Dodaj do ulubionych

Elba Sara czy Elba Carlota?

19.11.13, 16:13
Który hotel lepszy? All, infrastruktura, plaża, baseny?
Obserwuj wątek
    • b.montana Re: Elba Sara czy Elba Carlota? 19.11.13, 21:40
      all podobny, miniclub lepszy w carlocie i tam też jest plaża tuż przy hotelu, pokoje w carlocie czasami zniszczone, dużo pokoi wychodzi na ulicę/centrum handlowe.
    • Gość: siua Re: Elba Sara czy Elba Carlota? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.13, 12:06
      Ja byłam w Elba Sara. Wszystkie pokoje mają widok na ocean, generalnie leżą blisko siebie. Moim zdaniem nie warto przepłacać za Carlote, ale to Twój wybór
      • iit2 Re: Elba Sara czy Elba Carlota? 20.11.13, 19:28
        A jedzenie,gdzie większy wybór i która plaża ładniejsza?
        • Gość: Mia Re: Elba Sara czy Elba Carlota? IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.13, 22:40
          Rewelacyjne opinie o jedzeniu i plaży są o Carlocie, ja wybrałam właśnie Carlotę. Ma poza tym lepsze opinie na holidaychecku, o Elbie Sarze było parę negatywnych opinii, o Carlocie zdarzyła się jedna negatywna na 311 opinii - wręcz niebywałe!
          • fasol-inka Re: Elba Sara czy Elba Carlota? 21.11.13, 11:33
            nie wiem jeszcze jak w Sarze, ale w Carlocie jeden basen jest podgrzewany
            do tego jak byliśmy było bardzo dużo owoców morza serwowanych, co nas bardzo pozytywnie zaskoczyło
            • iit2 Re: Elba Sara czy Elba Carlota? 04.12.13, 15:04
              Dzięki najbardziej zależy nam na ladnej plaży wiem że takie są na południu wyspy ale to jednak daleko i po 5 godzinach lotu maluch będzie miał dość jazdy dlatego zdecydowaliśmy się na hotel blisko lotniska czyli wychodzi na to że ładniejsza plaża będzie w Carlocie? A co sądzicie o Barcello Castillo Beach?

