Dodaj do ulubionych

Wejście na Teide

18.01.15, 09:26
Mam pytanko. Za kilka dni bedziemy na Teneryfie i mamy zarezerwowane wejscie na szczyt wulkanu. Tylko zgodnie z informacja na stronie rezerwacyjnej raczej nie bedzie możliwości wejścia :(
www.reservasparquesnacionales.es/real/parquesnac/usu/html/detalle-actividad-oapn.aspx?cen=2&act=1
Ale mimo wszystkom chyba warto się tam wybrać? Ta kolejka kursuje? Można podjechać do pewnej wysokości i pocieszyć się widokami?
Pozdrawiam, Ania
Obserwuj wątek
    • bah77 Re: Wejście na Teide... 18.01.15, 19:03
      Warto - kolejka kursuje prawie na sam szczyt:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,149050073,150208079.html

bah77
      • tao_na Re: Wejście na Teide... 19.01.15, 17:30
        wielkie dzięki za informację i fotki :) super widoki! to siem wybierzemy :)
        • nina1044 Re: Wejście na Teide... 19.01.15, 20:00
          Szkoda, bo ja też mam zarezerwowane wejście na 29 stycznia- może do tego czasu coś się zmieni, a jak nie to jesli pogoda dopisze skorzystamy z wjazdu kolejką. Chociaż z tego co slyszałam zimą często zdarza się, że wiatry nie pozwalają na kursowanie kolejki. Ale dzięki za info, bo nie zagladalam na stronkę.
          • bah77 Re: Wejście na Teide... 20.01.15, 21:13
            > mam zarezerwowane wejście na 29 stycznia- może do tego czasu coś się zmieni, a jak nie to jesli pogoda dopisze skorzystamy z wjazdu kolejką...

Rezerwacja dotyczy tylko krótkiego odcinka od kolejki do szczytu.

> zimą często zdarza się, że wiatry nie pozwalają na kursowanie kolejki.

Wiatry mogą zdarzyć się w ciągu całego roku. Zimą grozi także śnieg i lód, co pokazałem.

bah77

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka