdu :-)
        • Gość: fuerta Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.12, 14:19
          Wrócilismy z tego hotelu - jezeli ktos ma pytania to zapraszam
          • Gość: berenic Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.12, 09:07
            My lecimy 22lipca
            pytania :)
            : czy w poblizu jest sklep spozywczy
            : jakie jest jedzenie w hotelu?
            : czy sa kolejki w restauracji ?
            : animacje dla dzieci sa w jezyku polskim?
            : na jakie wycieczki fakultatywne warto sie wybrac?
            : jaka jest cena wynajecia samochodu?
            • Gość: fuerta Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 19:15
              Odpowiadając na pytania :
              - do nabliszej miejscowości jest plażą 5 minut i tam jest mały dyskoncik cos na podobienstwo naszej Biedronki :-) -ale sklep spozywczy jest zbedny jedzenie w hotelu jest super, aczkolwiek powtarza się to jednak przez tydzień można codziennie zjeść cos innego.
              - my byliśmy przed sezonem wiec kolejek nie było, jednak w ostatnie dni robiło sie juz tłoczno na stołówce. Obsługa jednka jest tak sprawna i miła że błyskawicznie znjaduja wolny ewentualnie przygotowują nowy stolik. Jeden z kelnerów podczas śniadan i kolacji jest polakiem :-)
              - animacje dla dzieci sa wspolne ale prowadzą je również dwie wspaniałe dziewcznyny z Polski
              - z wycieczek fakultatywnych nie korzystalismy we własnym zakresie mozna bezpłatnie dostac się do pobliskiego Oasis Parku ( ale propnuje bilety wykupic u rezydenta - jest taniej ) a komunikacja miejską :-) do pobliskich miejscowości
              - autko ( corsa, clio itp)w cenie 25 EURO plus 5 EUR ubezpieczenie i 5 od fotelika dla dzieci najlepiej wypozyczyc w hotelu na przeciw recepcji wypozyczalnia ORLANDO
              Ogólnie hotel super animatorzy świetni( włosi, holenderka i szef Bogdan) znaja imiona gosci biorących udział w animacjach, plaża przepiękna ładniejsza po zejściu w lewą stronę gdzie jest mniej kamieni, łagodne długie zejście do wody piasek jak nad Bałtykiem, jedyny minus to Niemcy po 60-tce obcujący z naturą jak ich natura stworzyła:-(.
              • Gość: Ada Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.cable.net-inotel.pl 28.06.12, 09:38
                wróciłam kilka dni temu z Sunrise Club Paraiso Playa, również służe pomocą
                • Gość: Ada Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.cable.net-inotel.pl 28.06.12, 10:23
                  potwierdzam to co napisała Fuerta:-)
                  Pan Piotr z restauracji jest bardzo miły i pomocny, mieszka tam juz 5 lat i jak mówił "nie tęskni za Polską". Obsługa jest faktycznie fantastyczna, uwijają sie jak mrowki, bardzo grzeczni i pomocni. Jedna Pani Hiszpanka nie znam imienia, cud kobieta, wszystkie dzieci zaczepiała, zabawiała, przybijała piątke, dzieciaki za nia szalały.
                  jesli chodzi o animacje dla dzieci-byliśmy z córka 4,5 roku-to była zachwycona, Pani Anna Maria i Iga oraz jedna animatorka włoska i chyba jedna Hiszpanka świetnie sie zajmowały dziećmi.Malowanie koszulek farbami, zabawy i konkursy w brodziku, zabawy w kółeczku, malowanie kolorowanek, kamieni, konkursy, wieczorem disco dla dzieci, drobne upominki-Nasza Mała dostała zestaw do piasku(wiaderko itd), paszport klubowicza, dyplom ostatniego dnia).Widzialam, ze dzieci dobrze sie bawiły.
                  • Gość: makono Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.182.188.210.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.07.12, 17:41
                    no to zapowiadają się fajne wakacje. Ktoś jeszcze wybiera sie w sierpniu do tego hotelu ?
                    • van_goga Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura 22.07.12, 15:32
                      Cześć Makono,
                      My również lecimy do tego hotelu 12.08 (wylot z Warszawy). Będzie z nami nasza 6letnia córeczka. Może dzieciaki się zaprzyjaźnią i będą się dobrze bawić.

Pozdrawiam

Gość portalu: makono napisał(a):

> no to zapowiadają się fajne wakacje. Ktoś jeszcze wybiera sie w sierpniu do teg
                      > o hotelu ?
                      • patrishia821 Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura 22.07.12, 20:14
                        Ale co wy z tymi sokami? przeciez przez cały dzien można było dla dzieciaków zamawiac sok jabłkowy, pomarańczowy i jaki tylko:). Nie trzeba nic kupować w żadnym sklepie. Jedzenia jest przez calutki dzień. Zmieniają się tylko snack bary w których są serwowane.
                      • Gość: makono Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.e-plan.pl 22.07.12, 22:44
                        Czesć van_goga

Super. No to ja też mam nadzieję, że dziewczynki się polubią i będą się razem bawić :-)

Pozdrawiam także i do zobaczenia na lotnisku
                        • van_goga Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura 22.07.12, 23:38
                          Makono: mój e-mail to van_goga@gazeta.pl
                          Napisz do mnie to się wymienimy znakami rozpoznawczymi, co by łatwiej było się na lotnisku odnaleźć ;-)

Gość portalu: makono napisał(a):

> Czesć van_goga
                          >
                          > Super. No to ja też mam nadzieję, że dziewczynki się polubią i będą się razem b
                          > awić :-)
                          >
                          > Pozdrawiam także i do zobaczenia na lotnisku
                          • Gość: makono Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.e-plan.pl 26.07.12, 09:43
                            Hej van-goga

wyslalam Ci maila pare dni temu. nie wiem czy dostalas.

• Gość: KAROLINA Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.rev.dartybox.com 17.08.12, 19:56
                    Potwierdzam, super hotel, w restauracji ekstra obsluga z jedynym rodzynkiem Polakiem, Piotrkiem...a ta pani co piatke dzieciom przybija to Paula, odpowiedzialna za servis w restauracji.. AKURAT wrocilam z tego hotelu i jedynie pozostaly cudowne wspomnienia, mozna ,naprawde super wypoczac, zwlaszcza gdy sie mieszka w zatloczonym Paryzu.
                    Uwazam ze hotel jest swietny dla rodzin z dziecmi
                • Gość: szymon Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.man.poznan.pl 03.07.12, 13:25
                  my jedziemy 15.07. już się nie możemy doczekać ... :)
                  mam pytania do tych, którzy byli:
                  - czy bardzo wieje ?
                  - co polecicie do zwiedzania samochodem na własną rękę. oglądałem na holidaycheck różne propozycje atrakcji na zachodnim wybrzeżu typu wrak statku, jaskinie pirackie i zastanawiam się czy warto obejrzeć.
                  z góry dzięki za informacje.
                  • Gość: Ada Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.cable.net-inotel.pl 03.07.12, 14:56
                    co do wiatru, to były spokojne dni, az sie zastanawialiśmy, czy to na pewno Fuerta;-)?, ale 2 ostatnie dni to faktycznie głowe urywało, nie jest chłodno od tego wiatru, daje on orzeźwienie, ale bardziej przeszkadza, bo ręczniki zwiewają z leżaków, czapki trzeba trzymać, raz leciaiałam pół płazy za moją, jakis miły turysta mi ją łapał haha. No a na plaży wtedy jak sie wyjdzie z wody to wtedy faktycznie jak zawieje mocniej to można odczuć chłodek. Wakacje uważam za bardzo udane, chcoc nie wiem, czy bede tam wracać mając do wyboru inne miejsca mniej wietrzne. Ale to juz jest bardzo indywidualna kwestia.
                    co do wycieczek po wyspie to nic nie doradze, bo z uwagi na cięzki okres w pracy w naszej własnej firmie zależało nam na leżeniu do gory brzuchem i pławieniu sie w lenistwie, a poza tym nasza córka 4,5 roku jest głównie zainteresowana moczeniem ciała w wodzie. Pojechalismy tylko na wycieczke łodzią podwodą (www.subcat-fuerteventura.com ) bardzo nam sie podobało, mężowi, bo lubi takie atrakcje, córci-bo ciekawa wszystkiego plus rybki;-), a mi z uwagi na miłość do u-bootów....więc chociaz jakas namiastka, choc z wyglądu tej łodzi do u-boota jak mi do Sophii Loren;-)
                    • Gość: berenic Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.12, 20:41
                      ADA dzieki za opis :)
                      My tez lecimy z synkiem 4.5roku a wiadomo jak wygladaja przy takich dzieciach wycieczki
                      Planujemy wypozyczyc autko i moze sami cos zwiedzimy:)