• Gość: Ja Re: Elba Sara czy Elba Carlota? IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.13, 18:45
                Barcello Castilo ma gorsze opinie na forum od Carloty, no i jest w Itace i to dyskwalifikuje ten hotel. Lokalizacyjnie lepiej niż Carlota (centrum), ale ma gorszą plażę.
                • iit2 Re: Elba Sara czy Elba Carlota? 08.12.13, 20:27
                  Dzięki.
                  • Gość: zazazie Re: Elba Sara czy Elba Carlota? IP: *.toya.net.pl 09.12.13, 12:20
                    Byłam tego roku w Elbie. Faktycznie niezła plaża. Z Sary można również do niej dojść. Na pewno nie wybrałabym Barcelo- mimo, że praktycznie w centrum, to brzydka kamienista plaża i chyba nie jest to najlepszy hotel.
                    Przy wyborze Elby uważaj na lokalizację pokoi. Rainbow T. wykupuje tylko te najtańsze - tragicznie położone - blisko wentylatorów, tuż nad dachem itp. Poza tym hotel bardzo czysty, no może za wyjątkiem talerzy i sztućców. Jedzenie powtarzalne.
                    W sumie było przyjemnie - ale na Fuerte nie wróciłabym nigdy.
                    • Gość: Łukasz Re: Elba Sara czy Elba Carlota? IP: *.30.93.245.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.12.13, 21:12
                      W Elba Sara miałem pokój na 6 piętrze z pięknym widokiem na ocean - bezcenne. Jedzenie ok, standard pokoi również. Plaża ładna. Zwiedziliśmy całą wyspę samochodem który wypożyczalnia podstawiła pod hotel ;)
    • Gość: elba sara Re: Elba Sara czy Elba Carlota? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.14, 14:00
      A ja wybrałabym jeszcze raz SARE hotel świetny, czysty ,zadbany, bardzo miła obsługa , pokoj codziennie sprzątany, jedzenia mnóstwo, owoce warzyw, do wyboru do koloru desery lody,.... ogólnie hotel oceniam bardzo pozytywnie na duzy plus. Nasz pokoj na 5 piętrze z bajecznym widokiem na ocen. dodam ze bylismy z dójka małych dzieci wiec zanim wyruszlismy przeszperalam net w zdłuż wszerz o tym hotelu. , minus tylko za brak animatora dla dzieci w j. polskim ale dały rade. wieczorne występy umilały dodatkowo pobyt. Drinki średniej jakości ale tez nie były makabryczne:) MInus za odcinanie opasek w.g. uznania osob pracujących recepcji, w związku z tym koczowanie do wieczora w hotelu i to juz z dziecmi była masakra . Zakwaterowanie od godz. 14 (przylot godz. 8) i dostalismy opaski, wykwaterowanie godz. 11 bez opasek (wylot godz. 22) . Byliśmyz TUI. Jezeli chodzi o CARLOTE to bylismy tam przez chwile i ciesze sie ze nie przepłacilismy chociaz brałam go mocno pod uwage, plaza rzeczywiscie blizej ale z sary jest 5 minut do plazy wiec po moczeniu sie w basenie , ciągłym zajadaniu i piciu przy basanie taki spacer jest potrzebny:). Animacje w sarze sa ok , nie wiem jak carlocie.. Bylismy w paxdzieniku 2013 r. pogoda swietna ... marze by tam wrócic... widoki na jandii nie zapomniane, jak i na wydmach...:)
      • Gość: Karolina Elba Carlota - maj 2014 IP: *.sebn.com 27.03.14, 08:19
        Witam!
        Czy wybiera się ktoś do Elba Carlota w terminie 18.05.2014 ? Chętnie zapoznamy znajomych na pobyt z 2 letnim dzieckiem :)
      • Gość: jtk Re: Elba Sara czy Elba Carlota? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.14, 12:14
        Witam, czy ktoś wrócił niedawno z hotelu Elba Sara i ma nowe informacje. Pozdrawiam
        • Gość: gość Re: Elba Sara czy Elba Carlota? IP: *.antispameurope.com 19.05.14, 13:01
          Witam,
          Wybieramy sie z Mężem i dwójką dzieci ( 7 lat i 2 lata) 15 czerwca.Chętnie zdam relacje po powrocie :).Pozdrawiam
        • Gość: daksi Re: Elba Sara czy Elba Carlota? IP: *.netdrive.pl 24.06.14, 10:04
          Witam, w niedzielę wróciłam z tygodniowego pobytu w hotelu Elba Sara. W razie pytań proszę pisac:daksi1980@o2.pl.Pozdrawiam
          • Gość: Lola Re: Elba Sara czy Elba Carlota? IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.14, 17:41
            Mam parę pytań do Ciebie , ale zwraca mi napisaną na twojego meila wiadomość
            Wylatujemy już w sobotę i zależy mi na informacjach o hotelu
            • Gość: Daga Re: Elba Sara czy Elba Carlota? IP: *.netdrive.pl 24.06.14, 21:12
              Ojej a czemu...hmm a sprobuj na dagmarajaskulska@o2.pl
              Pozdrawiam
    • Gość: M Re: Elba Sara czy Elba Carlota? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.14, 23:07
      Nie wiem jak jest w hotelu Elba Sara, ale byliśmy w Elba Carlota w listopadzie 2013 z 1,5 rocznym dzieckiem. Bardzo dobre wyżywienie i mnóstwo owoców morza (jak ktoś lubi). Ponadto super obsługa w barze przy holu głównym. Baseny są dwa (jeden podgrzewany) + mały basenik dla dzieci. Hotel znajduje się bardzo blisko plaży (płatne leżaki ok. 2 euro/dzień), cudownej z miękkim piaskiem. Do centrum bardzo blisko, można dojść chodnikiem przy głównej drodze lub plażą (podczas naszego pobytu nie był ukończony deptak) a dla wygodnych kilka razy na dzień jeździ autobus hotelowy lub taxi przed centrum handlowym (jakieś 100 metrów od hotelu).
      Każdego wieczoru odbywały się animacje: tańce, pokazy, skecze.
      Polecam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka