Gość: Mirinda max IP: *.routit.net 15.12.14, 12:30 Witam, mam pytanie jakiej pogody moge spodziewac sie na tej wyspie na poczatku czerwca , i jak jest z tymi piaskami przybywajacymi z sahary tzn czy jest mozliwosc opalania sie w tedy ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja.s.i.u Re: Lanzarote w czerwcu 15.12.14, 13:31 piaskami, czy wiatrami? Może chodzi ci o kalimę - tu masz artykuł: www.twojapogoda.pl/wiadomosci/106644,wyspy-kanaryjskie-w-objeciach-kalimy,bilanse Fajnie wówczas nie jest (duszno), ale złońce opala nadal i o kremach nie należy zapominać. Z drugiej strony, to nie trwa najczęściej długo. Problemem jest duża różnica temperatur pomiędzy oceanem, a powietrzem (masz wrażenie, że ocean jest zimniejszy). No i powietrze mało przejrzyste, ale nie na tyle, żeby zdjęcia się nie udały. W czerwcu, nawet gdyby wiatr znad Afryki przyszedł, nie powinien być aż tak uciążliwy, jak np. w sierpniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Lanzarote w czerwcu IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.14, 23:08 A ja wybieram się tam właśnie w sierpniu.Ale do dziś pamiętam jaki "hard cor" przeżyłam na początku lipca 2 lata temu w Maroku....W Marakeszu myślałam że umieram z upału! Odpowiedz Link Zgłoś