a jakie ceny sa w tym pobliskim sklepie????
                      wiadomo ze duzo kupowac nie bedziemy ale wode czy cole do pokoju tak :)

Fajnie ze Twoja córcia korzystała z zabaw z animatorkami
                      ciekawe czy moj synek bedzie chciał :)

a codziennie animacje dla dorosłych tez sa???
                      • Gość: fuerta Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.12, 22:22
                        Zakupy napojów zbedne w hotelu cały czas do 24 czynne są dystrybutory z colą, fantą itp, Jedynie brak niegazowanej wody - do nabycia w recepcji chyba 1,5 EUR. Animacje prowadzone są przez cały dzień dla dorosłych ( dokładny plan co i o której dostaniecie przy meldunku w recepcji ) dlka dzieci w godzinach 10-12 oraz 15-17.30.
                        • Gość: berenic Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.12, 08:33
                          jak nie ma niegazowanej wody:D
                          niezłe all inc!!!

a co jest do picia dla dzieci????
                          przeciez 4latek nie bedzie pił coli i fanty:)

• spoko-luzik Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura 05.07.12, 17:24
                          Witam - będę wraz z rodziną gościem tego hotelu na przełomie lipca i sierpnia, proszę napisać :
                          1/ jak długo trwa transfer hotel - lotnisko ?
                          2/ Jak wygląda dostęp do internetu w pokoju, czy jest płatny jeśli tak to jaka cena
                          3/ lecę z TUI - jak opieka rezydenta ? jeśli korzystaliście to czy warto wykupować wycieczki fakultatywne u rezydenta ?
                          4/ przylatujemy dość późno (ok. godz.20-21) czy możemy liczyć na kolację np. ok godz. 23 ?
                          Z góry dzięki za odpowiedzi - pozdrawiam
                          • Gość: Etiana Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.12, 09:59
                            Witam Wszystkich..również dołączam się do w/w pytań...lecimy na przełomie sierpnia i września też z TUI !!!
                            • jesus30 Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura 14.07.12, 11:21
                              Ja ze znajomymi lecę na Fuertę do hotelu Sunrise Club Paraiso playa 26.08. z Katowic. Może ktoś jeszcze sięznajdzie??
                          • johntravolta88 Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura 08.07.12, 20:17
                            Witam, my też w tym terminie (od 22.07) bedziemy w tym hotelu - lecimy ze stolicy naszego pięknego kraju, a kiedy i skąd Wy lecicie?
                            • Gość: berenic Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.12, 07:59
                              my tez 22.07 lecimy z Katowic!
                              o której jest wylot z Warszawy?
                              • johntravolta88 Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura 09.07.12, 08:12
                                Gość portalu: berenic napisał(a):

> my tez 22.07 lecimy z Katowic!
                                > o której jest wylot z Warszawy?

O to fajnie, że jeszcze ktoś w tym samym terminie - wylot mamy chyba o 17.15. Lecimy we trójkę ja, żona i córka 11 lat, a Wy macie dzieciaki?
                                • Gość: szymon Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.man.poznan.pl 09.07.12, 08:38
                                  my lecimy po południu 15.07, w hotelu będziemy praktycznie w nocy, dają coś jeszcze do jedzenia czy trzeba kombinować na lotnisku ? zalezy mi dlatego, że jadą z nami szkraby, o którze trzeba dbać :) . może ktoś odpisac kto to testował na sobie , szczególnie jeżeli wylatywał z Poznania.
                                  • Gość: fuerta Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.12, 23:35
                                    Lecielismy z Poznania z prawie godzinnym opóźnieniem :-). Na miejscu w hotelu bylismy po 24 i tu niespodzianka - na recepcji kazano nam zostawic walizki a w restauracji czekała kolacja- nic wielkiego ale zawsze ( piezywo, warzywa, owoce,kilka plasterków sera i szynki). Po zaspokojeniu glodu w recepcji przygotowane juz były dla wszystkich klucze do pokoji. Paszporty odebraliśmy nastepnego dnia kiedy uzupełnili sobie wszystkie niezbędne dane.
                                • Gość: berenic Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.12, 20:20
                                  tak,tale lecimy z synkiem 5lat
                                  my prawdopodobnie samolot mamy o 5rano z Katowic
                                  • Gość: Ada Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.cable.net-inotel.pl 13.07.12, 09:04
                                    My równiez lecielismy z Poznania z opóźnieniem i w hotelu-tak jak napisała Fuerta-czekała na nas kolacja. Spokojnie można zaspokoic głód.Transfer z lotniska ok.1,5 godziny.
                                    jesli chodzi o picie dla dzieci-to faktycznie troche kiepsko jest. Nie bardzo sobie wyobrażam, zeby nasza 4,5 latka wciągała fante, cole albo kawe. tym bardziej,ze napoje gazowane sa zimne. Na śniadanie były wyciskane soki i jak troche postały, to były dobre do wypicie dla dziecka-tzn nie zimne. Na inne posiłki przynosilismy dla Małej soki w kartonikach kupione w sklepie SPAR w Esquinzo. Wg nas tak było bezpieczniej, gdyz nie bardzo mieliśmy ochote na angine u Małej.
                                    Kupilismy tam soki w trójpakach, ceny nie pamietam, ale była dosc smieszna, niecałe euro chyba za 3 sztuki.Kupiliśmy tam równez kilka butelek wody niegazowanej i głównie te soki i wode piło nasze dziecko. Woda tez sie przydała np w nocy, komu by sie chciało latac po hotelu w poszukiwaniu czegos do picia.
                                    Moze tez komus przyda sie informacja,ze transfer powrotny mielismy o 5.45 rano i tez od godz. 5 czekało na nas sniadanko, skromniejsze niz zwykle, ale spokojnie mozna było cos dla siebie znaleźć-szynka, ser zółty, jakies tosty, nutella dla dzieci , soki, itp.
                                    • Gość: berenic Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.12, 10:20
                                      ADA a jak sie dostac do tego sklepu????
                                      plaza czy ulica? :) jak najlepiej?
                                      • Gość: ADA Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.cable.net-inotel.pl 13.07.12, 10:42
                                        hmmmmm, to naprawde trudne pytanie;-)
                                        po wyjsciu głownym wyjsciem z hotelu kierowalismy sie na lewo do ronda, a poźniej tak naprawde schodziliśmy takim zboczem kamienistym, grunt ,zeby sie dostac do tych budynków miasteczka Esquinzo. Sklep jest zaraz przy końcu kamienistej drogi-tak jakby przy wejściu do miasteczka,sklep jest w hotelu, wchodzi sie pod takim łukiem, niby jest znak SPAR ze strzałką, ale tą drogą co mysmy szli, to tak naprawde w ogóle nie zauwazylismy tego znaku SPAR, bo byl nieco ukryty. lepiej go widac, jak by sie szło od drugiej strony-od miesteczka. Przyznam,ze my bylismy w tym sklepie 2 razy, a za pierwszym razem to po porstu weszlismy do miasteczka, poszukalismy troche i wkoincu zapytałam jakiegos tubylca po francusku, gdzie jest jakis sklep spozywczy-odpowiedział mi mieszanka angielskiego i hiszpańskiego i nareszcie tam trafilismy. W maisteczku jest tez apteka, oby nikomu nie była potrzebna, my kupowalismy dla znajomych pieluszki do pływania dla malucha, bo zapomnieli.
                                        Sorki,ze za dobrze nie wytłumaczyłam drogi....;-)
                                    • spoko-luzik Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura 14.07.12, 08:54
                                      Witam - będę wraz z rodziną gościem tego hotelu na przełomie lipca i sierpnia, proszę napisać :
                                      1/ Jak wygląda dostęp do internetu w pokoju, czy jest płatny jeśli tak to jaka cena
                                      2/ lecę z TUI - jak opieka rezydenta ? jeśli korzystaliście to czy warto wykupować wycieczki fakultatywne u rezydenta ?
                                      • Gość: ADA Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.cable.net-inotel.pl 15.07.12, 16:28
                                        z neta nie korzystaliśmy, nie potrzebowaliśmy do szczęścia, zwłaszcza ze na co dzień jesteśmy komputerowcami, więc chcielismy od wszystkiego związanego z robotą odpocząć;-)wiem,ze były jakies stanowiska przy recepcji, ale biorąc pod uwage powyższe-o cenach nic n ie wiem
                                        co do wycieczek fakultatywnych wykupiliśmy tylko wycieczke łodzią podwodną, polecam, ale zalezy co kto lubi.Rezydent sympatyczny, aczkolwiek za duzo ten o nim nie moge powiedzić, bo nie było zadnych sytuacji stresujących, w których jakos spacjalnie byśmy potrzebowali jego pomocy. W czasie "dyzurów hotelowych" był dostepny przy recepcji.
                                        Może ktoś inny będzie miał na ten temat bardziej interesujące informacje
                                        • Gość: berenic Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.12, 17:29
                                          ADA a jesli chodzi o miejsca przy basenie to jak to wygląda?? trzeba wczesnie wstawac i "rezerwowac" lezaki czy jak sie przyjdzie o 11 to sa one dostepne bez problemu???

i jak jest na plazy??? korzystaliscie z lezaków płatnych czy reczników???

czesto chodziliscie na plaze czy raczej basen???

moze jeszcze podpowiesz na co warto sie nastawic bedac z dziecmi? jakie jest dla nich jedzenie? animacje?
                                          • Gość: ADA Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.cable.net-inotel.pl 15.07.12, 18:57
                                            jesli chodzi o lezaki przy basenie, to pierwszy raz w zyciu byliśmy w hotelu, gdzie nie było problemu z lezakami. O kazdej porze było sporo wolnych. Bylismy od połowy czerwca, wiec generalnie to prawie wysoki sezon.
                                            o animacjach dla dzieci pisałam wczesniej.Nasza 4,5 latka była bardzo zadowolona.jesli chodzi o plaże, to czasem jest duzy przypływ i plaża jest bardzo wąska. jak jest wiecej miejsca, to jest bardzo przyjemnie, choć czasem troche dokucza wiatr. Na plaży korzystalismy z własnych ręczników plażowych.
                                            Co do jedzenia dla dzieci to myśle, ze duzo zalezy od wieku dziecka i od tego czy jest czy nie jest niejadkiem. Nasza Córcia 4,5 lat generalnie jest prawie wszystkojedząca, wiec nie było problemów z posiłkami. Mozna dobrac cos wartościowego, warzywa, owoce, a wkońcu to wakacje, więc jak czasem Mała wciagneła frytki czy kawałek pizzy to nie robilismy tragedii, choć na codzień jemy naprawde zdrowo.
                                      • Gość: anna0967 Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.12, 21:42
                                        Właśnie wróciłam z tego hotelu.
                                        Dostęp do netu na pewno jest płatny- bodajże 25 euro za tydzien, nie pamiętam dokładnie. Mozna wykupic na krócej, ale jest jeszcze drozej.
                                        Plaża piękna, ale warto przy recepcji poszukać grafiku przypływów i odpływów- godziny się zmieniają. zaraz po przyjeździe, an początku lipca, mozna było wieczorem iść na spacer po plaży. koło 14. około 21.00 było maksimum przypływu.
                                        I drugi tydziń lipca- wiatr "urywał łeb", ścinał z nóg, piasek dosłownie wszędzie. ponoć na Fuertę najlepiej jeździć od września. Bo nie wieje.
                                        Koniecznie zabrać polar, przydaje się. Długie spodnie też. I do zejścia na plażę jakieś buty o w miarę twardej podeszwie- silikonowe albo do surfingu na kamieniach w czasie przypływu sie nie sprawdzaja.
                                        Coś w podobie crocksów albo piankowe sandałki są akurat.
                                        Lezaki przy basenach bez problemu. W bardziej osłoniętych miejscach zajmowane szybciej, ale są.
                                        Polecam wycieczkę na Lanzarotte- ale to raczej nie z bardzo małymi dziećmi. 2h autokarem do portu, potem 40 min prom, objazd Lanzarotte, porwrót do hotelu ok. 22- czeka zimna kolacja.
                                        Posiłki- rewelacja, w dzień przyjazdu dojechalismy po północy, i czekał na nas posiłek. Zaskoczenie totalne.
                                        Dwie animatorki dla dzieci są Polkami, ludzie byli zadowoleni.
                                        Generalnie-a nimatorów widać i slychać, zastanawiam się, kiedy mają czas na przygotowywanie wieczornych programów w stylu "playback show".
                                        Rezydent- jest, ale tak naprawdę do szczęścia potrzebny nie jest. Sklepów- brak, za ok. 1,5 euro od osoby mozna pojechać autobusem do Costa Calma albo Moro Jabble. W Moro Jabble są dyskonty typu biedronka, wodę i napoje wedle uznania lepiej kupić tam- jeśli komuś nie wystarcza to, co oferuje hotel.
                                        W hotelu jest tez sklepik z pamiatkami, woda butelkowana tez jest- 70, 80 centów za 1,5 litra.
                                        Wróciłabym tam chetnie w przyszlym roku. Mam nadzieje, że się uda :)
                                        • Gość: aga Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.play-internet.pl 16.07.12, 16:27
                                          Witam!
                                          Chciałam zapytać, czy przy hotelu jest jakaś wypożyczalnia rowerów, jeśli tak to jaki stan tych rowerów i ile kosztuje wypożyczenie?
                                          • Gość: ADA Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.cable.net-inotel.pl 16.07.12, 18:55
                                            wypozyczalni rowerów nie widziałam, aczkolwiek moze jest i po prostu nie zauwazyłam, ktos inny musiałby sie wypowiedzieć
                                            Miłych wakacji tak czy inaczej:-)
                                          • Gość: anna0967 Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.12, 21:43
                                            Wypożyczalnią rowerów się nie chwalą, a na pewno by to robili ;)
                                            Poza tym- na mój gust- tam nie bardzo jest gdzie jeździć, plaża to kopny piasek, w okolicy hotelu przebiega lokalna droga - klasy naszej autostrady, bez mała ;) Ruch niewielki, ale rowerem raczej strach. Bezdroża- to ostre skały. Ścieżek rowerowych nie widziałam, poza tym wiało tak, ze nawet gdyby- z roweru zero przyjemności.
                                        • spoko-luzik Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura 19.07.12, 11:44
                                          Jeszcze jedno pytanie: czy w hotelu lub pobliżu jest bankomat ? Pozdrawiam
                                          • Gość: ADA Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.cable.net-inotel.pl 19.07.12, 18:52
                                            na pewno widziałam bankomat w miasteczku Esquizno (znaleźlismny go prędzej niż wspomniany przeze mnie wczesniej sklep SPAR)
                                          • Gość: anna0967 Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.12, 20:16
                                            Hotel "z lotu ptaka", a także przyległe miasteczko- widać bardzo dokładnie na mapach satelitarnych. Widać nawet bazaltowe "parawany plażowe", czyli kominy, w których można schronić się przed wiatrem ;)
                                            • Gość: szymon Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: 95.108.83.* 30.07.12, 20:01
                                              wróciliśmy w niedzielę , szczerze polecam i zazdroszczę tym, którzy dopiero się wybierają ...
                                              na 2 tygodnie pobytu wiało ostro 3 dni, a w pozostałe dni wiało przyjemnym wiatrem chłodzącym w upale, ale jednego dnia wiało tak, że kilka leżaków wylądowało w basenie i siedzieć na tarasie przy barze się nie dało bez koca czy też ciepłego polara. ogólnie to w okolicy nie wieje aż tak bardzo, wystarczy jednak podjechać 5-10 km na północ na plażę Jandia (drogowskazy widoczne z szosy) to wieje tak, że łeb urywa. tam zresztą były w tym czasie mistrzostwa świata w wind i kite surfingu. polecam
                                              • Gość: Arleta Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.play-internet.pl 02.08.12, 23:21
                                                Lecimy 5.08 wylot 16.25 z Poznania-czy ktoś może też się wybiera??
    • Gość: makono Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.e-plan.pl 08.08.12, 10:30
      Mam jeszcze pytanie do tych co wrócili. Czy poza miniklubem dla małych dzieciaków były jakieś zajęcia dla nastolatków ?

W niedzielę wyjazd - zaczynam pakowanie :-)
      • patrishia821 Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura 08.08.12, 21:16
        W ciagu dnia animatorzy ciągle organizuja jakies gry typu water polo, siatkówka, zumba itp. a wieczorem jest oficjalne wręczanie dyplomów:). Wieczorem animacje a po nich tak ok 23 są tez dyskoteki, gdzie w wiekszości bawią sie młodzi:)
        • Gość: makono Re: Sunrise Club Paraiso Playa - Fuertaventura IP: *.e-plan.pl 10.08.12, 13:05
          Dzięki za informacje
    • Gość: mgdg TUI Sunrise Club Paraiso Playa - Fuerta IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.12, 12:37
      Mam pytanie - czy po godz. 12.00 (check-out) w dniu wylotu mogliście korzystać z posiłków i / lub napojów, aż do godziny wyjazdu z hotelu? Powiem o co chodzi. Z BP. TUI lecimy 1 raz, w zeszłym roku byliśmy z ITAKĄ i tam pomimo, że check-out mieliśmy o godz. 12, to do godz. 18 mogliśmy jeszcze korzystać z opcji all, a wylot mieliśmy coś około 22. Proszę o info. Pozdrawiam.
      • Gość: berenic Re: TUI Sunrise Club Paraiso Playa - Fuerta IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.12, 14:57
        tak jest taka możliwość
        czasem,jak jest wolny pokój mozna jeszcze przedłużyć pobyt o kilka godzin,bez dodatkowych opłat
        my mogliśmy byc w pokoju do 13.30-za darmo
        a z opcji all inc korzystaliśmy do 17.30-czyli do godziny wyjazdu z hotelu!!

udanego pobytu życze :)
        dla mnie to były wspaniałe wakacje
        pomimo wiatru,którego nie da się opisać słowami. trzeba to poprostu przeżyc!!!
        • Gość: mgdg Re: TUI Sunrise Club Paraiso Playa - Fuerta IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.12, 16:44
          Dziękuję bardzo za informacje. Proszę jeszcze o odp. czy rezydent/tka poinformował/a Was o tym, czy ktoś z obsługi hotelu, czy jakoś inaczej? My otrzymaliśmy info od rezydentki dzień przed wylotem w czasie tzw. "dyżuru"
          • krzysiekis Re: TUI Sunrise Club Paraiso Playa - Fuerta 17.02.13, 12:58
            Czy ktoś się orientuję jaka jest cena internetu w tym hotelu ?
            • Gość: Rena Re: TUI Sunrise Club Paraiso Playa - Fuerta IP: *.netcologne.de 17.02.13, 13:44
              25 euro albo 5 na dzien jak dobrze pamietam co pisali inni
              • Gość: Rena Re: TUI Sunrise Club Paraiso Playa - Fuerta IP: *.netcologne.de 17.02.13, 13:46
                czy ktos jedzie moze w kwietniu 2013? czy warto? mamy mala dziewczynke 4 ,5 lata.
                • Gość: Rena Re: TUI Sunrise Club Paraiso Playa - Fuerta IP: *.netcologne.de 20.04.13, 23:35
                  wrocilismy zadowolenie . Wszelkie informacje chetnie udziele.
                  • Gość: magda Re: TUI Sunrise Club Paraiso Playa - Fuerta IP: *.uni.lodz.pl 21.04.13, 14:48
                    Chciałabym dowiedzieć się, czy są leżaki na plaży i za jaką opłatą?
                    • Gość: Rena Re: TUI Sunrise Club Paraiso Playa - Fuerta IP: *.netcologne.de 21.04.13, 14:51
                      Tak sa i sa w Cenie, czyli bez oplaty.
                      Pozdrawiam
                      • mariuszxxxx Re: TUI Sunrise Club Paraiso Playa - Fuerta 28.04.13, 09:09
                        Jak daleko jest do knajp i perfumerii?
                        • Gość: berenic Re: TUI Sunrise Club Paraiso Playa - Fuerta IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.13, 09:28
                          daleko :-)
                          knajpy,perfumerie to w costa calma,moro jable
                          autobusy jeżdza co chwile
                          przystanek autobusowy jest w świetnym miejscu-gdyby nie ludzie którzy tam stali nie wpadlibyśmy na to ze tam moze byc przystanek:)
                          • mariuszxxxx Re: TUI Sunrise Club Paraiso Playa - Fuerta 28.04.13, 09:29
                            Dzięki,
                          • mariuszxxxx Re: TUI Sunrise Club Paraiso Playa - Fuerta 28.04.13, 09:31
                            Gość portalu: berenic napisał(a):
                            Zastanawiam sie jeszcze nad hotelem R 2 Rio Calma...
                            > daleko :-)
                            > knajpy,perfumerie to w costa calma,moro jable
                            > autobusy jeżdza co chwile
                            > przystanek autobusowy jest w świetnym miejscu-gdyby nie ludzie którzy tam stali
                            > nie wpadlibyśmy na to ze tam moze byc przystanek:)
                            • Gość: berenic Re: TUI Sunrise Club Paraiso Playa - Fuerta IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.13, 16:20
                              nie wiem jaki jest hotel,ten drugi o ktorym piszesz ale Paraiso jest duzym obiektem z ogromnym wyborem all inc... naprawde jest tam wszystko,wieczorne animacje tez nie sa złe..pozniej dyskoteka. knajpy wiec moim zdaniem sa naprawde zbedne.. sklepy,to mozna raz na jakis czas jechac autobusem czy taksówka
                              my bylismy z dziecmi to tez nastawialismy sie na odpoczynek,nie szalenstwa wieczorno-nocne:)

pozatym pomimo to ze w terminie w ktorym bylismy było podobno 800gosci to lezaki przy basenie były wolne,na plazy bardzo mało ludzi
                              w restauracji nie bylo kolejek
                              w barach przy basenie i z przekąskami tez luzy
                              nie wiem gdzie Ci goscie sie podziewali :P
                              plaza wspaniała
                              a najlepsze to ze o godz 10 jest dobre kilka metrów a o 16 zdarza sie ze jej nie ma :)
                              uroki fuerty
                              i ten wiatr. naprawde nigdy nie przezyłam czegos podobnego
                              latajace reczniki i kubki :)
                              polecam!!!!
                              • mariuszxxxx Re: TUI Sunrise Club Paraiso Playa - Fuerta 29.04.13, 14:29
                                Już wykupiłem pobyt w tym hotelu:)Bardzo dziękuje za informację.Mam nadzieję ze będzie ok!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka